Adını Kalbime Yazdım / Ceylan hastanede, Kadir Ağa yasta.

TV Programları

24 Şubat ’14

Kategori
TV Programları
Adını Kalbime Yazdım / Ceylan hastanede, Kadir Ağa yasta.

Show Tv.in Güneydoğu Anadolu, ağalık ve töre dizisi “Adını Kalbime Yazdım” gene heyecanlı 16.cı bölümüyle ekranlarımızdaydı.

Reytinglerde Total’de daha iyi durumda 12.sırada, AB’de ise 20.sırada bulunuyor.

Geçen bölümde Ceylan’ı sıkıştıran Hasan, Kadir’i kapıya getirir. Tabancayı Ceylan’ın başına dayar, Kadir de Hasan’a hedef alır. Kadir, silahı yere bırakmak zorunda kalır. Hasan tabancasını ateşler, Ceylan göğsünden yaralanır. Hasan kaçar, kapıda Doktor Leyla ile karşılaşır. Onu rehin alarak arabaya koşar. O sırada Halil Ağa gelir, aralarında silahlı çatışma çıkar, Hasan Leyla’yı arabaya bindir kaçırır.

Kadir Ağa, Doktor Selin ile Ceylan’ı hastaneye yetiştirir. Hemen ameliyata alınır. Kadir Ağa hem çok sinirlenir, hem de Ceylan’ın yaralanmasına üzülür.

Hasan’ın peşinden Halil Ağa takip eder, Hasan Leyla’yı arabadan atlamaya zorlar. Atlamak zorunda kalır, hafif sıyrıklarla atlatır. Halil Leyla’yı hemen hastaneye götürür.

Nasır konağa gelir, Zilan ile görüşemez, Dicle ile görüşür. Kamil’i Ömer öldürmüş, baba evine döneceksin, amcaoğlunun nikahına gireceksin, der. Zilan, annem hasta diye konaktan çıkar, bu defa Nasır, işim var diyerek onu gönderir.

Zilan, Celil’in konuşmasını duyar. Kadir’in Ceylan’ın başında olduğunu, hastanede yattığını öğrenir.  Kureyşa, Celil’i Emin Ali’nin ana-babasını almaya gönderir.

Kureyşa, kızı Diyar ile konuşur. Senin üzerine titredim, koruyamadım, şimdi seni kendi ellerimle bir soysuza mı vereceğim diye dertlenir. Karşılıklı ağlar, sızlarlar.

Nasır, Hasan’ın Ceylan’ı elinden kaçırmasına çok sinirlenir ve hırpalar.

Hapishanede Mahmut’un öldüğü ortaya çıkar. Hal bu ki Halil Ağa onula konuşmaya gelecekti. Mahmut, ölümüyle bir sırrı da beraberinde mezara götürür. Nasır, meydanı boş bulmuş, her yerde at oynatmaya başlar.

Halil Ağanın Leyla’ya olan aşkı gittikçe büyümektedir. Köpeği dahil, hey şeyiyle ilgilenir.

Kureyşa, oğlu Kadir’i arar, konağa çağırır. Emin Ali ve ailesi, nişan şekeri ve çiçeği ile gelir. Emin Ali, Bozbey’ lere damat olmanın keyfiyle sekiz köşedir. Ben bu ailenin damadıyım diyerek, Celil’i bile takmaz. Hanım ağanın huzuruna girerler, Emin Ali kayınvalidesinin elini öpmek ister. Kureyşa vurur elini, çek git gözüm görmesin, terbiyesiz, ahlaksız. Emin Ali, Ana damadın oluyorum, kızını veriyorsun, ayıp olmuyor mu? Kureyşa; Emin Ali’nin suratına bir tokat patlatır. Ben kızımı toprağa vermemek için sana veriyorum, haddini bil, çık git kapıda bekle, der. Celil, tutar kolundan dışarı çıkartır.

Dicle, muhatap olmamak için karşılarına çıkmaz. Odasında sıkıntı ile dört döner.

Hasan, Ceylan’ın annesini götürmek için arabasına bindirir. Kadın, adamlarını atlatır ve arabadan kaçar.

Nasır, çocuğu hastalandığı için, karısının zoruyla Doktor Leyla’ya götürürler. Doktor, Ensar’ı muayene eder, ilaç yazar. Nasır, Halil Ağanın amcaoğlu olduğunu söyler.

Nasır, yolda kaçan Ceylan’ın annesini görür, arabasına alır. Hasan’a mesaj atar, adamlarını gönder, kadını alsınlar.

Kadir Ağa konağa gelir, Emin Ali’yi önce bir parpalar. Celil’e de sen Hasan’ın niye peşinde değilsin diyerek zılgıt atar. Emin Ali, Binnaz’a beni Dicle’ye götür der. Kadir, ana sen her şeyi halletmişsin, ben gidiyorum. Kureyşa Kadir’in peşinden koşar, Nasır’ın geldiğini söyler, Halil’i sorar, bir an evvel Dicle ile nikahı kıyalım, der.

Emin Ali, Dicle’nin odasına girer, “Demek yatak odamız burası” Der. Bundan sonra ben ne istiyorsam o der.

Jandarma gelir, Mahmut’un hapishanede öldüğünü karısına haber verirler. Mecbure hapishaneye gider, kızına telefon eder, Zilan açmaz. Mahmut’un öldürüldüğüne adamı, Halil Ağaya söyler.

Zilan, doğru hastaneye gider, Ceylan’ın yattığı oda numarasını öğrenir. Odaya çıkar, sen benim kocanın başına musallat oldun der ve yastığı suratına bastırır. Boğup, öldürmeye niyetlidir.

Emin Ali bundan sonra benim kölem olacaksın diyerek sıkıştırır. Tam o sırada Kadir Dicle’nin odasına girer ve bölüm burada en heyecanlı yerinde biter.

Zilan, Ceylan’ı yok edebilecek mi? Kadir Ağa, Emin Ali’yi o vaziyette görünce ne yapacak, kardeşini kaçırdığında canını bağışlamıştı, şimdi ne yapacak. Tüm bu soruların cevabı Focus Film, haftaya 17.ci bölümde cevap verecek.

Arada çalan “Al ömrümü koy ömrümün üstüne” türküsünün söz ve müziği; Cevdet Bağca, vokal; Erkam Aydar (Kadir Ağa) yapmıştır. Güzel bir türküydü, ben zevkle dinledim.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve Dizifilm.com’ dan alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir