Geçen Haftanın (08 – 14 Nisan 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 08 – 14 Nisan 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 33 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

 

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (3 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Halka (TRT1

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Diriliş Ertuğrul (TRT1), Kuzgun (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv)

PERŞEMBE (7 Dizi): Bizim Hikaye (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çocuklar Duymasın (Kanal D) Çarpışma (Show), Tek Yürek (TRT1), Jet Sosyete (Tv8), Avlu (Star Tv)

CUMA (6 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Gülperi (Show Tv), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Payitaht Abdülhamid (TRT1), Hercai (Atv)

CUMARTESİ (4 Dizi): Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox), İkizler Memo (Kanal D).

PAZAR (5 Dizi): Savaşçı (Show), Kardeş Çocukları (Star ), Elimi Bırakma (TRT1), Zengin ve Yoksul (Atv), Nöbet (Show Tv)

 

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 15,20 puan ile birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin “Savaşçı” dizisi 6,56 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 15,16 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Kanal D’nin “Zalim İstanbul” AB’de aldığı 5,07 puan ile yer alıyor.  

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 143.Bölüm (TRT1)…………………………15,20

2.Bir Zamanlar Çukurova 28.Bölüm (Atv)………………..14,44

3.Hercai 5.Bölüm (Atv)………………………………………….13,97

4.Kadın 57.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….10,79

5.Çukur 60.Bölüm (Show Tv)…………………………………..8,81

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 130.Bölüm (Atv).8,65

7.Arka Sokaklar 513.Bölüm (Kanal D)……………………….8,32

8.Sen Anlat Karadeniz 47.Bölüm (Atv)………………………8,28

9.Söz 77.Bölüm (Star Tv)…………………………………………7,99

10.Savaşçı 10.Bölüm (Show tv)…………………………………6,56 __________________________________________

11.Yasak Elma 40.Bölüm (Fox Tv)……………………………..5,90

12.Kardeş Çocukları 11.Bölüm (Star Tv)……………………..5,54 

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 143.Bölüm (TRT1)………………………..15,16

2.Bir Zamanlar Çukurova 28.Bölüm (Atv)………………..12,91

3.Kadın 57.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..10,12

4.Hercai 5.Bölüm (Atv)…………………………………………..8,12

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 132.Bölüm (Atv)..7,87

6.Çukur 60.Bölüm (Show Tv)…………………………………..7,32

7.İstanbullu Gelin 80.Bölüm (Star Tv)………………………5,84

8-Payitaht Abdülhamid 82.Bölüm (TRT1)………………….5,60

9.Kardeş Çocukları 11.Bölüm (Star Tv)……………………..5,27

10.Zalim İstanbul 2.Bölüm (Kanal D)……………………….5,07 _________________________________________

11.Kuzgun 9.Bölüm (Star Tv)…………………………………….5,10

12.Arka Sokaklar 513.Bölüm (Kanal D)………………………5,02  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

Bu hafta ilk 5’in tamamı Total Grubu dizilerinden olduğunu görüyoruz.

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul”,  ani bir kararla haftaya 144.bölümde final yapacağını duyurdu. Totalde aldığı  15,20 puanla 1.sırasında yer aldı.

 

Ertuğrul Bey, kurduğu tuzakla Alıncak’ı kendine doğru çekmiş ve onu yakalamıştır. Onu takip eden Beybolat Bey ise “Albastı” kimliğinin ortaya çıkmaması için Alıncak’a öldürücü bir ok atıp ağır yaralamış fakat Ertuğrul bey ve Alpları Alıncak’ı tedavi etmiştir. Peki Alıncak, Beybolat’ın gerçek kimliğini itiraf edecek mi? Öte yandan Ertuğrul Bey şüphelendiği Zangoç’a bir oyun kurmuş ve onun Uranos’la bağlantısını ortaya çıkarmıştır. Ertuğrul Bey’in kurduğu tuzağa düşen Zangoç, Uranos’u Ertuğrul Bey’in tuzağına göndermiştir. Ertuğrul Bey ise Uranos’u yakalamıştır. Peki Uranos, Dragos’un Zangoç olduğunu itiraf edecek mi ? Beybolat Bey, Kayı obasında fitne çıkarmak için kardeşi Sırma’yı görevlendirerek Hafsa ve Selcan’ı birbirine düşürmeyi başarmıştı. Bamsı’nın Alpbaşılıktan azledilmesi ve Alplığı bırakmasıyla gerilim artmış, Hafsa obadan göçmek istemişti. Hain oyunlarıyla kayı obasını yıpratmaya çalışan Beybolat’ın son oyunuysa Söğüt yolunda Bamsı’nın ailesine saldırarak Aybars’ı kaçırmak olmuştu. Bu durumu öğrenen Bamsı pusatına sarılmış ve oğlunu kaçıranların peşine düşmüştü. Peki Bamsı, oğlu Aybars’ı kurtarabilecek mi? Aybars yaşayacak mı? Ertuğrul Bey, Zangoç’u zindana attırmıştı. Zangoç zindana götürülürken beklenmedik bir şekilde Oğuz’u ve Melikşah’ı yaralamıştı. Peki Melikşah ve Oğuz hayatta kalabilecek mi? Zangoç’un gerçek kimliği ortaya çıkacak mı?  

 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde geçen haftaki yerini korudu ve 2.sırada yer alıyor. Total grubunda reyting puanı 14,44 ile iddiasını devam ettiriyor.

Züleyha’nın başı dertten kurtulmuyor. Demir, çocuğunu elinden alması ile adeta çıldırır, bileklerini keser. Hünkar Hanım da onu gerçekten çıldırdığını düşünüyor, onu bir akıl hastanesine bırakıyor. Deli muamelesi gören Züleyha deli yerine konuyor. Deli göleği giydiriliyor. Demir çok sevdiği karısının akıl hastahanesine kapatıldığı haberi alır almaz imdadına koşuyor.

Yılmaz’ın nişan arifesinde çıkan olaylar ve silah sesleri nedeniyle annesi tarafından İstanbul’a götürülmüştü. Yılmaz peşini bırakmaz, önce onu Ankara’da arar, sonra İstanbul’da olduğunu öğrenir. Tam annesi ile Amerika’ya giderken Yılmaz onu tekrar Adana’ya getirir.

Müjgan bir daha annesi ve ailesini silmiş, kalbinin sesini dinlemiş aşkı Yılmaz’a dönmüştür. Züleyha’nın son Yılmaz’a yazdığı mektubu görmemiştir. Züleyha her şeyi itiraf etmiş ve çocuğun Yılmaz’a ait olduğunu yazmıştı. Eline geçer okursa ne olacak? Önümüzdeki bölümse hep birlikte göreceğiz.          

 

3.HERCAİ (ATV) :  Atv’nin yeni dizilerinden Hercai rekorlara devam ediyor. Geçen hafta ekranlara gelen 5.bölümü ile rekorlarına devam ediyor. Total Grubunda aldığı 13,97 gibi yüksek puanla 3.sıradaki yerini koruyor.

 

Miran’ın, Reyyan’ı konağa getirmesiyle Aslanbey ailesi şok oluyor ve Reyyan’ı zor kabulleniyor. Konakta zor zamanlar geçiren Reyyan, mutluluğa ne zaman ulaşacağını merak ediyor. Azize Aslanbey, torunu Miran’ın Reyyan’ın kapısında yatacak kadar çok sevdiğini anlayınca yumuşar. Miran’ a kavuşma hayaliyle yaşadıklarını sineye çekse de, Reyyan’ı bir gece uykusunda yastık ile boğmaya çalışır ama başaramaz. Bu olayı duyan Miran çok sinirlenir konağı ayağa kaldırır. Biricik kızını Miran’ın elinden kurtarmak isteyen Zehra Şadoğlu, Aslanbey konağını basıyor! Düğünden sonra yaşadığı acılarla iyice yıpranan anne, Miran ile karşı karşıya geliyor. Miran’ a unutamayacağı bir tokat atan Zehra, kızını geri almak istiyor.

Küçük kız kardeşini görmek isteyen Meyyan’ın isteğini kabul eden Miran onu kardeşini götürerek gönlünü kazanıyor.

 

4.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin  sevilen dizisi “Kadın” geçen hafta olduğu gibi 4.sırada yer alıyor. Total’de 10,79 puan aldı.

 

Nezir Pırıl ve Bahar’a kendisi ile evlenmesi için baskı yapıp ikisinin birbirine düşmelerini seyretmektedir. Bahar Arif’i hapisten kurtarmak Pırıl ise babasını ölümden kurtarmak için birbirlerini Nezir ile evlenmeye ikna etme çabasındadırlar. Bu arada Nezir Doruk ile arasında güçlü bir bağ oluşturur. Doruk Nezir’e her haliyle taklit etmeye başlamıştır. Bahar bu durumdan hiç hoşlanmaz fakat Nezir Doruk ile kuvvetli bir duygusal bağ kurmuştur. Diğer taraftan Nezir Münir ile abisinin ilişkisini sınamaktadır. Fakat Münir’in abisi Arif’in kardeşi olan avukatla iletişime geçmek ister amacı hem kardeşini hem de diğerlerini kurtarmaktır. Diğer taraftan Şirin kendisi ve Sarp ile arasında olanları çarpıtarak Emre’ye anlatır. İrem’in bu konudaki çabalarını boşa çıkarır. Hatice kızının Emre ile yakınlaşmasına çok sevilmektedir. Fakat Enver’in Arif ile konuşmasından öğrendiği Ceyda’nın çocuğunun babasının Emre olduğu gerçeğini Hatice ile konuşur. Bu konuşmaya İrem gizlice şahit olur. Arif’in kız kardeşine bir telefon görüntüsü ile Sarp tarafından haber gönderilir bunun üzerine Polis bilgilendirilerek Nezir’in evi basılır.

 

5. ÇUKUR (SHOW TV) : Bir haftalık aradan sonra bu hafta Söz tekrar 5. sıradaki yerini aldı. Total grubunda 8,81 puan aldı.

Yamaç’ın çok sevdiği biricik karısı Sena’yı Mahsun kaçırmış, su tankında ölümüne sebep olmuştur. Aralarında şiddetli kavga olur.

 

Kavga sahneleri görülmeye değer. Bana bu kavga “İçerde” dizisindeki iki kardeşin Sarp ile Mert’in  kıyasıya kavgasını hatırlattı. Birlikte binanın ikinci katından yere düşmüşlerdi. Bu defe da Yamaç ile Mahsun bir arabanın üstüne düştüler, Mahsun can verdi. Karısı Sena’yı kaybeden Yamaç’ı Aliço ayakta tutmak ister ama, Yamaç perişandır. Ne annesi ne de babası onu teselli edemez.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Atv 4 dizi. Show Tv. 2 dizi. Trt1, Fox Tv , Star Tv ve Kanal D birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV 3 dizi. TRT1 ve Star Tv 2’er dizi ile yer alıyor. Fox Tv, Show Tv ve Kanal D de birer dizi ile yer almıştır.

Bu duruma göre geçen hafta olduğu gibi ; ATV, Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

 

Önümüzdeki hafta Kanal D’de yeni bir dizi geliyor:

 

Tims&B Prodüksiyon yapımcısı olduğu, aşk ve drama dizisi “Leke” Kanal D ekranlarında geliyor.

Oyuncu Kadrosu:  Melis Sezen (Yasemin Adıvar), Burak Sevinç (Cem Yenilmez), Tolga Güleç (Mehmet Tuna), Selen Uçer (Serpil Zengin), Selahattin Paşalı (Arda Yenilmez), Aslı Turanlı (Aysun), Lale Başar (Belkıs), Mehmet Bozdoğan (Birkan), Tuğçe Açıkgöz (Şirin), Ferdi Sancar’ın (Meto), Yağmur Özbasmacı Mermer (Pelin) yer alıyor.

Konusu : Yasemin işitme engelli olan 9 yaşındaki kardeşi Murat’la beraber yetimhanede büyümüştür. Reşit olunca yetimhaneden ayrılmak zorunda kalan Yasemin hem hukuk okuyup hem de bir organizasyon şirketinde çalışmakta, kardeşinin velayetini alıp ameliyat masraflarını karşılamak istemektedir. Ancak peş peşe hiç beklemediği olaylar yaşar. Cem (Burak Sevinç) ise iş hayatında başarılı bir kişi olmakla birlikte geçmişte ailesinin parçalanmasına tanık olmuştur ve atlatamadığı bu travma nedeniyle kadınlara karşı güvensizdir. “Leke” kalbi kırık ve yaralı iki ruhun aşk hikayesini anlatacak. 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

 

1 thought on “Geçen Haftanın (08 – 14 Nisan 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

  1. For most recent news you have to pay a visit internet and on internet I found this web page
    as a finest website for most up-to-date updates.wholesale nba jerseys free
    shippinghttp://mariokyzw573.unblog.fr/2020/12/18/make-useful-changesupdates-involving-native-american-indian/http://x7ysxok219.nation2.com/gambling-minnesota-vikings-in-1977-huge-sink

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir