Çağatay Ulusoy’un Netflix dizisi “Hakan: Muhafız” İstanbul’a Turist Çekiyor!

TV Programları

Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu Cadde’deki köşe yazısında; “Muhafız’ı izleyen İstanbul’a gelmek istiyor” başlıklı yazısında, benim 17 Aralık 2018 Tarihinde yayınladığım Tweet ile bu konuyu ele almıştım. Çağatay Ulusoy’un Muhafız dizisi ile dünya ülkelerinde İstanbul öne çıkmaya başladığını yazmıştım.

Aynı konuda şimdi Koloğlu bu günkü köşe yazısında ele almış ve özetle şöyle anlatıyor;

‘Dizi, turizmi arttıracak’

Türkiye, Orta Doğu ve Afrika iletişim sorumlusu Artanç Savaş, Netflix’e olan ilginin giderek arttığını söylüyor. Hem açık hem internet ortamında izlenen dizilerin hem de yerli filmlerin bu platformda giderek sayılarının artması, ABD ve batılı izleyicinin de ilgisini çekiyor. Özellikle ‘Hakan: Muhafız’dan sonra yabancı tur operatörlerinden Netflix’e, ‘İstanbul’a turistik seyahat ortaklığı’ teklifleri bile gelmiş. Bu Netflix için az rastlanan bir olay. Şu sıralar revaçta olan ülke İspanya ve arkasından Türkiye geliyor.


Türkiye, MENA Bölgesi’nde tartışmasız platformun çok önem verdiği ülke. Hem izleyici hem de üretim açısından. Türk dizilerinin özellikle Orta Doğu ve Latin Amerika’daki olağanüstü başarısı Netflix’in de gözünden kaçmıyor. Netflix için İspanya kadar önemli bir üretici ülke olmaya aday, Türkiye…

İŞTE O TWEET :

Abdurrahman Balcılar‏ @abbalcilar17 Ara 2018Daha fazla

Çağatay Ulusoy’un Muhafız dizisini başarısız bulanlar olabilir. En azından o Dünya sanatçısı oldu ve İstanbul’u tarihi mekanları, şahane boğaz manzaraları ile Ülkemizi tanıttı. Turizm Bakanlığı Çağatay Ulusoy’a ve bu diziye ödül vermesi gerekir! @cagatayulusoyy @enginaykanat

Netflix Hakan: Muhafız dizisinden sonra, Beren Saat’in başrolü oynayacağı Göbeklitepe’yle ilgili fantastik tarihi dizi ve Tuba Büyüküstün’ün ‘Ottoman Rising’ dizisi gelecektir.

Dizi sektörü Turizm sektörüne katkıda bulunacaktır. Netflix 190 ülkede, 130 bin üyesi düşünülürse küçümsenmeyecek bir potansiyel var.

Çağatay Ulusoy’un “Hakan: Muhafız” ilk bir ayında 10 milyon izleyiciyi geçmiştir.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir