Geçen Haftanın (25 – 31 Mart 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 25 – 31 Mart 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 26 dizi (6 günde) arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum. Geçen Hafta sadece 6 günde dizilerin yeni bölümleri vardı. 31 Mart Seçimler nedeniyle hiç bir dizinin yeni bölümü yoktu. Bütün kanallarımız seçim sonuçlarına odaklandı.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (3 Dizi): Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox) 

SALI (4 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Halka (TRT1), Yüzleşme (Kanal D)

ÇARŞAMBA (2 Dizi): Diriliş Ertuğrul (TRT1), Kuzgun (Star Tv)

 PERŞEMBE (7 Dizi): Bizim Hikaye (Fox), Avlu (Star), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Jet Sosyete (Tv8), Çocuklar Duymasın (Kanal D) Çarpışma (Show), Tek Yürek (TRT1)

CUMA (6 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Gülperi (Show Tv), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Payitaht Abdülhamid (TRT1), Hercai (Atv)

CUMARTESİ (4 Dizi): Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox), İkizler Memo (Kanal D).

PAZAR : Diziler yok. Seçim sonuçları.

 

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 14,67 puan ile birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin “Bizim Hikaye” dizisi 5,56 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 15,85 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Kanal D’nin “Arka Sokaklar” AB’de aldığı 5,23 puan ile yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 141.Bölüm (TRT1)…………………………14,67

2.Bir Zamanlar Çukurova 26.Bölüm (Atv)………………..13,69

3.Hercai 3.Bölüm (Atv)………………………………………….13,33

4.Kadın 55.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….11,58

5.Çukur 58.Bölüm (Show Tv)…………………………………..8,91

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 130.Bölüm (Atv).8,72

7.Arka Sokaklar 511.Bölüm (Kanal D)……………………….8,55

8.Söz 75.Bölüm (Star Tv)…………………………………………7,82

9.Yasak Elma 38.Bölüm (Fox Tv)……………………………..5,83

10.Bizim Hikaye 63.Bölüm (Fox Tv)………………………….5,56

__________________________________________

11.İkizler Memocan 19.Bölüm (Kanal D)…………………….5,34

12.Avlu 36.Bölüm (Star Tv)……………………………………….5,05

13.Kuzgun 7.Bölüm (Star Tv)…………………………………….5,03

14.Bir Aile Hikayesi  4.Bölüm (Fox Tv)……………………….5,00

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 141.Bölüm (TRT1)………………………..15,85

2.Kadın 55.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….10,87

3.Bir Zamanlar Çukurova 26.Bölüm (Atv)………………..10,77

4.Çukur 58.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,98

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 130.Bölüm (Atv)..7,78

6.Hercai 3.Bölüm (Atv)…………………………………………….7,73

7.İstanbullu Gelin 78.Bölüm (Star Tv)………………………..6,36

8.Bir Aile Hikayesi  4.Bölüm (Fox Tv)………………………..5,83

9-Payitaht Abdülhamid 80.Bölüm (TRT1)………………….5,66

10.Arka Sokaklar 511.Bölüm (Kanal D)……………………….5,23

___________________________________________

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

Bu hafta ilk 5’in üçü Total Grubundan, ikisi ise AB grubu dizilerinden olduğunu görüyoruz. 

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul”, Haziran sonunda final yapacağı kesinleşti. Dizi Çarşamba 141.bölümü ekranlara geldi. AB grubundan 15,85 puanla 1.sırasında yer aldı.

Ertuğrul Bey, Mergen’in Alıncak tarafından yakalandığını öğrenir ve hem Mergen’i kurtarmak hem de Alıncak ve Beybolat’ı bulup yeğeni Süleyman’ın intikamını almak ister. Dragos üzerinden bir oyun kurarak Alıncak’a ulaşmak isteyen Ertuğrul Bey, daha önce Hülagü Han tarafından gönderilmiş gerçek bir buyruğu Uranos’a vererek onlara iş birliği teklif eder ve buyruğu Alıncak’a götürmesini ister. Bunun karşılığında da Moğollara karşı kalelerini koruyacağını söyler.

 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde geçen haftaki yerini korudu ve 2.sırada yer alıyor. Total grubunda reyting puanı 13,69 ile iddiasını devam ettiriyor. 

Çukurova’da aşk ile intikam duyguları yüzünden silahlar çekiliyor. Yılmaz’ın manevi babası olanların ve olacakların önüne geçmek için çaba gösterir. Eski sevdiği kaderin onları ayırdığı Hünkar Hanım ile işbirliğine gider ama her seferinde silahlar patlar. Bu defa de Müjgan’ın annesinin gözü önünde çekilen silahlar yüzünden Müjgan ile Yılmaz’ın nişan yüzükleri takılamaz. Doktorun annesi Adana’yı terk eder. Fekeli Yılmaz ile Müjgan’ı aile arasında yüzükleri takar ve nişanı gerçekleştir.

Aile arasındaki nişan merasimine Fekeli, Müjgan’ın yakın arkadaşı, Fekeli’lelerin şoförü ve hizmetkarları katılır. Yüzükler takılır, pastalar kesilir. Sıra ilk dansa gelir.

Diğer tarafta, kazayı geçirdikleri arabanın frenlerini Demir’in kestirdiğini öğrenen Züleyha kocası  Demir’i ve evi terk eder. Kucağında çocuğu ile Yılmaz’ın evinin kapısına dayanır. Kapıyı açan Yılmaz çocuğu ile Züleyha’yı görünce şaşırır. Parmağında kurdelası yeni kesilen yüzüğü ile ne diyeceğini şaşırır. Ve 26.bölüm sonu gelir.

 

3.HERCAİ (ATV) :  Atv’de çok izlenen bir dizi daha… Hercai… Rekorlara devam ediyor. Geçen hafta ekranlara gelen 3.bölümü ile rekorlarına devam ediyor. Total Grubunda aldığı 13,33 gibi yüksek puanla 3.sıraya yükseldi.

Mia Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, Midyat’ın en güçlü ailelerinden Şadoğullarının torunlarından biri olan Reyyan (Ebru Şahin) ile yıllar önce öldürülen anne babasının intikamını almak isteyen Miran’ın (Akın Akınözü) imkansız aşk hikayesini anlatıyor. Dizide töre kuralları ile namus kuralları öne çıkıyor. Miran tarafından düğün gecesinde kirletilen Reyhan, az kalsın töre cinayetine kurban gidiyordu. Amcaoğlu Azat tarafından ölüme götürülürken Miran peşlerinden gider, Midyat şehir çıkısında köprü üstünde yollarını keser. Azat da Reyyan’ı seviyordur. Dedesi Nasuh Ağanın emriyle ölüme götürüyordu. Tabancalar çekilir. Reyhan Azat’a “Seninle gelmiyorum” der. Miran’a; “Seninle de cennete bile girmem” diyerek tercihini yapar. Köprüden nehrin derin sularına kendini bırakır. Miran kıza aşıktır, seninle ölüme bile gelirim demişti, peşinden o da kendini peşinden sulara bırakır. Azat ve Miran’ın adamı ne yapacağını şaşırır. Bu heyecan dolu 3.bölümün bu final sahnesi ile dizi biter.

 

4.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin  sevilen dizisi “Kadın” geçen haftaya göre bir basamak düşerek 4.sıraya geriledi. Total’de 11,58 puan aldı.

Kardeşinin avukatı olduğunu öğrenmesiyle kafası karışan Arif’in bu süreçteki en büyük şanslarından biri Kısmet’tir. Olayı en ince detaylarına kadar inceleyen Kısmet, abisine atılan iftirayı çözene kadar bu işin peşini bırakmayacaktır. Araştırmaları sonucunda da Arif’in sırrına çok yaklaşan Kısmet, Arif’i hapishaneden kurtarabilecek midir?


Eli kolu bağlı olan Sarp, tüm olanların kendi suçu olduğunu düşündüğü için her geçen gün kendinden daha çok nefret eder. Bahar, Nisan ve Doruk’a belli etmemeye çalışsa da, Sarp’a bir zarar verilmesinden çok korkmaktadır. Sarp ile bir oyun oynayan ve bir seçim yapmasını isteyen Nezir ise, onun canını yakmak için birine zarar vermekte kararlıdır.

 

5.ÇUKUR (SHOW TV) : İki haftalık aradan sonra bu hafta 5.sıradan haftanın dizileri arasına girdi.  AB grubunda 8,91 puan aldı.

Çukur 2. Sezon 25. Bölümünde (Çukur 58. Bölüm); Karakuzular ve Koçovalılar arasındaki mücadelede son perde yaşanıyor.  Aksiyonun bir an bile düşmeyeceği, her anın ekran başındakileri şaşırtacağı bölümde Çeto, Koçovalıları yok etmek pahasına her şeyi yapacak. Mahsun ise hem Çeto’dan hem de Koçovalılar’dan intikam almak için harekete geçecek. Koçovalılar’da herkesin tehlikeye düştüğü bölümde izleyicileri şoke edici bir veda da bekleyor. Mahsun kader birliği yaptığı Çeto’yu göğsünden kurşunlayarak öldürüyor.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Atv ve Fox Tv 3’er dizi. TRT1, Kanal D, Star Tv ve Show Tv  birer dizi ile yer alıyor.

AB’de ; ATV 3 dizi. TRT1 ve Fox  2 dizi. Show Tv, Kanal D ve Star Tv. birer dizi yer alıyor.

Bu hafta Atv  Total’de 3 dizi, AB’de 3 dizi ile haftanın dizisi olmuştur.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir