Beni Böyle Sev / Sezon finalinde, Ayşem ile Ömer melek oldular!

TV Programları

Ekran Alıntısı.PNGbbs63.5

TRT 1.in Üniversite Gençlik Dizisi “Beni öyle Sev” sezon finali yaptı ve okulların kapanmasıyla yaz tatiline girdi. Nedense çok alaturka bir sezon final odu!

Sezon finalindeki reytinglerini göz atarsak, AB’de 12.sırada, Total’de 21.sırada yer almış.

Geçen bölümde evlilik cüzdanlarının karışması yemekte buz gibi bir hava estirmişti. Herkesin bildiği gerçeği, sadece Safiye Hanım öğrenememiş, bu gerçeği ona söylemek de Furkan’ın kabusu olmuştur.

Nadide Hanım, Eda’nın evlenmesini Reha Beye de söyler.

Ayşem ile Ömer çok mutludur, sabah uyandıklarında bu yatakta tekrar paylaşırlar. Kimin kimi daha çok sevdiğini Ömer, Ayşem’i öperek gösterir.

Ekran Alıntısı.PNGbbs63.1

Furkan ile Seda bu evlenme sırrını annesine nasıl söyleyeceklerini tartışırlar. Furkan bunu beraber söylenmesi gerektiğini savunur ve annesine telefon eder. Akşama Seda ile geleceğini elini öpeceklerini söyler.

Nadide Hanım evde elektriklerin olmadığını fark eder. Reha Beyi arar, hemen halletmesini ister. Reha Bey ben birini gönderir, hallederim. Halbuki faturaları ödenmediği için borçtan dolayı kesilmiştir.

Reyhan ile Mazhar bir türlü anlaşmazlar. Mazhar biz bu işi aşalım, der. Benimle gelir misin? Teklifi birlikte sinemaya gitmektir. Reyhan küser masadan kalkar gider. Reyhan eve yatağına uzanır, hıçkırarak ağlar.

Haluk Bey ile oğlu Deniz arasında okulda yarış devam etmektedir. Deniz ödev olarak hazırladığı maket ev durumu Deniz lehine çevirecek gibi gözükmektedir. Deniz’in masasına gelen kızlardan biri sandalye üstündeki ödevin üstüne oturur. Maket evi parçalar. Bu iş Haluk Beyin hoşuna gider.

Ayşem sınav sonuçlarına bakar, 33 aldığını görünce çok üzülür. Ömer evde bebeği bakmaktadır. Bebek ağlar, Ömer sıkıntılı anlar yaşar. Ömer ev işlerini yapar, çamaşırları yıkar. Renklilerle beyazları karıştırır. Beyazlar pembeye dönüşmüştür. Ömer’in yaptığı pilav da lapa olmuştur. Ayşem; kocam yapar da, ben yemez miyim, der.  Aldığı zayıf notu bir türlü söyleyemez.

Ekran Alıntısı.PNGbbs63.2

Furkan, anne siz nasıl isterseniz düğün öğle olacak, der. Safiye Hanım, açar ağzını, yumar gözünü, ağzına geleni söyler. Ömer, söylemek istediğini en sonunda söyler. Biz Seda ile zaten evlendik. Ver elini öpelim. Safiye Hanım duydukları karşısında şok geçirir. İlyas Safiye’yi bir türlü yatıştıramaz.

Ekran Alıntısı.PNGbbs63.3

Furkan ile Seda çıkışta şiddetli bir şekilde tartışırlar. Seda, senin annen bir şeytan diyince, Furkan kendini utamaz, Seda’nın suratına bir tokat atar. Seda, tokadı yiyince şok geçirir. Furkan’ı terk eder. Gider eve, Fahriye teskin etmeye çalışır. Daha sonra kapıya gelen Furkan’a kapıyı açmaz.

Reyhan’ı Fahriye ikna eder. Sinemaya gelir. Mazhar, Reyhan gelmeyince biletleri başka bir çifte vermiştir. Dışarıda bir çay bahçesinde oturup, çay içerler dertleşirler. Reyhan, unutmadığı Nezih’i anlatır. Uğruna başkası ile kıydırdığı nikahı da anlatır.

Burak Ömer’i şirkete çağır. Şirketin bütün hesapların el konduğunu söyler. Hep beraber çözeceğiz. Ömer, nasıl düğümlediyseniz çözün.

Nadide Hanım evde kalan takılarını çantaya koyar, tam çıkışta gelen mali polis hepsini el koyar. Elde kalanlar da böylece gider.

Ömer, eve döner. Haberler kötü olduğunu Ayşem’e söyler.

Furkan Seda’yı takip eder, deniz kıyısında oturup konuşurlar. Furkan, pişmanlığını belirtir. Seda, kalkar yüzükleri de çıkartıp Furkan’ın avucuna koyar ve gider.

Ömer, Eda Hanıma telefon eder, babasının şirketteki her şeyinin el konduğunu söyler. Eda da neyi var neyi yoksa ağabeyine devretmiştir. Böylece lokantadaki hisseleri de gitmiş olur.

Ayşem, 3 sınavı da geçemediğini bursunu kaybettiğini söyler. Ömer önce şaka yaptığını zanneder. Sonra da canın sağ olsun, önemli değil, der.

O sırada kapı çalar, annesi-babası ellerinde valizlerle gelirler. Sığınacak tek yer oğlunun evdir. Ayşem yataklarını verir. Reha Bey torununu severek biraz moral bulur.

Reyhan, valizini toplar tam evden çıkmak üzereyken Fahriye gelir, gitmesini izin vermez. Seda da eve gelir. Reyhan’ı senin sınavların var, hiçbir yere gidemezsin diyerek izin vermezler.

Burak, Reha Beyi arar. Beni bir eşya gibi unuttunuz herhalde. Burak, evde elektriksiz, susuz bıraktınız. Beni bir eşya gibi kenara attınız, bunun hesabını soracağım.

Ömer, evde gebelik testini bulur, test pozitiftir. Elif’e bir kardeş daha geliyordur. Ömer, anlayışla karşılar. Ömer, erkek olursa sorun olmaz diyerek espri yapar.

Reyhan evde yalnız kalmıştır. Valizini tekrar alır, gitmek ister. Kapıyı açar, Mazhar ile karşılaşır. Nereye Reyhan diye sorar. Gitme derim, gitme Reyhan. Sen bana hayat verdin. Yeniden başlayabiliriz, çünkü ben seni seviyorum.

Ömer’lerde sabah kapı çalar. Burak kapıdadır. Beni kirli bir mendil gibi atamazsınız, varsa yoksa oğlun. Yanında getirdiği Reha Beyin pompalı tüfeğini üstlerine yöneltir. Ok yaydan çıktı, sakin olamam. Ayşem’e bakan Ömer’e Ayşem, seni çok seviyorum çimen göz. Ömer ben de seni seviyorum boncuk göz.

O sırada silah patlar, Parktaki Seda, Reyhan ve Haluk bey irkilirler. İkinci bir patlama ortalıkta yankılanır. Üst kattan Reyhan ve Mazhar duyarlar. Hepsi de silah sesine koşarlar.

Burada Ömer’in sesi kocam bir aile olacağız biz. Sanki ölmüş de dünyadaki son anlarını hatırlar. Ellerinde valiz deniz kıyısında, sonrada ağaçlı bir yolda yürürler. Evlilerinin ilk günlerini hatırlarlar. Ve sezon finali bir çok soru işaretleri bırakarak burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNGbbs63.7

BSK Yapım’ın, bu final bölümü çok arabesk oldu. Mutsuzluk bulutları her yeri kapladı. Herkesin üstüne yağmur gibi yağdı bu mutsuzluk.

Furkan, çok mutsuz oldu. Hatasının ve de öfkesinin cezası olarak sevgili karısı Seda’dan ayrıldı.

Reyhan çok mutsuzdu, İstanbul’u terk etmek istedi. Neyse ki son anda Mazhar engelledi.

Reha Bey her şeyini kaybetti. Eda Hanım da dükkan hisseleri tehlikeye girdi.

Ayşem bursunu kaybetti, belki de hayatını kaybetti. Bu arabesk sezon finali bence pekiyi olmadı. Üst üste düğümler atıldı. Yeni sezonda nasıl çözüleceğini üç ay bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller internetten, beniböylesev facebook sayfasından  ve tarafımdan diziden alınmıştır. (Face book da emeği geçenlere teşekkürler.)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir