İngiltere Büyükelçisi ve Hayvansever Görme Engelli eşi Maggie’nin Ülkemize Vedası!

Güncel

 

Sabah kahvaltılarımda genellikle Fox tv. açar haberleri izlerim. Bu sabah İsmail Küçükkaya’nın programı Çalar Saat’de İngiltere Ankara Büyükelçisi Sayın Richard Monore ve eşi bayan Maggie davetlisiydi.

Keyifli bir sohbet oldu. Richard Moore’nin görev süresi dolmuş Ülkemizi veda ediyordu.

İsmail Küçükkaya, attığı Tweet ile şöyle duyurdu.

“Ülkemizdeki görev süresi sona eren İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’u kabulümüzde, Türkiye-İngiltere ilişkilerine yaptığı önemli katkılardan dolayı teşekkür ettik. @UKAmbRichard”

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Türkiyeden ayrılmadan evvel son ziyaretini Çalar Saate yaptı. Eşi Maggie hanım ve ‘Star’la birlikte katıldı. ‘Star’ Maggie Hanımın sevimli köpeğinin adı. ‘Star’ rehber köpek. Bu köpekler yetiştirilip ihtiyaç duyan görme engellilere veriliyor. Labrador cinsi bir köpek sanırım, çok da tatlı. Ben de bir hayvan severim. Maggie Moore Ankara’da görme engelli vatandaşlarımız için rehber köpek projesini başlarmış. İhtiyaç sahipleri bu köpeklerden alabiliyor. Bu köpekler sayesinde sokaklarda rahatça dolaşabiliyorlar.

“Rehber Köpekler Derneği” yardım baloları düzenliyor, yardım topluyormuş. Büyük elçinin eşi Meggie Moore de bir görme engelli. Görme engelli Avukat Nurdeniz Tunçer de derneğin önderi ve kurucularından.

Büyükelçi Moore, gerçekten tam bir Türk dostu olmuş. Daha önce 1989 yılında Ankara’ya gelmiş, sonra 199o yılında Ankara’da konsoloslukta çalışmış. Türkçeyi öğrenmiş. Hani güzel de konuşuyor. 1991 – 92 yıllarında İstanbul’da İngiltere konsolosluğunu yapmıştır. Moore Türkleri, çok sıcak kanlı ve misafirperver bulduğunu söylüyor.

15 Temmuz’da ve sonrasında Türkiye’nin yanındaydık. Gece 12 olmadan Türk bakanlara attığım destek mesajları halen whatsupımda duruyor.’ Demiştir.

Moore, Avrupa Birliği ve İngiltere’nin birlikten ayrılası konularında açıklamada bulundu.

Richard Moore bir Türk dostu yabancı diplomat aile ve Türkiye’de “Rehber köpekler” projesini başlatmış. Moore aynı zamanda Beşiktaş fanatiği.

 

Önceki gün Ankara’da bir lokantada yemekte şalgam suyu ikram edilmiş.

Moore; Türkiye’de 7 yılım geçti ama şalgamı hala sevemedim. Kusuruma bakmayın! diye bir Tweet almış. Bu tweet şalgam üreticilerini ayağa kaldırmış.

Richartd Moore; Sık sık Türkiye’ye geleceğini söyledi, Ayrıldı sonra geri dönerek, elini havaya kaldırdı “SİYAH” diye bağırdı. İsmail Küçükkaya ve arkadaşları, “BEYAZ” diye karşılık verdi. Moore, böylece koyu bir Beşiktaş fanatiği olduğunu belirtmiş oldu.

Richard Moore bundan sonra sık sık Türkiye’ye geleceğini belitti ve ayrıldı.

Fox Tv. İsmail Küçükkaya Moore gibi önemli kişileri seyircini tanıtıyor, biz de keyifle izliyoruz.

Teşekkürler İsmail Küçükkaya… Teşekkürler Fox Tv.

Güle güle Sayın Büyükelçi Richard Moore ve sevgili eşi Maggie…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir