Memurlarda Sakal Gelsin, Kravat gitsin! Siz ne dersiniz?

Güncel

Sabah haberlerinde bir haber dikkatimi çekti. Bu haberi aşağıda aynen aktarıyorum.

Atatürk devrimlerini bir kenara atalım, Osmanlı kıyafetlerine mi dönelim?

Memur-Sen: Sakal gelsin, kravat gitsin
Anadolu Ajansı

14 Mart 2018 ÇarşambaTürkiye

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, akademisyen ve milletvekillerini örnek göstererek, kamuda da sakalın serbest olmasını ve kravat zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bitlis’ten hükümete bir çağrı yaptı.

Yalçın konuşmasında, Kamuda başörtüsünün çözülmesi, üniversitelerden turnikelerin sökülmesi, üniversite bahçelerinin kışla olmaktan çıkarılıp kampüse dönüştürülmesi, pankart altında yürüyen rektör dönemlerinin sona ermesi, kat sayı ve adaletsizliğinin geride bırakılması, meslek liselerinin önünün açılması, imam hatiplerle ilgili milletin hassasiyetinin yeniden nüksetmesi ve yolunun yeniden açılması gibi birçok konuda Memur-Sen olarak bu ülkenin demokratikleşmesine katkı sunduklarını dile getirdi.

Kenan Evren’den kalma bir yönetmelikle hizaya sokulmak istemediklerini dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

“Üniversitede bir akademisyen ve mecliste bir vekil sakal bırakabiliyorsa, kamudaki adam da sakal bırakabilsin, kravat takma mecburiyetinde kalmasın. Bitlis’ten bu vesileyle hükümete çağrıda bulunuyorum. İki yakamızı bir araya getirmek için illa kravat takmak zorunda bırakmayın. Temel hak ve özgürlükler noktasında bu yönetmelik yeniden ele alınsın. 82 model Kenan Evren yönetmeliği ile idare edilmemiz yakışık almaz. Bunu da buradan bir kez daha ifade ediyorum.”

Haberi sizlerde görmüş okumuşsunuzdur. Kravat takmak yüzyılımızda modern görünüşün ifadesidir. Ya sakal… Dikkat ediyorum, bir sakal modası ve özentisi gençlerimiz arasında yayıldı gidiyor. İnsanın suratında görüntü kirliği yaratıyor. Futbolcularımız da sakal modası almış yürümüş.

Dizilerde de erkeklerde de sakal modası var. Rolü gereği ise bırakılabilir. Saç, sakal bakım ister. Bakımsız saç, bıyık ve sakallar erkeği dağ adamı gibi görüntüsünü ürkütücü yapar. Dinimizce sakal sünnet olarak bırakılabileceği söylenmiştir. Bıyıkların üst dudağı örtmemesi gerektiği temizlik yönünden önemlidir.

Ben kendi adıma modern insanın sakal bırakmaması, traşlı olmalı diyorum. Bilhassa dizi oyuncularının ekranda göz önünde olması nedeniyle, sakal yakışmıyor sa kesinlikle bırakmamalı kesmelidir. Son olarak izlediğim dizilerden Kalp Atışı dizisinin başrol oyuncusu Gökhan Alkan kendisine yakışmadığı halde (benim görüşüm) ısrarla sakallı olarak doktor rolünü canlandırmıştır.

Yakışıklı oyuncu Gökhan Alkan, sakalsız olarak çok daha yakışıklıdır. Her dizinin bir imaj makerı ya da görüntü yönetmeni vardır. Rolleri dağıtırken oyuncuların, saç-sakal-bıyık görüntülerini dikkate almalıdır.

Konuyu dağıtmayalım, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın görüşlerini katılmıyorum. Devlet Dairelerinde çalışan erkek memurların mutlaka modern görünüşlü olamaları lazım diyorum. Bu nedenle kravat gitsin, sakal gelsin diyemeyiz.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir