Geçen Haftanın (24 – 30 Eylül 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 24 Eylül – 30 Eylül 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 25 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum. Bu hafta sezonun iddialı dizileri olan; Çukur, Söz, Ufak Tefek Cinayetler, Sen Anlat Karadeniz, İstanbullu Gelin ve Yeni Gelin gibi iddialı diziler de başladı.

 

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Koca Koca Yalanlar (Kanal D), Egenin Hamsisi (TRT1), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (ATV), Ufak Tefek Cinayetler (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Nefes Nefese (Star Tv), Çocuklar Duymasın (Kanal D),  Bizim Hikaye (Fox), Avlu (Star), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Bir umut Yeter- Yeni (Kanal D), Arka Sokaklar (Kanal D), Gülperi (Show Tv), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star),  Aşk ve Mavi (Atv), 4N1K İlk Aşk-Sezon Finali (Fox Tv), Erkenci Kuş (Star Tv), Bir Deli Rüzgar ( Fox Tv), Kalk Gidelim (TRT1),Yeni Gelin (Show Tv), Elimi Bırakma (TRT), Keşke Hiç Büyümeseydik (Show Tv) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında ATV’nin sevilen dizisi  Sen Anlat Karadeniz 12,82 ile birinci sıradan başladı.  Total’in 10.sırasında TV8’in “KIZIM” dizisi 5,84 ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında; yeni karakterlerin ilavesiyle “Çukur” 10,98 puanla yer alıyor. Star Tv’nin İstanbullu Gelin dizisi  AB’de aldığı 6,13 puan ile 10.sırada yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz 23.Bölüm (Atv)…………………..12,82 – 34,46

2.Bir Zamanlar Çukurova 3.Bölüm (Atv)…………………7,98 – 21,31

3.Çukur 35.Bölüm (Show Tv)…………………………………8,39 – 21,96

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 108.B.(Atv)…….7,77 – 21,55

5.Söz 54.Bölüm Star Tv…………………………………………6,81 – 17,72

6.Arka Sokaklar 488.Bölüm (Kanal D)……………………6,58 – 17,26

7.Elimi Bırakma 10.Bölüm (TRT1)………………………….6,25 – 17,45

8.Erkenci Kuş 13.Bölüm (Star Tv.)………………………….6,21 – 16,77

9.Bizim Hikaye 40.Bölüm (Fox Tv)………………………..6,20 -16,43

10.Kızım 2.Bölüm (Tv8)………………………………………..5,85 – 14,37

 

AB’de ilk 10 :

1.Çukur 35.Bölüm (Show Tv)……………………………….10,98 – 28,82

2.Bir Zamanlar Çukurova 3.Bölüm (Atv)……………….9,13 – 24,17

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 108.B.(Atv)…..7,91 – 21,36

4.Ufak Tefek cinayetler 34.Bölüm (Star)………………..7,41 – 19,46

5.Elimi Bırakma 10.Bölüm (TRT1)………………………..6,62 – 18,46

6.Kızım 2.Bölüm (Tv8)………………………………………..6,52 – 16,92

7.Sen Anlat Karadeniz 23.Bölüm (Atv)………………….6,41 – 18,87

8.Bizim Hikaye 40.Bölüm (Fox Tv)………………………6,31 – 16,69

9.Avlu 13.Bölüm (Star Tv)……………………………………6,20 – 15,95

10.İstanbullu Gelin 54.Bölüm (Star Tv)…………………6,13 – 16,92

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.SEN ANLAT KARADENİZ : ATV’nin iddialı dizisi 23.bölümünde TOTAL’de aldığı 12,82 puanla ilk sırda yer alıyor. Bu yüksek puanla İlk beşin birinci sırasında yer aldı.

Sünnet töreni heyecanı!

Nefes ve Tahir, Vedat’ın varlığından habersiz en mutlu günlerini yaşarken, Vedat intikam peşindedir. Yiğit’in sünnet töreni için hazırlık yapılırken, törene katılmaya kararlı olan Vedat nasıl bir sürpriz hazırlıyor? Nefes özgürlüğünün tadını çıkarırken Dağdevirenler için durum farklıdır. Murat’a olan aşkı nedeniyle ev hapsinde tutulan Nazar, Vedat’ın yaşadığını Murat’a söylemek isterken sevdiğinin başına nasıl bir bela açacak? Asiye’yi kaçıran Vedat kardeşi kardeşle sınıyor.

Yengesi ve yeğeni için hayatını ortaya koyan Tahir yolun sonuna mı geldi?

 

2.ÇUKUR : Show Tv’nin sevilen, heyecan veren dizisi Çukur AB’de aldığı 10,98 reyting puanı ile ikinci sırada yer aldı.

Çukur 35. Bölümünde; Karakuzular, Çukur’da hakimiyetlerinin tadını çıkarırken beklenmedik anda Cumali’nin hapisten kaçıp mahalleye gelmesi tüm dengeleri değiştirecek. İntikam yemini eden Cumali, yıllar sonra kardeşi Yamaç ile yüzleşecek ve Karakuzulara karşı hiç vakit kaybetmeden harekete geçecek. Karakuzularla yaşadığı olayın şokunu üstünden atamayan Yamaç da ailesini ve Çukur’u eskisi gibi toparlayabilmek için bu büyük mücadeleye katılacak. Vartolu’nun da oyuna dahil olmasıyla işin rengi değişecek.

Nefeslerin tutulacağı bölümde Çukur’un tam kalbinde beliren Karakuzuların gizemli adamı Ersoy’un mahalleliye söyleyecekleri büyük bir merakla beklenecek. Sena, Vartolu’nun itirafını sindirmeye çalışırken; Karakuzular ile Koçovalılar arasındaki savaş gittikçe alevlenecek.

 

3.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin yeni dizisi ‘Bir Zamanlar Çukurova’ 3. bölümünde AB’de aldığı 9,13 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

Züleyha aşkı için kendini feda ediyor!

Soluk soluğa geçen aşklarıyla izleyiciyi ekrana bağlayan Züleyha ve Yılmaz, bu defa herkesi ağlatacak! Adana’nın uçsuz bucaksız Çukurova’sına kaçıp, Yaman Çiftliği’ne sığınan aşıkların hayatı Hünkar’ın ailesini korumak adına verdiği karar üzerine tamamen değişiyor!

Jandarmanın Yılmaz’ın peşine düşmesiyle, işler çığırından çıkıyor. Yaman Çiftliği’nde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Hünkar, verdiği beklenmedik kararlarla seyircinin nefesini keserken, Züleyha tüm çaresizliği ile ona şefkat gösterene sığınıyor. Yılmaz’ı bekleyen zorluklar ise kan donduran cinsten. Züleyha ve Yılmaz’ın başının dertte olması Gaffur’u ve Saniye’yi oldukça sevindirirken duruma üzülen isim Gülten oluyor. Gülten’in Yılmaz’a olan aşkı bu bölümde iyice açığa çıkıyor. Fakat öğreneceğini gerçeklerle yıkılması da an meselesi!

Züleyha’nın sıkıntıda olduğunu öğrenen Demir, ne gibi bir hamle yapacak? Hükmettiği topraklar gibi, günden güne aşık olduğu Züleyha’ya da hükmedebilecek mi? Karnındaki bebeğiyle Yılmaz’ın hapse girmesi gerçeğiyle yüzleşen Züleyha, bu bölümde yapacağı fedakarlıklarla izleyiciyi büyülüyor. Aşkın sınırsız, kavganın ölümüne, umudun inadına yaşandığı “Bir Zamanlar Çukurova”

 

4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ :  Oktay Kaynarca’nın eşkıya macera dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 4.sezona başlıyor. Dizi AB’de aldığı 7,91 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 4.sırada yer alıyor.

Masada güç savaşı

Hızır Çakırbeyli, bir yandan ardında bırakmak zorunda kaldıklarıyla hayatının en büyük sınavını verirken diğer yandan uluslararası arenada kendini göstermek için bir yola koyulmuştur. Gücüne güç katan yeni ortaklarıyla dünyadaki hiçbir kuvvetin karşılarında duramayacağını kanıtlama zamanıdır artık. Ünal Kaplan danışmanlığında, Avrupa’nın önde gelen ticaret adamlarının buluşacağı bir toplantı tertip edilir. Kendini masaya davet ettiren sürpriz bir isim ise yeni bir savaşın fitilini ateşler. Adeta meydan okuma yarışına dönüşen bu toplantıda, Çakırbeyliler bir kez daha itaat etmenin onlara göre olmadığını dünyaya kanıtlarlar. Masaya bıraktığı ölümcül hediyeyle asıl patronun kim olduğunu gösteren Hızır, yaptığı eylemin karşılığını çok geçmeden alacaktır.

Masada başlayan savaş, dışarıda yeni cepheler ortaya çıkartırken Alpaslan’a da büyük görevler düşer. Beklenmedik bir yerde ve zamanda, ailesinin hayatını kurtaracak bilgilerle karşısına çıkan eski bir dost, zorlu bir kararla karşı karşıya kalmasına neden olur. Hem devletine hem ailesine olan sadakatiyle tanınan Alparslan’ın kararı, O’nu yeni bir maceranın içine doğru sürükleyecektir.

 

5. UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv’nin “Herkes kendi hayatında ufak tefek cinayetler işlemiş midir?” sloganlı dizisi bu hafta ilk 5 dizi arasında 4.sırada yer alıyor. AB’de 7,48 reyting puanı ile…

Merve ve Kerim’in aşk savaşı başlıyor!


Merve ve Kerim nasıl tanıştılar? Aralarında neler oldu? Nasıl yandı, hala sönmeyen bu ateş? Peki şimdi ne olacak? Merve ve Kerim’in aşk savaşı başlıyor!

 

Serhan katil mi? Fakat işin içinde başka bir iş var. Oya, kimi öldürdü? 2000 yılındaki partide neler neler oldu? Pelin de Merve de bunu saklamak zorunda. Fakat Emre buradayken işleri çok zor.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk on: Atv 3 dizi.  Star Tv dizi. Show, Kanal D, TRT1, Fox Tv ve TV8 birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk on: Star Tv ve Atv 3’er dizi. Show Tv, TRT1, Fox Tv ve TV8 birer dizi yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; ATV  Total 3 dizi, AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

Eylül ayının son haftasında bütün sezon dizileri başladı. Bu sezon dizi sektöründe bir durgunluk var. Yayıncı Kanallardan mı, yapımcılardan mı bilemem ama kötü bir dönem geçiriyoruz. İnşallah yeni güçlü yapımlar gelir de sektör canlanır!

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri MEDYARADAR TOTAL-AB Reyting Ölçümler sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir