Tuba Büyüküstün / Dünü, bugünü ve yarını!

Magazin

Geçtiğimiz günlerde sezon finali yapan “Kara Para Aşk” dizisinin başrol oyuncularından, güzeller güzeli Tuba Büyüküstün’ü sizleri kısaca tanıtmak istiyorum.

Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi banka memurluğundan emekli, babası elektronik mühendisi, kendi işini yapıyormuş. Mütevazi bir ailenin tek çocuğu. Şimdilerde 32 yaşında, 15 gün sonra yaş gününü kutlayacak, 33 yaşına girecek. Yaşına göre oldukça güzel, 18’inde genç kız havasında. Güzel gözleri, pürüzsüz barby bebek yüzü, su gibi derler ya, aynen öyle.

Tuba’nın bir de ön adı var, Hatice. Yani Hatice Tuba Büyüküstün. İstanbul Özel Doğuş Okulları’ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sahne Dekorları ve Köstüm Tasarımı bölümünden mezun olmuş. Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol almış. Üniversiteyi bitirdikten sonra yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde oyunculuğa başlamış.

Dizi oyunculuğuna, 2003 yılında Kanal D’de yayınlanan “Sultan Makamı” adlı dizi ile başlamış. Bu dizide sadece son 4 bölümünde oynamıştır. Asıl çıkışını, 2004 yılında Çağan Irmak’ın “Çemberimde Gül Oya” dizisinde “Zarife” karakterini canlandırarak yapmıştır. Gene aynı yıl, Cemal Şan’ın yönettiği “Gülizar” adlı televizyon filminde, “Gülizar” karakterini canlandırmış, bu rolüyle Sırbistan Karadağ Cumhuriyeti Uluslar arası TV Festival Bar’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

2005 yılımda Aydın Bulut’un yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan “Ihlamurlar Altında” adlı dizide Bülent İnal ve Sinan Tuzcu ile başrol paylaşarak, büyük çıkış yapmıştır. Benim de baştan sona severek izlediğim, Tuba Büyüküstün’ü tanıdığım ve sevdiğim ilk dizisi oldu.

Aynı yıl “Babam ve Oğlum” adlı sinema filminde “Aysun” karakterini canlandırdığı ilk sinema filmi oldu ve gene Çağan Irmak ile çalıştı.

2006 yılında Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği “Sınav” adlı sinema filminde oynayan Tuba, bu filmde ünlü oyuncu Jean-Claude Van Damme ile oynama şerefine erişti.

2007 yılında Antakya’da çekilen, Cevdet Mercan’ın yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan “Asi” adlı dizide, Murat Yıldırım ve Çetin Tekindor ile başrolü paylaşmıştır. Aynı yıllarda Çemberimde Gül Oya, Ihlamurlar altında, Asi gibi dizilerinin Arap televizyonlarında gösterilmesi ile birlikte, Ortadoğu’da büyük üne kavuşmuş ve Türk dizilerinin yurt dışına ihracında önemli bir rol oynamıştır. Başrolünü oynadığı Asi dizisi 67 ülkedeki izlenme oranıyla, 51.Monte-Carlı Televizyon Festivali’nde En iyi Pembe Dizi kategorisinde aday gösterilmiştir.

2010 yılında Yusuf Kurçenli’nin yönettiği, “Yüreğine Sor” filmiyle ilk başrolünü oynamıştır. Daha sonra Atv’de yayınlanan “Gönül Çelen” adlı dizide, Cansel Elçin ile birlikte başrolü paylaşmıştır.

2013 yılının ilk günlerinde, Star Tv’de yayınlanmaya başlayan “20 Dakika” adlı dizide İlker Aksum ile birlikte başrolü paylaşarak, 1,5 yıl ara verdiği ekranlara geri dönmüştür. 20 Dakika dizisi geçen yıl Haziran ayında 25 bölümde final yapmıştır.

Tuba Büyüküstün’ün gelelim bu günlerine…

Uzunca bir tatilden sonra geçtiğimiz Mart ayında Ay Yapım’ın “Kara Para Aşk” dizisinde, Engin Akyürek ile başrolü almış, “Elif Denizer” rolü ile çok büyük bir performans göstermiştir. Geçtiğimiz Çarşamba akşamı (18.06.2014) 13.bölümde sezon finali yapan dizi, Eylül 2014’den itibaren yeni bölümleri ile kaldığı yerden heyecanlı bölümleri ile devam edecektir.

Büyüküstün, daha önceki dizilerinde olduğu gibi yurtdışı izlenimleri de bu dizi ile Rusya’da izlenilmeye başlamış, orada da bir hayli hayranı oluşmuştur. Moskova’da, Barby türünden bebekleri vitrinlerde satılmaya başlamış.

Kara Para Aşk dizisinde polis komiseri Ömer karakterini oynayan (Engin Akyürek) mahcup delikanlı, Anadolu çocuğu Ömer’in kalbini çalmış, kendisine aşık etmiştir. Ayrı dünyaların insanı olan bu iki karakterin kötü kaderin cilvesi bir araya getirmiş, iş ilişkileri tutkulu bir aşka dönüşmüştür.

Aşk demişken gelelim Tuba’nın özel hayatındaki aşk ilişkilerine;

28 Temmuz 2011 tarihinde Paris, Fransa’da kendisi gibi oyuncu olan Onur Saylak ile evlenmiştir. 19 Ocak 2012 tarihinde ikiz kızlarını dünyaya getirmiştir.

tuba_onur_nikah[1]

Çocukluğunda çekingen biri olan Tuba, 14 yaşında aşık olduğunu söylüyor. Tam üç yıl sürmüş bu aşk. Duygusal anlamda şu anda yaşadığım ilişkilerden çok farkı olmayan bir ilişkiydi. 14 yaşındaki bir kız, sonuçta bir çocuktur ama ben çok olgundum. Erkek arkadaşım da öyleydi. O yüzden iki çocuğun yaşadığı basit bir şey değildi bizim duygusallığımız. Hala kendisi ile görüşürüm. Çok özel bir flörttü. Bu ergenlik yıllarındaki flörtü yüzünden, beğendiği yakışıklı bir jönün resmini odasını asma ihtiyacı duymamış.

Lise yıllarında diğer kızlarla dedikodu yapmaktan çok kendi halinde, oturur, kitap okuyup, zaman geçirebiliyormuş. Çekingen bir tip olan Tuba üniversite yıllarında bu durumu biraz atmış. Dizilerde ilk öpüşme sahnesini çemberimde Gül oya dizisinde yaşamıştır. Babasına bu konuda söz verdiği için, babası televizyonda bu sahneyi görünce, başını çevirmiş, seyretmemiştir.

Şimdilerde ikizlerini büyütmekle meşgul, dizi set zamanında onlardan ayrı kalan Tuba Büyüküstün, dizinin sezon finalinden sonra soluğu Bodrum’da almıştır.

1402655213135 tba ikizleri

Şu sıralarda ikizleri ile tatilde olan Tuba Büyüküstün küçük kızları Tuba ve Toprak ile Bodrum, Gündoğan’da bulunan Casa-mia Beach’de yorgunluk gideriyormuş.

Oldukça düzgün ve fit bir görünüşü olan Tuba Büyüküstün mayolu tatilde.

 Başarılı sanatçı bugüne kadar birçok ödül almıştır. Hemen, hemen, oynadığı her diziden, (Gülizar, Ihlamurlar altında, Asi, Yüreğine Sor, Gönül Çelen, 20 Dakika) En İyi kadın Oyuncu, Yılın En İyi Kadın oyuncusu, En İyi Dizi oyuncusu” gibi ödüllere layık görülmüştür.

Tuba Büyüküstün’ün yarınları da bu gidişe çok parlak gözüküyor. Başarı oyuncu sağlam basarak yavaş, yavaş, ilerliyor. Özgüveni oldukça yüksek bir oyuncu… Çok da kaprisleri yok, Kara Para Aşk dizisindeki rol arkadaşları onun için, oyunculuk kaprisinin hiç olmadığını belirtmişlerdir. Hatta bu dizideki oyunculardan Polis Pelin’i canlandıran İlkin Tüfekçi, Tuba’nın oyunculuğundan çok etkilendiğini söylemiştir.

Televizyon dizileri, Sinema Filmleri yanında reklam filmleri de çeken Tuba Büyüküstün bu yolda oyunculuk hayatına devam edecektir. Tuba’ya olan ilgi İnternet ortamında da hızla devam ediyor. Güzel oyuncu Arap ülkelerinde popüler olmaya başardı. Bu durumu fark eden, toplam 24 farklı ülkeye yayın yapan Arap televizyon kanalı MBC, Tuba Büyüküstün’le canlı bağlantı yapmış. Asi güzel görüntüsü, Dubai ve Suudi Arabistan’daki merkez stüdyolarda dev ekran ile milyonlarca izleyenin televizyonlarına yansıtılmıştır. Söylentiye göre Katar Emir’i de Tuba Büyüküstün’ün hayranıymış.

Tuba Büyükütün eşinin baba olduktan sonra nasıl değiştiğini anlatmış. “Onur baba olduktan sonra beni daha da heyecanlandırmaya başladı. Yaratıcı bir özelliği var. Panzehir gibi adam” demiştir.

Bu kadar sevilen, beğenilen, izlenen güzel oyuncunun geleceği de çok parlak gözüküyor. İzleyenleri onu hep kaliteli yapımlarda izlemeye devam edecektir.

Başarılar Tuba Büyüküstün, eşinle, ikizlerin ile, sağlıklar, mutluluklar, iyi tatiller.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller internetten alınmıştır.

Kaynak: İnternet Vikipedi, Hürriyet Kelebek 20 Haziran 2014 Cuma 10,45 – Sema Denker röportajı. Sabah Gazetesi, Milliyet Gazetesi.

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, İnternet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir