2018 Sezon dizileri Final Yapanlar, Eylül 2018 Yeni Sezonda Devam Edecekler!

TV Programları

2017 – 2018 dizi sezonu Eylül ayında başlamıştı. Yüzün üstünde dizi ekranlara gelmiş, bir kısmı sezon sonunu getiremeden ekranlara veda edip, final yapmışlardır. Ayakta kalan sezon sonuna getiren dizileri sizlere sunuyorum.

Sezon boyunca onlarca dizi reyting kurbanı olmuş, erken final yapmak zorunda kalmış ve yayından kaldırılmıştır.

2017 – 2018 dizi sezonun en başarılı dizileri her hafta sizler sunmuş, Totatl’de ve AB’de reyting alanları sıralamıştım. 8 ay boyunca öne çıkan diziler ; TRT1’in Diriliş Ertuğrul, Show Tv’nin  Kalp Atışı, Kanal D’nin Meryem, Fox Tv’nin Şevkat Yerimdar, Star Tv Dolunay, Kanal D Arka Sokaklar, Star Tv Söz, Atv Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Star tv İstanbullu Gelin, Fox Tv Bizim Hikaye, Show Tv Yeni Gelin, Kanal D Vatanım Sensin, Star Tv Ufak Tefek Cinayetler, Fox Tv Savaşçı, Show Tv Çukur, Atv Sen Anlat Karadeniz ve Fox Tv Kadın dizileri haftanın dizilerinde yer alan diziler olmuştur.

2017-2018 Tüm dizi sezonunda adından en çok söz edilen popüler dizi Çukur, Vatanım Sensin ve Sen Anlat Karadeniz olmuştur.

Kanallar Atv, Fox, Kanal D, Star, Show ve TRT1 alfabetik sıraya göre alınmış, şu günlerde neredeyse bütün sezon dizileri Sezon Finali yapmışlardır.

2017 – 2018 Sezon Dizilerinin Ulusal kanaldaki durumlarına bakalım:

 atv-tv-logo-

AŞK VE MAVİ :

Emrah’ın Aşk ve Mavi dizisi bu sezon 2.sezonunu oynadı. Karakterleri ile oldukça tutuldu. 69. bölümü ile sezon finali yaptı. Eylül 2018’de 3.sezonunda devam edecek. NTC Medya yapımcısı olduğu dizinin yönetmeni Hakan Arslan ekibine teşekkür ederek, sezon finalinde eğlence tertip edildi.

 

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ :

Oktay Kaynarca’nın Kurtlar Vadisi çizgisindeki mafya-vari dizisi Salı gecelerinin reyting birincisi. 12 Haziran akşamı 107.de  bölümde sezon finali yaptı. Eylül yeni sezonda kaldığı yerden devam edecek.

 

 

KIRGIN ÇİÇEKLER :

NTC Medyanın yapımcısı olduğu dizi 4 sezona geçti. 12 Mart 2018 tarihinde 113. bölümünde fianal yaparak ekranlara veda etti. Sezon sonunu göremedi. Sevilen dizinin başrollerinde Özgür Çevik, İpek Karapınar, Biran Damla Yılmaz, Gökçe Akyıldız, Hazar Motan, Çağla Irmak ve Aleyna Solaker oynadı. Güzel heyecan dolu bir diziydi.

 

CENNETİN GÖZ YAŞLARI :

Yapımcılığını Süreç Film – Ali Gündoğdu’nun üstlendiği, yönetmen koltuğunda Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın oturduğu ve bir Kore formatından uyarlanan dizinin başrollerini Esra Ronabar, Berk Atan ve Almila Ada paylaşıyor. Ayrıca Zehra Yılmaz, Güler Ökten, Yusuf Akgün, Ebru Destan, Hazım Körmükçü, Çiçek Acar, Ali İpin, Sencan Güleryüz, Süeda Çil, Ebru Nil Aydın, Sude Nur Yazıcı ve Oktay Çubuk gibi başarılı isimler rol aldı. 17 Haziran 2018 tarihinde 36.bölümde kesin final yaptı ve ekranlara veda etti.

 

SEN ANLAT KARADENİZ :

 

Geçmişte para karşılığı satıldığı adamın zulmünden kaçıp çocuğuyla birlikte Karadeniz’e sığınan Nefes’le, onu koruduğu için ailesinin büyük tepkisiyle karşılaşan Tahir’in imkansız aşkının anlatıldığı dizinin yönetmen koltuğunda Osman Sınav, Emre Kabakuşak ve Yusuf Ömer Sınav oturuyor. Dizinin senaristliğini ise Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem üstleniyor. Oynadığı 2.bölümden itibaren haftanın dizilerinde yer aldı. Çok sevildi ve 13 Haziran akşamı 21.bölümü ile sezon finali yaptı. İzleyicisi Eylül ayına sabırsızlıkla bekleyecek!

 

 

 

 

fox_logo_1

BİZİM HİKAYE :

Hazal Kaya’nın uzun bir aradan sonra bir Amerikan dizi olan Shameless uyarlaması olan Bizim hikaye, Filizin genç yaşta 5 kardeşini bakmaya ve yaşam öyküsünü anlatıyor. Ayyaş baba her şeyi boş vermiş, kendini alkole vermiş, aile içinde bile asalak yaşamaktadır. Burak Deniz, Hazal Kaya ile iyi bir partner olmuştur. Usta oyuncu Ayşen Gruda’nın diziye katılması ile renk gelmiştir. 7 Haziran 37.bölümünde eylülde izleyicisi ile tekrar buluşmak üzere sezon finali yapmıştır.

 

 

KALBİMDEKİ DENİZ :

Kutsi ve Özge Özberk’in başrolü paylaştığı dizi ve Cumartesi gecesinde Pazartesi gecesine alındı. Pazartesi gecesi tutunamadı reytingleri düştü. Haziran ayı sezon sonunu göremeden 12 Mart akşamı final yaprak ekranlara veda etti. Ekran macerası 60 bölüm sürmüş oldu.

 

YASAK ELMA :

Med Yapımın yapımcısı olduğu, Talat Bulut ve Şevval Sam’ın başrolü oynadığı Yasak Elma pazartesi akşamları ekranlara geldi. 12.bölümde 4 Haziran akşamı sezon finali yaptı. Eylül ayında tekrar Fox Tv ekranlarında kaldığı yerden devam edecektir.

 

ŞEVKAT YERİMDAR :

Güzel bir komedi dizisi olan Şevkat Yerimdar Sezon sonunu görmeden. 44.bölümüne 30 Mart akşamı ekranlara veda etti kesin Final yaptı.

Özgürcan Şevik ile Başak Parlak’ın rolleri paylaşıyor. Özgür bir insan nasıl yaşayacağını hiç düşünmez; çünkü nasıl yaşanmayacağını zaten bilir. Gerisi hikayedir.

Asi ruhlu bir mahalle delikanlısıdır Şevkat. Adaletsizliğe, haksızlığa ve ayırımcılığa zerre tahammülü yoktur. En büyük sorunu da öfke kontrolüdür. Bu sorundan ötürü sıradışıdır, sevimlidir ve mahallenin afili kahramanıdır.

Şevkat harbidir, samimidir, sözünün eri, öfkesinin esiridir. Ancak yüreği pamuk kadar yumuşaktır ve hayatı hep pamuk ipliğindedir. Halden anlar, hatır sayar, zorda kalana yardım elini uzatır. Velhasılı, nesli tükenmiş bir mahalle delikanlısıdır o.

 

SAVAŞÇI :

Limon Film’in asker dizisi olan Savaşçı 10 Haziran Pazar akşamı 48. bölümünde sezon finali yaptı. Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atıksoy’un başrolü oynadığı dizi, Eylül yeni sezonda kaldığı yerden devam edecektir.

 

KADIN :

 

Med Yapım ile MF yapımın yapımcılığı üstlendiği drama dizisinde, Özge Özprinçci, Caner Cindoruk, Bennu Yıldırımlar ve Seray Kaya oynuyorlar. Kocası Sarp’ın ölümünden sonra Bahar’ı hayata bağlayan iki şey vardır: Çocukları Nisan(7) ve Doruk(4). Onlarla elele verip hayatı bir oyuna, fakirliği eğlenceye, yokluğu neşeye çevirmeyi başarır. İnsanın yüzü güldüğünde kalbinin de onunla birlikte gülümseyeceğine inanır. 5 Haziran akşamı 32.Bölümde sezon finali yaptı ve Eylül ayında kaldığı yerden devam edecek.

 

untitled kanal d

ARKA SOKAKLAR :

Yüzyıllara meydan okuyan, büyülü, kocaman bir şehir ;İstanbul. Ve bu şehrin her sokağını, herkes için daha güzel, daha ‘yaşanır’ bir yer yapmak uğruna her türlü kötülüğe ve sıkıntıya meydan okuyan yürekli polislerimiz…

485 bölümünde sezon finali yapacaktır. Başrollerini Zafer Ergin, Özgür Ozan, Oya Akar, Alp Korkmaz ve Şevket Çoruh’un paylaştığı dizide her bölümde ayrı bir olay ele alınıyor, daha çok erkek seyirciler izliyormuş. Yeni oyuncular ile takviye eden dizi devamlı kendisini yeniliyor. Merak ediyorum 2018-2019 sezonunu da bitirebilecek mi?

 

İSİMSİZLER :

 

Kanal ile yapımcı arasında 13 bölümlük sözleşme imzalanan İsimsizler, 8 bölüm ekranlara geldi. Reytinglerde ortalarda. 13.bölümü muhtemelen sezon finali yapacaktır. Eylül 2017 yeni sezonda kaldığı yerden devam eden dizi, 27 bölme kadar geldi ve 16 Aralık akşamı final taparak ekranlara veda etti.

 

VATANIM SENSİN :

Kurtuluş savaşı ve Atatürk temaları ile dizinin reytinglerini yükseltmeye çalışan dizide, Halit Ergenç ve Bergüzar Korel başrolde oynuyorlar. Dizinin yapımcıyla olan 50 bölümlük sözleşmesi var. 27 Bölüm ekranlara geldi. Dizinin senaristleri iki düşman Leon ile Hilal aşkı, ile reyting kazandı. 7 Haziran akşamı 59.bölümümde final yaptı ve bitti.

 

JET SOSYETE :

Jet Sosyete; Gülse Birsel’in senaristliğini yapacağı sitcom dizisi Şubat ayında seyircisiyle buluştu. Dizinin yönetmenliğini Hakan Algül, yapımcılığını ise BKM üstleniyor. 10 Haziran 2018 tarihinde 15.bölümde sezon finali yaptı. Eylülde kaldığı yerden devam edecek.

 

 

hqdefault STAR TV

 

FAZİLET HANIM VE KIZLARI :

Yeni dizilerden Fazilet Hanım ve Kızları 8 bölüm oynadı. Yaz dizisi olarak devam etti ve Eylül ayından bu yana sezon dizisi olarak devam etti. Kendine göre izleyicisi olan dizi reytinglerde başarılı oldu. 9 Haziran 2018 50.bölüm final yaptı.

 

İSTANBULLU GELİN :

 

Özcan Deniz’in Aslı Enver ile birlikte oynadığı İstanbullu Gelin, eleştiri almasına rağmen başarılı oldu. Eylül yeni sezonda kaldığı yerden devam etti. Bazı bölümlerinde başarılı oldu, haftanın dizileri arasında ilk beşe girdi. Sezon sonuna getirdi. 9 Haziran akşamı 53.bölümde sezon finali yaptı. Eylül ayı yeni sezonda kaldığı yerden devam edecektir.

 

UFAK TEFEK CİNAYETLER :

Baş rollerini Gökçe Bahadır, Mert Fırat, Aslıhan Gürbüz, Tülin Özen, Yıldıray Şahinler, Bade İşçil, Ferit Aktuğ, Selim Bayraktar, Tansu Biçer, Duygu Sarışın ve Hayal Köseoğlu paylaşıyor. Ufak Tefek Cinayetler’in yönetmenliğini Ali Bilgin ve Deniz Yorulmazer’in üstlendiği, senaryosunu Meriç Acemi’nin yazdığı, sezonun iddialı dizisi “Ufak Tefek Cinayetler” 24 Ekim Salı  Star Tv ekranlarında başladı. 5 Haziran 2018 32.bölümde sezon finali yaptı. Eylül’de yeni bölümleri ile tekrar ekranlarınızda olacak.

 

SÖZ :

Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın yapım şirketlerinin birleşmesi ile oluşan TIMS&B Yapım’ın Star Tv ekranlarında Özel Kuvvetler de görevli bir timin hikayesinin anlatıyor.  başrollerinde Aybüke Pusat ve Tolga Sarıtaş oynadığı Söz, Star Tv’nin yeni gözdesi bir yapım. 7 Bölüm ekranlara geldi. Haziran ayı sonlarına doğru sezon finali yapacak ve Eylül’de bütün hızıyla 2.sezona devam edecektir.

Logo-ShowTV_web

ÇUKUR :

Show Tv’nin fenomen dizisi “Çukur” başlaması ile büyük küçük herkesi Çukur’a çekti, çok sevildi. Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deni, Ercan Kesal, Perihan Savaş, Erkan Kolçak Köstendil, Kubilay Aka ve Rıza Kocaoğlu gibi güçlü kadrosunu devamlı yeni oyuncular katarak devem etti. Pazartesi akşamları reytiglerde bilhassa AB Grubunda zirveyi kimseye bırakmadı. 11  Haziran akşamı 33.bölümünde görkemli bir sezon finali yaptı, tatile çıktı. Eylül  yeni sezonda tekrar ekranlarınızda olacak.

 

 

YENİ GELİN :

 

 

Süreç Film’in 11 Mart tarihinde ekranlara gelen başrollerini Tolga Mendi ve Jessica May Yeni Gelin tahminlerin üstünde tutulan bir romantik komedi dizisi oldu. 10 bölüm ekranlara geldi. Eylül 2017  yeni sezonda devam etti. Sezon boyunca iyi bir performans sergileyen dizi komedi dizisi olarak devam etti. 9 Haziranda 53.bölümünde sezon finali yaptı. Eylül de tekrar ekranlarınızda olacak.

 

untitled trt

DİRİLİŞ ERTUĞRUL :

 

121 bölümü geride bırakan haftanın en çok seyredilen dizisi olma özelliğini taşıyan Diriliş Ertuğrul 6 Haziran’da sezon finali yaptı. Eylül ayında  4.sezon olarak devem edecek. 2019 yıl sezon sonunda kesin final yapıp bitecek. Engin Altan Düzyatan bu dizi ile damgasını vurdu.

 

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD :

1896 yılı Sultan Abdülhamit’in tahttaki 20. yılıdır, Yunan Harbi’nden, Filistin, Hicaz Demiryolu çalışmalarına kadar, pek çok sorunla mücadele etmesi gerekecektir. Sevilen dizide 54 bölüm geride kaldı. 8 Haziran’da sezon finali yaptı. Yeni sezonda kaldığı yerden devam edecektir.

 

MEHMETÇİK KUT’ÜL AMARE :

 

Mehmetçik Kût’ül amâre dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor. 7 Haziran akşamı 19.bölümünde sezon finali yaptı. Yeni sezonda kaldığı yerden devam edecek.

 

KALK GİDELİM :

Staff Filmin yapımcısı olduğu Kalk Gidelim dizisi Kasım ayında izleyicisi karşısına çıktı ve oyuncu kadrosunda Ufuk Özkan, Erkan Sever ve Kerem Kupacı gibi isimler yer alıyor.  Mustafa Ali genç yaşında İstanbul’a gelmiş ve çok zengin olmuştur. Ailesinin karşı koymasına rağmen İstanbullu sosyetik bir güzelle evlenmiştir, üstelik anne-babasının gelin adayı Meryem’i gözü yaşlı ardında bırakarak.

Sevilen dizi 9 Haziran 2018 29.bölümünde sezon finali yaptı ve eylül yeni sezonda kaldığı yerden devam edecektir.

 

2017 – 2018 sezonunun favori dizileri. sınıfı geçenler ve sınıfta kalanları sizler sundum. Onları da oynadıkları kanala göre, tek tek durumlarını irdeleyip, final mi yapacaklar, sezon finali mi yapıp 2018 Eylül yeni sezonda devam edecekleri sunmaya çalıştım.

Keyifli Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizler hakkında bilgi kanalların ana sayfalarından, görseller internetten alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir