Beni Böyle Sev / Evlenme cüzdanları karışınca!

TV Programları

 

Ekran Alıntısı.PNG 63.d

TRT 1.in Üniversite Gençlik Dizisi “Beni Böyle Sev” geçtiğimiz pazartesi akşamı 62.Bölümü ile ekranlarımızdaydı. Haftaya 63.Bölüm sezon finali yapacak. Önümüzdeki Eylül’de de 3.sezonuna girecek.

Dizimizin reytinglerine göz atarsak, AB’de 15.sırada, Total’de 27.sırada yer aldığını gördük.

İlyas Bey, oğlu Furkan’a çalışırken el şakaları yapar. Furkan sinirlenir, babasının çok yorulduğunu, annesi ile Akçaabat’a tatile gitmesi gerektiğini söyler.

Ayşem evde bebeği ile baş başadır, bir tarafta bebeği ağlar, diğer taraftan ev işleri ütü yaparken, sinirleri bozulur. Fahriye’lerden bebek konuşma aracı ile yardım ister. Fahriye ile Seda biz okula gideceğiz diye kabul etmezler. Seda, iner aşağı bebeği bakar. Ayşem, biraz ders çalışır.

Ekran Alıntısı.PNG BBS.62.2

Seda, Fahriye ile Reyhan’ı evden göndermek ister, ama başaramaz.

Nadide Hanım kocası Reha Beyden boşanmaya karlıdır. Reha Bey boşanmak isteyen bu evden gider. Kuşadası’na ablanın yanına gitmesini ister.

Burak’ı adam öldürmeye teşebbüsten polis gelir, işyerinde tutuklar. O sırada gelen Ömer’den yardım ister. Ömer, babasını arar. Ömer, baba neredesin, şirkete gelecek misin? Burak’ı polis tutuklayıp götürdüler. Reha Bey, kim alçak ihbar etti. Ömer, ben ihbar ettim. Reha Bey, kendi yeğenini nasıl ihbar edersin diyerek çok sinirlenir.

Furkan Seda’yı arar, ne yaptın ayarlayabildin mi evi? Evlendik, karıma sarılamadım? Ben de annemleri göndermeye çalışıyorum Akçaabat’a. Eda Hanım, konuşmayı duyar. Güler, geçer.

Ekran Alıntısı.PNG BBS.62.3 - Kopya

Eda Hanım ile Nail Bey işleri olduğu bahanesiyle öğleyin çıkarlar. Nikah dairesine gidip, herkesten gizlice nikahlanırlar. Eda, artık evliyiz, inanamıyorum. Nail Bey, Akçaabat’tan getirdiği nikah yüzüğünü Eda Hanımın parmağına takar. Eda Hanım, Nail Beye sarılır, öper. Eda Hanım herkese nasıl söyleyeceğiz diyerek hayıflanır. Sonra da Nail Beye bir öneride bulunur. Pazar günü herkesi toplayalım, ikimiz de birden söyleye verelim. Taktıkları yüzükleri kimse anlamasın diye çıkartırlar.

Ekran Alıntısı.PNG BBS 62.4 - Kopya

Fahriye ile Reyhan kavgalarını okulda devam ederler. Mazhar ile Haluk Beyin dikkatini çekerler. Mazhar, ben kendi ellerimle iki çay götürüp bir bakıyım der. Kavgaya müdahil olmaz. Yan masadaki kızlar Fahriye’yi kendi evlerine davet ederler. Bu defa Reyhan kavgayı Mazhar ile devam eder.

Eda Hanım, Furkan’a Pazar günü işiniz var mı diye sorar, yemek işini söyler. İlyas Beyle, Safiye’nin karı koca kavgası hiç eksik olmaz devam eder.

İlyas Bey, oğlu Furkan’a sorar. Bir sıkıntı mı var? Bizi ikide bir memlekete sallamaya çalışıyorsun. O sırada Seda, Fahriye’nin evi terk ettiğini haber verir.

Ekran Alıntısı.PNG 62.6 - Kopya

Ömer okuldan gelmekte geç kalınca, Ayşem bebeği ile imtihana girer. Yanındaki sırada arkadaşı kucağında bebeği bakar. Ömer’in Ayşem’in imtihana girdiğini öğrenince, bebeği ne yaptı telaşına düşer.

Reha Bey, Burak’ın tutuklanmasında oğlu Ömer’i suçlar. Okula gelir, herkesin önünde bağırır, çağırır. Haluk Bey de kavgaya karışır, Ömer’i korur. Reha Bey kös, kös, geri gider.

Seda, evde Furkan için akşam yemeğine sofra donatır. Furkan’ın elindeki çiçekleri görünce heyecandan, Furkan’ın ceketini asamaz.

Ekran Alıntısı.PNG62.7

Furkan, Seda’nın yaptığı yemekleri beğenmez gibi gözükür. Yaptığı buz gibi şakalar Seda’nın moralini bozar. Böyle giderse biz 15 gün içinde boşanırız deyince, Seda kendini toparlayamaz. Furkan’ın şakaları eşek şakasıdır. Seda, Furkan’ı henüz tam tanımamış gözüküyor.

Deniz, evde Seda ile Furkan’ın evlenme cüzdanını görür. Haluk Bey, bu yaza kadar bu sır, kimseye söylenmeyecek diye oğlunu tembihler.

Safiye Hanım lokantada uyuyakalır. İlyas seslense de uyandıramaz. O sırada rüya görür. Furkan annesini koltuktan kaldırır. Seda oturur. Seda, senin annen çok cadaloz der. Safiye’yi uyandırır. İlyas, maf olduk biz. Furkan ile Seda’nın evlendikleri adeta içine doğmuştur.

Fahriye arkadaşlarının evinde rahat edemez. Önce yemek konusunda ben makarna haşlayayım, der. Onlar deniz mahsullü pizza söylerler. Reyhan telefon eder. Fahriye Reyhan’a kurtar beni diye telefon eder. Kalkar, beraber eve gelirler. Evde Seda ile Furkan’ı baş başa koltukta görünce çok şaşırırlar. Pantolon yemekte yağlandığı için yıkanmış balkondadır. Reyhan ile Fahriye çok utanırlar. Furkan çıkışta çok sıkışırsan evlendiğimizi söyleye birsin, der.

Ömer, evde Ayşem’e olanları anlatır. Annesi ile babasının boşanacak olmasını çok üzüldüğünü söyler.

Ömer, parkta Burak’ı görür. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Aralarında tartışırlar. Burak, baban beni seviyor diye sen beni kıskanıyorsun, der.

Ekran Alıntısı.PNG62.8

O sırada Furkan gelir. Tutar bir kafa atar. Burak’ın burnundan kan gelir. Burak, çok fena ödeyeceksin Ömer. Furkan, Ömer’i makete götürür, bebeğini süt alır.

Seda, Furkan ile evlendiklerini söylemek zorunda kalır. Fahriye ile Reyhan kalkıp tebrik ederler. Hayırlı olsun Seda, derler.

Ekran Alıntısı.PNG 62.9 - Kopya

Ayşem ile Ömer bebeklerini alır, lokantaya toplantıya giderler. Herkes bebeğin başına toplanır, sever. Fahriye, Reyhan, Haluk ve Deniz de gelirler. Haluk Bey, Furkan’ların evlenme cüzdanını gizlice verir. Furkan port mantodaki montunun cebine koyar.

Ekran Alıntısı.PNG 62.11 - Kopya

Yemek başlar, herkes masanın başında yerini alır. Furkan ile Seda yan yana otururlar. Safiye Hanım kendi kendine söylenir. Nail Bey, kalkar bir konuşma yapmak ister. Ceketinin cebinden evlenme cüzdanını alacaktır. Yanlışlıkla hepsini yere düşürür. Yere düşen evlenme cüzdanı olarak Furkan’larınkini alır.  Bulduğu evlenme cüzdanını, bakın ne buldum diyerek herkese gösterir. Cüzdanı İlyas Beye verir, İlyas bakar, Furkan ile Seda’yı cüzdanda görünce adeta dili tutulur.

Ekran Alıntısı.PNG 62.12 - Kopya

Hiçbir şey söyleyemez, cüzdanını Eda Hanıma uzatır. Eda Hanım, bu hanımların işidir deyip bakar, o da sessiz kalır. Nail Beye sen açıkla diyerek ona uzatır. Nail Bey de bakınca donar kalır. Suratı ciddileşir. Ömer ne oldu bize söyleyecek misin?

Ekran Alıntısı.PNG 62.13 - Kopya

İlyas Bey şaşkın, Eda Hanım şaşkın, Nail bey de yutkunur kalır. Furkan ile Seda yanlışlığı fark etmişlerdir.

Ekran Alıntısı.PNG 62.14

Ve 62.bölüm burada sona erer. Masada durumu herkes biliyordur. Bilmeyen sadece Safiye Hanındır. Öğrenince nasıl bir çığlık atacağını haftaya hep birlikte göreceğiz. Daha önce söylediğim gibi haftaya 63.bölüm sezon finali daha ne gibi sürprizler var bekleyip göreceğiz.

BSK Yapım’ın dizi ekibi bir arada. (Pardon, Nail Usta ile Eda Hanımı göremedim, nikaha gittiler herhalde.) Keyifli dakikalar için hepsine de teşekkürler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan  ve tarafımdan diziden alınmıştır.

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir