Fenomen Dizi ‘Çukur’ Sezon Finalinde… Çukur’dan İlginç Notlar!

TV Programları

Çukur, benim keyifle izlediğim ve takip ettiğim dizilerden biri… 11 Haziran Pazartesi akşamı Sezon finali yapıyor. İzleyicide iz bırakan sahneleri, Yamaç’ı, İdris Baba’sı Varto’su, Sadiş’i ve Aliço’su ile kalplerimizi kazandı. Çukur’u Çukur yapan Satır başlarını aşağıda aktarıyorum.

‘ÇUKUR’U FENOMEN KILAN UNUTULMAZLARLA SEZON FİNALİNE GERİ SAYIM!

 

Ay Yapım imzalı ‘Çukur’da büyük sezon finali için nefesler tutuldu. 11 Haziran Pazartesi akşamı Tohum Otizm Vakfı yararına Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Çukur Sezon Finali Gala öncesi geri sayımı diziyi fenomen kılan unutulmazlarla yapıyoruz.

 

ÇUKUR OTİZMİN FARKINDA!

Geçen yıl ‘Minik Kalpler İçerde’ ile unutulmaz bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Ay Yapım, bu sene ‘Çukur’ ile “Çukur otizmin farkında” dedi. Tohum Otizm Vakfı ve Show TV iş birliğiyle gerçekleştirilen bu proje otizm konusunda farkındalığın artması için birbirinden özel çalışmalara imza attı. Rıza Kocaoğlu, Kubilay Aka, İlayda Alişan, Ece Yaşar, Dilan Çiçek Deniz, Erkan Kolçak Köstendil ve son olarak Aras Bulut İynemli, Tohum Otizm Vakfı’nın okulunda otizmli çocukları ziyaret edip onlarla çok keyifli anlar geçirdi. Bu unutulmaz anlarla birlikte dizinin oyuncularıyla çekilen videolar da otizm konusundaki bilinçliliğin artmasını destekledi.

‘Çukur’, 11 Haziran’da bu iş birliğini bir adım ileri taşıyarak Haliç Kongre Merkezi’nde muhteşem bir Sezon Finali Gala Gecesi’ne ev sahipliği yapacak. Biletix’ten biletlerin satıldığı bu unutulmaz gecede izleyiciler, sezon finalini oyuncularla birlikte izleme şansı yakalarken, ‘Çukur’un unutulmaz şarkılarını söyleyen müzisyenler de sahneye çıkarak bir konser verecek. Biletlerden elde edilen gelirin tamamının Tohum Otizm Vakfı’na aktarılacağı geceye bilet alarak hala katılma şansınız var!

 

ÇUKUR’UN MEŞHUR DÖVMESİ SOKAKLARDA!

Dizinin başlamasıyla birlikte ‘Çukur’ dövmesi de büyük bir sembole dönüştü. Hatta ‘Çukur’un takipçileri büyük bez bir afişe bu dövmeyi sprey boyayla çizerek o afişi Karaköy’de bir binanın dışına astı.

MÜZİK LİSTELERİNİN ZİRVESİNDE!

Eypio’nun ‘Gömün Beni Çukura’ adlı şarkısıyla başladı her şey. Sonra onu Allame’nin ‘Kısır Döngü’sü, Ceylan Ertem’in ‘Zalım Zalım’ yorumu, Gazapizm ve Cem Adrian’ın ‘Kalbim Çukurda’sı, No: 1 ve Melek Mosso’nun ‘Hiç Işık Yok’u takip etti bu şarkıyı. Her biri de uzun süre müzik listelerinin zirvesinde yer aldı.

“BU HAYATIN HEYECANI MEYCANI YOK”

Gazapizm’in ‘Heyecanı Yok’u sadece ‘Çukur’ izleyicilerinin değil, oyuncularının da dillerine pelesenk oldu. Baykal’ı oyuna getiren Vartolu (Erkan Kolçak Köstendil) ile Yamaç’ın karşılıklı dansı dizinin en çok konuşulan sahneleri arasına adını yazdırdı. Yamaç’ın bu şarkıya eşlik ederek Kumburgazlı Serdar ile dövüştüğü an da büyük beğeni topladı.

ÇATIDAKİ ÇOCUKLAR

Çukur mahallesinin çatılarından atlayarak Koçovalı Ailesi’ne haber uçuran Çukur çocukları izleyiciyi derinden etkiledi. Bu, dizinin aksiyon yönetmeni; aynı zamanda Kemal’i Uğur Yıldıran’ın imzanı taşıyan aksiyon sahnelerinin başlangıcı oldu.

VARTOLU, ‘MİHRİBAN’LA DAĞILDI!

‘Çukur’un 7’nci bölüm final sahnesinde Vartolu’nun ‘Mihriban’ türküsünü duymasıyla birlikte duygularına yenilip kontrolünü kaybettiği an, dizinin unutulmazları arasına girdi. Sosyal medyada da çok konuşulan bu sahne hem ölümsüz bir türkü olan ‘Mihriban’ı yeniden gündeme getirirken hem de Youtube’da sadece üç günde iki milyon, Instagram’da ise bir milyon kez izlenerek toplamda 3 milyon görüntülenmeye ulaşıp büyük bir başarıya imza attı.

ÇUKUR’UN ANTİ-KAHRAMANI VARTOLU

Vartolu, Çukur’u ele geçirmek ve Koçovalıları yok etmek için harekete geçse de sağ kolu Medet ile olan konuşmaları, Saadet’e olan aşkı, geçmişten kalan ve kapanmayan yarasıyla ‘Çukur’ izleyicileri için yılın fenomen dizi karakterine dönüştü.

PERİHAN SAVAŞ, YILLAR SONRA EKRANDA!

Duayen oyuncu Perihan Savaş, Koçovalı ailesinin bel kemiği, evin annesi Sultan ile yıllar sonra ekranlara geri döndü. Sultan, “Çukur evimiz, Sultan anamız” sloganlarıyla sezonun çok konuşulan karakterlerinden oldu.

YAMAÇ VE SENA’NIN AŞKI PARİS’TE MÜHÜRLENDİ!

‘Çukur’un ilk bölümünde Yamaç ile Sena’nın nikah törenine ev sahipliği yapan Paris sahneleri, izleyicileri de büyüledi. Eyfel Kulesi’nin etrafında yapılan çekimler sırasında Aras Bulut İynemli ve Dilan Çiçek Deniz, orada yaşayan Türklerin ilgi odağı oldu.

KAHRAMAN’IN ŞOKE EDİCİ ÖLÜMÜ

Başarılı oyuncu Mustafa Üstündağ’ın hayat verdiği, İdris Koçovalı’nın oğullarından Kahraman karakterinin ilk bölümdeki ani ölümü ekran başındakileri derinden sarstı. Üstündağ, oyunculuğuyla büyük beğeni topladı ve Kahraman’ın ölümü sosyal medyada da uzun süre çok konuşuldu.

DİVA BÜLENT ERSOY, İLK DEFA BİR DİZİYE KONUK OLDU!

‘Çukur’ henüz ilk bölümünden uzun yıllar konuşulacak büyük bir ‘ilk’e imza attı. Türk Sanat Müziği’nin Diva’sı Bülent Ersoy, ‘Çukur’ ile ilk defa bir diziye konuk oldu. Dizide kendisini canlandıran Ersoy, İdris Koçovalı’yı kırmayarak ona özel bir şarkı söyledi.

“SIKINTI YOKSA SIKINTI VAR DEMEKTİR”

‘Çukur’da mahallenin duvarlarında görülen duvar yazıları dizinin önemli parçalarından birine dönüştü. “Çukur evimiz İdris Babamız” ile başlayan bu duvar yazılarından “Sıkıntı yoksa sıkıntı var demektir”, “En güzel yerindir gamzendeki çukur”, “Çukurda 2+2 dert eder”, “Seni seviyorumdan sonra ama denmez”, “İzler kalır izler kalırsın”, “Her romanda kahraman olursun da en çok kendi hikayende yorulursun”; unutulmazlar arasına girdi.

ÇUKUR, TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA

‘Çukur’, sadece fenomen bir dizi olmadı; aynı zamanda sokak kültürünün bir parçası da oldu. Türkiye’nin dört bir yanında açılan, hatta Kıbrıs’a kadar da yayılan Çukur Cafe’ler, Ay Yapım imzalı bu dizinin etkileyiciliğini bir kez daha gösterdi. Çukur Cafe’lerin yanında Çukur sembolünün ünü de dünyanın birçok ülkesine yayılarak sokak duvarlarına çizildi.

Çukur geniş kadrosu değerli oyuncuları ile göz doldurdu. Yamaç karakteri ile Aras Bulut İyinemli, Sena karakteri ile Dilan Çiçek Deniz, İdris Baba karakteri ile Ercan Kesal, Perihan Savaş (Sultan), Öner Erkan (Selim), Erkan Kolçak Köstendil (Vartolu), Rıza Kocaoğlu (Aliço), Burak Sergen (Baykal), Nebil Sayın (Berber Muhittin), Kubilay Aka (Celasun), Alperen Duymaz (Komiser Emrah), Ahmet Tansu Taşanlar (Avukat Nazım), Çetin Sarıkartal (Paşa), Kadir Çermik (Emmi), İrem Altuğ (Ayşe), Zeynep Kumral (Nedret), Burcu Yılmaz (Saadet), Cem Uslu (Metin), Uğur Yıldıran (Kemal), Aytaç Uşun (Meke), İlayda Alişan (Akşin), Ece Yaşar (Karaca), Mustafa Kırantepe (Medet) ve Doğucan Sarıkaya (Acar) Çukur’a ruh ve can veren unutulmaz karakterlerimiz.

Bir fenomen dizi sezon finali ile tatile girdi. Show Tv’nin sevilen dizisi Eylül ayından itibaren tekrar 2.sezonunda izleyicisi ile buluşacak!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: @abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 Not: Kaynak Haber ve görseller Basın İletişim Deposu – Zümrüt Burul  – İrem Tümer

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir