Fatih Harbiye / Aşk bir ömür!

TV Programları

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Show Tv.in aşk ve macera dizisi “Fatih Harbiye” geçtiğimiz Cumartesi akşamı ekranlarımızdaydı. Peyami Safa’nın aynı adlı romanından alınmıştır. Ünlü roman ve hikâye yazarımızın dün 53.ölüm yıl dönümüydü. Onu 15 Haziran 1961 yılında kaybettik. Allah rahmet eylesin.

Dizimizin reytingleri pek istikrarlı değil. 39.bölümde, her iki kategoride 10.sırada yer almış.

Geçen hafta Macit; Neriman’ı, Fahriye’yi,  Duygu ve Özgür’ü çiftliğe götürmüştü. Son anda Pelin’in gelmesi ile ağızlarının tadı bozulmuştu. Macit’i adeta yalancı çıkartmıştı. Macit, buraya hiçbir kız arkadaşımı getirmedim demiş, oysa Pelin geçen gelişimde yatak odanda kalan eşyalarımı toplamaya geldim, demiştir.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.1

Neriman tek soru sormuş o gece burada Pelin ile birlikte miydin? Bana evet, hayır olarak cevap ver. Macit, evet dedi. Kıskançlık krizine giren Neriman, yürüyerek çiftliği terk eder. Peşinden gelen Fahriye ile minibüs ile dönerler. Neriman, olanları hatırlar, giderken gözyaşlarını tutamaz.

Pelin ile Macit tartışırlar. Macit, aramızda asla bir şey geçmedi. Pelin, geçebilirdi, ben izin vermedim. Çünkü sarhoştun, ben istemedim. Çünkü aramızda yaşanan her şeyi hatırlamanı isterim. Macit, imkansız, ne geçmişte, ne de gelecekte. Seninle asla, ben seni o gözle hiç bakmadım, sarhoşken dâhil.

Macit Özgür’e Pelin’i de alıp buradan gider misiniz? Yalnız kalmak istiyorum. Duygu, Pelinin yanına çıkar. Vazgeç artık, her yolu denedin. Macit, Neriman’dan vazgeçmeyeceğini hala göremiyor musun? Olmuyor…

Ekran Alıntısı.PNGfh39.2

Özgür, Macit’i teselli etmeye çalışır. İnan bana her şey yoluna girecek. Duygu, Pelin ile beraber gitmek ister, Pelin basar gider. Özgür ile Duygu beraber giderler.

Macit, Neriman’ı arar, telefonunu açmaz. Fahriye açar, söyle ona bu sondu, niye inanmak itiyorsa ona inansın.

Kerim Bey, karısı İnci Hanıma söyle Macit aşağı insin konuşmak istiyorum. İnci, Macit evde yok canım, geç kaldın. O zaman hemen ara gelsin. Macit, annesine çok sert çıkar. Tek kelime dahi duymak istemiyorum der ve elindeki telefonu atar.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.3

Gülter Hanım, Şahika’ya bir daha seni o arabalardan inerken görmeyeyim kızım. Şahika; göreceksin, Neriman olmayınca bana mı saldıracaksın. Gülter, seni evire çevire bir güzel döverim. Kızım, gittiğin yol yanlış. Cihan meselesi ne oluyor. Cihan’ın seni istiyormuş. Uzak dur, Cihan anasız, babasız garibanın biri… Şahika, çulsuzun teki zaten, istemiyorum, sizin olsun. O sırada Selim Bey arar, şu yemeği yarın akşam yiyelim, der.

Neriman, parmağındaki yüzüğü çıkartır, cebine koyar. Macit ile Pelin’in çiftlikte olmayan olanları içine sindiremez. Fahriye, her zaman olduğu gibi onu teselliye çalışır.

Rüya, yaptığı yeni sözleşmeyi uzatır. Sahneye çıkmadan 2 saat önce orada olacaksın. Cihan, ya sen elini mikrofonu alıp şarkı mı söyleyeceksin?  Rüya, her şey Neriman için. Şinasi, gidenin arkasından el sallanır, önüne geçip de çukur açılmaz.

Neriman ile Fahriye eve gelir. Gülter Hanım, erken gelişlerini şaşırır. Şahika, yarın akşamki Selim Beyle yiyeceği yemek için elbise seçer. Fahriye, ne iş, tez elden baş-göz olursun inşallah. O sırada, Neriman çiftlikte geçenleri düşünürken düşer bayılır.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.4

Macit, üzüntüden kahrolur, atı ile vakit geçirir. Neriman’ın terk etmesini içine sindiremez. Özgür, Pelin iyi bir oyuncu ona inandı, der. Özgür, ters örnek verir.  Ya, Neriman bir gece Şinasi ile vakit geçirseydi? Sen ne düşünürdün?

Annesi Pelin’e Neriman yok, unut artık diye azarlar.

Kerim Bey, karısı İnci Hanım’ı suçlar. Oğlun yüzünden şirkette yine başa döndük. Pelin elindeki senetlerin bedelini istiyor. İnci Hanım, Macit’i arar, Özgür telefonu açar. Macit’in üstüne bir süre gitmeyin, der.

Emre, kıymalı bir börek ister annesi Kader Hanımdan. Kader Hanım ara karını ne yapıyor? Yakında boşanmaya kalkarsa ne yapacaksın. Boşan, sürünsün der.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.5

Aslı, anne ben bir karar aldım, Emre’den boşanacağım. Annesi Zehra Hanım, bu yaşta dul mu kalacaksın? Annesi olmaz öyle şey. Nezahat, o eve mi göndermek istiyorsun?

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Macit’e çiftlik kâhyası, Neriman’ın kalan çantası ile beyaz şalını verir. Macit, şalı uzun, uzun, koklar, kokusuyla hasretini gidermeye çalışır. Neriman telefonlarını açmamaktadır. Şahika’yı arar, Neriman’ı ulaşamadığını, dışarı çıkmasını sağla, yoksa ben içeri gireceğim.

Şahika, Neriman’ın kıyafetini beğenmez. Su vermek bahanesiyle üstüne su döker, amaç daha şık bir kıyafet giydirmektir. Macit eve gelecek ya…

Pelin, Macit’in söyledikleri ağır sözler kulaklarında çınlar. Seni ne yanımda, ne karşımda görmek istemiyorum, sen de hiç gurur yok mu? Pelin, bana başka yol bırakmadınız? Diyerek yeni bir planlar peşindedir.

Macit kapıya dayanır. Kapıyı Şahika açar, yukarıdan ikinci kapı. Neriman karşısında aniden Macit’i görünce çok şaşırır. Ne işin var burada, lütfen git buradan.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.6

Macit, Neriman’ı sarılır. Neriman Macit ben seni çok kıskanıyorum. Şu anda benim odamdasın farkında mısın? Macit, ortalığı karıştırır. O sırada Şinasi, konserden taksi ile döner, sokak başında Macit’in arabasını görür.

Altta perde arkasında silüetlerini fark eder. Kapılarını yumruklar. Kapıyı Şahika açar. Ne işin var burada, şu haline bir bak. Sen kimsin yukarıya bakacak? Ya… Bu kız sana niye varsın. Çok seviyorsun, başka… Yukarıdaki de seviyor. Yok, Şinasi yok, yoklar hanesine kayıtlısın. Şinasi hışımla döner gider.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.7

Gülter Hanım, Şahikayı arar, geç kaldık, anahtarımız yok. Kapıda kalmayalım, uyumayın. Şahika, aha olaylar başladı diyerek mırıldanır.

Şahika, annemler geliyor diyerek Macit’i gönderir. Macit atlar arabasına gider. Şinasi, köşede siner bekler. Faiz Beyler de eve gelir.

Pelin, o gece uzunca düşünür, planlarını yapar, alır çantasını sabah evden çıkar.

Macit eve gelir, annesi İnci Hanım, Pelin’in senetleri getirdiğini ödeme planı çıkarmaları istediğini söyler. Bu kadar borç nasıl ödenir bilmiyorum. Macit, beni Neriman’a kavuşturan herkesin borcunu ödeyeceğim. Babamın bunu bilmesini istemiyorum.

Şahika, Selim Beyin odasına girer. Selim Bey, akşamki yemek rezervasyonun senin tarafından yapılmasını istiyorum.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.9

Fahriye Rüya’ya, sen Şinasi’ye kafana takma der. Neriman’ın sevdiği adam yanında… Ben kuru, kuru, hayaller kuruyorum. Fahriye, Rüya sen Şinasi’ye âşıksın değil mi? Diye sorar. Rüya; bilmem, aşk değil de bir yakınlık duygusu belki de… Şinasi isteseydi, çok farklı olabilirdi.

Aslı, enine boyuna düşünür. Tüm eski yaşadıkları, hayalinde canlanır. Sonra da annesine ağabeyime müzik okuluna gideceğim. Ben Emre’den boşanacağım.

Feyza Hanım, şirket sekreterine kulüp toplantısı için öğle yemeğine 10 kişilik yer ayırmasını ister. Şahika da kenardan duyar. Feyza Hanım Şahikaya sen neden buradasın diye sorar. Bak canım, Neriman’ın ailesinden, o Faiz denen adamın soyundan kimseyi burada görmek istemiyorum. Şahika, ben işimin başındayım. Feyza Hanım; Bana bak, seni burada görmeyeceğim. Çek git şimdi…

Şahika, aynı lokantada öğle yemeğine saat 14.e yer ayırtır. Selim Beye de haber verir. Feyza Hanıma güzel bir oyun oynamak istemiştir. Onları çok heyecanlı bir yemek beklemektedir.

Emre, Aslı’nın önüne geçer. İkna etmeye, ayrı eve çıkmayı teklif eder. Aslı, ben senden boşanmak istiyorum.  Emre, karısına gitme diye yalvarır. Aslı ağabeyi Şinasi’ye gider. Bu evlilik tamamen bitmesini ister.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.10

Macit, Özgür ile konuşur. Pelin’e olan borcunu ödemek için formüller arar. Özgür bankalarda sorun yok, ödemelerimizi yapıyoruz.

Pelin, Macit’i kaçıran Erdinç ile temas kurar. Çirkin planlar peşindedir.

Nezahat, düğün için Asım ile buluşur. Asım Bey, bir hafta içinde evleniyoruz diyerek sürpriz kararını açıklar. Nezahat, nüfusunu Asım Beye teslim eder. Nezahat, aklı karışıktır. Cihan’dan hala beklentisi vardır.

Neriman Fahriye’ye, Macit ile barıştıklarını, eve geldiğini anlatır. Öğle yemeği için Macit ile anlaşırlar. Faiz Bey, kızını çeker, ağır sözler söyleyerek yaralar. Neriman, benim aşktan başka günahım olmaz.

Ekran Alıntısı.PNGfh.11

Feyza Hanım, kulüpte bütün arkadaşlarını toplar. Keyifli bir öğle yemeğine hazırdırlar. Hoş bir sohbete başlarlar. O sırada Selim Bey, Şahika ile gelir, karşı masaya otururlar. Fısıldaşmalar başlar. Feyza’cığım şu masadaki senin Selim Bey kocan değil mi?

Ekran Alıntısı.PNGfh39.12

Macit ile Neriman deniz kıyısında buluşurlar. Aralarındaki Pelin’den konuşurlar. Macit, benim ona borcum var. Neriman, ben onun hep hayatımızda kalmasından korkuyorum. Macit; bilmiyorum, bekleyip göreceğiz. Neriman, yüzüklerimizin içinde ismimiz yazmıyor. Sadece sonsuza kadar, yazıyordur. Macit, benim sonsuzluğum, senin yaşam dolu gözlerinde. Neriman, ölene kadar seninleyim.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.13a

Selim Bey Şahika’ya bir bileklik uzatır. Şahika, çok beğenir rica etsem siz takar mısınız? Tam o sırada, Feyza masalarına gelir. Feyza, ikiniz de rezilsiniz, der. Selim Bey, çok bozulur. Feyza Hanım Selim Beye, bittin sen artık, bittin. Feyza Hanımın masasında homurtular devam eder.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.14

Pelin, Erdinç ile o ormanlık alanda buluşur. Erdinç itiraf edeyim sizi ilk gördüğüm anda, bir daha karşılaşacağımızı biliyordum. Pelin, öyle mi? Nasıl anladınız? Erdinç; Bakışlar, der, pis, pis, sırıtır. Pelin bir konuda yardımınıza ihtiyacım Var? Tehlikeli bir konu ve riskli… Erdinç söyler misiniz benden tam olarak ne istiyorsunuz? Pelin; Neriman’ın ölmesini… Erdinç’in gülümsemesi suratında donar kalır.

Macit ile Neriman kıyıda mutluluktan sarmaş dolaş halinde havalarda uçuşadursunlar, Pelin Hanım, Neriman’ın ölüm fermanını Erdinç ile imzalamak üzeredir. Ve 39.bölüm burada biter.

Ekran Alıntısı.PNGfh39.son

İşte böyle değerli okuyucularım. Mutluluklar her zaman kolay kazanılmıyor. Birlikte aşk dolu bir ömür geçirmek, o birlikteliklerin hep bir bedeli oluyor. Kötüler ve iyiler. Bakalım kim kazanacak? Kötü olan Pelin mi? iyi olan Neriman mı? Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Haftaya 40.bölüm sezon finali… İzleyenlere çok acı sürprizler bekliyor. Macit, Neriman ile evlenmeyi düşlerken, onu tamamen kaybedecek mi?

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Koliba Yapım’ın bu harika dizisinin çok tutkulu bir izleyici kitlesi var. Bu kitle Macit’i (Kadir Doğulu) inanın çok seviyorlar. Kadir Doğulu ile Neslihan Atagül’ü birbirlerine çok yakıştırıyorlar. Haydi hayırlısı diyelim.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten, fatih harbiye twitter sayfasından ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

 

1 thoughts on “Fatih Harbiye / Aşk bir ömür!

  1. fatih harbiyeyi çok seviyorum neslihan atagül ve kadir doğlu çok yakışıyolar hiç ayrılmasınlar onları çok seviyorum ve çok görmek istiyorum sevgilerimle
    😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir