Geçen Haftanın (18 – 24 Aralık 2017) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  18 – 25 Aralık 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 34 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Yalaza, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Hayat Sırları, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Kalp Atışı, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Dostlar Mahallesi, Kalk Gidelim, Savaşçı, Cennetin Göz Yaşları, Dolunay, Çocuklar Duymasın, Dolunay ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Diriliş Ertuğrul 99.bölümü yayınlandı. 16,69 reyting puanı ile  tekrar ilk sıradaki yerini aldı. Total’in 10.sırasında Atv’nin ‘Kanatsız Kuşlar’ dizisi 27.bölümünde aldığı 6,81 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında,  bu hafta Diriliş Ertuğrul 99. bölümünde aldığı 19,68 puanla AB’nin birinci sırada yer aldı.. Fox Tv’nin “Kadın” dizisi AB’de aldığı 6,62 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

DOLUNAY FİNALE GİDİYOR:

Star Tv’nin Cumartesi akşamları ekranlara gelen dizisi 26.Bölümünde final yapıyor ve ekranlara veda ediyor.

Profesyonel bir aşçı olmak isteyen Nazlı (Özge Gürel), Japon mutfağını öğrenerek kendi restoranını açma hayalleri kurar. Öğrenci evini geçindirmek için ek iş için tanışmadığı patronu Ferit’in ( Can Yaman) özel aşçısı olur. Zengin iş adamı Ferit ve Nazlı, çeşitli tesadüflerle yakınlaşır ve imkansız olan bir aşkın kapısını aralar.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul  99.Bölüm (TRT1)…………………………16,69 – 34,97

2.Söz 26.Bölüm (Star Tv)……………………………………….10,52 – 22,55

3.Arka Sokaklar 462.Bölüm (Kanal D)…………………….10,10 – 20,74

4-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 85.Bölüm (Atv)..9,27 – 20,66

5.Çukur 9.Bölüm (Show Tv)…………………………………….8,74 – 18,98

6.Savaşçı 26.Bölüm (Fox Tv)……………………………………7,92 – 17,47

7.Yeni Gelin 9.Bölüm (Show Tv)………………………………7,74 – 17,27

8.Bizim Hikaye 15.Bölüm (Fox Tv)…………………………..6,81 – 15,48

9.Ufak Tefek Cinayetler 9.Bölüm (Star Tv)……………….6,89 – 15,29

10.Kanatsız Kuşlar 27.Bölüm (Atv)…………………………..6,81 – 15,48

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 99.Bölüm (TRT1)…………………………19,68 – 43,28

2.Çukur 9.Bölüm (Show Tv)…………………………………….10,50 – 22,69

3.Vatanım Sensin 38.Bölüm (Kanal D)……………………….9,50 – 21,96

4.İstanbullu Gelin 30.Bölüm (Star Tv)………………………..9,42 – 21,24

5.Ufak Tefek Cinayetler 9.Bölüm (Star Tv)………………….9,28 – 20,79

6.Payitaht Abdülhamit 30.bölüm TRT1)……………………..8,36 – 18,83

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 85.Bölüm (Atv)…..8,06 -18,12

8.Söz 26.Bölüm (Star Tv)…………………………………………..7,85 – 16,78

9.Bizim Hikaye 15.Bölüm (Fox Tv)……………………………..6,86 – 16,64

10.Kadın 9.Bölüm (Fox Tv)………………………………………..6,62 – 15,07

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

 

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in iddialı dizisi her hafta olduğu gibi haftanın dizileri arasında AB’de aldığı 19,68 reyting puanı ile 1. sırada yer alıyor.

Ertuğrul, Aslıhan ve Turgut’un zehirlenmesinden ötürü kale baskınına gidememiş, zehri yapan otacının peşine düşmüştü. Ares’in verdiği malumatla zehri yapan otacının mağarasına ulaşmış ve Artuk Bey’in orada yaptığı panzehiri yetiştirip Turgut ve Aslıhan’ı kurtarmıştı. Artuk Bey, otacının mağarasında Sultan Alaeddin’e verilen zehrin yapıldığı otu da bulmuş ve durumu Ertuğrul’a bildirmişti. Bu sayede Bahadır Bey de idamdan kurtulmuş, Ertuğrul bu işi Emir Saadeddin’in yaptığını anlamıştı.

Kale baskınını erteleyen Ertuğrul’un yeni planı ne olacak? Emir Saadeddin hususunda yeni bir adım atacak mı? Ares’in gösterdiği yardımdan sonra ona karşı nasıl bir tavır takınacak? Kale baskını gerçekleşecek mi?
Zehirleme ithamından aklanan Bahadır Bey, Ertuğrul’a karşı nasıl bir tavır gösterecek? Bu meseleden ötürü intikam arayışlarına girecek mi? Çavdar Obası’nda bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek?

Sultan Alaeddin tarafından azarlanan ve Turgut’la Aslıhan’ın kurtulduğunu öğrenen Emir Saadeddin büyük bir yıkım yaşamıştı. Sultan’dan Ertuğrul’a tuzak kuranları bulmak ve yeniden göze girmek için 3 ay mühlet isteyen Emir Saadeddin son gelişmeler karşısında nasıl bir plan devreye sokacak? Turgut ve Aslıhan’ın kurtulduğunu öğrendikten sonra Ertuğrul’un kendisine borçlandığını ve bu sayede onu yavaş yavaş yok edeceğini söyleyen Ares, Ertuğrul’dan ne isteyecek? Ares’in Ertuğrul’u yok etme planında sıradaki adım ne olacak? Ertuğrul’un oğlu Gündüz’ü kaçırmak için Kayı Obası’na tüccar kılığında sızan Titan, Gündüz’le yakınlaşıp amacına ulaşabilecek mi?

 

2.SÖZ : Star Tv’nin sevilen dizisi Söz 26.bölümünde Total’de aldığı 10,52 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta Diriliş Ertuğrul tekrar başlayınca 2.sıraya düştü.

Eylem, Avcı ve Ateş’i karşı karşıya getiriyor…
Teröristlerin pususuna düşen Tim buradan kurtulmanın yolunu ararken Yavuz ise Agâh’ı hiç beklemediği bir halde bulur. Tim ve Yavuz için tehlike henüz geçmemiştir.

Annesinin ölümüyle ilgili öğrendiklerinin ardından Yavuz sinirli ve gergin bir ruh haline bürünür. Bu gerginlik Bahar ile olan ilişkisine de yansıyacaktır. Tim’in yerini yabancı istihbarata söylemek zorunda kalan Eylem ise bu hamlesi ile Avcı ve Ateş’i karşı karşıya getirir.

Erdem’e ulaştırılan çok önemli bir istihbarat, Türk Silahlı Kuvvetlerini harekete geçirir. Çolak ve Büyükelçinin hain planlarına darbe indirmek üzere bir hava saldırısı düzenlenecektir. F16 uçakları için işaretleme yapmak üzere yola çıkan Tim hiç beklemediği bir durumla karşılaşır. Bu durum bütün operasyonu tehlikeye atacaktır.

 

3.ÇUKUR : Show Tv’nin mafya vari dizisi Çukur bu hafta AB’d aldığı 10,50 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sırada yer aldı. Yamaç karakterini can veren Aras Bulut İynemli, İçerde dizisinden sonra bu dizide de çok sevildi. İddialı almaya başladı. Bu hafta AB grubunda Söz dizisini geçerek 2.sırada yer aldı.

Çukur’un 9. Bölümünde; Yamaç, hayatının en zorlu sınavını verecektir. Bir yanda babası İdris, diğer yanda sevdiği kadın Sena büyük tehlike altındadır. Yamaç’ın bu olaya karşı tepkisi başta Serdar olmak üzere herkesi şaşırtacaktır. Sena’yı kaçıran Selim, iyice köşeye sıkışacaktır. Serdar’ın adamları tarafından tombalacıda tutulan Vartolu ve Celasun, Celasun’un tehlikeli planıyla oradan kaçmaya çalışır. Nefeslerin tutulacağı bu anda Celasun’un planı hiç tahmin etmedikleri birinin zarar görmesine sebep olur. Bu sırada Yamaç’ın dişli olduğunu gören Serdar ise adamlarına Çukur’a saldırmalarını söyler. Hedefte İdris’in evi de vardır. Serdar’ın pes etmeyeceğini anlayan Yamaç, harekete geçer.

 

4.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin uzun soluklu dizisi Total’de aldığı 10,40 reyting puanı ile 4.sırada yer alıyor.

22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlanan Arka Sokaklar’ın 462. yeni bölümünde; durumu ağır olan Tekin, ciddi operasyon geçiriyor!

Tekin, kara para çetesinin patronu Muzaffer ve adamları tarafından dövüldükten sonra hastaneye kaldırılır. Durumu ciddidir. Bilinci kapalı olan Tekin büyük uğraşlarla hayata döndürülmeye çalışırken; ailesi, Gonca ve ekibimiz ameliyathanenin kapısında endişeli bekleyişlerini sürdürür. İlk ameliyattan sonra bitkisel hayat riski bulunan Tekin yoğun bakım odasına kaldırılır. Bu sırada ikinci bir sıkıntı gösterir ve tekrar ameliyata alınır. Beynindeki kanama tekrarlamıştır.

Selin ise, üvey babasının hastalığı yüzünden geçmişi ile tekrar yüzyüze kalır. Üvey kardeşi babasının ameliyatı için ondan 10 Bin Tl para ister. Selin, önce vermemeyi düşünür. Sonrasında yumuşak kalbi dayanmaz ve bankadan da kredi çekerek parayı kardeşine teslim eder. Hastaneden gelen telefon üzerine şok olur.

Hakan istifası yüzünden sıkıntı çekmektedir. Çok sevdiği mesleğinden ayrı olacağını düşünmesi onu bitirmeye başlamıştır. Bı sırada Tekin’i komalık eden Muzafferin izi bulunur. Hakan da ekip arkadaşları ile operasyona katılır. Odasına çağıran Rıza Baba, istifasını veren Hakan’a operasyona katıldığı için fırça çeker ve Hakan’ı şaşırtan bir karar verir.

 

5.VATANIM SENSİN: Kanal D’nin “Vatanım Sensin” AB’de aldığı 9,50 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

Vatanım Sensin 38. Bölümde Dağıstanlı, Damat Ferit Paşa’ya suikast planlıyor; Cevdet ile Tevfik karşı karşıya geliyor!

Anadolu’daki işgalci devletler, Türk halkına karşı zulmü ve şiddeti arttırırlar. Milli mücadele için herkesin birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Ankara Hükümeti, Dağıstanlı ve efelerin de düzenli orduya katılmasını talep eder. Dağıstanlı bu fikre sıcak bakmaz ve İzmir’e gelen Damat Ferit Paşa’nın öldürülmesini emreder. Bu vazife için de Yanık Efe adıyla bilinen Tevfik’i görevlendirir.

Tevfik, Yunan General Filippos’un davetiyle İzmir’e gelen Damat Ferit Paşa’yı öldürmeye hazırlanırken Cevdet planını harekete geçirmeye çalışır. Uzun bir aradan sonra Tevfik ile Cevdet karşı karşıya geleceklerdir.

Öte yandan Yunan askerleriyle savaşmak isteyen Azize, tıpkı Kara Fatma gibi kendi birliğini kurmak ister. Başta Efsun olmak üzere diğer kadınlar da Azize’nin yanında saf tutmak isterler. Dağıstanlı, çiftliğindeki bu mücadeleci ruh karşısında gurur duyar.

 

HER İKİ KATEGORİDE İLK ON’DA YER ALAN DİZİLER :

Söz (Star), Çukur (Show) , Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Ufak Tefek Cinayetler (Star) ve  Bizim Hikaye (Fox) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv, Star Tv, Atv ve Show Tv 2 dizi. Kanal D ve TRT1 birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv. 3 dizi. TRT1 ve Fox Tv. ikişer dizi. Atv, Show Tv ve Kanal D birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv Total’de 2 dizi ve AB’de 3 dizi ile Star Tv haftanın kanalı olmuştur.

 

YUVAMDAKİ DÜŞMAN : SHOW TV

Show TV’nin heyecanla beklenen yeni dizisi Yuvamdaki Düşman’ın oyuncu kadrosu belli oldu. Çekimleri önümüzdeki günlerde başlayacak olan Yuvamdaki Düşman’ın başrollerinde Nebahat Çehre, Ece Çeşmioğlu, Pamir Pekin, Aslı Tandoğan yer alacak.

Yuvamdaki Düşman; çocukluğundan beri özendiği, hayallerini kurduğu ve uğruna her şeyi göze aldığı hayata ulaşmaya bir adım kala tüm elde ettiklerini kaybeden genç bir kadının ve bu kadının hayatını yeniden kurmak için gözünü diktiği varlıklı ve mutlu bir ailenin hikayesi. Genç kadın yeni bebek sahibi olmuş bu aileye bakıcı olarak girip gizli planını uygulamaya koyunca neler olacak? Yuvamdaki Düşman psikolojik gerilim hikayesiyle izleyicileri ekrana bağlayacak.

Düş Gezginleri’nin yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Rüya İşçileri’nin yazdığı, yönetmen koltuğuna ise Müge Uğurlar’ın oturduğu Yuvamdaki Düşman’ın oyuncu kadrosunda Nebahat Çehre, Ece Çeşmioğlu, Pamir Pekin, Aslı Tandoğan ve Pelin Öztekin, Hakan Dinçkol, Doğaç Yıldız, Cansu Türedi, Rıza Akın, Sultan Köroğlu Kılıç gibi güçlü isimler yer alıyor.

Merakla beklenen “Yuvamdaki Düşman” yakında Show TV’de!

 

Gönlünüzce bir hafta ve mutlu bir yeni yıl ve de 2018 Tüm Milletimize ve sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir