Geçen Haftanın (08 – 14 Ocak 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  08 – 14 Ocak 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 31 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Yalaza, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Babamın Günahları (Yeni), Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin göz Yaşları, Hayat Sırları ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Diriliş Ertuğrul 101.bölümünde aldığı 16,73 reyting puanı ile yine ilk sıradaki yerini aldı. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin ‘Yeni Gelin’ dizisi 10.bölümünde aldığı 7,32 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında,  bu hafta Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde aldığı 16,86 puanla AB’nin birinci sırada yer aldı.. TRT1’nin “Payitaht Abdülhamit” dizisi AB’de aldığı 6,95 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

BABAMIN GÜNAHLARI (Star TV) :

Bu hafta Star Tv’de yeni dizi Babamın Günahları ekranlara gelmiştir.  Dram Aksiyon türündeki dizi her nedense beklenen ilgiyi görmemiş, reytinglerde başarılı olamamıştır. Total’de 23.sırada yer almış, 3,81 -8,34 puan almıştır. AB’de, 17 sırada yer almış ve 2,60 – 6,16 reyting puanı almıştır.

1.Bölümde yaşananlar : Yaşadığı onca şeyden sonra hayattan bir beklentisi kalmayan Ozan, bir yandan belaya bulaşmamaya gayret ederken, yıllar önce ayrıldığı hayatının aşkı Yeşim birdenbire karşısına çıkar ve bir kızı olduğunu söyler. Maalesef küçük kız çok hastadır, kemik iliği nakli için uygun donör bulunmazsa ölecektir. Yeşim, Ozan’dan kan örneği vermesini ister. Her ne kadar Yeşim, nişanlı olduğunu, yakında evleneceğini ve kızı Zeyno’dan uzak durmasını söylese de Ozan dayanamaz ve kızını görmeye gider. Kızıyla birlikte babalık duygusuyla da tanışan Ozan için bambaşka bir hayat başlar. Hayat ona ikinci bir şans vermiştir. Ancak geçmişin günahları peşini bırakmaz. Yıllar önce onu Yeşim’den koparan karanlık geçmişi, bir kez daha Ozan’ın başına bela olur. Ama bu sefer Ozan’ın aynı hatayı tekrar yapmaya niyeti yoktur!

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul  101.Bölüm (TRT1)……………………….16,03 – 34,19

2.Söz 28.Bölüm (Star Tv)………………………………………..11,32 – 24,18

3-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 87.Bölüm (Atv)…9,52 – 20,78

4.Çukur 11.Bölüm (Show Tv)…………………………………….9,16 – 19,54

5.Savaşçı 27.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….8,94 – 19,23

6.Arka Sokaklar 464.Bölüm (Kanal D)………………………8,86 – 18,17

7.Kadın 11.Bölüm (Fox Tv)……………………………………….8,22 – 18,46

8.Bizim Hikaye 17.Bölüm (Fox Tv)……………………………8,11 – 18,56

9.Aşk ve Mavi 48.Bölüm (Atv)………………………………….7,88 – 16,51

10.Yeni Gelin 32.Bölüm (Show Tv)……………………………7,32 – 16,11

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 101.Bölüm (TRT1)…………………………16,86 – 39,18

2.İstanbullu Gelin 32.Bölüm (Star Tv)………………………..9,89 – 22,26

3.Ufak Tefek Cinayetler 11.Bölüm (Star Tv)…………………9,86 – 22,72

4.Çukur 11.Bölüm (Show Tv)……………………………………..8,88 – 20,56

5.Vatanım Sensin 40.Bölüm (Kanal D)……………………….8,44 – 19,76

6.Söz 28.Bölüm (Star Tv)…………………………………………..8,26 – 19,21

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 87.Bölüm (Atv)……8,24 – 18,69

8.Kadın 11.Bölüm (Fox Tv)…………………………………………7,60 – 17,52

9.Fazilet Hanım ve Kızları 30.Bölüm (Star Tv)…………….6,99 – 16,88

10.Payitaht Abdülhamit 32.bölüm TRT1)…………………….6,95 – 15,60

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in iddialı sevilen dizisi her hafta olduğu gibi haftanın dizileri arasında AB’de aldığı 16,86 reyting puanı ile 1. sırada yer alıyor.

101.Bölüm Özet: Karacahisar Kalesi baskınına hazırlanan Ertuğrul, Gündüz’ün kaçırıldığını öğrenince kale baskınını ertelemiş ve Gündüz’ü geri kurtarmak için harekete geçmişti. Atsız’ın içeriden verdiği istihbaratlar doğrultusunda alplarıyla beraber kaleye kılık değiştirerek sızan Ertuğrul, Gündüz’ü kurtarıp obaya getirmiş ve gazânın başladığını apaçık ilân etmişti. Ertuğrul’un Karacahisar Kalesi’ni fethetmek için kuracağı yeni plan ne olacak? Kaleye ne gibi hamleler yapacak? Karacahisar Kalesi’nin fethi gerçekleşebilecek mi? Tekfur Ares, Ertuğrul’un kaledeki askerlerin bir kısmını öldürüp Gündüz’ü kurtarmasından sonra kale kapılarının kapatılmasını emretmiş ve Türklerle savaşın başladığını söylemişti. Ares’in bu açık savaşa dair planları ne olacak? Ertuğrul’un kaleye taarruzunu engellemek için ne yapacak? Ertuğrul’u bu sefer de durdurabilecek mi? Sancar’a Turgut’u öldürtüp sonra da obayı basarak beyliği almayı planlayan Bahadır Bey, Turgut’un tuzağı bertaraf edip obaya dönmesinden sonra bu planını gerçekleştirememişti. Bey olma hırsından vazgeçmeyen Bahadır Bey’in yeni planı olacak? Obayı basmak için hangi hamleleri yapacak? Tekfur Ares’le işbirliğine yanaşacak mı? Turgut ve Aslıhan, Bahadır Bey’in planlarını öğrenip bertaraf edebilecekler mi?

 

2.SÖZ : Star Tv’nin ilgi ile izlenen dizisi Söz 28.bölümünde Total’de aldığı 11,32 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 2.sırada yer alıyor.

Yavuz, geçmişini ararken…
Agah’ın babası olduğunu öğrenen Yavuz yaşadığı şoku atlatamadan, bu gerçeğin onu görevinden uzaklaştırılmasına sebep olduğunu öğrenir. Yavuz artık ancak şehit olduğunda üzerinden çıkaracağını düşündüğü üniformasından uzak kalmıştır.

Hava operasyonuyla büyük bir bozguna uğrayan Çolak, Yabancı Büyükelçi’nin gayretleriyle uzun menzilli füzeleri eline geçirmek üzeredir.

Yavuz ve Bahar, Agah’la ilgili sırları ortaya çıkarmak için İstanbul’a geldiklerinde, Yabancı Büyükelçi’nin takibinden kurtulmak için hayati bir mücadeleye gireceklerdir. Tim ise Çolak’ın yarattığı tehdidi yok etmek için bir arkadaşlarını feda etmek zorunda kalacaktır.

 

3.İSANBULLU GELİN : Star Tv’nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin bu hafta AB’de aldığı 9,89 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sırada yer alıyor.

Esma ile Süreyya arasında buzlar eriyor
Yaşanan son olay konakta beklenmedik bir ittifak kurulmasına sebep olur. Adem’in dahi öngöremediği bir gelişme Fikret’i tehlikeli durumların içine çeker. Dilara’nın söylediği bir bilgi Süreyya’yı büyük kaygılara sürükler. Begüm’den gelen yemek daveti ve ardından yaşananlar Süreyya ile Faruk’un iki ayrı uçta duygu değişimi yaşamalarına sebep olur. Reyhan’ın bildikleri Esma’yı, Esma’nın bildikleri ise Reyhan’ı köşeye sıkıştırır. İki kadın arasındaki restleşme onları korkunç bir sonla burun buruna getirir.

 

4.UFAK TEFEK CİNAYETLER: Star Tv’nin ilginç dizisi “Ufak Tefek Cinayetler” AB’de aldığı 9,86 reyting puanı ile 4.sıradan tekrar dereceye girdi.

Serhan’ın tutuklanması Sarmaşık’ı tepetaklak ediyor. Oya, Merve ve Arzu’nun hayatları, bu tutuklanma ile buz kesiyor. Arzu işini, Merve Sarmaşık’ı, Oya Serhan’ı kaybetmek üzere. Ya kabullenecekler ve sonuçlarına katlanacaklar, ya da bir çare yaratacaklar. Aradıkları çıkış yolunu bulabilecekler mi? Serhan’ın ise eli kolu bağlandı. Çıkış yolu arıyor. Pelin ve Burcu ise, ince hesaplara giriyorlar. Sahipsiz bir Sarmaşık, ikisinin de hoşuna gidiyor. Acaba hesapları tutacak mı?

 

5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin dizisi Total’de aldığı 9,52 reyting puanı ile 5.sırada yer alıyor.

Kara günler kapıda

İşlediği suçun bedelini kendi rızasıyla ödeyen Ömer’i hapiste zor günler beklemektedir. Oğlunun, vicdanının sesini duymasına yardımcı olan Meryem ise içeriden gelen kötü haberlere katlanmak zorunda kalacaktır. Pudra Hakkı ile yapılan karlı ticaret masadaki bazı isimlerin aklını karıştırmayı başarır. Tehlikeli sularda yüzen masa üyelerinin, herkesi bir girdabın içine çekmesi an meselesidir. Hakkı’nın ortaklıktan bahsedip masaya oturmak istemesi de geri dönülmez bir yola girildiğinin göstergesidir. Başındaki türlü belalardan henüz kendini kurtaramamış Hızır ise dostu bildikleriyle bir savaşa girmenin eşiğindedir.

 

HER İKİ KATEGORİDE İLK ON’DA YER ALAN DİZİLER :

Söz (Star), Çukur (Show) , Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Kadın, Diriliş Ertuğrul,Hikaye (Fox) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv. 3 Dizi. Atv ve Show Tv. 2’er dizi.  TRT1, Star Tv ve Kanal D. birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv. 4 dizi. TRT1. 2 dizi. Atv, Show Tv, fox ve Kanal D birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv Total’de 1 dizi ve AB’de 4 dizi ile Star Tv haftanın kanalı olmuştur.

 

MEHMETCİK KUT’ÜL-AMARE (TRT1) :

TRT1’den tarihi bir dizi 18 Ocak Perşembe günü ekranlara geliyor.

Dönem dizileriyle büyük bir başarı yakalayan TRT1, efsane olacak yeni bir yapımla daha izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Hazırlık süreci iki yıldan fazla süren ve izleyicinin büyük bir heyecanla beklediği ‘Mehmetçik Kut’ül Amare’ dizisi 18 Ocak Perşembe günü saat 20:00’de TRT 1’de başlıyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ’ın yapım ve senaryosunu üstlendiği, yönetmenliğini ise Mustafa Şevki Doğan’ın yaptığı ‘Mehmetçik Kut’ül Amare’ dizisinin çekimleri İstanbul Riva’da kurulan dev platoda gerçekleştiriliyor. İddialı sahneleri ve başarılı oyuncuları ile kendisinden söz ettirecek dizinin kadrosunda; Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz, İlker Aksum, Gamze Özçelik, Özgü Kaya, Yevlayiva Dedova, Semih Ertürk, Uğur Karabulut, İsmail Hakkı ve usta oyuncu Serdar Gökhan yer alıyor.

Dizide; vatanı için her türlü fedakârlığı göze alan Osmanlı Devleti’nin efsanevi komutanlarından Süleyman Askeri’nin komuta ettiği Osmancık Taburu ve dizinin ana karakterlerinden Mehmet’in silah arkadaşlarıyla birlikte, zorlu Irak coğrafyasında İngilizlere karşı verdikleri destansı mücadeleleri ve kahramanlıkları işleniyor.

Oyunculara Altı Ay Askeri Eğitim!
Başarılı oyuncu kadrosu ile dikkat çeken yapımda, 35 ana cast oyuncu ve 160 kişilik özel bir aksiyon ekibi yer alıyor. Projede bulunan oyuncu ve aksiyon ekibi, Türkiye’nin en iyi askerleri tarafından altı ay boyunca; at binme, göğüs göğüse çarpışma ve çöl şartlarında mücadele gibi 19. Yüzyıl’daki Osmanlı askerlerinin aldığı tüm eğitimlere  tabi tutuldular.
İzleyicinin Bugüne Kadar Görmediği Büyüklükte Prodüksiyon
Tanıtımları bugüne kadar sosyal medyada milyonlarca kez izlenen ‘Mehmetçik Kut’ül Amare’nin, izleyicinin bugüne kadar görmediği büyüklükte bir prodüksiyon olduğunu ifade eden dizinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, “Dizimiz için Türkiye’nin en büyük film platosunu kurduk. Irak’taki Kut şehrini Türkiye’de neredeyse yeniden inşa ettik. Platomuz dışında İstanbul’daki tarihi mekanlarda, İzmir ve farklı illerde çekimler yaptık. Dizi için binlerce çadır, tüfek, silah ve mühimmat üretildi. 60 kişilik sanat ekibimiz projenin hayata geçirilmesi için 2 yıldır en ince nüanslara kadar detaylı bir çalışma yürüttü.” dedi.

Gönüllerinde Vatan Sevgisinden Başka Sevgi Bulunmayanların Hikâyesi
Birinci Dünya Savaşı’nın sürdüğü yıllarda, tek hayali devletin yeniden dirilişi olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan kahramanların çölün kızgın kumlarına yazdığı destanı anlatmaya çalışacaklarını belirten Bozdağ “İnşallah kahraman Mehmetçik’e layık bir proje çıkarmış oluruz.” dedi.

Mehmetcik Küt’ül-Amare dizisinin tatıtım fargmanı yayınlandı (1)

https://www.youtube.com/watch?v=uV2XqOxmOOI

Bu Tarihi gizin bütün ihtişamı ile 18 Ocak Perşembe akşamı TRT1 Ekranlarında…

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir