400 Yıllık Köyümüzde İlk Defa Festival Düzenliyoruz!

Gelenekler

Yaşım 70’i buldu. Bunca ömrümde İlk-Orta-Lise ve Üniversite yıllarımda bir çok etkinliğin içinde oldum. Emekliliğimi 8 yıldır doğup büyüdüğüm köyümde geçiriyorum. Çocukluk yıllarımda görüp yaşadığım, şimdi unutulmaya yüz tutmuş Bayram eğlencelerini canlandırma, bugüne taşıma fırsatı çıktı. Orta okul yıllarımda atalarımızdan gördüğüm Arap Oyunlarını günümüze taşıyoruz. Köy gençlerinden oluşturduğum ekiple yola çıktık.  Yağ (Zeytin) ve Bal (Kuru İncir) diyarı Köyümüzde, “1.Dağyeni Köy Festivali” çerçevesinde gösterilecek bir belgesel çekiyoruz. Önderliğini ettiğim, senaryosunu yazıp, yapımcılığını üstlendiğim kısa metrajlı bir film çekiyoruz. Bu konuda Germencik Halk Eğitimden Serkan Çağatay yardımcı oluyor. 18 gencimizi 2 ay gibi bir zamanda Harmandalı, Aydın Zeybeyi ve Kocaarap gibi zeybek oyunlarını çalıştırdı. Burada kendisini ayrıca teşekkür ederim. 13 Temmuz Cuma günü ve gecesi etkinlikler arasında dev ekranda sahneye koyacağız.

Festivalde Neler Var!

İşte Tanıtım Yazım

DAVETLİSİNİZ …
Köyümüz tarihinde ilk defa; “1.DAĞYENİ KÖY FESTİVALİ” düzenliyoruz. 13 Temmuz 2018 Cuma günü ve gecesi düzenlenecektir. Birçok etkinlikler olacaktır.

* Köy gençlerinden oluşan 2 Halk oyunları ekibi canlı olarak davul-zurna eşliğinde, Aydın Zeybeği, Harmandalı, Kocaarap gibi zeybek oyunlarını efe kıyafetleri ile oynayacaklardır. Germencik Halk Eğitim öğretmeni Serkan Çağatay yetiştirdi.

* 50 yıl öncesi köyümüzün bayramlarının tek eğlencesi olan Arap Oyunları kısa metrajlı filmi dev ekranda huzurlarınızda olacaktır. Senaryo ve Yapımcısı Abdurrahman Balcılar – Kamera ve Yönetmen Serkan Çağatay.

* Aydın Efeler belediyesi COŞKUN KEMER Yönetiminde 22 kişilik tiyatro ekibi “Komşu Köyün Delisi” adlı tiyatro oyunu sahneye koyacaklardır.

* Gündüz seansında mini Futbol turnuvası düzenlenecek 1.ye kupa verilecektir.

* Aydın’lı Faruk Atik – Tire’li Aziz gibi yöresel sanatçılar şarkıları ile renk katacaktır.

* Sergi ve satış stantları daha bir çok etkinlik sizlerle olacaktır.

* SPONSORLARIMIZ :

Germencik Belediyesi Ümmet AkınAfacan Eczanesi Erdi AfacanTuncay Avcu Güldiken Zeytinyağı Fabrikası – Yakup Güldiken – Birlik Döküm Çetin Balcılar Ali NaroğluDağyeni Muhtarlığı Hüseyin EfeBal İnternetcafe Metin Balcılar

Arap Oyunu ile ilgili yazımı 4 Temmuz 2014 Tarihinde yazmıştım. (1) Şimdi de kısa metrajlı bir film olarak çekimlerini yapmak bana gurur ve ayrı bir heyecan veriyor.

Başarılı olacağımızı inanıyorum. Festival sonunda gene bir blog yazısı ile paylaşacağım.

Burada Sırası gelmişken tüm dost, arkadaş ve okuyucularımın Ramazan Bayramını en içten duygularla kutluyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

http://blog.milliyet.com.tr/koyumuzdeki-50-yil-onceki-bayram-eglenceleri-/Blog/?BlogNo=466567

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir