Geçen Haftanın (30 Nisan – 06 Mayıs 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 30 Nisan – 06 Mayıs 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 31 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur, Söz, Yasak Elma, Siyah Beyaz Aşk, 8.Gün, Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Mehmed ‘Bir Cihan Fatih’i (Final), Sen Anlat Karadeniz, Diriliş Ertuğrul, Bizim Hikaye, Avlu, Mehmetcik Kut’ül Amare, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Senin, Servet (Final), Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Kalk Gidelim, İnsanlık Suçu, Adı Zehra, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Jet Sosyete ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Sen Anlat Karadeniz dizisi birinciliği aldı. Total’de 14,67 reyting puanı ile bu hafta ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Star Tv’nin dizisi  “Avlu” bu hafta da 6.bölümde aldığı 5,82 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta “Diriliş Ertuğrul” 116.bölümünde aldığı 15,33 reyting puanı ile AB’nin birinci sırada bu hafta da yer alıyor. Geçen hafta bir haftalığına Sen Anlat Karadeniz dizisini 1.sıraya vermişti. Fox Tv’nin “Savaşçı” dizisi AB’de aldığı 5,75 puanla 10.sırada bu yer almayı başardı.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 15.Bölüm………………………14,67 – 32,94

2.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 116.Bölüm…………………………12,62 – 28,05

3.Kadın 27.Bölüm (Fox Tv)………………………………………10,93 – 25,43

4.Savaşçı 43.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….7,14 – 17,47

5.Arka Sokaklar 479.Bölüm (Kanal D)……………………….7,11 – 17,50

6.Söz 44.Bölüm (Star Tv)………………………………………….6,32 – 15,60

7.Çukur 27.Bölüm (Show Tv)……………………………………6,32 – 15,67

8.Bizim Hikaye 32.Bölüm (Fox Tv)……………………………6,10 – 15,10

9.Aşk ve Mavi 64.Bölüm (Atv)…………………………………..5,97 – 14,88

10.Avlu 6.Bölüm (Star Tv)…………………………………………5,82 – 14,33

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 116.Bölüm………………………….15,33 – 34,53

2.Sen Anlat Karadeniz 15.Bölüm (Atv)……………………….9,92 – 22,63

3.Kadın 27.Bölüm (Fox Tv)……………………………………….9,77 – 22,96

4.İstanbullu Gelin 48.Bölüm (Star Tv)……………………….8,05 – 20,04

5.Çukur 27.Bölüm (Show Tv)…………………………………….7,23 – 19,12

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 101.Bölüm (Atv)…6,81 – 15,48

7.Vatanım Sensin 54.Bölüm (Kanal D)……………………….6,47 – 15,80

8.Ufak Tefek Cinayetler 27.Bölüm (Star Tv)………………..6,28 – 14,62

9.Jet Sosyete 11.Bölüm (Star Tv)………………………………..6,06 – 14,35

10.Savaşçı 43.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….5,75 – 14,27

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Diriliş Ertuğrul bir haftalık verdiği birinciliği tekrar Sen Anlat Kardeniz’in elinden aldı. 116.Bölümünde AB’de 15,33 puan aldığını görüyoruz.

Ertuğrul ve beraberindekiler, Köpek’in öldürmüş ve devleti büyük bir musibetten kurtarmıştı. Obaya zaferle dönmüşler, büyük bir memnuniyetle ve sultanın teveccühüyle karşılanmışlardı. Bunun üzerine Ertuğrul’un hakkı olan uç beyliği Sultan Gıyaseddin tarafından geri verilmişti…

Ertuğrul bu süreçte yeni nizamı oluşturmaya çalışacaktır. Fakat beklenmeyen bir düşman baş gösterecektir. Peki bu yeni düşman kimdir?

Diğer yandan Moğolların Anadolu’yu istila etmek üzere yola çıktığı bilgisi Ertuğrul’a gelir. Moğollar Anadolu’ya öncü birlik göndermiş, bu birliğin başına da büyük bir komutanı görevlendirmişlerdir. Peki bu birliğin başındaki meşhur komutan kimdir? Bu komutanın burada ittifak kuracağı kişiler kimler olacaktır? Ertuğrul bunlara karşı mücadelesinde nasıl bir yol izleyecektir? Diğer yandan obada her şey yolunda giderken, oba beklenmeyen bir hadiseyle sarsılacaktır. Peki bu beklenmedik hadise ne olacaktır?

 
2.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv’nin iddialı dizisi  bu hafta da 15.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total’de aldığı 14,67 puanla bu hafta ikinci sıraya geriledi.

Nefes ve Tahir evlenebilecekler mi?


Tahir, Yiğit için evlenme kararını bi kere almıştır; ok da yaydan çıkmıştır. Ona karşı olan tüm sesleri bastırır, hedefe kitlenir. O ses Nefes’in sesi olsa bile. Zaten yaylada söylediği “Vedat’ın artığıyla evlenecek misin?” sözünden dolayı Nefes’e çok kızgındır. Nefes’in söylediği hiçbir şeyi dinlemez, evleneceklerini herkese açıklar, ailesinin de, Nefes’in de karşısında dağ gibi durur. Tahir Nefes’e evlenmeleri için baskı yapar.

Nefes için ise evlilik keskin bıçaktır. Evlense yanacaklar, evlenmese yanacaklar. Büyük çelişkisinin içinde çırpınırken, hayatının herkesten sakladığı en büyük acısı, onu uykularında yakalamaya başlar. Nefes’in evleneceği haberini alıp öfkeden çıldıran Vedat, bu evliliği engellemek için hazırladığı planını devreye sokar. Tahir ise Vedat’ı engellemeye çalışırken, geçmişte Vedat’ın canını bağışlamasına sebep olan sırrın iziyle karşılaşır. Tahir’le Nefes evlenebilecekler mi?

 

3.KADIN : Fox Tv’nin ilgi çeken dizisi Kadın, bu hafta AB’de aldığı 10,93 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sıraya indi.

Alp’in Levent’e ulaşması sonucunda işler iyice karışır. Levent nasıl bir olayın içine düştüğüne anlam veremez ve korkmaya başlar. Şirin’in de Alp’e ulaşma çabaları yüzünden başı belaya girer. Münir, onu Hatice ve Enver’i öldürmekle tehdit etmektedir. Hatice ve Enver ise tüm olanlardan habersiz Şirin’in Bahar’a ilik vermeyi kabul etmesinin mutluluğu içindedir. Enver, Ceyda ve Peyami’nin düğününde giymesi için Bahar’a bir elbise diker. Ama Bahar’ın elbiseyi denemesi üzerine Enver, Ceyda ve Yeliz büyük bir şokla karşılaşacaktır. Arif’in ise Bahar’a olan duyguları her geçen gün daha da artmaktadır…

 

4.İSTANBULLU GELİN : Star Tv’nin gerçek bir hikayeden alınan bu dizisi, bu hafta 48.bölümünde AB’de aldığı 8,05 reyting puanı ile haftanın dizileri arasına bir hafta sonra tekrar girdi.

Adem’in Faruk’a öfkesi dinmiyor!


Adem yaşadığı hayal kırıklığıyla öfkesini gitgide körüklemektedir. Faruk’un Adem’le yüzleşmesi Esma ve Süreyya arasında gerilim yaratır. Faruk’la karşı karşıya gelen Akif için zor günler kapıdadır. Boranlar kendi aralarında yaşanılanları hazmetmeye çalışırken İpek’in hamlesi Fikret’i büyük bir karara sürükler. Her şeye rağmen gerçekleştirilen lansmanda ise Boranları bambaşka bir sürece taşıyacak haber gelir.

 

5.ÇUKUR : Show Tv’nin fenomen dizisi bu hafta 27.bölümünde 3.sıradan 5.sıraya geriledi. Haftanın dizileri arasında AB’de aldığı 7,23 reyting puanı ile 5. sırada yer alıyor.

Çukur’un 27. bölümünde; Çukur, uçurumun eşiğine doğru sürükleniyordur. Koçovalılar ile Vartolu arasındaki mücadele artık İdris Koçovalı ile Vartolu arasında yaşanmaktadır. Vartolu, Çukur’u ele geçirmek için hamleler yaparken asıl büyük darbeyi İdris Koçovalı’dan alır. İdris, Saadet’i evlendirmeye kararlıdır ve mahallenin kalbinde herkesi düğüne davet eder. Bu sırada Yamaç, bir yanda Vartolu ile babası arasındaki mücadelede dengeyi sağlamaya çalışırken, öteki yanda Sena ile aralarındaki sorunları çözmeye çalışır.

Ancak sırlar, âşıklar arasındaki mesafeyi daha da açacaktır. Emrah, Nazım ve Vartolu ile iş birliği yapmaya yeşil ışık yakan Selim’in ise Çukur’u nasıl bir fırtınaya sürükleyeceği soluksuz beklenecek.

 

İLK BEŞTE HER İKİ GRUPTA YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta sadece 6 dizi her iki kategoride yer alabilmiştir. Çukur (Show), Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv) Diriliş Ertuğrul, Sen Anlat Karadeniz (Atv) ve Savaşçı (Fox) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk on: Fox Tv 3 dizi. Atv ve Star Tv 2’er dizi. TRT1, Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk on: Star Tv 3 dizi. Atv ve Fox Tv 2’er dizi. TRT1, Kanal D ve Show Tv birer dizi yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Fox Tv  Total’de  3 ve AB’de 2 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı olmuştur.

 

Dizilerde yaprak dökümü devam ediyor.

Geçen hafta, Kanal D’nin Mehmed ‘Bir Cihan Fatihi’ 6.bölümü ile final yapmıştı. Kenan İmirzalıoğlu’nun Fatih dizisinin neden yayından kaldırıldığını reyting alama sebeplerini geçen haftalarda bir yazımda ele almıştım. (1) Show Tv’de ekranlara gelen Yusuf Çim’in “Servet” dizisi de 4 bölüm götürebildi. Olmadı ve erken final yaptı.

Geçen hafta yeni dizi ekranlara gelmedi. Önümüzdeki hafta da yok gibi duruyor. Haziran ayı içinde yaz dizileri belirlenip, ekranlara gelmeye başlayacak.  Sezon sonuna gelemeyecek yorgun diziler ise şöyle; Siyah Beyaz Aşk, Kanatsız Kuşlar, Fazilet Hanım ve Kızları, Cennetin Göz Yaşlarını sayabiliriz. Pazartesi geceleri ekranlara gelen 8.Gün de reyting fukarası olarak gözüküyor.  Pazar akşamı ekranlara gelen TRT1’in Aslam Ailem de pek sağlam durmuyor.

Geçen hafta bu konuyu değinmiştim. Reytingler oldukça düştü. Bu hafta dizilerde çift haneli reyting alan dizi sayısı sadece üç. Bu diziler Diriliş Ertuğrul, Sen Anlat Karadeniz ve Kadın dizileridir. Yaz aylarında bu üç diziyi de görmeyeceğiz.  Yaz dizilerinde çarpıcı bir dizi çıkar mı bilemem.

İzleyici Kıvanç Tatlıtuğ ve Çağatay Ulusoy’dan yeni yapımlar bekliyor. Çağatay Ulusoy hızla The Potector (Koruyucu) dizisinin istanbul’da çekimleri devam ediyor. Bu yaz planlanan 10 bölüm çekilecek tahminim. Ulusoy’un bu yeni dizisini ulusal kanallarda seyirci görmeyecek. Sadece İnternette Netflix kanalına üye olan seyirci izleyebilecek.

Kıvanç Tatlıtuğ’dan bir ses yok. Daha çok sinema filmlerine ağırlık veriyor. Reklam filmleri de kazanç kapısı. Geçen yıl sonu Prıson Break dizisin Türk versiyonun uyarlanacağı söylenmişti ama bir haber çıkmadı. Seyirci bu iki yakışıklı oyuncuyu sabırla bekliyor.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir