2018 Dizilerin Performansı; Final Yapacaklar? 2018 Eylül’de Devam Edecekler!

TV Programları

2017-2018 Dizi sezonu Eylül ayında başlamıştı. Çok süper diziler olmasa da seyredilebilir diziler devam ediyor. 2018 Ocak ayından bu tarafa devam eden bu dizilerden 15 adedi Haziran ayında sona erecek sezon sonunu göremeden maalesef final yapmak zorunda kaldılar. Devam edenler Haziran ayın içinde ya final yapacak, ya da sezon finali yaparak tatile girecekler. Eylül 2018 tarihinde tekrar ekranlarda yerlerini alacaklar.  Şimdi bu dizilerin durumunu ve performanslarını inceleyelim.

Ocak 2018 tarihinden bu güne kadar Final Yapan dizileri sıralayalım. Bu dizilerden kelebeğin ömrü gibi çok kısa olanları gördük. 3-4 bölümde erken final yapmak zorunda kaldılar.

 

Eylül ayından gelen veya yeni başlayan dizilerden erken final yapan dizileri sıralayalım.

Siyah İnci – Tolgahan Sayışman-Hande Ercel (Star Tv – 20.Bölüm)
Kalp Atışı – Öykü Karel-Gökhan Alkan (Show Tv – 28.Bölüm)
Meryem – Kenan Acar-Serenay Aktaş (Kanal D – 30.Bölüm)
Kırgın Çiçekler – Özgür Çevik-İpek Karapınar-Hazar Motan (Atv – 113.Bölüm)
Kalbimdeki Deniz – Kutsi-Özge Özberk (Fox Tv – 60.Bölüm)
Bahtiyar Ölmez – Hande Subaşı-Yetkin Dikinciler (Atv – 19.Bölüm)
Şevket Yerim Dar – Özgürcan Çevik-Başak Parlak (Fox Tv – 44.Bölüm)
Yuvamdaki Düşman – Nebahat Çehre-Pamir Pekin-Aslı Tandoğan (Show 6.Bölüm)
Börü – Ahu Türkpence-Serkan Çayoğlu-Murat Akın-Asena Tümer (Star Tv – 6.Bölüm)
Kızlarım İçin – Fikret Kuşkan-Tuana Turkay (Kanal D – 13.Bölüm)
Gülizar – Farah Zeynep Abdullah-Berk Cankat (Kanal D – 10.Bölüm)
Bir Mucize Olsun – Furkan Palalı-Su Kutlu (Fox Tv – 3.Bölüm)
Tehlikeli Karım – Seçkin Özdemir-Gonca Vuslateri (Show Tv – 6.Bölüm)
Servet – Yusuf Çim-Bahar Şahin (Show Tv – 4.Bölüm)
Mehmed ‘Bir Cihan Fatihi’ – Kenan İmirzalıoğlu-Büşra Develi-Metin Akpınar (Kanal D – 6.Bölüm)

 

EN ÇOK SEYREDİLEN DİZİLERİN DURUMU

DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1)

TRT1’in sevilen dizisi Haziran ayında sezon finali yapacak ve 10 Aralık 2014 başlayan dizi Eylül ayında 5 sezona girecek. Engin Altan Düzyatan’ın başrolde oynadığı dizi Haziran ayında sezon finali yapacak ve Eylül ayında kaldığı yerden devam edecektir. Dizinin yeni kadın başrol oyuncusu Oya Unustası olmuş.

 

SEN ANLAT KARADENİZ (ATV)

Haftanın dizilerin liderliğini Diriliş ile atbaşı sürdüren Sen Anlat Karadeniz 2.sezonun banko dizilerinden. Ulaş Tuna Astepe dizide Deli Tahir olarak ün yaptı. Son bölümde Nefes (İrem Helvacıoğlu) ile evlendi ve Nefes karısı oldu. Saniye Hanım gibi ters bir kaynana ile geçinmek zor. Nefes’in evin küçük gelini olarak işi zor. Ancak onu ilk gelini Asiye (Öykü Gürman) diş gösterebiliyor. Mehmet Ali Nuroğlu (Vedat), Sinan Tuzcu (Mustafa Kaleli) gibi güçlü kadrosu olan dizinin yapımcısı Osman Sınav işini bilen adam, bu gidişe 3.sezonu da görebilir.

 

KADIN (FOX)

Başrollerini Özge Özpirinçci ve Caner Cindoruk oynadığı dizi beklenmedik şekilde tutuldu. Haftanın dizileri arasında 3.sırada yer almayı başarıyor. Orjinali Japon dizisi çok kısaydı ama bizim uyarlama Kadın Eylülde  devam edeceğini tahmin ediyorum.

 

ÇUKUR (SHOW TV)

Ay Yapım’ın Çulur dizisi reytinglerde oldukça iyi gidiyor. Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz, Erkan Kolçak Köstendil, Ercan Kesal, Perihan Savaş, Öner Erkan, Rıza Kocaoğlu, Nebil Sayın, Kubilay Aka ve Alperen Duymaz gibi güçlü oyuncu kadrosu ile çok iyi gidiyor. 11 Haziran tarihinde 33.bölümde sezon finali yapacaktır. Show Tv’nin fenomen dizisi Eylül ayında 2.sezonunda kaldığı yerden devam edecektir.

 

SÖZ (STAR TV)

Pazartesi geceleri Çukur ile atbaşı giden Söz  yapımcısı Tims B 3.sezonda da olacağını açıkladı. 11 Haziran Pazartesi akşamı 50.bölümü ile sezon finali yapacak. Star Tv. diziden oldukça memnun reklam gelirleri çok iyi, bu nedenle  3.sezon çalışmaları şimdiden başlamışlar bile. Tolga Sarıtaş kadar kötü rol adımı Çolak lakaplı Serhat Kılıç da nam yaptı.

 

İSTANBULLU GELİN (STAR TV)

Özcan Deniz, Aslı Enver’in başrol oynadığı Sevilen dizi 2.sezonunu oynuyor. Eylül’de 3.sezon onayını almış. 8 Haziranda 53.bölümü ile sezon finali yapacak. Başarılı dizinin diğer rollerde İpek Bilgin, Tamer Levent, Salih Bademci, Fırat Tanış, Dilara Aksüyek ve Murat Aygen oynuyor. Dizinin sezon sonunda final yapacağı konuşuluyor.

 

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ (ATV)

Oktay Kaynarca’nın uzun soluklu dizisi geçen hafta dalya dedi ve 100.bölümü ekranlara geldi. 100.bölümde final dedikoduları çıkmıştı. Görüyoruz ki 102.bölüm de geçti. 103.bölüm fragmanı da geliyor. Şimdilik ufukta final yok. Bekleyip göreceğiz.

 

ARKA SOKAKLAR (KANAL D)

Yıllanmış çınar ağacına benzettiğim Arka Sokaklar dizisinin yarın akşam (11 Mayıs 2018) 480 bölümü ekranlara gelecek. Polisiye, Aksiyon, Dram, Komedi ve Macera unsurlarını bünyesinde barındıran dizi 10.sezonunu yaşıyor. Erler Film Türker İnanoğlu şayet yorulmadıysa Eylül 2018 yeni sezonda da görebiliriz. Ben sayamadım ama, 11 yada 12.sezonu olacak. Zafer Ergin, Şevket Çoruh ve Özgür Ozan da dizinin kıdemlilerinden.

 

UFAK TEFEK CİNAYETLER (STAR TV)

Ay Yapım’ın beğenilen dizisi Ufak Tefek Cinayetler Eylül ayında 2.sezon devam edecek. Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Tülin Özen, Bade İşcil ve Mert Fırat güçlü oyuncular oynuyor. Bu nedenle salı akşamları en çok izlenen dizilerden biri…

 

BİZİM HİKAYE (FOX TV)

 

Hazal Kaya uzun bir aradan sonra Amerikan dizisi Shameless‘den uyarlama Bizim Hikaye tutu. Hazal Kaya-Burak Deniz ile iyi bir ikili oluşturdular. Yıllar önce Çağatay Ulusoy ile Adını Feriha Koydum dizisinde oynamışlar, bu dizi sayesinde dünya sanatçısı olmuşlardır. Reha Özcan gibi deneyimli bir oyuncunun olması komedi türüne kaçan dizide aşk 2.planda kalıyor. Filiz’in küçük kardeşleri de oldukça başarılı. Ayşen Gruda ‘Yedi Bela Aysel’ karakteri olarak izleyici karşısına çıkan Gruda 73 yaşında. Bu ay sonlarına doğru sezon finali yapacak ve 4 aylık tatilden sonra Eylül ayı içinde ekranlarımızda olacak.

Sizlere belli başlı reytingi yüksek diziler hakkında bilgiler vermeye çalıştım. Diğer diziler hakkında kısa bilgiler sunalım.

 

BU SEZON SONUNDA FİNAL YAPACAK VE DEVAM EDECEK DİZİLER

8.GÜN – Atv : Buğra Gülsoy ile Burcu Biricik’in başrolü oynadığı dizi önceki akşam 6.bölümde final yaptı.

 

KANATSIZ KUŞLAR – ATV : Ümit İbrahim Kantarcılar – Melis Tüzüngüç başrolü oynadıkları 47.bölüm 17 Mayıs akşamı final yapacaktır.

 

VATANIM SENSİN – KANAL D : Halit Ergenç – Bergüzer Korel başrolü paylaştığı dizi Haziran ayının ilk haftasında final yapacağı söyleniyor.

 

İNSANLIK SUÇU – KANAL D : Gizem Karaca, Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım’ın oynadığı dizi 6 bölümdür reytingleri çok düşük. Bu nedenle final yakın gözüküyor.

SİYAH BEYAZ AŞK – KANAL D : Burcu Atalay – İbrahim Çelikkol konu bitti, sıkmaya başladı final çok yakındır.

CENNETİN GÖZ YAŞLARI – ATV : Reytingleri son bölümlerde 4’ün altına düşen dizide final yakın gözüküyor.

YENİ GELİN – SHOW TV : Romantik komedi türündeki dizi 49 bölümdür devam ediyor. Jessica May, Tolga Mendi, Mustafa Avkıran ve Sema Keçik gibi oyuncular yer alıyor. 9 Haziranda 53.bölümde sezon finali yapacağı söyleniyor.

MEHMETÇİK KUT’ÜL AMARE – TRT1 : Beğenilen dizi hakkında final dedikoduları yapılsa da, dizi devam ediyor.

YASAK ELMA – FOX TV : Talat Bulut, Şevval Sam, Onur Tuna ve Kıvanç Kasabalı’nın rol aldığı Yasak Elma, 8 bölüm ekranlara geldi. İlk bölümlerinde başarılı değildi. Sonra reytinglerde yükselme oldu. 13.Bölümde sezon finali yapacak ve Ekim 2018 de 2.sezonuna devam edecek.

AŞK VE MAVİ – ATV : Emrah’ın Burcu Kırsatlı ile oynadığı dizi iyi tuttu. Mavi karakterine can veren Burcu Kıratlı dizinin final yapıp yapmayacağı konusunda önümüzdeki günlerde karar verileceğini söylemiş. İzleyici 2,sezonu istiyor.

SAVAŞÇI – FOX TV : Savaş türündeki Fox Tv’nin dizisi 2.sezonda devam edecek keyifle izlenen dizilerden biri. Limon Film’in yapımcısı olduğu dizide Oktay Berk, Yıldız Çağrı Atiksoy, Murat Serezli ve Alican Albayrak oynuyor.

Şimdilik sizlere aktarabileceğim diziler hakkında bilgiler bu kadar. Yeni haberler geldiğinde siz saygıdeğer okuyucularıma aktaracağım.

Yaz dizileri belli olmaya başladığında sizlerle paylaşacağım.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: @abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: balcilar-blog.com

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir