Fatih Harbiye / Macit: Neriman, Benimle evlenirsin?

TV Programları

24 Şubat ’14

Kategori
TV Programları
Fatih Harbiye / Macit: Neriman, Benimle evlenirsin?

Show Tv.in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye” dün akşam, Neriman için hem iyi, hem de kötü haber vardı. İyi haber, Macit’ten evlenme teklifi aldı. Babası Faiz Beyden de ihtar aldı. Reytingleri oldukça iyi, AB’de 4. Sırada, Total’de de 7. Sırda yer aldı.

Geçen bölüm, Duygu Neriman’a ailesinin anı defterini getirdi. Neriman, geçmişin resimlerini görünce çok duygulandı. Babası, Faiz Bey pek de memnun olmadı. Duygu zahmet etmiş, getirmiş dedi. Duygu yüz üstü çeker gitti.

Macit, kötü bir kabus gördü, Neriman kendisini görmezlikten geldi, Şinasi ile sarıldı ve el ele tutuşarak gitti. Bu kötü rüyadan kan ter içinde uyandı.

İnci Hanım, kocası Kerim Beyin şirketi kaybetmek üzere olduğu haberini, ne bana nede oğluma söyleme. Kerim Bey, bir an önce Pelin ile Macit’in evlenmesini sağlamak zorundasın, başka hiçbir şansımız yok, bu evlilik mutlaka olacak.

Macit, kahvaltı sofrasına gelir. Hiçbir şey yemez, benim çıkmam lazım. Tam o sıra Pelin gelir, kendisinin şirketin tanıtım kreasyon çekimlerini getirir, gösterir. İnci hanım ve Kerim Bey çok beğenir, Macit sadece başarılı, bu senenin kreasyonunu sen taşıyabilirsin, tebrik ederim, müsaadenizle der ve çıkar gider.

Gülter Hanım valizini toplarken Faiz Bey müdahale eder, gitmesini istemez, biz bir aileyiz, böyle zamanlarda toparlanmamız lazım.

Selim Beyin karısı Feyza Hanım şirketin muhasebecisinden durum hakkında bilgiler bir dosya ile alır. Kötü durumu kocası Selim Beyin suratına vurur. Ortağın Kerim şirketin içini boşaltmış, senin bir şeyden haberin yok.

Macit, arkadaşı Özgür’den bir konuda yardım ister. Özgür, Eda diye biriyle görüşür, istedikleri sürprizleri hazırlatır.

Macit, Neriman’ın telefonları cevap vermeyince mahalleye gelir. Oturup bir yerde çay içerler. Neriman sıkıntılarını Macit’e anlatır. Babamı anlamakta güçlük çekiyorum. Macit’e rüyasını sorar, Macit boş ver, gerçek olan şu an benim yanımda olman.

Kerim Beyin sekreteri Figen Hanım fazla zamanımız yok, ben daha fazla idare edemeyeceğim, her şeyin ortaya çıkması an meselesi diyerek Kerim Beye durumu anlatır.

Duygu ile Özgür, Pelin’in odasında kahve içerken, Pelin gelir. Duygu’ya moralin bozuk der. Duygu, sabah Neriman’a babasının verdiği aile albümünü götürdüğünü, Faiz Beyin kendisini kovmaktan beter ettiğini anlatır. Kızının Macit ile görüştüğünü bilse ne yapar acaba der. Pelin, bilmiyor mu? Diye sorar. Özgür, Macit çetin cevize çattı diyerek espri yapar.

Aslı, bebek yüzünden sancılanır. Emre doktora götürür. Doktor, yalancı sancı der, kıpırdamaması üzülmemesini söyler. Dönüşte Neriman takside Aslı’yı görür, konuşurlar. Neriman sonra da Şinasi’ye kardeşiyle ilgilenmesini söyler.

Şinasi, müzik atölyesi için yer kiralar. Şinasi bu okulu Ahu ile ortak açacaktır.

Selim Bey, durumu Kerim Beye anlatır bir an önce eşyalarını toplasın iyi olur. Giderken oğlunu da götürmeyi unutma. Artık bu şirkette ne seni, ne de oğlunu görmek istemiyorum.

Fahriye, müzik atölyesinin temizliğine yardıma gidelim. Neriman ile yoldan bir şeyler alarak giderler. Temizlik işlerinde yardım ederler. Daha sonra Şahika da gelir. O sıra Macit Neriman’a telefon eder. Cihan’ın Şinasi diye seslenmesini duyar. Macit, yine mi, o adam senin yanında olmasını istemiyorum. Ben buna bir son vereceğim der.

Neriman, atölye gitmek için evden çıkar.

Macit, kardeşi Aslı’yı ziyarete gider. Gözünün önünde kardeşinin nasıl kullanıldığını gözleriyle görür. Aslı’ya dışarıda konuşalım der. Emre izin verir. Şinasi alır kardeşini eve götürür, unutma arkanda ben varım, boşan Emre’den ben bakarım, seni de doğacak yeğeni mi de.

Nezahat, müzik atölye temizliğinde Cihan ile Şahika’nın durumunu görünce, kendisini görmeye gelecek olan, görücü ile görüşebileceğini söyler. Annesi şaşırır, çok sevinir.

Figen Hanım, ortağı Selim beyin hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyler. Kerim Bey haberi duyunca kalbi tutar, düşer bayılır.

Macit, Neriman’a telefon eder, bugün atölye yok, neredesin seni alacağım der ve çıkar. Macit, Neriman’ı bağ evine getirir. Macit, bugün büyük gün. Macit, kapı açık sen gir içeri der. Neriman, içeri girince ışıl, ışıl, aydınlanmış odada ışıkları takip ederek yön bulur. Kırmızı kalplerden oluşmuş zincirlerde, Aşk, mutluluk ve Seni seviyorum yazılarını okur. Neriman ben de seni seviyorum diyerek haykırır. Macit, kucaklar Neriman’ı dudaklarından öper. Macit, kalbimin içine bak yazısını gösterir. Önünde diz çöker, Neriman kutuyu açar, tek taş pırlanta bir yüzük. Macit, diz çöktüğü yeren, Neriman, benimle evlenir misin? Macit, tekrar söyler, evlenir misin? O sıra telefon çalar, annesidir. Baban kalp krizi geçirdi, hemen gel, der.

Pınar, Neriman’ın evine gelir. Faiz beyle konuşmak ister. Duygu’nun getirdiği aile albümünden bahseder. Faiz Bey, aileniz size iyi terbiye vermiş, deyince sen kendi kızının neler çevirdiğine bak. Kiminle olduğunu biliyor musun? İğneler gider. Faiz Bey atölyeye gider. Neriman’ı bulamaz.

Hastaneye gelirler, Neriman Macit ben gelmesem iyi olacak der ve gider. O sıra gelen Pelin, “Neriman Macit’in işine de ailesine de zarar veriyorsun”, diyerek Neriman’a lafı çarptırır.

Faiz bey, eve gelen Fahriye’ye Neriman’ı sorar. Tam o sıra Neriman eve girer. Faiz Bey neredesin kızım diye sorar. Neriman İnci Hanımla ders yaptık deyince, yalan söylüyorsun, gözümün içine baka baka yalan söylüyorsun. Atölyeye gittim, kendi gözlerimle gördüm. Sana güvenen, sana saygı duyan bir baban yok kızım. Buraya kadarmış Neriman. Ve Faiz Bey odasına geçer. Bölüm de burada biter.

Koliba Film’in bu güzel yapımında işler iyice karıştı. Macit, Pelin yerine Neriman’a evlenme teklifi yaptı. Fark etmez, Pelin kadar o şirkette Neriman’ın da annesinin hissesi var. Macit’in kurtarıcısı Neriman olacak. İlerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

Başrol oyuncularımız, Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül dizinin sevilen iki karakteri, izleyici tarafından çok da seviliyorlar.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve dizifilm.com’dan alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir