Aras Bulut İyneml’den bu yaz yeni bir sinema filmi geliyor!

Sinema

 

Çukur” dizisinde Yamaç Koçovalı karakteri ile başarı kazanan Aras Bulut İynemli, dizisi önümüzdeki hafta sezon finali yapacak ve sonra yaz aylarında yeni bir sinema filminde rol alacak.

Habere göre Aras Bulut İynemli;  O3 Medya’nın çekeceği  “7. Hücredeki Mucize” adlı film için anlaşmış.

Kore’de izlenme rekorları kıran bu duygusal yönü ağır basan filmde oynayacak.  filmin Türkiye uyarlamasında Aras Bulut İynemli oynayacak. Filmin orijinal adı Miracle in Cell No.7 adının tam çevisi; 7 No.lu Hücrede Mucize. Kore’de çekilen, 2013 yapımı olan film çok beğenilmiş, izlenme rekorları kırmıştır.

Filmin oyuncu kadrosu henüz belli değil, Cast çalışmaları devam ediyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin, filmin senaryosunu orjinaline dayanarak Kubilay Tat senaryolaştırmış, baba – kız hikayesini anlatmıştır.

Konusu: Filmde Aras Bulut İynemli çocuk zekalı baba Memo’yu canlandırıyor.  Zeka özürlü baba kızını mutlu etmek için kızının beğendiği sarı renkli çantayı alacağını söyler. Kızı (Nisa Sofiya Aksongur) bu çantayı çok sevmektedir. Vitrindeki çantanın satılmak üzere olduğunu anlar ve hemen dükkana girer. Çantanın satılmaması için itiraz eder ama dükkandaki görevli adama tokat atar. Olay kapanır.

Hem baba hem kızı bu duruma oldukça üzülür. Baba Memo (Yong-Goo) yolda dolaşırken başka bir kızın sırtında o çok beğendiği sarı çantayı görür ve kıza nereden aldığını sorar. Kız dükkana geri götüreceğini söyler ancak yolda giderken düşer ve bayılır. Baba Memo bu kıza suni teneffüs yapmaya çalışınca herkes durumu yanlış anlar.

Bu durumdan şikayetçi olan etrafındaki insanlar, babayı polise verir. Baba kız çocuğunu kaçırmak, tecavüz etmek ve öldürmekten hüküm giyer ve idam istemi ile hapse atılır. Yattığı hücrede 5 kişi daha vardır. 5 kişiden biri de büyük bir çetenin lideridir. Yong-Goo bir gün bu çete liderinin hayatını kurtarmıştır. Çete lideri de ona büyük bir minnet duygusu besler. Yong-Goo, çete liderinden kızını görmek ister. Ardından buradaki 5 kafadar bu mucizeyi gerçekleştirmek için planlar yapmaya koyulurlar. (Not:2)

Bu yaz aylarında çekimleri tamamlanacak olan film, 11 Ekimde sinemalarda vizyonda olacak. Ben ilk fırsatta seyretmek istiyorum.

Bugüne kadar oynadığı dizi ve filmlerde oldukça başarılı olan yakışıklı oyuncu Aras Bulut İynemli’nin oynadığı dizi ve filmleri göz atalım.

Aras Bulut İynemli 25 Ağustos 1990 doğumludur. Şu anda 28 yaşında olan oyuncu ilk olarak 2009 yılında Arka Sokaklar dizinde konuk oyuncu olarak adım atmıştır. Sanatçı bir aileye mensuptur, ablası Yeşim İynemli sunucu ve şarkıcı ve ağabeyi Orçun İynemli de aktördür.

2010 yılında Sancı adlı sinema filminde ‘Yaman’ karakterini canlandırmıştır.

 

“ÖYLE GEÇER ZAMAN Kİ” DİZİSİ İLE ÇIKIŞ YAPTI

İynemli, asıl çıkışını “Öyle Geçer Zaman ki” dizisindeki ‘Mete’ karakteri olarak yapmıştır. Babalarının ihmal ettiği bir ailenin büyük oğlu olan Mete, Lise yıllarında başarılı olmuş, şarkıcılık yapmıştır. (O yıllarda bu diziyi seyretmiş, Aras’ın oyunculuğunu çok beğenmiştim. İlerleyen yıllarda başarılı olacağını söylemiştim.

(Bige Önal & Aras Bulut İynemli, Netflix’in orijinal serisi “Hakan: Muhafiz”, Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul’da. 5 Aralık 2018.)

(Aras Bulut İynemli ile, Çağatay Ulusoy’un Aralık 2018 tarihinde Hakan: Muhafız dizisinin gala gecesinde karşılaşmış, ayaküstü konuşmuş, Çukur’daki başarılarından dolayı tebrik etmiştim.)

 

2012 yılında “Mahmut ile Meryem” filminde ‘Mahmut’ karakterini oynamış, ancak oyunculuğu eleştiri almıştır.

 

Kasım 2013 tarihinde Çağan Irmak‘ın yönetmenliğini yaptığı baş rollerini Deniz Celiloğlu ve Sumru Yumrucak ile oynadığı “Tamam mıyız?” sinema filmin de engelli İhsan karakterini canlandırmış, bu defa beğenilmiştir.

 

2013 – 2014 yıllarında “Muhteşem Yüzyıl dizisinde ‘Şehzede Bayaizd‘ karakterini canlandırmıştır.

 

HAZAL KAYA İLE MARAL’DA OYNADILAR

Daha sonra yapımcılığını Acun Medyanın yaptığı ve TV8’de oynayan Maral En Güzel Hikayem dizisinde Hazal Kaya ile başrol oynamıştır. Sarp karakterini canlandırmış. Geçen 2015 mart ayında başlayan dizi, TV8 ile 28 bölüm anlaşma yapılmasına rağmen Ekim 2015 tarihinde 17.bölümde erken final yapmıştır.

 

ÇAĞATAY ULUSOY İLE ‘İÇERDE’ DİZİSİNDE İYİ BİR İKİLİ OLDULAR

Aras Bulut İynemli Eylül 2016 – Haziran 2017 tarihleri arsında, Çağatay Ulusoy ile Ay Yapım‘ın “İçerde” dizisinde  mert/umut karakterini canlandırmış çok da başarılı olmuşlardır. Sarp ile Umut’un kavga sahneleri görülmeye değerdir. Dizi sadece 39 bölüm planlandığı için final yapmış, izleyicinin tadı damağında kalmıştır.

 

EN DEĞERLİ ÖDÜLÜ ALTINKELEBEK’TEN

Günümüzde 2 sezondur oynayan ‘Çukur’ dizisinde canlandırdığı ‘Yamaç Koçovalı‘ karakteri ile çok sevilmiş ve başarılı olmuştur. 2018 yılında En İyi Aktör dalında Altın Kelebek ödülüne layık görülmüştür. Çukur önümüzde Eylül 2015’de 3.sezon ile devam edecektir.

Aras Bulut İynemli‘ye bu yaz çekeceği “7 No.lu Hücrede Mucize” filmde Baba Memo karakteri olarak başarılar, gişesinin verimli olmasını diliyor, sabırsızla sinemalarda gösterimini bekliyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not 2: Konu detayı haberport.com sitesinden alınmıştır.

Not 3: Birsen Altuntaş’ın haberi.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir