Geçen Haftanın (15 – 21 Ocak 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  15 – 21 Ocak 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 33 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Yalaza, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Babamın Günahları, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim, Gülizar (Yeni), Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin göz Yaşları, Hayat Sırları (Final), Kalp Atışı ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Diriliş Ertuğrul 102.bölümünde aldığı 17,00 reyting puanı ile yine ilk sıradaki yerini aldı. Total’in 10.sırasında TRT1’in yeni dizisi ‘Mehmetcik Küt’ül Amare’ ilk bölümünde aldığı 7,45 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında,  bu hafta Diriliş Ertuğrul 102. bölümünde aldığı 20,23 puanla AB’nin birinci sırada yer aldı.. TRT1’nin “Payitaht Abdülhamit” dizisi geçen hafta olduğu gibi bu hafta da AB’de aldığı 6,88 puanla 10.sırada yer aldı.

 

GÜLİZAR (Kanal D) :

Yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yapacağı ‘Gülizar’ dizisi ilk bölümü ekranlara geldi. Dizinin başrollerini Farah Zeynep Abdullah ile Berk Cankat’ın paylaşıyor.

Dizinin Hikayesi :

Gülizar, İzmir’in fakir bir mahallesinde, annesinin onu emanet ettiği Suzan’la birlikte yaşamaktadır, müzik onun için çok önemlidir ve en büyük hayali bir gün iyi bir şarkıcı olmaktır.  İzmir’de kendi düşleriyle yaşayan Gülizar, bir anda büyük bir belaya bulaşır. Ölüm döşeğinde olan büyük çiftlik ve mandıraların sahibi Mehmet Rıfat, ailesine evlilik dışı bir kızı olduğunu ve onu da mirasına dahil ettiğini açıklar.

Suzan, Şerif’in işlettiği pavyonda çalışmaktadır ancak Şerif’in gözü Gülizar’dadır. Suzan’dan Gülizar’ı pavyona getirmesini ister. Gülizar’ın bir diğer derdi ise kendisiyle evlenmek isteyen yaşı geçkin Bahri Bey’dir. Gülizar, başındaki bu dertlerden kurtulmak isterken hayatı tahmin edemeyeceği şekilde değişir. Öz babası süt-peynir fabrikaları sahibi zengin iş adamı Mehmet Rıfat ölüm döşeğindedir, kendisini görmek istemekte ve artık onların çiftliğinde yaşamasını vasiyet etmektedir. Çiftliğin kâhyası ve Gülizar’ın varlığını yıllardır bilen kâhya Veysel’in oğlu Murat, Gülizar çiftliğe geldiği andan itibaren ona vurulur ancak ortada bir sorun vardır; kendisi Mehmet Rıfat’ın kızı Mine ile nişanlıdır. Gülizar çiftlikte hayallerine ulaşmaya çabalarken hem geçmişteki hem yeni edindiği düşmanlarla mücadele edecek, bir yandan da Murat’a duyduğu aşkla sarsılacaktır.

İlk bölümünde beklenen reytingleri alamadığını gördük. Total’de 45.sırada (3,06 – 6,83) ve AB’de 5.sırada (3,95 – 9,38).  Gülizar iyi bir başlangıç yapmadı.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul  102.Bölüm (TRT1)……………………….17,00 – 34,51

2.Söz 29.Bölüm (Star Tv)………………………………………..11,87 – 24,90

3.Kadın 12.Bölüm (Fox Tv)……………………………………….9,92 – 21,11

4.Çukur 12.Bölüm (Show Tv)…………………………………….9,89 – 20,65

5.Arka Sokaklar 465.Bölüm (Kanal D)……………………….8,32 – 17,61

6.Aşk ve Mavi 49.Bölüm (Atv)………………………………….7,88 – 16,51

7.Bizim Hikaye 18.Bölüm (Fox Tv)……………………………8,15 – 17,55

8.Savaşçı 28.Bölüm (Fox Tv)……………………………………7,85 – 16,70

9.Ufak Tefek Cinayetler 12.Bölüm (Star Tv)……………….7,60 – 16,15

10.Mehmetcik Küt’ül-Amare 1.Bölüm (TRT1)…………….7,45 – 15,48

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 102.Bölüm (TRT1)…………………………20,23 – 41,37

2.Ufak Tefek Cinayetler 12.Bölüm (Star Tv)……………….12,52 – 26,22

3.İstanbullu Gelin 33.Bölüm (Star Tv)……………………….11,03 – 25,28

4.Çukur 12.Bölüm (Show Tv)…………………………………….10,73 – 24,04

5.Mehmetcik Küt’ül-Amare 1.Bölüm (TRT1)………………..9,57 – 20,52

6.Kadın 12.Bölüm (Fox Tv)…………………………………………9,42 – 19,75

7.Söz 29.Bölüm (Star Tv)……………………………………………8,68 -19,55

8.Vatanım Sensin 41.Bölüm (Kanal D)………………………..7,63 – 16,12

9.Bizim Hikaye 18.Bölüm (Fox Tv)……………………………..7,33 – 15,95

10.Payitaht Abdülhamit 33.bölüm TRT1)…………………….6,88 – 15,74

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in iddialı sevilen dizisi her hafta olduğu gibi haftanın dizileri arasında AB’de aldığı 20,23 reyting puanı ile 1. sırada yer alıyor.

102.Bölüm Özet: Ertuğrul, Karacahisar Kalesi’nin fethi için mancınık yapılmasını buyurmuş ve mesuliyeti de Bahadır Bey’e vermişti. Sancar ve alplarına Çavdar Obası’nı basıp otağı ele geçirmesini emreden Bahadır Bey, mancınıkları yapmasına rağmen Ertuğrul’un başarısız olması ve obayı daha rahat ele geçirmek için Titan’la anlaşmıştı. Mancınık yerini basan Titan ve adamları da bütün mancınıkları yakmış ve Samsa da dahil orada bulunan bütün alpları öldürmüştü. Bahadır bu hengâmede kaçıp Çavdar Obası’na gitmiş ve beyliğe kurulmuş; Ertuğrul ise mancınık yerine vardığında dehşetli manzarayla karşılaşmıştı.

Mancınıkların yanmasından sonra Ertuğrul’un fetih plânı değişecek mi? Bu tuzağın arkasında Bahadır Bey’in olduğunu nasıl öğrenecek? Çavdar Obası’nı kanlı baskınla ele geçiren Bahadır Bey’e karşı ne yapacak? Bu durum fetih hareketini nasıl etkileyecek? Ertuğrul’un verdiği mancınık vazifesinde ihanet eden ve Çavdar Obası’nı kanlı baskınla ele geçirip beyliğini ilân eden Bahadır Bey’in, Ertuğrul’a karşı kozu ne olacak? Beyliğini Ertuğrul’a kabul ettirebilecek mi? Yaptığı ihanet ortaya çıkacak mı? Turgut ve Aslıhan, bu hadise karşısında nasıl harekete geçecek?
Mancınıkların yakılmasından ve Bahadır Bey’in Çavdar Obası’nı ele geçirmesinden sonra Ares’in hamlesi ne olacak? Kalenin kapıları Türk alpları tarafından tutulmuşken taarruza geçebilecek mi? Ertuğrul, mancınık ve Bahadır Bey meselesi ile meşgul olurken bu durumdan istifade ile Ertuğrul’a karşı nasıl bir saldırı yapacak?

Mancınıkların yanmasından ve şehitlerin gelmesinden sonra Kayı Obası’nda ahval ne olacak? Kaledeki gizli geçitte iki nöbetçi asker tarafından bayıltılıp Ares’e götürülen Atsız’ın akıbeti ne olacak? Ares onun casus olduğunu öğrenebilecek mi? Yaşanan hadiselerden sonra kalenin kapılarını ve kaleye gelen yolları tutmuş olan Türk obalarının alpları ne yapacak? Fetih ertelenecek mi? Yoksa taarruza mı geçilecek?

2.UFAK TEFEK CİNAYETLER: Star Tv’nin ilginç dizisi “Ufak Tefek Cinayetler” AB’de aldığı 12,52 reyting puanı ile 2.sıradan tekrar dereceye girdi.

Oya, Serhan’ın aklanması için büyük bir oyun oynuyor

Dört kadın, dört tarafa savruluyor. Pelin, esip gürlemeye başladı. Büyük organizasyonlarla varlığını kanıtlamaya çalışırken, başı beklenmedik bir belaya giriyor.

Arzu’yla Mehmet, kızlarının oyununa geliyorlar. Arzu kıymete bindi, Mehmet peşinde… Bir an olsun ayrılmak istemiyor. Merve filikaya atlayıp gemiyi terk ediyor. Oya ve Serhan arasında ilk kez bir engel yok bu defa. Oya, Serhan’ın aklanması için büyük bir oyun oynuyor. Bu işi doktor Oya Toksöz olarak çözebilecek mi?

 

3.SÖZ : Star Tv’nin ilgi ile izlenen dizisi Söz 29.bölümünde Total’de aldığı 11,87 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta bir basamak gerileyerek 3.sırada yer aldı.

Yavuz, Tim’i korumak için kararını veriyor…
Yavuz, İstanbul’da yaşadığı saldırının ardından hakkında yürütülen soruşturma sonucu daha büyük bir sarsıntı yaşayacaktır. Agah’ın babası olması sadece onun değil arkadaşlarının da hayatını etkileyecektir. Timin dağılıp dağılmaması Yavuz’un vereceği karara bağlıdır.

Hafız füzelerin yok edilmesi için hayatından vazgeçerken, Tim arkadaşlarını geride bırakmamak için bütün gücüyle savaşmaya devam eder.

Yabancı Büyükelçi’nin gayretleriyle füzeleri alan Çolak, ele geçirdiği kodlar sayesinde füzeleri ateşlemeyi başarır. Füzelerden birisi Karabayır’ı vurmak için yola çıkmıştır bile…

 

4.İSANBULLU GELİN : Star Tv’nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin bu hafta AB’de aldığı 11,03 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 4.sırada yer alıyor.

Bir yangın, pek çok soru işareti!
Konaktaki bir tuhaflık Faruk’u harekete geçirir. Yaşanan son olayın yarattığı korku ve üzüntü beraberinde birçok soru getirir. Sorulan her soru Garip’i biraz daha köşeye sıkıştırır. Süreyya’nın söyledikleri Begüm’ün kafasını karıştırır. Osman sürpriz bir kararla hayatına yeni bir yön verir. Benzer süreçler yaşayan Süreyya ve Senem farklı duygularla da olsa aynı haberi beklemeye koyulurlar. Faruk kafasındaki soru işaretlerinden kurtulamaz. İzlediği yol onu duyduğunda inanamayacağı bir gerçekle karşı karşıya bırakacaktır.

 

5.ÇUKUR : Show Tv’nin Aras Bulut İynemli’nin Yamaç karakteri ile öne çıkan dizisi AB’de aldığı 10,73 reyting puanı ile 5.sırada yer alıyor.

 

Çukur’un 12. bölümünde; Çukur, yepyeni bir dönemin eşiğine geliyor! Baykal’ın satranç hamleleri gibi adımları tıkır tıkır işlerken, Yamaç ise içlerindeki haini bulmaya odaklanır. İdris, aldığı mektup sonrasında geçmişin perdesini aralamaya kararlıdır. Bunu, evinde sağladığı düzen için büyük bir tehdit olarak gören Sultan, tehlikeli bir hamle yaparak Paşa’dan yardım ister. Koçovalı Ailesi’nde gerilim doruk noktasına çıkarken, çember herkes için giderek daralmaktadır! Baykal tarafından tehdit edilen Vartolu, biricik Saadet’ini kurtarmak için zor bir karar vermek zorunda kalırken, Yamaç Sena’dan gelen boşanma haberiyle yıkılır. Sena’nın hayatını riske atarak öğrenecekleri, her şeyi değiştirecektir!

 

HER İKİ KATEGORİDE İLK ON’DA YER ALAN DİZİLER :

Söz (Star), Çukur (Show), Ufak Tefek Cinayetler,  Kadın, Diriliş Ertuğrul, Bizim Hikaye (Fox) ve Mehmetcik Küt’ül Amare her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv. 3 Dizi. TRT1 ve Star tv 2 dizi. Kanal D, Atv ve Show Tv. birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve TRT1 3’er dizi. Fox Tv. 2 dizi. Show Tv ve Kanal D birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv ve TRT1 Total’de 2 dizi ve AB’de 3 dizi  ile haftanın kanalı olmuşlardır.

 

YUMAVDAKİ DÜŞMAN (Show Tv) :

Yapımcılığını Düş Gezginleri, Yönetmenliğini Müge Uğurlar yaptığı, Senaryosunu Rüya İşçileri yazıyor.

Yuvamdaki Düşman; çocukluğundan beri özendiği, hayallerini kurduğu ve uğruna her şeyi göze aldığı hayata ulaşmaya bir adım kala tüm elde ettiklerini kaybeden genç bir kadının ve bu kadının hayatını yeniden kurmak için gözünü diktiği varlıklı ve mutlu bir ailenin hikayesi. Genç kadın yeni bebek sahibi olmuş bu aileye bakıcı olarak girip gizli planını uygulamaya koyunca neler olacak?

‘Yuvamdaki Düşman’ın başrollerinde, Nebahat Çehre, Ece Çeşmioğlu, Pamir Pekin, Aslı Tandoğan yer alıyor.  Birbirinden farklı karakterlerin, farklı hikayelerinin anlatılacağı dizinin kadrosunda Pelin Öztekin, Hakan Dinçkol, Rıza Akın, Doğaç Yıldız, Cansu Türedi, Sultan Köroğlu Kılıç gibi başarılı isimler bir araya geliyor.

Birinci Bölümü Perşembe akşamı Show Tv. ekranlarında…

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir