Geçen Haftanın (22 – 28 Nisan 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 22 – 28 Nisan 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 32 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (4 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Halka (TRT1, Leke (Kanal D)

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Diriliş Ertuğrul (TRT1), Kuzgun (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv)

PERŞEMBE (6 Dizi): Bizim Hikaye (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çarpışma (Show), Tek Yürek (TRT1), Jet Sosyete (Tv8), Avlu (Star Tv)

CUMA (6 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Hercai (Atv), Abdülhamid Payitaht (TRT1), Gülperi (Show Tv),

CUMARTESİ (4 Dizi): Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox), İkizler Memo (Kanal D).

PAZAR (4 Dizi): Savaşçı (Show), Kardeş Çocukları (Star ), Elimi Bırakma (TRT1), Zengin ve Yoksul (Atv), Nöbet (Show Tv)

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul her hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 14,85 puan ile birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin “Savaşçı” dizisi 6,85 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 14,68 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Fox Tv’nin “Bir Aile Hikayesi” AB’de aldığı 4,84 puan ile yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.  

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 145.Bölüm (TRT1)………………………..14,55

2.Hercai 7.Bölüm (Atv)………………………………………….13,54

3.Bir Zamanlar Çukurova 30.Bölüm (Atv)………………..13,01

4.Kadın 59.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..9,4

5.Çukur 62.Bölüm (Show Tv)…………………………………..8,93

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 134.Bölüm (Atv).8,2

7.Söz 79.Bölüm (Star Tv)…………………………………………7,67

8.Sen Anlat Karadeniz 49.Bölüm (Atv)……………………..7,61

9.Arka Sokaklar 515.Bölüm (Kanal D)………………………6,91

10.Savaşçı 12.Bölüm (Show tv)…………………………………6,56 __________________________________________

11.Zalim İstanbul 4.Bölüm (Kanal D)……………………….6,63

12.Yasak Elma 42.Bölüm (Fox Tv)……………………………5,11

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 145.Bölüm (TRT1)………………………..14,68

2.Bir Zamanlar Çukurova 30.Bölüm (Atv)…………………9,91

3.Kadın 59.Bölüm (Fox Tv)………………………………………9,40

4.Çukur 62.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,50

5.Hercai 6.Bölüm (Atv)……………………………………………7,36

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 134.Bölüm (Atv)..6,56

7.Zalim İstanbul 4.Bölüm (Kanal D)………………………….5,58

8.İstanbullu Gelin 82.Bölüm (Star Tv)………………………5,43

9.Söz 79.Bölüm (Star Tv)………………………………………….5,08

10.Bir Aile Hikayesi 8.Bölüm (Fox Tv)……………………….4,84

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

Bu hafta ilk 5’in biri AB, Dördü Total Grubu dizilerinden olduğunu görüyoruz.

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul”,  145.bölümde AB’ de aldığı  14,68 puanla 1.sırasında yer aldı.

 

Kurduğu tuzakla Alıncak’ı öldürüp Dragos’u ele geçiren Ertuğrul, Bamsı’nın oğlu Aybars’ı kurtarmayı başarmıştı. Alıncak’ın ölmesiyle Albastı, kimliğinin ortaya çıkmayacağını düşünen Beybolat ise hiçbir şey olmamış gibi obaya dönmüştü. Lefke kalesindeki komutan Branas ise Dragos’un yakalandığını öğrenince Beybolat üzerinden Dragos’u kurtarma planı kurmuştu.
 
Ancak Ertuğrul her şeyin farkındaydı… Hem kaledekilerin Dragos’u kurtarmaya geleceğini hem de Beybolat’ın eğer Albastı ise kimliğinin ortaya çıkmaması için Dragos’a dair yen bir hamle yapacağını biliyordu… Oyununu da buna göre kurmuştu. Bu arada İlbilge’de Umur obasına getirilen yaralı adam üzerinden ağabeyinin Albastı kimliği üzerine şüpheler duymaya başlamıştı. Tüm bunlar yaşanırken Ertuğrul Bey’in buyruğuna muhalif hareket eden Bamsı ise büyük bir pişmanlık içindeydi…
 

Dragos’u idam için Macellum’a getirtip alplarını ahali kılığında meydana diken Ertuğrul Bey Dragos üzerinden Albastı’nın kimliğini ortaya çıkarabilecek mi? Kale’den Dragos’u kurtarmak için gelen Branas ve adamlarının akıbeti ne olacak? Söğüt imamından pişmanlık üstüne bir sohbet dinleyip muradı Ertuğrul Bey’den af dilemek olan Bamsı bu gayesine ulaşabilecek mi? Öğrendiği gerçekler nihayetinde İlbilge hatunun ağabeyi Beybolat Bey konusundaki tavrı ne olacak?


2.HERCAİ (ATV) :  Atv’nin yeni dizilerinden Hercai rekorlara devam ediyor. Geçen hafta ekranlara gelen 7.bölümü ile bir basamak daha yükselerek 2.sırada yer aldı. Total Grubunda aldığı 13,54 puanla bu başarıyı elde etti.

Geçtiğimiz  Cuma akşam yedinci bölümüyle izleyicilerle buluşan Hercai ‘de Miran’ın evde olmadığı anı kollayıp yakalayan Gönül, Reyyan’ın kapısına dikilir ve Miran’ın eşi olduğunu söyler. Duydukları karşısında şok olan Reyyan çaresizce Azat’ın elinden tutarak evden ayrılmak zorunda kalır. Fakat duyduklarına inanmak istemeyen Reyyan, Azat’a arabayı geri döndürmesini Miran’la konuşmak istediğini söyler. Geri dönmek istemeyen Azat direksiyon hakimiyetini kaybeder ve kaza geçirir. Bu sırada eve gelen Miran yerde yaralı olarak yatan Gönül’ü bulur. Gönül ise Miran’a Reyyan’ın kendi isteğiyle Azat’la gittiğini, engel olmaya çalışırken kendisini de yaraladığını söyler.

 

3. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde geçen haftaki yerini korudu ve 2.sırada yer alıyor. Total grubunda reyting puanı 13,98 ile iddiasını devam ettiriyor. 

 

Küllerinden doğmaya başlayan Fekeli ve Hünkar aşkı tekrar filizlenir. Hünkar ve Fekeli arasında olup bitenleri sezenler bu birlikteliğe şaşırırlar.  Özgürlüğü adım adım elinden alınan Züleyha yeni planlar yapar. Yelkenleri yavaş yavaş ve temkinli bir şekilde indiren Demir Yaman’ın yeni bir şartı var. Oğlu Adnan’ı, sadece Demir’in izin verdiği zamanlarda görebilen Züleyha, ne zaman oğluna geri kavuşacak merakla bekleniyor.  Adnan’ın kimden olduğunu sorgulayan Demir Yaman “Senin için gerekirse ölürüm” dediği Züleyha’dan cevap bekliyor.

Evlilik arefesindeki Müjgan, kafasındaki soru işaretlerini silebilecek için Zeleyha’ya gider, onunla konuşur. Ama istediği net cevabı alamaz. mi? Saniye’nin kontrolünde olan Gaffur ve Seher yakınlaşması tehlikeli boyutlara ulaşır.

Konağa yeni bir misafir geliyor. Fransa’dan gelen yeni misafir Çukurova’da dengeleri değiştirecek mi? Şapkasını önüne koyan Cengaver’in Fekeli ve Yılmaz’la görüşmeleri sıklaşıyor. Gerçekleri öğrenen Fekeli’nin kalbi artık bu kadarını da kaldıramıyor! Kalp krizi geçiren Fekerli Çukurova’yı ayağa kaldıracak!

 

4.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin  sevilen dizisi “Kadın” geçen haftaya göre bir basamak yükselerek 4.sıraya yükseldi. Total’de aldığı puan 9,40.

Emre’nin Şirin’in umurunda olmadığını öğrenen İdil, elindeki tek kozu da kaybettiğini düşünmektedir. Şirin’den ihtiyacı olan parayı almak için başka yollara başvurur. Şirin ise Ceyda’nın oğlunun Emre’den olduğunu öğrenir öğrenmez soluğu Ceyda’nın yanında alır. Şirin’in bunu nereden öğrendiğini anlayamayan ve darmadağın olan Ceyda’nın bu durum karşısında suçlayacağı tek bir isim vardır: Bahar.

Ceyda’dan Bahar ve Sarp’ın aynı evde yaşadığını öğrenen Arif, sinirlerine hakim olamaz. Bu kez Bahar’ı asla affetmemekte de kararlıdır. Her şeyi Bahar ile açık açık konuştuğu zaman ise Bahar’dan şok bir cevap alacaktır. Artık bir karar vermek zorunda kalan Bahar, onu çok seven ve her şeye rağmen yanında olan Arif’i mi, yoksa yıllardır hasretini çektiği ve öldü sandığı çocuklarının babasını mı seçecektir?


5 ÇUKUR (SHOW TV) : Bu hafta bir basamak düşerek 5.sıraya indi. Total grubunda 8,93 puan aldığını görüyoruz. 

 Sahte Baykal’ın vurulması, Yamaç’ı cevapsız sorularla bırakır. Yamaç, Yüzüklü’nün peşine düşerken Cumali’nin, Timsah’ın elinde olduğunu öğrenmesi herkesin hedefini bir anda değiştirecek. Ancak bu sırada da Yüzüklü boş durmayacak ve planlarını uygulamaya devam edecek.

Vartolu, sürpriz şekilde Cumali’nin yardımına yetişerek kendini tehlikeye atacak. Koçovalı Kardeşler, Medet’le birlikte omuz omuza mücadele edip kurtulmaya çalışırken, İdris ve Meliha ise yıllar sonra Gül Pavyonu’na giderek eski defterleri açacak. Haftalardır ekran başındakilerin heyecanla beklediği Yüzüklü’nün kim olduğu sorusu cevap bulurken, Koçovalılar Yüzüklü’nün beklenmedik hamlesiyle aralarından birini kaybetme korkusuyla yüzleşecekler.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA: Total Grubunda:

Total Grubunda ; Atv 4 dizi. Show Tv. 2 dizi. TRT1, Fox Tv. Star Tv ve Kanal D birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV 3 dizi. Fox Tv. ve Star Tv. 2’er dizi ile yer alıyor. TRT1, Show Tv ve Kanal D de birer dizi ile yer almıştır.

Bu duruma göre geçen hafta olduğu gibi ; ATV. Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.  

 

HAKAN: MUHAFIZ 2.Sezon başladı 8 yeni bölüm yayında…

Hakan: Muhafız dizisinin 1. Sezon bölümleri (10 bölüm) 14 Aralık 2018 Cuma günü yayınlanmıştı. Şimdi de 2.sezona ait 8 bölüm 26 Nisan 2019 Cuma günü yayına girdi. Dizinin yönetmenlerinden Can Evrenol; Netflix dizisi Hakan: Muhafız’ı götüren Çağatay Ulusoy ve onun karizması olduğunu söylüyor, diyor ki; çok sevdiğini ve karakteriyle kavga eden çok yetenekli bir oyuncumuz olarak bu diziyi götürüyor. Daha ileride 3. ve 4.sezon bölümleri daha var çekilecek.

Oyuncular:  Çağatay Ulusoy (Hakan Demir), Ayça Ayşin Turan (Leyla Sancak), Hazar Ergüçlü (Zeynep), Okan Yalabık (Faysal Erdem), Yurdaer Okur (Kemal), Mehmet Kurtuluş (Mazhar Dragusha), Mehmet Yılmaz Ak (Tekin), Erol Gedik (Murat), Cem Yiğit Üzümoğlu (Emir Türker), Fatih Dönmez (Orkun Akın), Yücel Erten (Neşet Korkmaz), Özgür Bayraktar (Sadık adam), Defne Kayalar (Suzan Bayraktar), Saygın Soysal, Burçin Terzioğlu, Engin Öztürk

Konusu: Bu hikaye, ailesini küçük bir çocukken yitirmiş bir delikanlının kahramana dönüşmesinin hikayesidir. Doğu ve Batı’nın birleştiği 15 milyonluk şehirde sıradan bir genç olarak hayatını sürdüren Hakan kahraman olmaktan çok uzaktır. Ancak şehrinin tarihten gelen gizemli ölümsüzlerin tehdidi altında olduğunu öğrendiğinde onları durdurmaktan başka çaresi kalmaz. Hem henüz hazır olmadığı hem de kabul etmek istemediği bir görevle karşı karşıya olan Hakan, kaderindeki son muhafızı olarak ölümsüzlerle mücadele etmek zorunda kalın. Bu defa karşısında 7 ölümsüz vardır. Bu sezonda Muhafız olarak kardeşi ağabeyi de ortaya çıkar. Heyecanla izlenecek 8 bölüm sizleri bekliyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir