Yeni Sezon (2019 – 2020) Dizileri Ne Zaman Başlayacak!

TV Programları

Geçtiğimiz Mayıs – Haziran ayında en çok seyredilen diziler, sezon finali yapmış yaz tatiline girmişlerdi. Ağustos ortasına geldiğimiz şu sıralarda tatil bitti yeniş sezon çalışmaları başladı. Sevilen diziler harıl harıl yeni sezona hazırlanıyor. Kaldıkları yerden yeni bölümleri ve bölüm tanıtım fragmanlarını çekiliyor. Bazı dizilerin yeni bölüm tanıtım fragmanları kanallarda pek yakında dönmeye başlayacaktır.

Yaptığım araştırmalara göre, durumu netlik kazanan sezon dizilerinin başlama tarihlerini aşağıda veriyorum.

 

EN ÇOK SEYREDİLEN DİZİLER YENİ SEZONA NE ZAMAN BAŞLIYOR?

DİRİLİŞ OSMAN (ATV)

TRT1’DE 5 sezon devam eden Diriliş Ertuğrul 150.bölümde ekranlara veda ederek geçen Mayıs ayında sone erdi. Yeni sezonda Engin Altan Düzyatan yerine Osman Gazi Karakterini Burak Özçivit canlandıracak. Osman Gazi’nin yeni kanalı Atv oldu. Çekim hazırlıkları devam eden dizi, en erkan Eylül sonu, yada Ekim başında başlayacak. Bir yıldır hazırlıklarını devam eden Özçivit, dövüş, at binme, kılıç kullanma ve okçuluk dersleri aldı. Dizinin yapımcılığını üstlenen Mehmet Bozdağ’ın açıklamalarına göre Osman Gazi 10 yaşında çocukluğundan başlayarak çekimler yapılacak.

 

KALK GİDELİM (TRT1)

25 Mayıs 2019 tarihinde 73.bölümde sezon finali yapmış ve tatile girmişti. Ağustos başında yeni sezon çekimleri başlamıştı. 17 Ağustos Cuma akşamı 74.bölümü ile 3. sezona başlıyor.

 

SEN ANLAT KARADENİZ (ATV) 

Sen Anlat Karadeniz 3.sezonu heyecanla bekleniyor. Ulaş Tuna Astepe (Deli Tahir) İrem Helvacıoğlu (Nefes) ile paylaştıkları Sen Anlat Karadeniz dizisi muhtemelen 18 Eylül Çarşamba akşamı Atv’de ekranlara gelecek! Bir dedi-koduya göre İrem Helvacıoğlu’nun diziden ayrılacağı söyleniyor.

 

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV)

Atv’de ekranlara gelen geçen sezon haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alan “Bir Zamanlar Çukurova” 35.bölüm sezon finali ile yer yerinden oynadı. Demir İstanbul’a gitti, Züleyha’nın çocuğunun kendisinden olduğunu öğrendi. Züleyha da çocuğu aldırmak için doğum doktoruna gitti. Aldırıp aldırmadığını bu sezon öğreneceğiz. Aldırdıysa Demir’in sevinci kursağında kalacak. Yılmaz da mektupta yazan gerçekleri öğrenecek. Yeni sezon ilk bölümünde herkes gerçeklerle yüzleşecek! 36.Bölümün Eylül ayının 3 yada 4.haftasında ekranlara gelecek. Eylül ayı başında “Bir Zamanlar Çukurova” en iyi dizi dalında Seul’de yarışacak. Yılmaz karakterini can veren Uğur Güneş en iyi oyuncu dalında yarışacak.

 

HERCAİ (ATV)

Başrollerini Akın Akınözü ve Ebru Şahin’in oynadığı dizi süper dizi “Hercai” tutuldu. Cuma akşamları Atv’de Hercai fırtınası esiyor. Haftanın dizileri arasında bir yada 2.sırada yer aldı. Geçen sezon 12.bölüm sonunda Miran Reyyan’ın gönlünü kazanmış ve evlenme teklif etmişti. Rayyan bu teklifi kabul edip etmediği belli değil. Gönül Azat’a ateş etmiş, Azat’ın ölüp ölmediği belli olmamıştı. Eylül ayının 3.haftası 20 Eylül Cuma akşamı 13.bölümde olup bitenleri sabırsızlıkla bekleyecek, hep birlikte öğreneceğiz.

 

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ (ATV)

Oktay Kaynarca’nın dizisi “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” 139.bölümde sezon finali yapmıştı. Eylül ayı içinde kaldığı bölümden devem edecek. Henüz açıklama gelmedi ama yine Salı geceleri 5.sezonun da 140.bölümden  devam edecektir.

 

ÇUKUR (SHOW TV)

 

Ay Yapım’ın Çukur dizisi güçlü oyuncusu Aras Bulut İynemli’nin partneri Dilan Çiçek Deniz diziden ayrılmıştı. Çiçek’in yerine Hakan: Muhafız’ın güzel oyuncusu Ayça Ayşin Turan geliyor. Turan dizide yamaç’ın yeni sevgilisi olacak. Geçen son bölümde Akın Koçovalı dizide fırtınalar estirmiş, herkesi elini öptürmüştü. Selim Koçoavalı’nın hapishanedeki oğlu olarak, hapisten çıkmış ve diziye katılmıştır. Aliço, bambaşka bir karakterde akıllı Ali Çoban olarak yepyeni bir karakterle geliyor. Show Tv’nin fenomen dizisi Eylül ayında 3.sezona giriyor. 51.bölüm 1.fragmanı yayınlandı. 17 Eylül Pazartesi akşamı yeni bölümü ile sezona başlıyor.

 

KUZGUN (STAR  TV)

Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu, başrollerini Burcu Biricik ve Barış Arduç’un oynadığı sevilen dizi Kuzgun geçen sezon 29 Mayıs 2019 tarihinde 16.bölümünde sezon finali yaparak tatile girmişti. 20 Ağustos Salı günü yeni sezon çekimlerine başlayacağını duyurdu. Ay Yapım^’dan Ali Bilgin’in yönetmenliğini yapacağı dizinin yeni 17.bölümü ekranlara gelecektir. Geçen bölüm finalinde Burcu Biricik Dila göğsünden vurulmuştu, yaşayıp yaşamayacağı merak konusu. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

 

SAVAŞÇI (FOX TV) 

Fox Tv’nin savaş dizisi “Savaşçı” 26 Mayıs Pazar akşamı 76.bölüm sezon finali yaptı ve tatile girdi. Politik savaş dizisi Eylül ayından itibaren 77.bölümden itibaren kaldığı yerden devam edecek. 16 Eylül Pazar akşamı yeni sezon başlayacağını tahmin ediliyor.

 

ARKA SOKAKLAR (KANAL D)

Arka Sokaklar 521.bölümde sezon finali yaptı. 13.sezonu ile Eylül ayında tekrar ekranlarınızda olacak. Polisiye, Aksiyon, Dram, Komedi ve Macera unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Erler Film Türker İnanoğlu dizinin yapımcısı. Henüz kesin olmasa sa 14.sezon Eylül ayı içinde Cuma akşamı Kanal D ekranlarında olacak.

 

Sizlere en çok sevilen dizilerin yeni yayın dönemine ne zaman başlayacağını vermeye çalıştım.

Yeni dönemde (2019 – 2020) keyifli seyirler. Tüm okuyucularıma iyi bayramlar diliyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir