Kara Para Aşk / Elif’in aşkı, Ömer’i aştı!

TV Programları

 

Atv.in aşk ve macera dizisi “Kara Para Aşk” da Ömer suskun kalınca, Elif aşkının karşılık görmediğini zannederek içine kapandı. Kısacası Elif’in aşkı, Ömer’i aştı.

Ay Yapım’ın bu iddialı dizisi önümüzdeki sezonda reytinglerde birinciliğe oynayacak. Dört haftadır, hem AB’de, hem de Total’de 3.sırada yer alıyor.

Aslı Denizer’in psikolojik durumu çok bozuktur. Annesi Zerrin Hanım ve kocası Taner Beyi pes ettirir. Doktorun verdiği hapları kullanmamaktadır. Doktor kliniğe yatırmayı önerse de, Zerrin hanım evde tedaviye devamını ister.

Baş komiser Ali ikili oynamaya devam ediyor. Ömer ile baş edemeyince tayinine kabullendi. Gördü ki, Denizer davasında Ağabeyi Hüseyin, polis arkadaşları Arda ve Pelin ona yardımcı olur.

Ekran Alıntısı.PNG 10.1

Elif Bahar’a gider, Ömer’e olan aşkı hakkında yanıldığını söyler. Bahar onu teselliye çalışır. Bak seni beğenen Levent Bey var, der ve ben hep yanındayım.

Ömer de çok durgundur. Arda ile Elif’e olan aşkı hakkında düşüncelerini paylaşır. Elif haklı, bir daha birbirimizi görmeyeceğiz.

Levent Bey Elif Hanıma, şirketin iflasını vermekten başka çare olmadığını söyler. Evi satılması önerir, Elif kabul etmez.

Ekran Alıntısı.PNG 10.2

Komiser Ali, Metin’in robot resmini Pelinin önünde görünce telaşlanır, ben bir inceleyeyim der ve dosyayı alır odasına geçer. Tayyar Beye telefon eder, Fatih’in robot resmi birebir aynı. Tayyar Bey sen Ömer’in yularını sıkı tut, ben benimkilerin tasmasını kısaltırım.

Ekran Alıntısı.PNG 10.3

Denizer Holdingde aile toplantısı başlar. Levent Bey bilgi verir. Holdingin inşaat şirketlerini kapatması gerektiğini söyler. Aslı, şiddetle karşı çıkar, toplantıyı gerer. Binanın satılmasını, daha küçük bir yere çıkılmasını önerir. Aslı, Elif’e yalancılıkla suçlar. Toplantıda şiddetli kavga çıkar. Zerrin Hanım, ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Aslı, masayı kırıp dökerek toplantıyı terk eder. Elif şaşkındır. Ben onu son iki yıldır hiç böyle görmemiştim.

Tayyar Beyin vakıf hastanesinde organ nakli yapılmaktadır. Bu da karanlık işlerinden biridir. Tayyar Bey metine kara paraların aklanması konusunda talimatlar verir, yoksa senin sonun da Zincirlikuyu diyerek tehdit eder. Hadi bakılım göster kendini.

Ekran Alıntısı.PNG 10.5

Ömer, Kapalıçarşı’da kuyumcuya gider. Kuyumcuya sen bana yardım et, ben de sana da yardım edeyim. Sahte elmas bozdurmaya gelen bir kadınla kızından bahseder. Ömer telefonundan nişanlısının resmini gösterir. Kuyumcu tanır, eskiyi hatırlar. Getirdikleri taş sahtedir.

Ekran Alıntısı.PNG 10.4

Toplantı sonunda Aslı, Bahar’ın odasındadır. Levent Bey de oradadır. Bahar’ı su almaya gönderir. Ayağı ile Levent’e sarkıntılık yapar. Ne oldu gerildin mi? Ben erkeği gözünden anlarım, bana bakışlarını hiç hoşlanmadım. Açıkça söyle sen bana asılıyor musun? Levent çok şaşkındır, bir şey diyemez.

Emniyetten şirkete sorgu için, Arda, Pelin ve Hüseyin gelir. Elif’e soruşturma için sizi ve ailenizi emniyete götürmeye geldik. Arda, aileden biri yalan söylüyor. Hüseyin Bey, Elif Hanım sizinle bir muhabbetimiz oldu, kız kardeşinizi beraber kurtardık amma velakin bu konuda herkesin ifadesini almadan, size bilgi vermeyiz. Elif, ben ailemle konuşurum, der. Çıkışta, Pelin Ömer sana her şeyi anlatabilir, görüşürüz der ve çıkar.

Ekran Alıntısı.PNG 10.6

Mert elinde bir demet çiçekle Nilüfer’e gelir. Nilüfer onu iyi karşılamaz. Mert, beş dakika konuşmak ister. Bahçede kahve içerler. Mert dışarı çıkarmak ister. Ben dışarı çıkamam, korumalar var. Sen o mesajı nasıl attın, sevgili olayı yalan yani deyince,  Nilüfer gerçekten bir sevgilim var.

Elif, cinayet gecesi için yeniden ifademizi almak istiyorlar. Aslı ben hiçbir yere gitmem. Elif’e sen beni hepse tıktırmak istiyorsun, hayatımı maf etmek istiyorsun, kıskanıyorsun beni.  Elif’in üstüne yürür. Kocası Taner, karısı Aslı’nın peşinden koşar. Zerrin Hanım Aslı’nın hastalığını sakladık, yardım et. Ömer ile konuş der. Madem Ömer polismiş deyince Elif şaşırır, sen bunu nereden biliyorsun.

Ömer, kuyumcu dönüşü doğruca Fatma Hanımın evine gider. Fatma Hanım Ömer’i eve almak istemez. Ömer içeri girer, sorularını sorar. Cinayet öncesi kuyumcuya gitmişsiniz. Sahte elmas bozdurmaya. Elması nerden buldun. Fatma Hanım, gittik. Sibel’in arkadaşından borç karşılığı aldığını söyler. Ömer, Sibel bu elmas yüzünden öldürüldü. Zaten Sibel’in sakladıkları kalbimi yaralıyor. Aklına bir şey gelirse haber verirsin, der ve gider. Fatma Hanım küçük kızına, Sibel ne yaptıysa seni okutmak için, babanı iyileştirmek için yaptı. Ömer gerçeği öğrenmemeli diyerek dua eder. Bu sır mezara kadar gidecek.

Ömer arabaya biner, cep telefonunda Elif’in cevapsız aramasını görür. Elif’e telefon açar. Elif, yarım saat sonra buluşalım.

Ekran Alıntısı.PNG 10.7

Nilüfer’e Metin yazılı balonlar göndererek sürpriz yapmak ister. Balonları pencereden içeri alır. Gelen notları okur. Her balonda ayrı bir yazı vardır.

Ekran Alıntısı.PNG 10.8

Ömer, Elif’e gelir, merhaba der. Bir süre karşılıklı bakışırlar. Ömer, iyi gözükmüyorsun?  Tekrar kıyıya yan yana otururlar. Abin eve geldi, Ömer haberim var. Emniyet çapraz sorgu istiyor. Elif, içini kemiren soruyu sorar? Bu sabah geldiğinde, bana bi şey demeye çalışıyordun sözünü kestim, ne diyecektin? Biliyorum bir iki günde çok şey değişti. Artık birbirimize yabancıyız.  Elif, gözlerini kaçırır. Ömer, yabancı mı? Hayır değiliz diye cevap verir. Ömer, Elif bak sen benim çok kısa zamanda hayatımdasın, seninle çok fazla şey yaşadım. İnsanların bir ömür yaşamadığı acıyı biz senle bu süreçte paylaştık. Bunlar benim için değerli şeyler. Sen istesen de ben sana yabancı sayamam. Elif, sen benim için değerlisin. Biz senle iyi iki arkadaşız. Elif, ben zaten bunları konuşmak için gelmedim. Ömer, Aslı’nın ilk ifadesinde yalan söylediğini, cinayet gecesi dışarı çıkış kamera kayıtlarını gösterir.

Aslı, kocası Taner ile görüşür, dengesiz hareketler yapar, dudaklarından öper. Sonra da elbiseleriyle duşun altına girer.

Elif Ömer’e, kardeşi Aslı’nın hastalığını anlatır. Sen hiç abine bakıp bu adam kim dediğin oldu mu? Ben bazen Aslı’yı tanıyamıyorum, bazen çok yabancı geliyor. Bu yüzden seninle konuşmak istedim. Bu nedenle Aslı iyileşinceye kadar, sorgulamanın ertelenmesini ister. Aslı babamın katili değil, buna inan. Ömer, tamam der. Sen eve git ben ararım. Ömer, Elif’i arabasına kadar götürür, görüşürüz deyip ayrılırlar.

Elif arabaya binince hemen Metin de atlar, yanına biner. Elif, in arabamdan dese de indiremez. Elif, son surat arabayı çılgınca sürer. Metin, dur sağa çek dese de dinlemez. Metin de korkmuştur, müdahale ederek durdurur. Elif, ölmek istedim, seni de yanımda götürmek istedim.

Ekran Alıntısı.PNG 10.9

Metin, Elif’in gırtlağına yapışır. Bana mallarımı getir. Yoksa kendini ana haber bültenlerinde izleyeceksin der ve çeker gider.

Ömer ile ağabeyi Hüseyin ana evi sofrasına otururlar. Elif ile konuştuğunu, bütün ailenin sorgulanması gerektiğini söyledim. Ömer sen bana güven ben halledeceğim der. O sırada ekip arkadaşları, Pınar ile Arda da gelir. Hep birli, keyifli bir yemek yerler.

Ömer, Elif’i arar. Telefona Zerrin Hanım çıkar. Elif, telefonu kapatmış, bir çeşit stres atma için bir yere dansa gitmiştir. Zerrin Hanımdan adresi alır. Nilüfer de annesinden çıkmak için izin ister. Yanında koruma olmak şartıyla izin verir.

Ekran Alıntısı.PNG 10.11

Elif, aynalı bir solanda müzik eşliğinde kendi kendine dans eder. Bir balerin gibi çok zarif hareketler yapar. Bu da Tuba’nın iyi bir balerin olduğunu gösterdi bizlere… Çok güzeldi, bravo diyorum Tuba Büyüküstün. Bu sırada Ömer gelir, onu camdan bir süre hayranlıkla seyreder. Dans sonunda Ömer ile göz göze gelir, dışarı çıkar ne zaman geldin diye sorar. Elif, ağabeyinle konuşabildin mi? Yarın bize gel, herkesle konuşursun. Elif Ömer’e tekrar teşekkür eder. Ömer, sevecen gözlerle, başka bir sıkıntı varsa anlat, bana hala güvenebilirsin. Elif, ben kendime güvenmiyorum ki? Der ve gider.

Tayyar Bey hastalardan aldığı kara paraları aklamaya sıra gelmiştir. Metin’e valiz içindeki parları gösterir. Geçtiğimiz haftadakilerle beraber paramız Roma’ya gitmeye hazır. Metin, koysunlar benim arabanın bagajına ben hallederim. Tayyar Bey, uçakla mı çıkaracaksın parayı? Metin, eskiden takılmazdın böyle detaylara, ben hallederim. Tayyar Bey, Yeni bir kurye bulmasını ister. Çok fakir, çok muhtaç biri olsun.

Yemek sonrası Hüseyin bir türkü tutturur. Arda ile Pelin’de ona tempo tutarlar. Ömer, abi bir dur diye bağırır. Hüseyin, Elif bir şey mi dedi. Kapalı çarşıdaki kuyumcu işini anlatır. Belli ki ölen nişanlısı Sibel’in yalanına üzülmüştür. Melike, ben o Sibel’e güvenmemiştim. O öğretmen maaşıyla, o kılık kıyafetler. Ömer, Yengem haklı… Benim bu işi halletmem lazım.

Ekran Alıntısı.PNG 10.12

Elif, annesi Zerrin Hanıma yarın Ömer’in geleceğini söyler. Elif, Ömer’i güvenebileceğini söyler. Zerrin Hanım, ben yanı başımdaki kızma güvenemedim. Elif, Aslı’yı sorar, annesi iyi, daha da iyi olacak.

Elif, konuşmak için Nilüfer’in yanına gelir. Nilüfer konuşmak istemez. Elif, niye bana bu kadar kızgınsın. Ben senin için Roma’ya gittim. Nilüfer, benim etrafım manyaklarla doluydu. Beni korumak için insanlara yalan söyleme. Kendine de yalan söyleme.

Bahar, Levent’e sürpriz yapar. Elif ile birlikte bir yemek, arkasından sinema bileti ayarlar. Levent, benim Elif ile beş dakika konuşmuşluğum yok, ben nasıl davet edeceğim buraya. Bahar, sen akıllı adamsın, hallet. Hadi ara Elif’i. Levent, yarın bir atölye var, oraya barkız. Akşama da bir yere yemeğe gideriz. Elif, tamam olabilir, der.

O gece sonunda komiser Hüseyin iyice sarhoş olur, öyle ki karısı Melike koltuklayarak masadan götürür. Ömer, ölen nişanlısı Sibel’in resmine telefondan bakar. O da kahrından içtikçe içer.

Elif, yattığı yerde karakalem Ömer’in resmini çizer. Baktıkça dalar gider, kendince gülümser.

Ömer sabah gelir, kapıyı Elif açar. Sana kötü haber evde kimse yok. Nilüfer koruması ile çıkmıştır. Elif, aradım gelecekler. Ömer, sorun değil beklerim, çalışanlarla konuşurum. Birçok şeyi çalışanlar bilir.

Ömer, Muzaffer beyle başlar. O gece yoktum. O gün Aslı Hanımı sorar. Sıra Hülya Hanıma gelir. Ben polisten korkarım, Ömer gizlediğin bir şey mi var? Elif, söyleyeceklerin aramızda kalacak, işinden olmayacaksın. Hülya, Ahmet Beye söz vermiş ama. Ömer, tavana gözü takılır. Sandalyeye çıkar, tavandan kurşun çıkartır.

Ekran Alıntısı.PNG 10.13

Kurşunu Hülya’ya gösterir. Hülya duyduğu, gördüğü her şeyi Ömer’e anlatır. Aslı elinde tabanca ile babası ile tartışır. O sırada tabanca patlar, kurşun tavana saplanır. Bahar’a, bahçıvana çağırmasını, tavanı sıvamasını söyler. Zerin Hanım dahil hiçbir kimseye bir şey söylenmeyeceksin. Elif, şaşkındır. Ömer ona bir bardak su getirir. Ömer, Aslı ile ilgili şüpheler ortaya çıktı. Elif, bu akşama kadar izin ver.

Ekran Alıntısı.PNG 10.14

Elif Ömer’e, sen iyi bir yol arkadaşısın, der. Bir süre göz göze bakışırlar. Sözler durmuş, gözler konuşmuştur. Ömer, Elif’e çok anlayışlı davranır. Her sözüne tamam diye cevap verir. Elif, Hülya’nın bir şeyler sakladığını nereden anladın. Ömer, Allah vergisi diyelim. Ben insanların bir şey gizlediklerini, yalan söylediklerini anlarım. Sevdiğim insanlar hariç, onlara karşı hep gönül gözüm kapalıdır. Ömer, görüşürüz der ve ayrılır.  Metin’e bir Cd verir. Üstünde Elif’e karşı hazırladığım büyük koz burada… Nilüfer, iyi seyirler.

Nilüfer, Metin ile buluşacaktır. Pat diye masasına mert gelir oturur. Nilüfer git buradan dese de Zerrin Hanıma söz verdim gidemem. Karşı masada Metin yan gözlerle onları izler. Nilüfer Metin ile buluşacaktı, ama şansına mert çıktı geldi. Mert’in ergen muhabbetinden hoşlanmaz çeker, gider. Metin, niye Mert değil ben diye sorar. Nilüfer, ben sana inandım.

Arda, Ömer’e Emniyet müdürü seni çağırıyor. Tayin için olmasın. Ömer, Ali Amirin ekibine verilir. Pelin, ses kayıtlarından Aslı’nın babasıyla konuşmalarını dinlerler.

Elif, Aslı’nın bizden sakladığı bir şeyler olduğunu öğrendim. Zerrin Hanım, Aslı böyle bir şey yapmaz. Elif, Aslı’yı polise götürmemiz gerekiyor, ben Ömer’e söz verdim. Taner, bu olanların elmaslarla ilgisi olabilir mi?

Ekran Alıntısı.PNG 10.15

Taner’in elmaslarla ilgisi olduğu sanki burada anlaşılıyor? Gözlerini açar bu soruyu sorar.

Pelin Ömer’e telefon eder. Aslı’nın evine gidiyorlardır. Ali Amir öyle emir vermiştir. Ömer, Elif’i arar, cevap alamaz. Aslı, benimle ilgili kötü bir karar açıklanacak. O sırada kapı çalar, savcı ve polisler gelir. Kapıya Elif gider. Savcı Aslı Denizer’i sorgu için emniyete götürmemiz gerekli. Elif, komiser Ömer Demir ile konuşmuştuk. Bu böyle olmayacaktı. Aslı Hanımı hemen alıp, götürmemiz lazım. Zerrin Hanım, müdahale eder. Elif Ömer söz vermişti böyle olmayacaktı.

Ekran Alıntısı.PNG 10.16

Aslı’yı polisler apar topar götürürler. Ömer o sırada gelir, çaresiz bakar, yapacağı bir şey yoktur. Aslı, Elif bu günü unutma hesaplaşacağız diye bağırır. Senden nefret ediyorum.

Elif, Ömer’e bakar. Hemen yanına gider. Komiser, der. Bu benim için herhangi bir söz değil. Ben sana kendimi anlattım. Kimseye söylemediklerimi söyledim, içimi döktüm. Ama sana ne zaman içimi döksem, kalbim paramparça oluyor. Ömer, suskun kalır. Elif döner arabasına biner, gider. Ömer, çaresiz arkasından bakar kalır. Ve 10.bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNG 10.SON

Elif’in aşkını cevap vermek isteyen Ömer;  İşi ve de kendinden kaynaklanmayan üstlerinin emirlerle Ömer’i aşar.  Bu nedenle; Elif’in aşkı, Ömer’i aştı demek bize düştü. Bakalım, Ömer önümüzdeki bölümde kendisini nasıl savunacak. Elif’in gönlünü tekrar kazanabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz. Engin Akyürek (Ömer) ile Tuba Büyüküstün (Elif) çok iyi bir ikili oluşturdular. Şimdilik gözleriyle bakışarak konuşuyorlar. İlerleyen bölümlerde çok daha heyecanlı sahneler bizleri bekliyor. Unutmayın. Ayrıca burada belirtmeden geçemeyeceğim. Tuba Büyüküstün’ün bale gösterisi tarzındaki dans gösterisini bayıldım. Tebrikler, çok nefisti.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve dizifilm.com ve tarafımdan diziden sayfasından alınmıştır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir