Geçen Haftanın (11 – 17 Aralık 2017) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım  12 – 17 Aralık 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 34 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Yalaza, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin, Meryem, Hayat Sırları, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Kalp Atışı, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, İsimsizler, Dostlar Mahallesi (Yeni), Kalk Gidelim, Savaşçı, Cennetin Göz Yaşları, Dolunay, Çocuklar Duymasın, Dolunay ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Bu hafta Diriliş Ertuğrul oynamadı. Önceki hafta oyuncuların giysilerinin bulunduğu Tırda yangın çıktı ve yandı. Bu nedenle 99.bölüm çekilemediği için bu hafta eski kolaj bölüm yayınlandı.

Total’in ilk sırasında bu hafta Diriliş Ertuğrul yerine Star Tv’nin Söz, 11,41 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Star Tv’in ‘Ufak Tefek Cinayetler’ dizisi 8.bölümünde aldığı 6,62 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Çok enteresandır Total’in 10.sırsında yer alan Star Tv’nin “Ufak Tefek Cinayerler” dizisi  bu hafta 8 bölümde aldığı 10,38 puanla AB’nin birinci sırada yer aldı.. Kanal D’in “Siyah Beyaz Aşk” dizisi AB’de aldığı 6,49 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

İSİMSİZLER (Kanal D)  FİNAL YAPTI

İsimsizler dizisi bu hafta ekranlara veda etti. Cumartesi akşamı geç saatte 2.part Time’da ekranlara gelen dizi saat:22,41 de yayına girdi. Total’de 2.51 – 7.04 ve AB’de 2,71 – 7,73 reyting puanı aldı. Böylece 27.Bölümünde  ekranlara veda etti.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Söz 25.Bölüm (Star Tv)……………………………………….11,41 – 24,72

2.Arka Sokaklar 461.Bölüm (Kanal D)………………………9,08 – 19,43

3-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 84.Bölüm (Atv)..9,07 -19,38

4.Savaşçı 25.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….8,54 – 19,29

5.Çukur 8.Bölüm (Show Tv)……………………………………..7,38 – 16,05

6.Yeni Gelin 8.Bölüm (Show Tv)………………………………7,09 – 16,22

7.Kadın 8.Bölüm (Fox)……………………………………………6,83 – 14,53

8.Bizim Hikaye 14.Bölüm (Fox Tv)…………………………..6,82 – 16,34

9.Aşk ve Mavi 45.Bölüm (Atv)………………………………….6,78 – 14,77

10.Ufak Tefek Cinayetler 8.Bölüm (Star Tv)………………6,62 – 14,60

 

AB’de ilk 10 :

1-Ufak Tefek Cinayetler 8.Bölüm (Star Tv)…………………10,38 – 23,64

2.Vatanım Sensin 37.Bölüm (Kanal D)……………………….8,24 – 19,87

3.İstanbullu Gelin 29.Bölüm (Star Tv)………………………..8,24 – 18,99

4.Söz 25.Bölüm (Star Tv)………………………………………….8,12 – 18,04

5.Çukur 8.Bölüm (Show Tv)………………………………………7,67 – 17,10

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 84.Bölüm (Atv)…..7,62 – 1,88

7.Payitaht Abdülhamit 29.bölüm TRT1)……………………..7,00 – 16,02

8.Bizim Hikaye 14.Bölüm (Fox Tv)……………………………6,84 – 17,22

9.Savaşçı 25.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….6,59 – 14,72

10. Siyah Beyaz Aşk 9.Bölüm (Kanal D)…………………….6,49 – 13,96

 

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.SÖZ : Star Tv’nin sevilen dizisi Söz 25.bölümünde Total’de aldığı 11,41 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta Diriliş Ertuğrul yeni bölümü olmayınca 1.sırada yer aldı.

Yavuz, annesinin ölümü ile ilgili gerçekleri öğreniyor…


Bir tarafta Büyükelçiliği korumaya çalışan Tim diğer tarafta daha büyük bir tehlikenin ortaya çıktığından habersizdir. Büyükelçinin getirdiği kötü haber ülke ve müttefiklerimiz için ciddi bir tehdidin sinyallerini vermektedir.

Karabatak’ın ulaştırdığı istihbarat ile birlikte yola çıkan Tim, beklemediği bir yerde bulur kendini. Operasyonu tamamlamak için içlerinden biri kendini feda etmek zorundadır. Hepsi tereddüt etmeden kendini öne atsa da sadece biri bu zorlu görevi üstlenecektir.
Yavuz, annesinin ölümüyle ilgili öğrendiklerinin ardından büyük bir yıkıma uğrayacaktır. Bu sırla ilgili bir cevap bulmak için Olcay ve Agâh’ın yanına gittiğinde ise büyük bir kriz onu beklemektedir.

 

2.UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv’nin güçlü bayan oyuncuların yer aldığı dizi bu hafta AB’de aldığı 10,38 puanla Haftanın dizileri arasında 2.sırada yer aldı. Gökçe Bahadır (Oya), Aslı Gürbüz (Merve), Bade İşçil (Pelin), Tülin Özen (Arzu) ve Mert Fırat (Seyhan) güçlü oyuncular diziye hayat veriyor.

Sarmaşık fena karıştı. Merve, Oya’nın Taylan’la; Pelin ise, Serhan’la olduğunu düşünüyordu. Manikürcü ajanın getirdiği kol düğmesi kimin? Serhan’ın mı yoksa Taylan’ın mı? İkisinde de aynı takımdan var, iki kadının da hayatı alt üst olabilir. İkisinin de kocasını kaptırmamak için yapmayacağı şey yok. Kazan kaynıyor! Peki bundan sonra ne olacak? Aşk ve ahlak arasında sıkışıp kalan Oya’yı neler bekliyor? Tüm gücünü kocalarından alan kadınların muhiti Sarmaşık’ta, Oya bekar bir kadın olarak yerini nasıl muhafaza edecek?

Arzu cephesindeyse boşanmaya sayılı gün kaldı. Evi Arzu’ya kaptırmış olmayı hazmedemeyen Burcu, Sarmaşık’tan bir ev seçiyor kendine. İşte başarılı olmak için canla başla çalışan Arzu, eski kocası Mehmet ve onun metresi Burcu’yla komşu mu olacak?

Oya ve Serhan ikilisi dönülmez bir noktaya geldi. Aşıklar bir karar vermek zorunda. Bundan sonra kendilerini kandırmaları mümkün değil. İmkansız ama inkar edilemeyecek denli hakiki bir aşk onlarınki… Bir o kadar da zor. Bu aşk onları da değiştirecek mi, asla yapmam dedikleri şeyleri yapacaklar mı?

 

3.ARKA SOKAKLAR  : Kanal D’nin uzun soluklu dizisi TOTAL’de aldığı 9,08 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

Arka Sokaklar’ın 461. yeni bölümünde; Hüsnü’nün oğlu Tekin öldüresiye dayak yiyor!

Tekin, arkadaşı Semih’in kuryelik teklifini kabul eder. Amacı para kazanmak olan Tekin, arkadaşının kirli işler yaptığını bilmez. Semih’in motoruna atladığı gibi çantayı belirlenen adrese doğru götürmeye başlar. Bu sırada sivil polisler onu durdurur. Tekin ne olduğunu anlamaz. Babasının ismini verdiği polisler onu bırakır; fakat, takip etmeye de devam ederler. Hüsnü’ye de olayı haber verirler. Tekin ise, ne taşıdığını merak edip çantayı açınca içinde yüklü miktarda yabancı para olduğunu görür. Kendisini takip eden polislere çantayı verdiği sırada Hüsnü de gelir. Azarladığı Tekin’in hapse girmesine de engel olmaz. Tekin’deki adrese operasyon yapılır. Kara para aklayan çetenin başı bu sırada olay yerinden kaçar. Sonrasın da Tekin’in izini bulan çetenin patronu adamları ile onu feci şekilde döver. Tekin yerde hareketsiz yatmaktadır!

Hakan, Sinem ve içinde olduğu şantaj çetesini çökertmek için ekip ile bir plan yapar. Operasyon olumlu sonuç verir; fakat, Hakan bu yaşadıklarından dolayı istifasını verir ve Aylin’de de ayrılır. Ali ise, uyuşturucunun etkisinden kurtulmak için kaldığı tedavi merkezindeki adama kaçırma olayını çözer.

 

4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin Salı akşamları ekranlara gelen macera dizisinin 43.bölümünde Total’de aldığı 9,07 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta geriledi ve 4.sırada yer aldı.

Eski dost düşman olacak mı?

Hızır’ın ele geçirdiği Mürsel’i gizli tanık olarak Nevzat’a teslim etmesi, başından beri planların içinde olan Kimsesiz Yaşar’ı sinirlendirir. Gizlice uygulanan bu planlardan bihaber olan İlyas, arkasından çevrilenlere karşılık vermek için geç kalmayacaktır. Mürsel, bildiği isimleri söyleme karşılığında serbest bırakılmak için pazarlık yaparken Alparslan ona bir şans daha vermemeye kararlıdır. Ya o isimleri alacak ya da canını alacaktır. O isimlerden bir tanesi ise kimsenin tahmin edemeyeceği biri çıkacaktır… Ev ahalisi Hızır ve Meryem’i barıştırmanın yollarını aramaktadır. En vurucu hamle, oturup daha fazla bir şey yapmadan beklemek niyetinde olmayan Ömer’den gelir. Bu sayede eve kadar giren Candan beklemediği tepkilerle karşılaşacaktır.

5.SAVAŞÇI : Fox Tv’nin “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır”  sloganıyla yola çıkan dizisi  Savaşçı bu hafta Total’de aldığı 8,54 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

Yüzbaşı Kağan ve Yüzbaşı Haydar’ı Temo’nun elinden kurtarmak için harekete geçen Albay Kopuz, bölgeden gelen her istihbaratı değerlendirir. Kağan ve Yörük Haydar ise gördükleri işkencelere rağmen ayakta kalmayı başarırlar. Bu arada Temo’ya yapılan beklenmedik bir teklif, Haydar ve Kağan’ın akibetini belirleyecek ve bu “İki Deli Kurt” yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide yine sırt sırta savaşacaktır. Kopuz Albay ve Kılıç Timi buldukları bir ipucuyla, hızla Kağan ve Haydar’a ulaşmaya çalışırken, zamana karşı yarışırlar.

Pia’nın restoranına gelen Kırlangıç Paşa’nın Albay Kopuz’la ilgili söylediği bir söz Pia’nın dikkatinden kaçmaz. Diğer tarafta ise bohça hazırlayan Selver, Hatice ve Yıldız birlikte Aslı’ya gider. Bohçaya herkesten çok yorum yapan Kubilay, yine Aslı’yı çileden çıkarmayı başarır…

 

Her iki kategoride ilk on’da yer alan dizileri :

Söz (Star), Çukur (Show) , Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Ufak Tefek Cinayetler (Star), Bizim Hikaye (Fox) ve Savaşçı (Fox) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv 3 dizi. Star Tv, Atv ve Show Tv 2 dizi. Kanal D bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv. 3 dizi. Kanal D ve Fox Tv. ikişer dizi. Atv, Show Tv ve TRT1 birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv Total’de 2 dizi ve AB’de 3 dizi ile. Fox Tv  Total’de 3 dizi ve AB’de 2 dizi ile Star Tv ile birlikte haftanın kanalı olmuşlardır.

 

BÖRÜ STAR TV’den beklenen Dizi:

Star TV, DAĞ II filminin yazarı ve yönetmeni Alper Çağlar’ın yeni projesi BÖRÜ ile özel kanalların ilk 60 dakikalık dizisine imza atıyor.
Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan gerçek olaylardan esinlenen BÖRÜ, 1’er saatlik 6 bölümden oluşacak ve büyük finalini beyaz perdede yapacak. Star TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak bölümlerin ardından, BÖRÜ’nün sinema filmi de 2018 sonbaharında vizyonda olacak.
DAĞ film serisine imza atan CaglarArts ve Insignia ortaklığının, Star Yapım ile yeni ortaklığıyla hayata geçecek olan BÖRÜ’nün çekimleri, kısa süre önce başladı. Oyuncular, çekim öncesinde özel bir kampa girerek aldıkları eşi benzeri görülmemiş üç aylık bir taktik eğitimle diziye hazırlandı.
BÖRÜ’nün oyuncu kadrosunda, izleyicinin DAĞ film serisinden tanıdığı pek çok isim var. Aralarında, Ahu Türkpençe,

Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç, Gürol Tonbul gibi isimlerin bulunduğu oyuncuların her biri, Polis Özel Harekat’ın en seçkin birimi, 34 50 telsiz kodlu BÖRÜ timinin üyelerine hayat verecek. Deneyimli oyuncu Mesut Akusta da, Özel Harekat’ın kurucuları arasında yer alan en önemli karakterlerden birini canlandıracak.
Alper Çağlar’ın seri yaratıcısı olduğu ve ortağı Doruk Acar ile beraber yapımcılığını da yaptığı dizinin bölüm yönetmenleri ise CaglarArts-Insignia bünyesindeki genç yetenekler Can Emre ve Cem Özüduru.
Tıpkı DAĞ filmlerinde olduğu gibi, gerçek hikayelerden esinlenen, gerçek ekipmanlar ile gerçek mekanlarda çekilen BÖRÜ, özellikle çatışma sahnelerinde kullanılacak görsel efektleriyle dikkat çekecek.

https://www.youtube.com/watch?v=LHHaApocFVY

Börü’nün Konusu
2014 baharında Türkiye. Sınırda düşmanların çoğaldığı, içeride tehlikeler çemberinin giderek daraldığı bir dönem. Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en büyük tehditleriyle karşı karşıya. BÖRÜ, vatan aşkı ile tutuşmuş yalnız kahramanların destanını anlatıyor.
Onlar son kale.

Gönlünüzce bir hafta diliyorum…

 

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir