Kanal D’de Masalımsı Fantastik Bir Dizi “İkizler Memo-Can”

TV Programları

Erler Film (Türker İnanoğlu) dan Kanal D’de komedi türünde yeni bir aile filmi geliyor.

Yönetmenliğini Erol Özlevi’nin yaptığı dizinin senaryosunu Ahmet Yurdakul, Özlem Atasoy (Hikaye), Azime Aktaş (Bölüm hikayeleri) yazmışlar.

Oyuncular: Nehir Erdoğan (Melek Caneri), Özgürcan Çevik (Çilingir Osman), Emir Berke Zincidi (Memo Caneri, Can Alkanlar), Tuğba Çınar (Yaren Kepez), Reyhan Sadıkoğlu (Dilek), Burak Hakkı (Onur Alkanlar), Nihan Okutucu (Sibel), Mazlum Kiper (Mümtaz), Buket Dereoğlu (Matmazel), Feyha Çelik (Nursine Nine), Yaren Ada Can (Çiğdem), Rüzgar Diricanlı (Musti), Ergin Torun (Selami), İlke Korkmaz (Bedir), Sinem Ergin (Aşçı), Barış Taşkın (Uşak Altan), Cengiz Gezgin (Suat), Emre Yılmaz (Fuat), Atilla Saral (Mahmut)

 

Konu:  İki farklı hayatı yaşayan iki çocuğun yollarının kesişmesini konu alan dizide, Memo annesi, ninesi ve çok sevdiği dayısı Çilingir Osman’la yaşamaktadır. Memo’nunki fakir bir hayattır. Ailenin maddi olanakları kısıtlı olmasına rağmen, birbirlerine büyük bir sevgiyle bağlanmışlardır.

Küçük yaşına aldırmadan sokaklarda kâğıt toplar, hurda toplar, mendil satar Memo. Diğer tarafta zengin bir aileye sahip olan Can ise büyük bir mâlikanede yaşamaktadır. Can, babası ve dedesiyle mutludur mutlu olmasına ama büyük bir yalnızlık içindedir. Çünkü çevresinde ne kadar çok onunla ilgilenen eğitmen, dadı, hizmetli olsa da Can katı kurallar, disiplin içinde kısacası çocukluğunu yaşamadan hayatını sürdürmektedir. Bir gün kader ağlarını örer ve Memo ile Can yer değiştirirler.

Can, dadılarla büyümüş, çok iyi eğitim almış, babası Onur ve dedesi Mümtaz ile yaşamakta olan bir çocuktur. Annesini kaybetmiştir ve bunun acısını çok derinden yaşamaktadır. Babasının sevgilisi Sibel’den hiç hoşlanmaz, Sibel de onu eğitim için yurt dışına göndermeye çalışmaktadır. Can onca varlığın içinde yalnız ve sıkıcı bir hayat sürmektedir.

Memo ise bu imkânlardan yoksun bir şekilde büyümüştür. Ama kocaman bir ailesi vardır. Annesi Melek, anneannesi Nursine ve dayısı Çilingir Osman ile beraber yaşar. Hurda toplayarak, mendil ve su satarak ailesinin geçimine katkıda bulunur. Mahallede herkes onu tanır. Can dostu köpeği “Artist”le türlü türlü maceralar yaşarlar.

Memo’nun annesi Melek bir gün rahatsızlanır ve ameliyat olması gerekir. Ancak ameliyatı karşılayacak durumları yoktur. Memo dayısı Osman’la birlikte parayı bulmak için birçok yol dener ancak bulamazlar. Tek çözüm yolu vardır ve bu çözüm iki çocuğun farklı hayatlara doğru yelken açmasına neden olur…

Bu dizi seyredilir. İkizler Memo – Can dizisi biraz masalımsı, fantastik bir dizi.

İkiler Memo ve Can iki karakter yer değiştir. Memo zengin köşkte görmediği baba sevgisini yaşar. Can da annesini küçük yaşta kaybetmiştir. Fakir evinde annesi Melek’ten anne sevgisi ve ninnisi ruhunu okşar, mutlu bir şekilde aynı yatağı paylaşır.

Haftaya ekranlara gelecek ikinci bölüm çok şeylere gebe…

İkizler Memo-Can 3 Kasım Cumartesi akşamı Kanal D ekranlarında…

Keyifli Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Kaynak ve görseller Kanal D dizler sayfasından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir