Çağatay Ulusoy’un Hakan: Muhafız 3.Sezon Çekimlerinde Rahatsızlandı!

TV Programları

 

Çağatay Ulusoy’un Netflix’in fantastik dizisi The Protector‘de oynaması bir çok Dünya ülkesinde şöhretini arttırdı. 1. sezonu beğenildi ve arkasından 2, 3 ve 4.sezonların onayı geldi. İlk iki sezonu Netflix‘de yayında. Şu aylarda 3 ve 4.sezon çekimleri devam ediyor.

Ulusoy’un Menajeri Engin Aykanat’ın attığı Tweete göre; çekimler için o kadar uzun süre su altında kaldı ki ve klor gözlerini + burnunu etkiledi ve saatlerce burun kemiği ile tıkandı açıkça tedavi edildi.

Boğaz’ın derin sularında çekilmesi gereken sahneler, havuzda çekilmiştir.

İpek Gökdel‘in romanında anlattığına göre; Boğaz’ın kararmış buz gibi suyuna atlamayı, suyun onlarca metre altına dalıp avuç kadar bir tılsım parçasını bulmayı hayal ediyordu. Hakan Burçtan aşağı baktı. Atlasa akıntıya kapılacak, dibe indikçe suyun altında görme mesafesi azalacak, oksijensiz kalıp muhtemelen tılsımın son parçasını bulamadan çıkacaktı. Gökdel şöyle anlatmaya devam ediyor. İçinde büyüyen cesaretle suya atlamaya karar verdi! Suya en yakın yere inip kayıkların arasından Boğaz’a daldı. Suya değdiği anda tılsımlı gömlek binlerce volt gücünde bir projektör gibi ışık saçmaya başladı. Süratle dibe çekiliyor, ne nabzı yükseliyor ne de oksijen eksikliği çekiyordu. Çoktan soğumaya başlayan Boğaz suyun sertliğini bile hissetmiyor, çift yönlü deli akıntısı onu sürüklemiyordu. Soluksuz kalma korkusunu yenip kendini akışa bıraktı, hatta bundan zevk almaya başladı.

 

Gömlekten yayılan ışık Boğaz’ı sualtı mezarlığına çeviren çürümüş eşyaları, dipte yatan sahipsiz kayıklar, kazalardan arta kalan enkazları aydınlattı. İçinde ne sakladığı bilinmeyen sandıkları, sürüklenen yosunları, oltacılardan kurtulmuş balıkları seyretti. Hiç bilmediği vahşi bir doğada keşif turuna katılmış gibiydi. Birkaç insan iskeleti, onlarca hayvan kemiği gördü. Derine indikçe Boğaz tabanında yatan antik limana yaklaşıp sütunlara, mendirek taşlarına el sürdü. Sonunda üzerindeki gömlek lacivet suyun içinde tek bir noktaya aydınlatmaya başladı. Hakan’ın vücudu, parlayan objeye doğru çekildi. Metal objeyi çıplak elle dokunmamak için suyun dibinde bir kamyon şambreli ile çekip adı. Hayt güce bak, diye düşündü ve suyun altında kendi kendine gülümsedi. Yavaş yavaş suyun yüzeyine doğru yükselmeye başladı. Boğazın altındaki garip manzaraları seyrederek kıyıya yakın bir yerde sudan çıktı. Hisar’ın kıyısındaki kayıklardan birine tek eliyle tutundu. Gömleğinden yayılan ışık giderek azalıp söndü. Tılsım parçasını kıyıdaki ayakkabısının içine koyup kendini karaya çekti. Ayakkabılarını eline alıp Boğaz’ın sularını damla damla peşinde bırakarak  Hisar’ın burcuna çıktı. Kendini o kadar güçlü hissediyordu ki, Boğaz’ın sert ayazında sırılsıklam olmasına rağmen üşümüyor, bir yakadan diğerine çığlık atmak istiyordu.

Yazarımız İpek Gökdel anlattığı Boğaz’ın derin ve soğuk sularına çekilmesi gereken sahneler klorlu, derin ve geniş bir havuzda çekilmiştir.

Önceki gün Çağatay Ulusoy’un Hayat verdiği Hakan: Muhafız karakteri, Deadline’ın Hero Nation Index köşesine konuk olmuş çekimler hakkında bilgi vermiştir.

Ulusoy,Su altında kaldım, gözlerim çok net göremedi ve havuzun klorlu suyu burnuma koştu, burun geçişimde saatlerce yanmaya neden oldu” dedi. “Kulak tıkanıklığı yaşadım ve elbette, suda uzun süre kaldığı için çok buruşmuştum. Zordu ve zordu ama aynı zamanda bir ömür boyu benim için bir deneyim oldu. “

Sonra dizi hakkında şu bilgileri aktarmıştır.

Çağatay, büyülü güçlerin mirasçısı olduğunu keşfetmesi için şok olan Hakan isimli bir dükkan sahibini canlandırıyor. İktidarın bir bedeli var: Hakan, Yedi Ölümsüzlerin saldırısına dayanmalı, dikine kardeşi ile büyüyen bir rekabette gezinmeli ve gizli arayışları tarafından test edilen tomurcuklanan bir romantizmi korumalıdır.

Ulusoy, “Bu olayların bir sonucu olarak dönüşüme uğrayan sıradan bir adamın hikayesi” dedi. “Aslında, fantastik kısımları görmezden gelirsek, hikayem Hakan’ınkine benzer. “Ben” ve “Hakan” için “hayat başka planlarla meşgulken hayat olur” diyor. Eğer tanışsaydık? Hem daha önce hem de şimdi yaşamlarımızın dönüm noktalarını geliştirmemize yardımcı olan hayatın mucizelerinden bahsediyoruz. ”

Ulusoy, Koruyucu , Türkiye’de üretilen ilk özel efekt fantezi veya süper kahraman gösterisi olduğunu söyledi. Bu, katılan herkes için yeni bir bölge ve beklenmedik bazı zorluklar içeriyor. Ulusoy’un, nefes almak için nefes nefese bıraktığı ve efordan şaşkın kalmasına neden olan uzun bir sualtı sahnesi çektiği zaman gibi.

Çağatay Ulusoy, Hakan: Muhafız dizisinin boğazın akıntılı derin ve soğuk sularında çekmesi gereken sahneleri klorlu havuz suyunda uzun süre çekilmiş, zor olanı başardığını ve bir deneyim olduğunu söylese de bana göre, bu bir iş kazasıdır, Allah Çağatay’ı hastalık ve kazalardan korusun!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

 

1 thought on “Çağatay Ulusoy’un Hakan: Muhafız 3.Sezon Çekimlerinde Rahatsızlandı!

  1. Admiro a Cagatay porque se entrega con esfuerzos y sacrificios a las escenas con el fin de que todo salga bien, que sea perfecto.Sufre pero logra sus objetivos.Es un gran actor por su trabajo y por su alma humana de hacer todo bien para complacer al público de todo el mundo, en esta situación de The Protector. Netflix supo poner bien el ojo fijándose en este actor.Es un verdadero embajador de Turquía.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir