Geçen Haftanın (06 – 12 Mayıs 2019) En Çok İzlenen Dizileri

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 06 – 12 Mayıs 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 29 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (4 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Halka (TRT1, Leke (Kanal D)

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Diriliş Ertuğrul (TRT1), Kuzgun (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv)

PERŞEMBE (5 Dizi): Bizim Hikaye (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çarpışma (Show), Tek Yürek (TRT1), Avlu (Star Tv)

CUMA (5 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1)

CUMARTESİ (3 Dizi): Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox)

PAZAR (4 Dizi): Savaşçı (Show), Kardeş Çocukları (Star ), Elimi Bırakma (TRT1), Zengin ve Yoksul (Atv)

 

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul her hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 13,92 puan ile birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin “Savaşçı” dizisi 6,33 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında; TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin de ilk sırasında 12,78 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Trt1’in “Payitaht Abdülhamid” AB’de aldığı 5,01 puan ile yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM! Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 147.Bölüm (TRT1)………………………..13,92

2.Hercai 9.Bölüm (Atv)………………………………………….13,07

3.Bir Zamanlar Çukurova 32.Bölüm (Atv)………………..13,05

4.Kadın 61.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..9,68

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 136.Bölüm (Atv)..8,65

6.Çukur 64.Bölüm (Show Tv)…………………………………..7,95

7.Sen Anlat Karadeniz 51.Bölüm (Atv)………………………7,12

8.Arka Sokaklar 517.Bölüm (Kanal D)……………………….7,10

9.Söz 81.Bölüm (Star Tv)………………………………………….6,73

10.Savaşçı 74.Bölüm (Show tv)…………………………………6,33 __________________________________________

11.Zalim İstanbul 6.Bölüm (Kanal D)………………………….5,67

12.Yasak Elma 44.Bölüm (Fox Tv)………………………………5,26

13.Avlu 41.Bölüm Star Tv…………………………………………..5,21

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 147.Bölüm (TRT1)………………………..13,78

2.Bir Zamanlar Çukurova 32.Bölüm (Atv)………………..11,13

3.Kadın 61.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..9,99

4.Hercai 8.Bölüm (Atv)…………………………………………..7,58

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 136.Bölüm (Atv)..7,14

6.İstanbullu Gelin 84.Bölüm (Star Tv)………………………6,29

7.Çukur 64.Bölüm (Show Tv)……………………………………5,77

8.Zalim İstanbul 6.Bölüm (Kanal D)…………………………6,29

9.Bir Aile Hikayesi 10.Bölüm (Fox Tv)………………………5,41

10.Payitaht Abdülhamid 85.Bölüm (TRT1)……………….5,01  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

Bu hafta ilk 5’in biri AB, Dördü Total Grubu dizilerinden olduğunu görüyoruz.  

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul”,  147.bölümde Total’ de aldığı  13,92 puanla 1.sırasında yer alıyor.

Kurduğu tuzakla Albastı olduğu ortaya çıkan Beybolat’ı köşeye sıkıştıran Ertuğrul Bey ve İlbilge, Beybolat’ı yakalayacakken Beybolat nehire atlayarak kaçmayı başarır. Bunun üzerine Ertuğrul Bey, Alpları Nehire gönderip Albastı’nın cesedini bulmalarını ister. Ancak Nehir’e Kayı Alplarından önce gelen  Arıkbuka Kayı Alplarnı şehit eder ve Albastı’yı kurtarır. Onu mağarasına götürerek tedavi eder. Diğer taraftan Ertuğrul Bey tarafından Alplık kılıcı tekrar verilen Bamsı Albastı’yı bulmak için aramalara katılır ve Arıkbuka tarafından şehit edilen Kayı Alplarını görür. Ve Ertuğrul Beyin tehlikeye düşme ihtimali üzerine Gündoğdu Bey ile birlikte gizli yere doğru yola çıkarlar. Berk Han’ın adamıyla görüşmekte olan Ertuğrul Bey’e baskın yapan Arıkbuka Ertuğrul Bey’i yakalar. Mergen ve Dumrul’u şehit eder ve Turgut’u ağır yaralar.

 

2.HERCAİ (ATV) :  Atv’nin yeni aşk dizisi Hercai rekorlara doymuyor. Geçen hafta ekranlara gelen 9.bölümü ile haftanın dizileri arasında ikinci sıraya yükseldi. Total Grubunda aldığı 13,97 puan aldı.

Hercai dizisinde Akın Akınözü’nün canlandırdığı “Miran” karakteri oldukça beğenildi. Duru doğal bir güzelliği olan, Ebru Şahin’in canlandırdığı “Reyyan Şadoğlu” karakteri Miran’a karşı boş değil. Miran da Reyyan’a tutkulu bir aşkla bağlı.  Aile arasında bu tutkulu aşk silahları çekilmesine sebep oluyor. Miran’ın babası da Hazar Şadoğlu olduğu ortaya çıkınca işler iyice karışıyor. Hazar Şadoğlu Reyyan’ın öz babası değil, Miran’ın öz babası. Bu karışık düğüm nasıl çözülecek herkes merakta… Ayrıca Miran’ın nikahlı karısı Gönül de işleri karıştırıyor. Miran resmi nikahlı karısını boşaması çok zor olacak gibi duruyor. Azat Şadoğlu’nun amca kızı Reyyan’dan vazgeçmesi zor gözüküyor.

 

 3. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde bu hafta 3.sıraya geriledi. Total grubunda reyting puanı 13,05 olduğunu görüyoruz.

Geçen bölümde hizmetli kız Fadik, Demir Beyin yatağına girince işler iyice karışır. Ercümet sabah onları birlikte yatakta görünce ortalık karışır. Hünkar Hanım bulanık suyu durultmak için çok çaba sarf eder. Ercüment hizmetli kız Fadiği Demir Beyin yatağında gördü ya. o da beğendiği Gülten’i gölet kenarına götür ve saldırır. O sırada Gülten’e hesap sormaya gelen Yılmaz onları görür. Ercüment tabancasını çeker Yılmaz’ı omuzundan yaralar.

Anlayacağınız Çukurova’da işler iyice karışıyor. Fekeli de çalışan hizmetçi kadın, Züleyha’nın Yılmaz’a yazdığı, kaybolan mektubu temizlik yaparken bulur. Bu mektubu Önce Yılma mı okuyacak, yoksa nişanlısı Müjgan  mı merak konusu? Hünkar ile Fekeli yakınlaşması onları 2.bahar evliliğine doğru sürüklüyor!

       

4.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin beğenilen dizisi “Kadın” geçen haftaya olduğu gibi yine 4.sırada yer aldı. AB Grubunda aldığı puan 9,99 oldu.

     

Çocuklara ve Bahar’a daha yakın olmak için Saray Apartmanı’na taşınan Sarp, tekrar bir aile olabilmek için elinden geleni yapar. Her şeyden habersiz apartmana gelen yeni kiracının Sarp olduğunu öğrenen Arif ise büyük bir şok içindedir. Arif ve Bahar’ın ayrılmasına en çok üzülenlerden biri olan Ceyda, onları tekrar bir araya getirmek için Bahar’ı ikna etmeye çalışır. Çünkü yaşattığı kötü şeylerden sonra, Bahar’ın tekrar Sarp ile bir araya geleceğini düşünmemektedir. Bahar ise çocuklarının mutluluğu için kendi mutluluğundan çoktan vazgeçmiştir.

Şirin ve Sarp’ın geçmişte ne yaşadıklarını merak eden Bahar, onları yüzleştirir. Ama duyduğu şeyler hiç hoşuna gitmeyecektir. Geçmişte ne yaşadıklarını merak eden Bahar; Sarp’a mı, yoksa her fırsatta yalan söyleyen Şirin’e mi inanacaktır?


5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ (KANAL D) :  Oktay Kaynarca’nın uzatmalı dizisi “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” bu hafta, Haftanın dizileri arasında Total Grubunda aldığı 8,65 ile beşinci sırasında yer aldı.

Oktay Kaynarca sevenleri Kurtlar Vadisindeki başarısı nedeniyle onun dizilerini tutuyorlar. Haklı bir başarıyı bu dizide de sürdürüyor.

28 Mayısta Sezon finali yapacak yeni sezonda yeni oyuncuları ile kaldığı yerden devam edecek. 


KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda ; Atv 4 dizi. Show Tv 2 dizi. TRT1, Fox Tv. Star Tv ve Kanal D birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV 3 dizi ile başta. Fox Tv. ve TRT1. 2’er dizi ile yer alıyor. Show Tv, Star Tv ve Kanal D de birer dizi ile yer almıştır.

Bu duruma göre geçen hafta olduğu gibi ; ATV. Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

 

BİZİM HİKAYE’DE SONA GELİNDİ

Hazal Kaya’nın sevilen dizisi 70.bölümünde bu hafta final yapıyor. Hazal Kaya ile Burak Deniz güzel bir ikili oluşturmuşlardı. Hazal Kaya Şubat başında evlenmişti. Bu evlilik neticesinde hamile olduğu söz ediliyordu. Bu nedenle biraz da zorunluluktan bu güzel dizi bitiyor.  

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir