Geçen Haftanın (22 – 28 Ocak 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 22 – 28 Ocak 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 35 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Yalaza, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Babamın Günahları, Sen Anlat Karadeniz (Yeni), Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Mehmetcik Küt’ül Amare, Yuvamdaki Düşman (Yeni), Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim, Gülizar, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin göz Yaşları, Kalp Atışı (Final) ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Diriliş Ertuğrul 103.bölümünde aldığı 16,38 reyting puanı ile yine ilk sıradaki yerini aldı. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin savaş dizisi ‘Savaşçı’ aldığı 7,99 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında,  bu hafta Diriliş Ertuğrul 103. bölümünde aldığı 16,53 puanla AB’nin birinci sırada yer aldı.. Fox Tv’nin “Bizim Hikaye” dizisi AB’de aldığı 6,49 puanla 10.sırada yer aldı.

 

Geçtiğimiz Hafta,  2 yeni dizi başladı. Bir dizi final yaptı. Atv’de “Sen Anlat Karadeniz” ile Show Tv’de “Yuvamdaki Düşman” dizileri yeni başladı. Show Tv’de 28 bölüm ekranlarda olan Kalp Atışı dizisi final yaptı.

Star Tv’de yeni başlayan “Babamın Günahları” dizisi önümüzdeki hafta 4.bölümünde erken final yaparak ekranlara veda ediyor. Buna karşılık TRT1’de “Aliya” dizisi 30 Ocak Salı günü ekranlara geliyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul  103.Bölüm (TRT1)……………………….16,38 – 31,96

2.Söz 30.Bölüm (Star Tv)………………………………………..12,41 – 25,16

3.Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz (Atv) 88.Bölüm….9,71 – 20,05

4.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 1.Bölüm………………………..9,63 – 19,44

5.Çukur 13.Bölüm (Show Tv)…………………………………….9,35 – 18,99

6.Kadın 13.Bölüm (Fox Tv)……………………………………….9,03 – 18,90

7.Bizim Hikaye 19.Bölüm (Fox Tv)…………………………….8,90 – 18,19

8.Arka Sokaklar 466.Bölüm (Kanal D)……………………….8,47 – 17,44

9.Aşk ve Mavi 50.Bölüm (Atv)…………………………………..8,13 – 16,83

10.Savaşçı 29.Bölüm (Fox Tv)……………………………………7,99 – 16,89

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 103.Bölüm (TRT1)…………………………16,59 – 36,15

2.İstanbullu Gelin 34.Bölüm (Star Tv)……………………….10,89 – 24,81

3.Vatanım Sensin 42.Bölüm (Kanal D)……………………….10,05 – 22,13

4.Söz 30.Bölüm (Star Tv)……………………………………………9,64 – 21,66

5.Ufak Tefek Cinayetler 13.Bölüm (Star Tv)………………….9,36 – 21,23

6.Çukur 13.Bölüm (Show Tv)………………………………………9,64 – 21,66

7.Kadın 13.Bölüm (Fox Tv)…………………………………………8,33 – 18,88

8.Mehmetcik Küt’ül-Amare 2.Bölüm (TRT1)………………..8,14 – 17,89

9.Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz (Atv) 88.Bölüm…….7,77 – 17,49

10.Bizim Hikaye 19.Bölüm (Fox Tv)……………………………..6,49 – 14,18

 

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in iddialı sevilen dizisi her hafta olduğu gibi haftanın dizileri arasında AB’de aldığı 16,59 reyting puanı ile 1. sırada yer alıyor.

103.Bölüm Özet: Ertuğrul, mancınık yerinde Bahadır Bey’in cesedini bulamayınca onun kaçtığını anlamış ve onu ayağına getirmesi için Turgut’u Çavdar Obası’na göndermişti. Çavdar Obası’nı basıp beyliğe kurulan Bahadır Bey ise Aslıhan ile Turgut’u esir almıştı. Ertuğrul, Bahadır Bey’in bu yaptıklarını öğrenip Çavdar Obası’na giderken karşısına Atsız çıkmış, ondan da Ares ile Bahadır Bey’in işbirliğini ispatlayan mektubu almıştı. Nihayetinde Çavdar Obası’na giden Ertuğrul bütün suçlarından sonra Bahadır Bey’i, Sancar’ı ve onlardan yana olan beyleri bertaraf etmiş, Karaca’yı da Aslıhan öldürmüş, böylece hainler yok edilip Çavdar Obası da Türk obaları da huzura kavuşmuştu. Bahadır’ı ortadan kaldırdıktan sonra Karacahisar Kalesi’ni fethetmek için önünde hiçbir engel kalmayan Ertuğrul nasıl bir plan ortaya koyacak? Kaleye açılan gizli geçitten girebilecek mi? Kalede ne gibi bir mukavemetle karşılaşacak? Kale fethedilebilecek mi? Titan’ın tuzak kurup Ertuğrul’u öldürmesini bekleyen Ares, planının başarısız olduğunu öğrendikten sonra ne yapacak? Kalede ne gibi tedbirler alacak? Ertuğrul kaleye girerse ne yapacak? Kaleyi kaybedecek mi? Yoksa Ertuğrul’u mağlup mu edecek?

 

2.SÖZ : Star Tv’nin ilgi ile izlenen dizisi Söz 30.bölümünde Total’de aldığı 12,41 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta bir basamak gerileyerek 2.sırada yer aldı.

Yavuz, Agah’la buluştuğu an, büyük bir tehlikenin içinde kalırlar
Yavuz öğrendiği gerçekle yüzleşirken, babası Hamit Karasu (Agah) onun göreve geri dönmesi için engelleri ortadan kaldırmıştır. Yavuz tekrar kutsal üniformasına kavuşurken Hafız, Şükran tarafından hain bir tuzağın içine çekilmek üzeredir.

Tim, Hafız’ın zor durumda olduğu haberini alır almaz harekete geçer. Ama teröristler çoktan hamlesini yapmış ve Hafız’ın etrafını çevirmiştir.

Çolak’ın röportaj hamlesi tüm dünya kamuoyunda büyük bir infiale neden olmuştur. Arkasına rüzgârı aldığını sanan Çolak hain planını devreye sokar.  Çaylak ve Su’nun nişan töreninde aniden gelen bir haber üzerine Tim, Çolak’ın planını bertaraf etmek için harekete geçer. Yavuz ise Agah’la buluştuğu an, Baba-Oğul büyük bir tehlikenin içinde kalırlar.

 

3.İSTANBULLU GELİN : Star Tv’nin beğeni ile izlzenen dizisi İstanbullu Gelin bu hafta AB’de aldığı 10,89 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bir basamak yükselerek 3.sırada yer alıyor.

Süreyya, yıl dönümleri için Faruk’a bir sürpriz hazırlıyor.
Esma’nın itiraflarıyla konakta yer yerinden oynar. Süreyya, Faruk’u sakinleştirmek için beklenmedik bir hamle yapar. Duygusal açmazlarda olan Fikret sonunda patlar. Murat’ın kontrolsüz öfkesi tatsız bir olaya sebebiyet verir. Neşeli bir haber duyanları sevince boğar. Can, sürpriz bir isimle sonuçları çok tehlikeli olacak bir ortaklık kurar. Osman, annesinden duydukları ile yıkılır. Faruk gelen bir telefonla bunca zamandır engellemeye çalıştığı felaketin gerçekleşmiş olduğunu anlayacaktır.

 

4.VATANIM SENSİN : KANAL D’nin iddialı dizisi 3 hafta sonra tekrar ilk beşte yer aldı ve haftanın dizileri arasında 4.sırada  AB’de aldığı 10,05 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

Vatanım Sensin 42. Bölümde Cevdet, Azize’nin yaşadığı gerçeğini öğreniyor!

Tevfik’i öldürmeye hazırlanan Cevdet, onu öldüremeyeceğini anlar. Zira Tevfik, Azize’nin yaşadığını ve tutulduğu yeri sadece kendisinin bildiğini söyler. Duydukları karşısında şaşkınlık geçiren Cevdet, öldü zannettiği Azize’ye kavuşabilmek için her şeyi göze alacaktır.

İngiliz Charles Hamilton, bu sırrın ortaya çıkmasıyla Tevfik’in peşine düşer. İkili arasında geçen yüzleşme, beklenmedik sonuçlar doğuracaktır.

 

5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin salı günlerinin vazgeçilmez dizisi  Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz bu hafta beşinciliği ÇUKUR’un elinden aldı ve Total’de aldığı 9,71 puanla 5 sırada yer aldı.

Hepsini bitirmemiz lazım!”

Pudra Hakkı masadan istediklerini alabilmek adına giriştiği mücadelesine üyelerin zaafları üzerine giderek devam etmektedir. Tipi’den başlayarak uygulamaya geçirdiği planları masadakilerle sınırlı kalmayacak, Ceylan’a kadar uzanacaktır. Kimsesiz Yaşar’a göre uzlaşma vakti geçmiş harekete geçme vakti gelmiştir. Çakırbeyliler dört bir koldan saldırıya geçerek Hakkı’yı köşeye sıkıştırma peşine düşerler. Hızır’ın gözleri önünde Ömer’e yapılanın da bir karşılığı olacaktır elbet…

Ömer’in görüş esnasında başına gelenlere tanık olan Meryem, oğlunun daha fazla orada kalmasını istemez. Konumu itibariyle bunu sağlayabilecek tek kişi olan Ceylan’dan gelebilecek yardımı beklemekten başka çare yoktur. Bekleyişte olan Çakırbeyli hanesinin sakinliğini bozacak gelişmeler yaşanması ise an meselesidir.

 

HER İKİ KATEGORİDE İLK ON’DA YER ALAN DİZİLER :

Söz (Star), Çukur (Show), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv),  Kadın, Diriliş Ertuğrul ve Bizim Hikaye (Fox) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv. ve Atv  3 dizi ile yer aldı. TRT1, Star Tv, Show Tv  ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Fox Tv. ve TRT1 2 dizi ile yer aldı.  Show Tv, Atv ve Kanal D birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Fox Tv. Total’de 3 dizi ve AB’de 2 dizi  ile haftanın kanalı olmuşlardır.

Son haftalarda kanalların yayınladıkları dizilerde kalite arttı. Haftanın dizileri arasında yer alan 4 dizi çift rakamlı reyting ile yer almışlardır. Bu da demek ki, rekabet kaliteyi arttırıyor.

Kaliteli dizilerin hep ekranlarınızda olması dileği ile…

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir