Çukur’da Tasvip Etmediğim Sahneler!

TV Programları

Ay Yapım imzalı ‘Çukur’un dün akşam ekranlara gelen bölümünde izleyiciler karşılarında siyah takımını giyen ve kırmızı mendilini takan Vartolu Sadettin’i buldu. Vartolu, Saadet’e ulaşabilmek için Çeto’yla bir anlaşma yaparak Yamaç, Ersoy’u köstebek olarak kullanmaya devam etti.

Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu, Senaryosunu Gökhan Horzum’un kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ise Sinan Öztürk’ün oturduğu ‘Çukur’un dün akşam yayınlanan bölümüne Vartolu Sadettin damgasını vurdu. Beklemediği bir anda Saadet’i karşısında bulan Vartolu, Koçovalılar arasındaki köprüleri yıkarak Çeto’nun istediği şeyi yapmak üzere harekete geçti ve eski günlerdeki gibi Vartolu Sadettin olarak izleyici karşısına çıktı.

Ancak Saadet’e ulaşmak için yaptığı plana rağmen hastane odasında Saadet yerine Çeto’yu bulması onun için büyük hayal kırıklığı oldu.

Vartolu Sadettin’in siyah gömlek, ceketinde kırmızı mendil ile geri döndü.

Ben oh dedim, bunlar benim beğendiğim keyif aldığım sahneler.

Ama tasvip etmediğim  sahneler; Çata pat adam öldürülmesi. Heni geçmiş yıllarda Doğu illerimizde aşiret savaşları olurdu, her iki taraftan onlarca adam öldürülürdü. Ben senaristimiz Gökhan Horzum’a sesleniyorum. Lütfen bu tür çata-pat adam öldürme sahnelerini yazmayın. Görüntü Yönetmeni Tolga Kutluay; Bu sahneler sizce güzel mi?

 

Yapımcımız; Kerem Çatay ve Pelin Diştaş’a soruyorum? Bu sahneler reyting için mi? Zaten dizi reyting alıyor. Karakuzular ile Koçovalılar arasındaki savaşta adam kıyımı sahneleri hiç de hoş değil. Başka bir yöntem bulun! Yamaç geçen bölümlerde eline silah alırdı ama, adam öldürmezdi. Diziye Yamaç’ın abisi Cumali karakteri geldi (Necip Memeli) gözünü kırpmadan adam öldürüyor.

İşte sizin reytingleriniz aşağıda… Bu sahneler olmasa da bu reytingleri alırsınız. İzleyici Aliço’nun sivri zekasını, Sadiş – Sadettin aşkını, Yamaç – Dilan aşkını da görmek istiyor!

Ben kendi adıma bu tur adam öldürme sahneleri devam ederse diziyi seyretmeyeceğim!

 

PAZARTESİ GECESİNİN LİDERİ ÇUKUR!

Çukur, önceki akşam yayınlanan yeni bölümüyle ABC1 20+’da12.30 izlenme oranı (rating), 25.38 izlenme payı (share), AB’de 11.31 izlenme oranı (rating),26.38 izlenme payı (share), Total’de ise11.06 izlenme oranı (rating), 24.05 izlenme payı (share) ile tüm kategorilerde birinci oldu. İzleyiciler #vartolusadettin etiketiyle Twitter’da yorumlarını paylaştı. #vartolusadettin etiketi Twitter’da Türkiye’de 14 saat 10 dakika, dünyada 4 saat 25 dakika TT listesinde kaldı.

KOÇOVALILAR İLE KARAKUZULAR ARASINDAKİ MÜCADELE KIZIŞTI! 

Yamaç ve Cumali’nin Karakuzular’a baskın yaptığı dakikalar:

Çeto ve Mahsun’un kendilerini ele vereni bulmaya çalıştıkları bölümde Yamaç, Ersoy’un peşini bırakmadı ve Karakuzular’ın yeni planını öğrenmek için onu köşeye sıkıştırdı. Kusursuz planını devreye sokarak Karakuzular’ın teslimatı sırasında baskın yapan Yamaç, gözlerin Ersoy’a çevrilmemesi için onu yaralayarak Çeto ve Mahsun’un şüphe oklarından onu kurtardı.

CUMALİ, İDRİS VE SULTAN’IN KARŞISINDA!

Yeni bölümden yayınlanan ilk sahnede beklenen buluşma gerçekleşiyor. Cumali, yıllar sonra babası İdris ile annesi Sultan’ın karşısına çıkıyor. Duygu yüklü anların yaşanacağı sahnede, Sultan’ın da sağlığına kavuştuğunun görülmesi dikkat çekti.

Yeni bölümden yayınlanan ilk sahne:

‘Çukur’un yeni bölümü 26 Kasım Pazartesi saat 20:00’da Show TV’de ekranlara gelecek.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Kaynak: Basın İletişim Deposu:Zümrüt Burul, İrem Tümer ve Cansu Uras.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir