Geçen Haftanın (13 – 19 Mayıs 2019) En Çok İzlenen Dizileri

TV Programları

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 13 – 19 Mayıs 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 27 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (4 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Halka (TRT1, Leke (Kanal D)

ÇARŞAMBA (2 Dizi): Diriliş Ertuğrul (TRT1), Kuzgun (Star Tv),

PERŞEMBE (4 Dizi): Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çarpışma (Show), Tek Yürek (TRT1), Avlu (Star Tv)

CUMA (5 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1)

CUMARTESİ (3 Dizi): Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox)

PAZAR (4 Dizi): Savaşçı (Show), Kardeş Çocukları (Star ), Elimi Bırakma (TRT1), Zengin ve Yoksul (Atv)

 

Total’in ilk sırasında bu hafta ; Total’in ilk sırasında bir sürpriz oldu. Bir Zamlar Çukurova 12,06 puanla birinci sırayı aldı, Diriliş Ertuğrul’u 2.sıraya itti.                                                                                                                                                                                                      

Total’in10.sırasında Kanal D’nin “Zalim İstanbul” dizisi 5,32 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında; TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin de ilk sırasında 10,78 puanla yer alıyor.  10.sırada ise Fox Tv’nin Bir Aile Hikayesi 5,0 puanla yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM! Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.  

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Bir Zamanlar Çukurova 33.Bölüm (Atv)…………………12,06

2.Diriliş Ertuğrul 148.Bölüm (TRT1)………………………..11,68

3.Hercai 10.Bölüm (Atv)…………………………………………..10,96

4.Çukur 65.Bölüm (Show Tv)…………………………………..7,89

5.Kadın 62.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..7,80

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 137.Bölüm (Atv)..7,54

7.Söz 81.Bölüm (Star Tv)………………………………………….7,19

8.Arka Sokaklar 518.Bölüm (Kanal D)…………………….6,65

9.Savaşçı 75.Bölüm (Show tv)………………………………..5,70

10.Zalim İstanbul 7.Bölüm (Kanal D)………………………5,32  

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 148.Bölüm (TRT1)………………………..10,78

2.Bir Zamanlar Çukurova 33.Bölüm (Atv)…………………9,75

3.Kadın 62.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..7,09

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 137.Bölüm (Atv)..7,00

5.Çukur 65.Bölüm (Show Tv)……………………………………6,81

6.Hercai 10.Bölüm (Atv)……………………………………………6,58

7.İstanbullu Gelin 85.Bölüm (Star Tv)………………………..6,29

8.Zalim İstanbul 7.Bölüm (Kanal D)…………………………..5,05

9.Payitaht Abdülhamid 86.Bölüm (TRT1)……………………5,01

10.Bir Aile Hikayesi 11.Bölüm (Fox Tv)……………………….5,00  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması : Bu hafta ilk 5 tamamı Total Grubu dizilerinden olduğunu görüyoruz.    

1. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde şeytanın bacağını kırdı ve bu hafta 12,06 total puanı ile birinci sıraya yükseldi. Haftalardır Diriliş Ertuğrul ilk sırada yer alıyordu. İkinci sıraya geriledi.

Çukurova’da yine silahlar patladı! Bu defa Yılmaz omuzundan vuruldu. Fekeli oğlunun vurulmasıyla çılgına döndü onu kurtarmak, diğer taraftan nişanlısı Doktor Müjgan’dan saklamak için çok gayret gösterdi. Zor da ola bu badireyi 15 günde atlattılar. Yılmaz 15 gün Alman’yaya Fuar ziyaretine gitmiş oldu. Yılmaz’ı Demir’in yeğeni Ercüment vurdu, hem de Demir’in silahı ile. Gülten bu olaydan çok etkilendi, Hünkar Hanımın gayreti ile ayağa kalkabildi. Bu olayı hem Fekeli, hem de Hünkar Hanım şahit olmuşlardı. Aynı fikirde birleşip olayı ört-bas ettiler. Hünkar oğlu Demir’i de söyledi, Demir de onu dinledi.

Yılmaz Almanya dönüşü Müjgan’a gelinlik gönderdi. Arkasından kendi de geldi. Zor da olsa kendisini af ettirdi. Bütün bu kargaşa arasında Seher bombayı patlatır, Demir’den hamile olduğunu söyler. Demir annesine benim oğlum olamaz, ben kısırım dedi ve oğlu Adnan’ın da kendi oğlu değil Yılmaz’ın oğlu olduğunu söyledi. Bu sır olmaktan  çıktı, Hünkar çok bozuldu. Diğer taraftan Gaffur hala Seher’in peşindedir. Ahırda sıkıştırır. Ama karısı Saniye’den de çok korkar. Demir, Cangever’in Yılmaz’a sattığı fabrika hissesine karşılık 2 kat fiyat teklif eder. Bölüm burada biter.  

2.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul”,  148.bölümde Total’ de aldığı  11,68 puanla 2.sıraya geriledi.

Ertuğrul Bey, Hülagü Han’ın gizli casus olan Arıkbuka ve Albastı  tarafından tutsak edilmiş, Turgut  ağır yaralanmış, Mergen ve Dumrul Alp öldürülmüştü. Gündoğdu ve Bamsı Ertuğrul Bey’i kurtarmak için yola çıkmış fakat yetişememişti. Arıkbuka yalnız Ertuğrul Bey değil Gündoğdu’nun da peşindeydi ve onu yakalamak için bir tuzak daha kurmuştu. Ertuğrul Bey’in kıyafetinden bir parçayı tuzağa çekmek istedikleri yere koymuş,  Ertuğrul Bey’i aramaya çıkan Gündoğdu ve Bamsı’yı kendine doğru çekmişti. Bamsı ve Gündoğdu Arıkbuka’nın tuzağına düştüklerinde Albastı ise Ertuğrul Bey’i sorgulamak için gizli mağaraya götürüyordu. Fakat Ertuğrul Bey bağlanmış olan ellerini çözmüş ve Albastı’nın adamlarını etkisiz hale getirmişti. Artık Albastı ve Ertuğrul Bey tek başına kalmış çetin bir savaş sonucu Ertuğrul Albastı’yı öldürmüştü.

 

3.HERCAİ (ATV) :  Atv’nin yeni aşk dizisi Hercai, bu hafta bir basamak geriledi ve 3.sırada yer alıyor. Totalde aldığı puan 10,96.

Azize Aslanbey Şadoğlu konağını almak için hamle yapar. Ancak torunu Miran Reyyan’ın peşindedir. Miran, Nasuh Ağaya Reyyan’ı vermesi karşılığında tüm borçları silmeyi teklif eder. Nasuh Ağa çok sinirlenir, “Bizde satılık kız yok diye” tepki gösterir. Diğer taraftan Gönül Miran’ı kaybetmek istemez, yeni oyunlar peşindedir. Miran herkesin yanında Gönül’den kesin olarak boşanacağını söyler. Miranın bu hareketi, Aslanbey Konağında adeta deprem yaratır. Nasuh Ağa, torunu Azat ile evlenmesini ister ve konakta düğün hazırlıkları başlar.

Miran çılgına döner atı ile Şadoğlu konağına gider ve Rayyan’ı atı ile kucağına alır ve kaçırır. 10. bölüm burada sona erer.  

 

4.ÇUKUR (SHOW) : Bu hafta atak yaptı ve tekrar haftanın dizileri arasına 4.sıradan girdi. Puanı 7,89.

Çukur’da sezon finali haftaya. 27.Nisan Pazartesi akşamı görkemli bir final hazırlığında. Dizide silkelenme devam ediyor eski karakterler bir bir ölüyor. Bir tartan da yeni karakterler boşalan yerleri dolduruyor. Merakla beklenen Selim’in hapisteki oğlu Akın Koçovalı geliyor. Babası Selim bir çatışmada ölüyor, Akın da babasının intikamını almaya Çukur’a geliyor.  Şayet bu hafta göremezsek sezon finalinde mutlaka olacak. Akın Koçovalı karakterini Gülper dizisinde oyunculuğu ile beğeni kazanan yakışıklı genç oyuncu Burak Dukak gelecek. Çukur Eylül ayında 3.sezonunda sanki daha da güzel olacak gibi duruyor.  

 

5.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin beğenilen dizisi “Kadın” geçen haftaya  göre bir basamak geriledi ve 5.sırada yer aldı. Total grubunda aldığı puan 7,80.

Sarp’ın Saray Apartmanı’na taşındığını öğrenen Arif büyük şaşkınlık içindedir. Bahar ve çocuklara rağmen Sarp’ı evden çıkarmakta kararlı olan Arif, kardeşine danışır ancak yasal olarak da yapabileceği bir şey yoktur. Bahar, olanlar karşısında kendini Arif’e anlatmaya çalışır. Arif ile yüzleşen Sarp ise Arif’in söylediklerinin etkisinde kalır.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda ; Atv 3 dizi. Show Tv ve Kanal D 2 dizi. TRT1, Fox Tv ve  Star Tv  birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV 3 dizi ile başta. Fox Tv. ve TRT1. 2’er dizi ile yer alıyor. Show Tv, Star Tv ve Kanal D de birer dizi ile yer almıştır.

Bu duruma göre geçen hafta olduğu gibi ; ATV. Total’de 3 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir