Sezon Sonunda Final Yapacak ve Devam edecek Diziler!

TV Programları

Televizyonlarda gösterilen dizler uzun gecelerde hepimizin en büyük eğlencesi… Bu nedenle bu dizilerin hangileri ne zaman final yapacak, ya da devem edecek diziler hep merak edilmiştir. Altı ulusal kanalda en çok seyredilen ve yayınlanan dizileri bir göz atarsak:

Bu dizilerden prime time’de 7 gece ekranlara gelen dizileri ele alacağım.

TRT1’de (7 Dizi) :

Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid, Halka, Vuslat, Tek Yürek, Elimi Bırakma, Kalk Gidelim.

Star TV’de (6 dizi) :
Kuzgun, Kardeş Çocukları, Erkenci Kuş, Avlu, İstanbullu Gelin, Söz.

Atv’de: 4 dizi:
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Sen Anlat Karadeniz, Bir Zamanlar Çukurova, Hercai

Fox TV’de 4 dizi :
Bizim Hikaye, Savaşçı, Yasak Elma ve Kadın.

Show TV’de 4 dizi:
Çukur, Çarpışma, Gülperi, Nöbet.

Kanal D’de 4 dizi:

Arka Sokaklar, İkizler Memo – Can, Çocuklar Duymasın, Yüzleşme

 

ŞİMDİ BU DİZİLERİ (ALFABETİK SIRAYA GÖRE) TEK TEK ELE ALALIM

ARKA SOKAKLAR (KANAL D) :

Kanal D’nin 14 Eylül 2018 Cuma günü başlayan 486. bölümüyle 13. sezonunu devam etmişti. 508.bölümü ekranlara gelen dizi önümüzdeki sezon da da devam edecektir.

 

AVLU (STAR TV) :

Star TV’nin 2. sezonu ile izleyicisi karşısına çıkardığı yapımcılığını Hayri Aslan’ın üstlendiği Avlu dizisi yeni sezonda da izleyicisi ile buluşmaya devam edecek. Perşembe günlerinde ki yoğunluğa rağmen hala kanalı memnun eden dizinin 3. sezon sonunda yani 2019 2020 sezonu sonunda final yapma ihtimali olabilir.

 

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA  (ATV) : 

Yeşilçam filmlerini andıran Bir Zamanlar Çukurova 2.Sezonda devam edecek. ATV ekranlarında perşembe günleri yayınlanmaya devam eden bir zamanlar Çukurova dizisi 2019 Mayıs ayında sezon finali yapacak. Ardından uzunca bir yaz tatiline girecek ve eylül 2019’da yeni sezonu ile izleyicisi ile buluşacak. 2. sezon onayını Atv’den alan Bir zamanlar Çukurova dizisi oldukça yüksek izlenme oranları ve izleyicilerden gelen büyük talep ile bu sezonun en başarılı dizilerinden biri oluyor.

 

BİZİM HİKAYE (FOX TV) :

Hazal Kaya ve Burak Deniz’in başrolü oynadığı Bizim Hikaye sevilen bir dizi.  Ancak sosyal medyada seyirci tepkisi dillendirilmeye başladı. Konu daralmış, hep tekrar eden bir hal aldığı söyleniyordu. Bu nedenle reytingleri de düşmüş, hatta haftanın dizileri arasına girmemeye başaramamıştır. İki sezondur devam eden dizinin final yapabileceği, 3.sezona göremeyeceği konuşuluyor. Ve 30 Mayıs 2019 tarihinde final yapacağı kesinleşti.

 

ÇARPIŞMA (SHOW TV) :

Kıvanç Tatlıtuğ, Elçin Sangu, Alperen Duymaz, Melisa Aslı Pamuk, Onur Saylak, Erkan Can ve Hakan Kurtaş gibi güçlü oyuncuların oynadığı dizi final haberleri çıktı. Show TV Genel Müdürü Suavi Doğan; “Çarpışma final yapmıyor. 13. bölümde final kararı almışız gibi piyasaya sunulan haberler yalan. Maksatlı çıkartılan bu haberlere inanmayınız. Kaynağı belli olmayan haberleri dikkate almayınız. Çarpışma her Perşembe tam gaz devam.” Demiş. Eylül yeni sezonda devam edecek bir dizi ama 30 Mayıs akşamı final yapacağı söyleniyor.

 

ÇUKUR (SHOW TV) :

Çukur dizisinden izleyicisine iyi haber. 10 Haziran’da sezon finali yapacak . Eylül ayında 3.sezon izleyici ile buluşacak. Daha ileri gidersek 15 Haziran 2020’de büyük dev final ile sona erecek.

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) :

Diriliş Ertuğrul dizisinin 29 Mayıs 2019 tarihinde 150.Bölümde final yapacağı kesinleşti. Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan Diriliş Ertuğrul’un bu sezon son sezonu olacağını gelecek sezon Diriliş Osman Gazi olacağını açıklamış, bu rolü de Burak Özçivit canlandıracakmış.

 

ERKENCİ KUŞ (STAR TV) :

Geçen yıl Haziran ayında yaz dizisi olarak yayına başlayan “Erkenci Kuş” reytinglerinin iyi olması, izleyici tarafından sevilmesi nedeni ile sezon dizisi olarak Eylül’den itibaren devam etti. Sezon boyunca da iyi reyting aldı. Konu bitmiş gibi gözüktüğü için sezon sonunda final yapacak gibi duruyor. Ancak bir habere göre yaz dizisi olarak devam edecekmiş.

 

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ  (ATV) :

Oktay Kaynarca’nın mafyavari dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz şimdilik çok iyi gidiyor. Reytingleri iyi olduğu için her hafta haftanın dizileri arasında yer alıyor. Raci Şaşmazın yapımcılığını bırakması, Atv iç yapımlara bırakılması dizinin sezon sonunda final yapacağını gösteriyor. Raci Şaşmaz bir zamanların Kurtlar Vadisinin yaratıcıların biriydi. Şimdilerde iş değişti, dizi 28 Mayıs Salı günü sezon finali yapıyor. Eylül ayında kaldığı yerden devam edecek.

 

İKİZLER MEMO-CAN  (KANAL D):

Bu hafta 17.bölümü ekranlara gelecek olan Emir Berke Zincirdi ve Özgürcan Çevik’in sevilen dizisi sezon sonunda finale hazırlanıyor. Zira son bölümlerde reyting kaybı yaşıyor. Kanal D’de yeni gelecek dizlere yer açmak için hemen kafasını koparıyor.

 

İSTANBULLU GELİN (STAR TV) :

istanbullu Gelin Star Tv’nin yüz akı… Özcan Deniz ve Aslı Enver’in başrolü oynadığı dizi yurt dışı geliri oldukça iyi. Bilhassa İsrail’lilerin tuttuğu bir dizi. Bu hafta 76.bölümü ekranlara gelecek, dizinin 31 Mayıs Cuma akşamı 87.bölümü ile ekranlara veda edeceği söyleniyor. Kolay değil, 03 Medya’nın yapımcısı olduğu dizi, 3 sezondur ekranlarda…

 

GÜLPERİ (SHOW TV) :

Cuma geceleri Show TV ekranlarında devam eden Gülperi dizisinin Mayıs 2019 da sezon finali yapacağını ve gelecek yıl 2. sezonu ile 2019-2020 sezonunda kaldığı yerden devam edecektir. Gülperi dizisi aldığı reytinglere bakarsak, sevilen ve seyredilen bir dizi. Gülperi dizisi yeni sezonda da Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen gibi kaliteli başarılı oyuncuların yanına yeni oyuncular katarak devam edecektir.

KADIN ( FOX TV) :

Salı gecelerinin reyting şampiyonu “Kadın” dizisi oldukça iyi gidiyor. Sevilen dizinin bu hafta 53.bölümü ekranlara geldi. Total’de 11,7 reyting puanı oldukça iyi. Bana göre 3.sezonu görecek ve Eylül de devam edecek dizilerden biri.

 

KALK GİDELİM (TRT1) :

TRT1 dizileri genelde istikrarlı oluyor. Belli bir seyirci kitlesi var. Son olarak 61.bölümü ekranlara geldi. Trt1 yönetimi reytinglere pek itibar etmiyor. Yapımcı ile yaptığı anlaşma kurallarını uyguluyor. Şayet sezon sonu anlaşması bitecekse, yeni sezonda olmayacak demektir.

 

KUZGUN (STAR TV) :

Barış Arduç ve Burcu Biricik gibi iki ünlü ile başlayan iddialı dizide Star Tv. bekleneni bulamamış ki, 6.bölümden sonra yollarını ayıracağını söyleniyor. Ya dizi final yapacak, yada başka bir kanalda devam edecek.

 

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD (TRT1) :

Trt 1’in Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra en başarılı yapımlarından olan Payitaht Abdülhamid dizisi istikrarlı bir izleyicisi var ki, reytingleri iyi. Es Film TRT 1’den 2019 2020 sezonu için yapım onayı almış. Başrollerini Bülent İnal, Özlem Conker, Ekin Mert Daymaz, Cem Uçan, Sedef Avcı ve Gürkan Uygun’un paylaştığı Payitaht Abdülhamid dizisi yeni sezon Eylül ayında da ekranlarda olmaya devam edecek.

 

SAVAŞÇI (FOX TV) :

Fox Tv’nin savaş filmi kategorisinde yüz akı. Pazar akşamları ilgi ile seyrediliyor. Savaşçı dizisinin başından birçok olumsuzluk geçmesine rağmen hala reytinglerde pazar geceleri ilk sıralarda yer alması yapımcısı limon film tarafından da takdirle karşılanıyor. Dizinin 3. sezonunun ardından 4. sezonda da 2019 2020’de devam etmesine karar verilmiş.

 

SEN ANLAT KARADENİZ  (ATV) :

2018 Ocak ayında başlayan dizi ilk bölümleriyle oldukça iyi  reyting almış, ses getiren bir dizi olmuştur. Şu günlerde 43 bölümü ekranlara gelen sevilen dizinin çok iyi bir izleyici kitlesi var. Tepki çeken konular da var. Vedat’ın öfkesi, kadına davranışları ve kadına şiddet konusu tepki çekiyor. Dizinin final yapması zayıf bir ihtimal diyebiliriz. Reytinglerine bakarak Eylül 2019 yeni sezonda devam edecek diziler arasında sayabiliriz.

 

SÖZ (ATV) :

Star Tv ekranlarının büyük beğeniye ile izlenen dizi ve reytingde Çukur ile kapışan olması nedeni ile, yeni sezonda da ekran macerasını bitirmeyecek gibi duruyor. Ancak bir yerde okumuştum, başrol oyuncusu Tolga Sarıtaş’ın yeni bir projede (Şu Çılgın Türkler) oynayacağı ve diziden ayrılacağı söyleniyor. Şayet ayrılırsa bu dizinin finali demektir. 80.Bölümde final yapacağı söyleniyor. Atv ve yapımcıdan final ile ilgili hiç bir açıklama yok.

 

VURGUN (FOX TV) :

6 Şubat akşamı Fox Tv ekranlarına gelen Vurgun dizisi, başlangıçta reytingleri iyiydi. Son haftalarda hızla reyting kaybeden dizi daha fazla dayanamadı, 13 Mart akşamı final yapmak zorunda kaldı. Erken final yapan 2019 dizilerinden biri oldu. Aşk ve drama dizisi olan Vurgun’un başrollerinde Erkan Petekkaya ve Deniz Çakır oynuyordu.

 

YASAK ELMA (FOX TV) :

Ben hiç seyretmedim bu diziyi. Konusu itibariyle bir çok entrikaların döndüğü bir dizi olarak bahsediliyor. Fox Tv’nin Yasak Elma dizisi, Pazartesi akşamları, Çukur ve Söz gibi sevilen iki dizisi arasında ayakta kalabildiğine bakarsak dizi sevilen bir dizi olmalı… Sezon sonunda Fox yönetiminin kararına bakılacak, ya tamam ya da devam kararı verilecek!

 

Yukarıda verdiğimiz bilgiler tam net değil. Şaşma olursa af ola… Ben ne dizi yapımcısıyım? Ne yayıncı kuruluş patronuyum.

Gidenlere güle güle diyelim. Devam edenlerle nasıl olsa Eylül ayında yeni sezonda ekran başında buluşacağız.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir