Geçen Haftanın (03 – 10 Mart 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 03 – 10 Mart 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 31 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz(Atv), Halka (TRT1), Yüzleşme (Kanal D), Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Çocuklar Duymasın (Kanal D), Vurgun (Fox Tv), Kuzgun (Star Tv), Jet Sosyete (Tv8), Bizim Hikaye (Fox), Avlu (Star), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çarpışma (ShowTv), Arka Sokaklar (Kanal D), Gülperi (Show Tv), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Payitaht Abdülhamid (TRT1), Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi, İkizler Memo (Kanal D)Elimi Bırakma (TRT), Savaşçı (Fox Tv), Kardeş Çocukları (Star Tv) ve Nöbet (Show Tv) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 16,18 puan ile birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin “Savaşçı)” dizisi 6,57 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 16,02 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Star Tv’nin “Kardeş Çocukları AB’de aldığı 5,73 puan ile yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM! Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.  

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE: Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 138.Bölüm (TRT1)…………………………15,85

2.Bir Zamanlar Çukurova 23.Bölüm (Atv)…………………11,87

3.Kadın 52.Bölüm (Fox Tv)………………………………………10,93

4.Arka Sokaklar 508.Bölüm (Kanal D)……………………….9,34

5.Çukur 55.Bölüm (Show Tv)…………………………………….9,29

6.Söz 72.Bölüm (Star Tv)……………………………………….…9,17

7.Sen Anlat Karadeniz 43.Bölüm (Atv)………………………8,78

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 127.Bölüm (Atv)…8,74

9.Savaşçı 66.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….6,93

10.Gülperi 22.Bölüm (Show Tv)…………………………………6,28 __________________________________________

11.Kardeş Çocukları 7.Bölüm (TRT1)…………………………..6,37

12.Yasak Elma 35.Bölüm (Fox Tv)………………………………6,21

13-Payitaht Abdülhamid 77.Bölüm (TRT1)…………………..5,36

14.Avlu 33.Bölüm (Star Tv)………………………………………..5,04  

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 138.Bölüm (TRT1)………………………..18,59

2.Bir Zamanlar Çukurova 23.Bölüm (Atv)…………………9,18

3.Kadın 52.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..8,74

4.Çukur 55.Bölüm (Show Tv)…………………………………..8,21

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 127.Bölüm (Atv)..7,72

6.İstanbullu Gelin 75.Bölüm (Star Tv)……………………….7,19

7-Payitaht Abdülhamid 76.Bölüm (TRT1)………………….6,44

8.Kardeş Çocukları 7.Bölüm (TRT1)………………………….6,25

9.Söz 72.Bölüm (Star Tv)………………………………………….6,03

10.Kuzgun 4.Bölüm (Star Tv)……………………………………5,51 ___________________________________________

11.Kızım 21.Bölüm (Tv 8)…………………………………………5,49

12.Yasak Elma 35.Bölüm (Fox Tv)…………………………….5,45

13.Arka Sokaklar 508.Bölüm (Kanal D)……………………..5,14

14.Jet Sosyete 17.Bölüm (TV8)…………………………………..5,04  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması : Bu hafta ilk 5’in biri AB grubundan, 4 dizi de Total grubunun dizilerinden.

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) :

TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul” un Çarşamba akşamı 138.bölümü ekranlara geldi. AB grubundan 18,59 puanla 1.sırasında yer aldı.

Ertuğrul Bey, Alıncak’a Moğollardan çalınan altınları verme sözüyle obasını geri almıştı. Alıncak’ın amacı ise altınları aldıktan sonra Ertuğrul Bey’i öldürmekti. Ertuğrul Bey bu oyunu anlayıp Komutan Alıncak’a yeni bir hamle yapmış ve onlardan kaçırdığı Sultan Keykavus’u onlara teslim edeceğini söylemişti. Komutan Alıncak da tüm itibarı bu meseleye bağlı olduğu için bu durumu mecburen kabul etmişti.  

 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA :

Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde geçen haftaki yerini koruyor, 2.sırada yer alıyor. Total reyting puanı 11,87 ile iddiasını devam ettiriyor. Çukurova’da, Yılmaz yine öfkesinin kurbanı oldu, neredeyse yine katil oluyordu. Fekeli çok üzüldü, manevi oğlunu kurtarmak için çok çaba gösterdi.

Çukurova’da olaylar büyüyor!
 
Çukurova’nın üstündeki sır bulutları dağılıyor! Olayların fitili bu sefer gizli saklı yazılmış bir mektupla alevleniyor.
Demir, Temel atma töreninde Züleyha hakkında duyduklarıyla öfke nöbetine sürüklenir.  Can dostu Cengaver’e kafa atıyor. Şoka uğrayan Cengaver ne olursa olsun her zaman arkasında durduğu arkadaşını silecek mi? İki sevdayı birden kalbine sığdırmaya çalışan Yılmaz, Çukurova’yı dedikodu kazanına çeviren olaylardan sonra nasıl bir karar verecek? Hünkar tüm bu olanlardan sonra artık daha tedbirli olması gerektiğini biliyor ve gözünü karartıyor. Oğlu Demir ve Yaman ailesi adının üstüne leke sürdürmemek için elinden geleni ardında koymayan Hünkar Yaman, ne kadar ileri gidecek? Züleyha’yı oğlu Adnan’dan koparacak kadar gaddarlaşacak. Olayların, duyduklarının ve Yılmaz’a duyduğu aşkın ağırlığında ezilen Müjgan Doktor valinizi toparlayıp Çukurova’yı terkediyor, Ankara’ya arkadaşına gidiyor. Her yerde Müjgan’ı arayan Yılmaz’ın duydukları onu çileden çıkarıyor.
 Onca olay olurken Yılmaz’ın, Yamanlar’ın konağının bahçesinde keyifle kahvesini yudumlamasının sebebi ne?
 

 3.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin  sevlilen dizisi “Kadın” geçen hafta olduğu gibi yine 3.sırada yer aldı. Total’de 11,93 puan almış.

 Pırıl’ı almaya gelen Suat, artık Sarp’ın kızını üzmesine izin vermek istememektedir. Bahar ise Pırıl’dan onu da götürmesini ister. Çünkü artık Tarlabaşı’na gidip her şeyi polise anlatmakta kararlıdır. Ama Pırıl, Bahar’ın bu isteğini yerine getirecek midir? Arif’in kahvesinde bulunan gizemli silah ile Arif tutuklanır ve büyük bir şok içinde ne yapacağını bilemez. Hiçbir suçu olmayan Arif bu olaydan nasıl kurtulacaktır?  

 

4.ARKA SOKAKLAR (KANAL D) :  Arka Sokaklar 13.sezonundur devam ediyor.  Geçen hafta 508.bölümü ekranlara geldi. Önceki hafta olduğu gibi yine 4.sırada 9,34 reyting puanı almıştır.

508. yeni bölümünde ekip, Rıza Babanın Mesut’u emniyetten kovmasının şokunu yaşıyor! Ekip, Umut Bebeği öldüren ve Volkan’ın ağır yaralanmasına neden olan Derman’a ulaşmıştır. Haberi alan Mesut da olay yerindedir. Kaçmaya çalışan Derman’ı yakalamıştır ve silahını ona doğrultmuştur. Tam öldüreceği sırada araya Hüsnü girer. Hüsnü, Mesut’un açığa alınması yüzünden düşünmeden yaptığı intikam eyleminin onu hapse tıkmasına yeteceğini bilmektedir. Önüne geçerek yanlış bir şey yapmasını engeller. Fakat Mesut, emniyete gelerek onu öldürmeye ne kadar kararlı olduğunu gösterir. Rıza Baba alkollü bir şekilde emniyeti ayağa kaldıran asi çocuğunu oradan kovar.  

 

5.ÇUKUR (Show Tv) : Bu hafta Sen Anlat Karadeniz dizisinin elinden 5’inciliğiÇukur”aldı.  Totalde aldığı 9,29 reyting puanı ile 5.sırada yer alıyor. Çukur’da Koçovalılar ile Karakuzulular’ın Çukur mücadelesi devam ediyor.

İyileşen Yamaç artık karısına dönüyor. Yamaç (Aras Bulut İynemli) ile Sena (Dilan Çiçek Deniz ) arası tekrar düzelecek.

 

  KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Atv  3 dizi.  Fox Tv ve Show Tv  2 dizi.  TRT1, Kanal D ve Star Tv. birer dizi ile yer alıyor.

AB’de ; TRT1 ve Star Tv 3 dizi.  Atv. 2 dizi. Show Tv ve Fox Tv. birer dizi yer aldı.

Bu hafta Atv Total’de AB’de 3 dizi ve AB’de 2 dizi ile liderHaftanın kanalı ATV oluyor.  

 

YENİ DİZİ HERCAİ 15 MART AKŞAMI ATV’DE.

Usta oyuncu kadrosu, sürükleyici bölümleri, muhteşem senaryosu, yüksek temposu ve fark oluşturan rejisiyle, izleyicileriyle buluşmak üzere geliyor. Hercai 15 Mart Cuma akşamı ATV ekranlarında yerini alacak. “İntikamdan doğan imkansız bir aşkın masalı”  logosu ile izleyicisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Hercai dizisinin iki tanıtım fragmanı yayınlandı. Mia Yapım imzalı Hercai dizisi şimdiden merak edilen diziler arasında yerini aldı. Akın Akınözü ile Ebru Şahin’in başrollerini paylaşıyor.

Hercai Oyuncuları Dizinin kadrosunda; Feride Çetin, Gülçin Santırcıoğlu, Macit Sonkan, Tansu Taşanlar, Oya Unustası, İlay Erkök, Edip Saner, Güneş Hayat, Gülçin Hatıhan, Aydan Burhan ve İnci Şen yer alıyor.

Konusu “Hercai” dizisi Mardin’li Aslanbey ve Şadoğlu ailelelerinin ilişkilerini ekrana taşıyacak. Yaren’in (İlay Erkök) amcasının kızı Reyyan’ın (Ebru Şahin) da sevdiği genç olan Miran’a aşık olması hikayede tüm dengeleri değiştirecek. Aslanbey ailesinin entrika dolu, intikamdan doğan imkansız bir aşkın hikayesi anlatılacak.

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir