Akın Akınözü Kimdir? – Dünü, Bugünü ve Yarını?

TV Programları

Şu günlerde Atv’de “Hercai” dizisinde Miran karakterini canlandıran, yakışıklı oyuncu Akın Akınözü milyonların sevgilisi oldu. Dizinin başarısında payı çok büyüktür. Kimdir bu Akın Akınözü? Onu kısaca tanıyalım. Dünü, Bugünü ve Yarınından bahsedelim.

Akın Akınözü; 1 Ocak 1990 Ankara doğumlu, varlıklı bir ailenin oğludur. Liseyi Ankara’da bitirdikten sonra yurt dışına çıkmıştır. Los Angeles, Santa Monica’da uygulamalı matematik eğitimi almıştır. Biraz da annesinin zoru ile son senesinde oyunculuğa yönlenmiştir. 1.80 metre boyunda, 76 kilo ve oğlak burcundadır.

FİLM VE DİZİLERİ

2014 yılında Azrail sinema filmi ile kariyerine adım atmıştır. Amerika’dan Ülkeye döndükten sonra ilk projesi Muhteşem Yüzyıl Kösem projesinde Acemi Oğlan Ali karakterini canlandırmıştır.

Akınözü; 2016 yılında “Arkadaşlar İyidir” dizisinde Yunus karakterini canlandırmıştır.

Show Tv ekranlarında 10 bölüm oynamış olan dizide; İstanbul’a Manisa’dan gelen Yunus, ailesinde üniversiteyi kazanan ilk kişidir. İlk kez tek başına ayakta durmaya çalışırken yeni arkadaşlar edinmiş ve yavaş yavaş ailesinden uzakta olmaya alışmıştır.

 

Akın Akınözü 2017 yılında Payitaht Abdülhamit dizisinde Ömer karakterini can vermiş, cesur, atılgan ve korkusuzdur. Sokaklara hakimdir. Devleti ve milleti onun en yumuşak karnıdır. Çok iyi silah kullanır ve iyi dövüşür. Sadece Sultanın karşısında uysaldır.

 

2017 yılında, Aslan Ailem dizisinde Murat karakterini oynamıştır. Evin iki numaralı oğlu Murat, 30 yaşında bir polis memurudur. Mali şubede komiserlik yapmaktadır. Murat, son derece zeki, güçlü bir ahlak ilkesine sahip, idealist bir polistir. Gözlem yeteneği sayesinde küçücük detaylarla inanılmaz analizler yapabilir. Sert bir görüşünü olmasına rağmen sıcacık bir kalbe sahiptir. Ailesine fazlaca düşkün bir genci canlandırır.

 

Akın Akınözü; 15 Mart 2019 Tarihinde başlayan Atv ekranlarında yayınlanan Hercai dizisinde Miran karakterine hayat vermektedir. Akın Akınözü, oldukça yakışıklı olan oyuncu; Miran Aslanbey’in karakter Açıklaması:
Miran der ki: “Ben Miran Aslanbey, yüreğimin bir yanı aşk, bir yanı intikam. Öyle çok nefret var ki içimde, sevmeyi bilmiyorum dedim hep. Oysaki aşkın küçücük bir çatlaktan sızıp kök salabileceğini bilmiyordum.”

“Hercai” dizisi Mardin Midyat ilçesinde doğal otantik ortamda çekilmektedir. Daha 2.bölümün yayınlanması ile haftanın dizileri arasına 4.sıradan girdi. Üçüncü haftasında 3.sıraya yükseldi. Yedinci haftasında 2.sıraya yükseldi. Bu başarıda dizinin baş rol oyuncuları Miran (Akın Akınözü) ve Duru bir güzelliği olan Reyyan (Ebru Şahin)’in başarıdaki payı çok büyüktür.

 

MODELLİK

Akın Akınözü, modellik deneyimi olmuştur. Bir dergi için Midyat’ta doğal ortamda çekimler yapmıştır.

 

AŞK HAYATI

Akın Akınözü, dizinin yayını ile çok konuşulan bir oyuncu oldu. Dizide Reyyan sevgilisi olarak gözüküyor. Haliyle yakışıklı oyuncunun gerçek hayatta bir sevgilisi olup olmadığı sorulur oldu. Akınözü’nün sır gibi sakladığı bir sevgilisi var.

Uzun zamandır devam eden sevgilisi Sandra Pestemalciyan. İstanbul Teknik Üniversitesi ekonomi mezunu. 24 yaşındaki sevgilisi New York’daki bir üniversiteden de diploması bulunuyormuş. Tekstil alanında çalışan Sandra’yı, Akın Akınözü’nün annesi sosyal medyadan takip ettiğine göre, gelini olarak kabullenmiş gibi gözüküyor. Ne diyelim Allah mesut etsin.

 

AKIN AKINÖZÜ’NÜN YARINI

Başarılı bir eğitim hayatı olan yakışıklı oyuncunun hayali hep oyuncu olmaktı ve hayalini gerçekleştirdi. Hercai dizisindeki Miran karakteri ile o başarıyı yakaladı. Oyunculuk eğitimi için lisans eğitimini bitirmeyi beklemiş ve lisans eğitimi sonunda oyunculuk dersleri de almıştır. Bundan önce oynadığı dizilerde başarı olmuş ama asıl başarıyı”Harcai” dizisindeki Miran karakteri ile yakalamıştır. Bu gidişata bakılırsa şöhret basamaklarını hızla tırmanan Akın Akınözü bundan sonra ününe ün katacak, çok daha başarılı dizlere imza atacaktır.

Yolun açık olsun Akın Akınözü…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Kaynak: İnternete Diziler Sayfası, Atv dizi sayfası ve Aslan Ailem’de Murat Aslan karakterini canlandıran Akın Akınözü ile TRT 1’de Bugün röportajından alınmıştır.

1 thoughts on “Akın Akınözü Kimdir? – Dünü, Bugünü ve Yarını?

  1. Excellent blog here! Also your website loads up fast!
    What host are you using? Can I get your affiliate link
    to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lolwholesale nhl jerseys free shipping from Chinahttp://bluesky-blog.18351.n7.nabble.com/football-wonderful-toilet-Xliv-likelihood-to-score-really-Td-td1374.htmlhttps://charliehlip087.de.tl/your-martial-arts-mentality-mainly-the-sports-mind.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir