“Bir Zamanlar Çukurova” Seyirlik Bir Dizi!

TV Programları

“Bir Zamanlar Çukurova” sevilen, çok seyredilen bir dizi. Öyle ki haftanın dizileri arsında devamlı yer alıyor. Son olarak 13 – 19 Mayıs haftasında ilk sırada yer almıştır. 13 Eylül 2018 Tarihinde ilk bölümü Atv ekranlarına geldi. oynadığı 34 bölümde her hafta haftanın dizileri arasında hep yer aldı. 10 Hafta birinci sırada, 20 hafta 2.sırada, 3 hafta 3.sırada ve bir hafta 4.sırada yer almıştır. Bu dereceler gösteriyor ki, milyonlar bu diziyi severek izliyor.

İlk bölümlerde Yılmaz (Uğur Güneş) – Züleyha (Hilal Altınbilek) aşkı ile başladı. Yılmaz’ın İstanbul’da hapse atılması ve idama mahkum edilmesini fırsat bilen Demir (Murat Ünalmış), ilk görüşte Züleyha’ya aşık olmuş ve annesi Hünkar’ın yardımı ile onunla evlenmiştir. Züleyha Yılmaz’ın çocuğu doğurmuş, Demir bile bile bu çocuğu kabullenmiştir.

Yılmaz Züleyha’dan uzaklaşmış, aşkını gönlüne gömmüştür. Züleyha’dan ümidi kesen Yılmaz, karşısına çıkan doktor Müjgan ile evlenmeye karar vermiştir.

35.BÖLÜM SEZON FİNALİ

Züleyha rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılır. Yapılan test sonucu hamile olduğu ortaya çıkar. Yılmaz da düğün davetiyelerini hastaneye Müjgan’a (Melike İpek Yalova) getirmiştir, haberi duyar. Demir kısır olduğunu bildiği için bu çocuğun Yılmaz’dan olduğunu inanır. Züleyha’yı söylemediğini bırakmaz yerin dibine sokar, tabancasını çeker öldürmekle tehdit eder.

 

Adana saat kulesi meydanında Yılmaz Demir’e düğün davetiyesi uzatır, Demir Yılmaz’ın alnına tabancayı dayar, öldürmeye kalkar. Yılmaz silah bırakmıştır, “Çek tetiği” diye bağırır.

 

Demir bu olayla çok hırslanır, neredeyse intihara etmeye kalkar, başına sıkamadığı tabancayı havaya boşaltır.

Diğeri Yılmaz tenha köprü üstünde, unutamadığı Züleyha’nın aşkından avazı çıktığı kadar bağırır.

Seher’den sonra Züleyha’nın da hamile olduğunu duyan Gaffur’un karısı Saniye; “Bir tane de bana ver Allah’ım” diye ağlar, çocuğu olmadığı için dertlenir.

Fekeli ile Hünkar Hanım her zamanki buluşma yerlerinde buluşurlar. Demir’in Yılmaz’a silah çekmesini konuşurlar. Hünkar’ı Yılmaz’ın düğününe davet eder.

Bu diziyi bu kadar seyredilir yapan bu iki duayen sanatçının payı çok büyüktür. Vahide Gördüm (Hünkar) ve Kerem Alışık (Fekeli). Fekeli ağanın bilge konuşmaları var ya, beni mest ediyor. (Uhuletle… Suhuletle.)

DEMİR TAM KISIR DEĞİLMİŞ!

Bu arada Demir, İstanbul’a gider tekrar testler yaptırır. Baba olabileceği söylenir, tekrar baba olabileceğini öğrenen Demir çok mutlu olur. Bu haberi karısı Züleyha’yı söylemek üzere arabasını keyifle sürer ve gözyaşlarını da tutamaz.

Ama çok geç kalmıştır. Karısı Züleyha Şermin Hanımın yardımıyla çocuğunu aldırmak için doktora gider.

 

MÜJGAN MURADINA ERİYOR

Yılmaz ile Müjgan’ın düğünleri vardır. Yılmaz Müjgan’ın babasını neredeyse silah zoruyla tehditle İstanbul’dan Adana’ya düğüne getir. Uçak biletlerini verir, Adana’da düğün gecesi otelde odalarını ayırttığını söyler.

Müjgan, babası ve annesinin düğünlerine gelmesini çok memnun ve mutlu olur. Yılmaz’ın zorla getirdiğinden bihaberdir.

Görkemli bir düğün ile evlenirler. Nikahları kıyılır. Danslar edilir, horonlar tepilir.

Sona gelinir, gelin damat Yılmaz’ın kucağında yatak odasına kadar götürülür.

Düğün gecesi sabahı çekmecedeki nüfus cüzdanları ve Züleyha’nın yazdığı yırtık mektup Yılmaz’ın eline geçer, okur.

Yüzüne pişmanlıkla karışık bir hüzün çöker, nefes almakta zorlanır. Kendini dışarı bahçeye atar, mektup parçasını bir daha okur.

Züleyha, kendisini ipten kurtarmak için evlenmiştir Demir ile… Yılmaz nefes almakta zorlanır, gözünde bir damla yaş belirir.

Ve burada sezon final bölümü sona erer.

TIMS&B Productions’un yapımcısı olduğu “Bir Zamanlar Çukurova” çok iyi bir çalışmanın ürünüdür. Tüm sanatçıların emeği çok büyüktür. Her birine ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Bir Zamanlar Çukurova dizisi 3 aylık bir yaz tatiline giriyor. Sevilen dizi yine Eylül ayında 2.sezonunda izleyicini ekran başına oturtacaktır.  Çukurova bir çok olaylara gebe… Yine heyecan dolu bölümler bizleri bekliyor olacaktır.

Keyifli Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir