Geçen Haftanın (29 Nisan – 5 Mayıs 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 29 Nisan – 5 Mayıs 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 33 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (4 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Halka (TRT1, Leke (Kanal D)

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Diriliş Ertuğrul (TRT1), Kuzgun (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv)

PERŞEMBE (6 Dizi): Bizim Hikaye (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çarpışma (Show), Tek Yürek (TRT1), Jet Sosyete (Tv8), Avlu (Star Tv)

CUMA (6 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Hercai (Atv), Abdülhamid Payitaht (TRT1), Gülperi (Show Tv),

CUMARTESİ (4 Dizi): Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox), İkizler Memo (Kanal D).

PAZAR (5 Dizi): Savaşçı (Show), Kardeş Çocukları (Star ), Elimi Bırakma (TRT1), Zengin ve Yoksul (Atv), Nöbet (Show Tv)

 

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul her hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 14,02 puan ile birinci sırada yer alıyor.

Total’in 10.sırasında Atv’nin “Sen Anlat Karadeniz” dizisi 6,8 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 14,64 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Trt1’in “Payitaht Abdülhamid” AB’de aldığı 5,33 puan ile yer alıyor.  

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 146.Bölüm (TRT1)………………………..14,20

2.Bir Zamanlar Çukurova 31.Bölüm (Atv)………………..14,02

3.Hercai 8.Bölüm (Atv)………………………………………….12,36

4.Kadın 60.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..9,57

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 135.Bölüm (Atv)..9,20

6.Çukur 63.Bölüm (Show Tv)…………………………………..7,94

7.Söz 80.Bölüm (Star Tv)…………………………………………7,66

8.Arka Sokaklar 516.Bölüm (Kanal D)……………………….6,86

9.Zalim İstanbul 5.Bölüm (Kanal D)………………………….6,80

10.Sen Anlat Karadeniz 50.Bölüm (Atv)…………………….6,80 __________________________________________

11.Savaşçı 73.Bölüm (Show tv)…………………………………6,56    

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 146.Bölüm (TRT1)………………………..14,64

2.Bir Zamanlar Çukurova 31.Bölüm (Atv)………………..10,83

3.Kadın 60.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..9,98

4.Çukur 63.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,01

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 135.Bölüm (Atv)..6,95

6.Hercai 7.Bölüm (Atv)……………………………………………6,73

7.Zalim İstanbul 5.Bölüm (Kanal D)………………………….6,23

8.Bir Aile Hikayesi 9.Bölüm (Fox Tv)………………………..5,65

9.İstanbullu Gelin 83.Bölüm (Star Tv)………………………5,61

10.Payitaht Abdülhamid 84.Bölüm (TRT1)……………….5,33  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

Bu hafta ilk 5’in biri AB, Dördü Total Grubu dizilerinden olduğunu görüyoruz.

 

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul”,  146.bölümde AB’ de aldığı  14,64 puanla 1.sırasında yer aldı.

Ertuğrul Bey,  tuzağa düşürdüğü   Alıncak ve Dragos’u yakalamış, Alıncak’ı öldürüp  Dragos’u ise idam etmek için Macellum’a çıkartmıştı.  Dragos’un adamı komutan Branas’la  Dragos’u idamdan kurtarmak için plan yapan Beybolat, son anda  kimliğinin açığa çıkmaması için plana uymamış ve Ertuğrul’un Alpleriyle birlikte Dragos’un askerlerine saldırmıştı. Böylece onun Albastı olduğunu bilen herkes ölmüş olacak ve Ertuğrul Bey’in kuşkularını ortadan kaldıracaktı. Branas saldırdığında Ertuğrul Bey’in elinden kurtularak Ertuğrul beye saldıran Dragos,  bu duruma önceden hazırlı olan Ertuğrul Bey tarafından Söğüt meydanında öldürülmüştü. Pişmanlık ateşiyle yanan ve Ertuğrul Bey’den af dilemek için Söğüt’e gelen Bamsı, Gündüz’ü sıkıştıran  Dragos’un adamlarına  Pusatsız karşı koyarak Gündüz’ü kurtarmış ve   ağır yaralanmıştı. Obada tedavisi yapılan Bamsı nedamet getirip Ertuğrul Bey’den özür dilemişti. Ağabeyi Beybolat hakkında kuşkuları artan İlbilge, Ertuğrul Bey’in kurduğu oyuna destek vererek   ağabeyini tuzağa düşürür.  Bu  tuzakla Albastı olduğu ortaya çıkan Beybolat’ı nasıl bir son bekliyor? Ağabeyinin Albastı kimliğini öğrenen İlbilge’nin tavrı ne olacak? Halep’te yurt tutarak kardeşi Ertuğrul ile birlikte Bizans sınırına gelmeyen Gündoğdu yıllar sonra Söğüt’e geliyor. Gündoğdu’nun Kayı obasına gelişi neleri değiştirecek? İki kardeşi Moğollara karşı girişilecek cenk yolunda ne gibi tehlikeler bekliyor?  

 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde bu hafta tekrar 2.sıraya yükseldi. Total grubunda reyting puanı 14,02 ile geldi.

Fadik, Gaffur’dan sonra Demir’in sarhoşluğundan istifade ederek, onunla da yatağa girer. Demir ne olduğunu sabah uyandığında aynı yatakta olduklarını görünce anlar.

Bir zamanlar en yakın dostu olan Cengaver’in yardımıyla, Yılmaz’la bir kez daha hesaplaşan Demir Yaman çılgına dönüyor! Hesap sormak için Cengaver’in kapısına giden Demir Yaman, öğrendiği başka bir gerçekle alt üst oluyor! Konağın mutfağında hareketli dakikalar! Saniye’nin göz hapsindeki Seher zor anlar yaşarken, Fadik bambaşka dünyalarda gezmektedir. Fadik’teki bu değişikliğin sebebi ne? Eline yeni bir koz geçen Gaffur, pusuda bekliyor. Konağın yerinde duramayan misafiri Ercüment, Çukurova’da olanlardan habersiz bağlantılar kurmaya başlar. Peki, Ercüment’in bu hesapsız hareketleri nasıl cevap bulacak? Postacının getirdiği ve Şermin’i çılgına döndüren zarfta ne var? Büyük konakla artık arasında kalın bir duvar örülü olan Şermin’in gözü bu haberden sonra hiçbir şeyi görmüyor. Şermin şimdi kimlerin kapısını çalacak? Huğlarda ortalık karışıyor! Bir sürü adamın ani baskınına uğrayan huğlara kim müdahale etmeye çalışıyor? Oğlu Adnan’ın hasretiyle yanıp tutuşan Züleyha artık zor anlar yaşıyor. Züleyha bu duruma daha ne kadar dayanabilecek? Gaffur’u ağına düşüren Seher, hedef mi değiştiriyor? Seher yeni kurbanı ile birlikteyken onları kim görecek?

 

3.HERCAİ (ATV) :  Atv’nin yeni dizilerinden Hercai rekorlara devam ediyor. Geçen hafta ekranlara gelen 8.bölümü ile bir basamak düşerek 3.sıraya indi. Total Grubunda aldığı 12,36 puanla yer aldı.      

Azat, Reyyan ile evlenmek istemesi nedeniyle, dedesi ile karşı karşıya kalır.

Zehra, Azat’ın sözlerinden sonra Reyyan ile konuşmak istiyor. Azat, ailesine Reyyan ile yarın evleneceğini söylüyor. Yaren ağabeyini desteklerken Azat ona da pas vermiyor. Miran, Azat’ın sözlerinden sonra Fırat ile salıncağın yanına gidiyor. Reyyan’a üzülen Miran, Reyyan’a gidilecek yer bırakılmadığını anlatıyor. Ayrıca Reyyan’ın evlilik kararının altında çaresizlik olduğunu söylüyor. Fırat, Miran’ı gerçekle yüzleştirmek istiyor ve kimsenin Reyyan’a zorla bir şey yaptırmayacağına dikkat çekiyor. Miran, Reyyan’ın kendisi için değil ailesi için böyle bir karar verdiğine inanıyor. Ayrıca Reyyan’ın kalbinden de emin. Reyyan’ın aklında da Miran var. Zehra kızının perişan halinin farkında. Reyyan, Miran ile görüştüğünü anlatıyor. Zehra, kızının hala Miran’ı isteyip istemediğini soruyor. Annesi Reyyan’a Azat ile evlenmesinin doğru olmadığını anlatmaya çalışıyor. Ama Reyyan kararlı davranıyor.    

 

4.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin beğenilen dizisi “Kadın” geçen haftaya olduğu gibi yine 4.sırada yer aldı. AB Grubunda aldığı puan 9,98 oldu.  

Şirin’in Sarp ile çekilmiş fotoğraflarını bir anlık sinirle Bahar’a gönderen Pırıl ne yapacağını bilemez. Suat ise bu fotoğrafların Bahar’ın eline geçmesini hiç istememektedir. Çünkü Sarp’ın artık Pırıl’a dönme ihtimaline bile tahammülü yoktur. Şirin’in tekrar Sarp’a ilgi duyduğunu düşünmek bile istemeyen Hatice, içten içe çok korkmaktadır. Böyle bir şeyin tekrarlanması ailesine çok büyük zararlar verecektir. Ceyda’dan bir oğlu olduğu konusunda şüphelenen Emre ise bunu açık açık sormaya karar verir ve duyduğu şey karşısında büyük bir şoka uğrayacaktır. Sarp ile hep kavga halinde olmaktan artık çok sıkılan Bahar ise her şeye bir nokta koymaya karar verir. Çocukları için Arif’ten de ayrılan Bahar, Sarp’ı affedecek mi? Yoksa sadece çocuklarının babası olarak mı yanlarında kalmasına izin verecek

 

5 ÇUKUR (SHOW TV) : Bu hafta geçen hafta olduğu gibi yine 5.sırada yer almıştır. Total grubunda 7,94 puan almıştır.

 

Akşın’ın kaçırıldığı haberi, Çukur’a kor gibi düşecek. Bir kayıpla daha baş edecek gücü olmayan Koçovalılar, dört bir koldan Akşın’ı bulmak için seferber olacak. Aliço, Yüzüklü’nün bıraktığı ipucu sayesinde Akşın’a adım adım yaklaşacak. Bu sırada Vartolu Salih de, Çukur’da kendi kurallarına göre iş yapmaya çalışan Savaş ile mücadele içine girecek. İki tarafın yüzleşmesi, Koçovalıların karşısına yeni bir düşmanın çıkmasına neden olacak. Yüzüklü’nün Yücel olduğunu öğrenen Yamaç, bu gerçekle sarsılırken; Yamaç’la birlikte beklenmedik sürpriz bir isim Yücel’le karşı karşıya gelecek.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda ; Atv 4 dizi. Kanal D 2 dizi. TRT1, Fox Tv. Star Tv ve Show Tv birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV 3 dizi ile başta. Fox Tv. ve TRT1. 2’er dizi ile yer alıyor. Show Tv, Star Tv ve Kanal D de birer dizi ile yer almıştır.

Bu duruma göre geçen hafta olduğu gibi ; ATV. Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.    

 

HAKAN: MUHAFIZ 2.Sezon 8 yeni bölüm yayında:  

Hakan: Muhafız dizisinin 1. Sezon bölümleri (10 bölüm) 14 Aralık 2018 Cuma günü yayınlanmıştı. Şimdi de 2.sezona ait 8 bölüm 26 Nisan 2019 Cuma günü yayına girdi.

Oyuncular:  Çağatay Ulusoy (Hakan Demir), Ayça Ayşin Turan (Leyla Sancak), Hazar Ergüçlü (Zeynep), Okan Yalabık (Faysal Erdem), Yurdaer Okur (Kemal), Mehmet Kurtuluş (Mazhar Dragusha), Mehmet Yılmaz Ak (Tekin), Erol Gedik (Murat), Cem Yiğit Üzümoğlu (Emir Türker), Fatih Dönmez (Orkun Akın), Yücel Erten (Neşet Korkmaz), Özgür Bayraktar (Sadık adam), Defne Kayalar (Suzan Bayraktar), Saygın Soysal, Burçin Terzioğlu, Engin Öztürk

Konusu: Bu hikaye, ailesini küçük bir çocukken yitirmiş bir delikanlının kahramana dönüşmesinin hikayesidir. Doğu ve Batı’nın birleştiği 15 milyonluk şehirde sıradan bir genç olarak hayatını sürdüren Hakan kahraman olmaktan çok uzaktır. Ancak şehrinin tarihten gelen gizemli ölümsüzlerin tehdidi altında olduğunu öğrendiğinde onları durdurmaktan başka çaresi kalmaz. Hem henüz hazır olmadığı hem de kabul etmek istemediği bir görevle karşı karşıya olan Hakan, kaderindeki son muhafızı olarak ölümsüzlerle mücadele etmek zorunda kalın. Bu defa karşısında 7 ölümsüz vardır. Bu sezonda Muhafız olarak kardeşi ağabeyi de ortaya çıkar. Heyecanla izlenecek 8 bölüm sizleri bekliyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir