Geçen Haftanın (20 – 26 Kasım 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 20 – 26 Kasım 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 35 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Çukur, Yalaza, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ver Elini Aşk, Kadın, Ufak Tefek Cinayetler, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Hayat Sırları, Nerdesin Birader, Bizim Hikaye, Vatanım Sensin, Kanatsız Kuşlar,  Siyah İnci, Aşk ve Mavi, Şevkat Yerimdar, Arka Sokaklar, Kalp Atışı, İstanbullu Gelin, Payitaht Abdülhamit, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Yeni Gelin, İsimsizler, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim (Yeni), Savaşçı, Cennetin Göz Yaşları, Dolunay, Hayati ve Diğerleri (Yeni), Klavye Delikanlıları ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta TRT1’in Diriliş Ertuğrul, 16,40 reyting puanı ile bu hafta yine 96. bölümünde birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Atv’nin ‘Kanatsız Kuşlar’ 23.bölümünde aldığı 6,44 puanla 1o. sırada yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi  bu hafta 96 bölümde aldığı 20,53 gibi rekor bir puanla birinci sırada yer almıştır. Fox TV’in “Kadın” dizisi AB’de aldığı 6,38 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

KAYIT DIŞI (Star) :

Pazartesi akşamlara ekranlara gelen Erkan Petekkaya’nın “Kayıt Dışı” 2-3 haftadır yayınlanmadı. Beklenen oldu ve 8.bölümde final yapıyor. Erkan Petekkaya’nın kaza geçirmesi nedeniyle yeni bölüm çekilemediği bahane edilse de, erken final kararı aldı. Bu akşamki bölümde final yapacak ve ekranlara veda edecek.

Kanal D’nin “Ver Elini Aşk” dizisi de bu hafta yayınlanmıyor, sanki finale yakın gibi duruyor. Bu hafta Hayati ve Diğerleri dizisi yayınlanıp yayınlanmayacağı belli değil. Henüz ilk bölüm yayınlanmıştı.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 96.Bölüm (TRT1)…………………………19,40 – 34,69

2.Söz 22.Bölüm (Star Tv)………………………………………..11,14 – 25,43

3-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 81.Bölüm (Atv)…9,60 – 21,00

4.Savaşçı 22.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….8,12 – 18,23

5.Arka Sokaklar 458.Bölüm (Kanal D)……………………….7,63 – 16,37

6.Yeni Gelin 26.Bölüm (Show Tv)……………………………..6,87 – 15,70

7.Çukur 5.Bölüm (Show Tv)…………………………………….6,85 – 15,73

8.Aşk ve Mavi 42.Bölüm (Atv)…………………………………6,80 – 15,03

9.Kadın 5.Bölüm (Fox Tv)…………………………………………6,70 – 14,47

10.Kanatsız Kuşlar 23.Bölüm (Atv)…………………………….6,44 – 15,31

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 96.Bölüm (TRT1)…………………………20,53 – 42,02

2.Vatanım Sensin 34.Bölüm (Kanal D)………………………9,42 – 21,85

3.İstanbullu Gelin 26.Bölüm (Star Tv)……………………….9,01 – 21,06

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 81.Bölüm (Atv)….8,91 – 20,41

5.Söz 22.Bölüm (Star Tv)………………………………………….8,47 – 19,65

6.Çukur 5.Bölüm (Show Tv)……………………………………..7,98 – 18,63

7.Ufak Tefek Tefek Cinayetler 5.Bölüm (Star Tv)………..7,66 – 17,12

8.Payitaht Abdülhamit 26.bölüm TRT1)…………………….7,08 –  16,66

9.Savaşçı 22.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..6,54 – 15,31

10.Kadın 5.Bölüm (Fox Tv)………………………………………..6,38 – 14,35

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in reyting rekortmeni dizisi bu hafta ekranlara gelen 96. bölümünde, haftanın dizileri arasında yine tekrar 20,53 puanla birinci sırada yer almaya devam ediyor.

Köle tüccarı Simko ve Tekfur Ares’in gönderdiği adamları alt eden Ertuğrul obasına dönmüş, obaya büyük bir sevinç hakim olmuştu. Ertuğrul henüz bu sevinci doya doya yaşayamadan Dündar’ın Hanlı Pazar’ı satmak üzere olduğunu öğrenmiş ve alplarıyla beraber Hanlı Pazar’a doğru dörtnala yola düşmüştü. Ertuğrul, Hanlı Pazar’ın satışına mani olabilecek mi? Satış anlaşması mühürlenmeden yetişebilecek mi? Dündar’a karşı tavrı ne olacak? Kendisine tuzak kuran Ares’e ne yapacak? Yokluğunda yaşanan gelişmeler karşısında nasıl davranacak?

Çavdar beylerini biat ettirip Hanlı Pazar’ı almaya giden Bahadır Bey, Ertuğrul’un dönüşünden sonra ne yapacak? Beyliği ve Hanlı Pazar’ı alabilecek mi? Ertuğrul ile aralarında nasıl bir münasebet gelişecek?
Tekfur Ares ve Emir Saadeddin, Ertuğrul’un dönüşünden sonra ne yapacak? Ertuğrul’a karşı ortak mı hareket edecekler? Yeni planları ne olacak? Ve Ertuğrul, Ares’e tuzak kurmasının bedelini ödetecek mi?

 

2.SÖZ : Star Tv’nin sevilen dizisi Söz 22.bölümünde Total’de aldığı 11,14 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da yine 2.sırada yer aldı.

Yavuz ölümle burun buruna…
Yaşananlar karşısında şaşkınlığa uğrayan Tim hemen Ahmet Kartal’ı kaçıran teröristin peşine düşer. Hafız da bütün öfkesiyle onların arkasından gider ama yüz yüze geldikleri tehdit Tim’i zor durumda bırakacaktır.

Agah ve Çolak’ın sınırın ötesinde uygulamaya başladığı yeni strateji tehlikeli bir noktaya gelmiştir. Çolak, bir yandan bölgede kendisine biçilen rolü oynarken bir yandan da Türk ordusuna karşı sivillerin aklını çelmeye çalışmaktadır.

Resmi işlemler için Karabayır’a gelen Büyük Bey’in avukatı, asıl hedefine doğru adım adım yaklaşmaktadır. Yanı başındaki tetikçiden habersiz Yavuz’u bekleyen Bahar ise ölümle burun buruna olduğundan habersizdir.

Çolak’ın ‘sözde’ yardımlarını kabul etmeyen köylerden gelen istihbarat, Tim’i harekete geçirir. Türk Ordusuna ihaneti reddeden onlarca sivil Çolak tarafından ölüme terk edilmiştir. Yavuz ve Tim’in zamana karşı amansız bir mücadele vermesi gerekmektedir artık.

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin Salı akşamları ekranlara gelen macera dizisinin 81.bölümünde Total’de aldığı 9,60 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da 3.sırada yer aldı.

Hızır’ın eli kolu bağlı

Hızır, Ekrem’den başka hainlerin de olduğunu fark etmiş, bir an önce hapishaneden kurtulmanın yollarını aramaya başlamıştır. Dışarıda olup bitenlerin sorumlularıyla yüzleşmek ve ailesinin başına gelenlerin hesabını sormak varken eli kolu bağlı oturması mümkün değildir.

Ünal Kaplan, en yakınındaki adam tarafından yıllarca kandırıldığını öğrenir ve yaşadığı suçluluk duygusuyla kendine bir günah keçisi arar. Bir yandan da Hızır’ın dışarıya çıktıktan sonra yapacaklarından nasibini almamak için kolları sıvayacaktır. Aynı korkuya sahip olan diğer isim Ekrem ise yapacağı bir hamleyle dengeleri değiştirecektir.

Hala firar durumunda olan İlyas’ın öfkesi, Mürsel’i bir türlü köşeye sıkıştıramadığı için günden güne artar. Ne zaman nereden çıkacağı belli olmayan Mürsel de hapishanedekileri bitirme konusunda kararlıdır. Tipi’den sonra sıra Kimsesiz Yaşar’dadır.

 

4.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin Kurtuluş Savaşı yıllarında İzmir’in işgal yılları anlatılan dizide, AB’de aldığı 9,42 puanla 4.sırda yer alıyor.

Vatanım Sensin 34. Bölümde Yunan Ordusu ile Dağıstanlı karşı karşıya geliyor; Cevdet savaşın gidişatını değiştirecek bu olay esnasında bir karar vermek zorunda kalıyor!

Dağıstanlı’yı çatışmada kurtaran Cevdet, onun güvenini yeniden kazanmayı başarmıştır. Yunan Ordusu’ndaki görevine devam eden Cevdet, Azize’nin yasını hala sürdürmektedir. Azize ise savaşın gidişatını değiştirmemek adına tüm acılarını kalbine gömmüş, Cevdet ve kızları tarafından ölü olarak bilinmeye devam etmektedir. Dağıstanlı, Azize’yi elinde tutmaktadır. Seher’in, Azize’yi istememesine rağmen Dağıstanlı ona karşı çıkar. Üstelik Azize’yi büyük bir tehlike daha beklemektedir. Yanık Efe olarak bilinen Tevfik de oradadır.

Yunan Ordusu, Dağıstanlı ve efelerin olduğu yere saldırma kararı alır. Cevdet’i önemli bir sınav beklemektedir. Ya Yunan Ordusu ile birlikte hareket edecek ya da milli mücadelede aynı tarafta olduğu Dağıstanlı’ya karşı savaşacaktır.

 

5.İSTANBULLU GELİN : Star Tv’nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin bu hafta AB’de aldığı 9,01 reyting puanı ile 5.sırada yer alıyor.

Süreyya, bebeğe sahip çıkıyor… Konakta gerilim artıyor!
Son gelişmelerden sonra kendisine yeni bir rutin belirleyen Süreyya, Esma’nın tuhaf davranışlarına anlam verememektedir. Gelen bir haber, Adem’e hayatının en büyük mutluluğunu yaşatır. Osman’ın müdahalesi Esma ve Garip’i hiç ummadıkları bir şekilde karşı karşıya getirir. Konaktaki bir değişiklik Fikret’in çileden çıkmasına neden olur. Adem’in teklifi Boran ailesinde büyük depremler yaratır. Onca zaman gömülü kalmış, tüm dengeleri değiştirebilecek bir sır Esma’nın ellerinde gün yüzüne çıkacaktır.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Söz, Çukur, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul ve Savaşcı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: ATV 3 dizi. Fox ve Show 2 dizi. TRT1, Star ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv. 3 dizi. TRT1 ve Fox Tv ikişer dizi. Atv, Kanal D ve Show Tv birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı;   Atv Total’de 3 dizi ve AB’de 1 dizi ile bu hafta da, haftanın kanalı olmuşlardır.

KIZLARIM İÇİN (Kanal D) :

Süreç Filmin yapımcılığını üstlendiği; İnci Gündoğdu ve İsmail Gündoğdu’nun yapımcısı olduğu, Mesude Eraslan’nın yönetmenliğini yaptığı Kızlarım İçin senaristliğini Zehra ve Zülküf Yücel yapıyor.

Başlıca rollerde; Fikret Kuşkan (Yaşar), Tuvana Türkay (Kumru), Elifcan Ongurlar (Sumru), Sanem Yeles (Selva), Ahsen Eroğlu (Suna), Ülkü Duru (Hacer), Serdar Özer (Yağız), Anıl Tetik (Egemen), Özgün Çoban (Alper), Sibel Taşçıoğlu (Ayten), Numan Çakır (Zübeyir), Hakan Yufkacıgil (Tayfun) yer alıyor.

Kısaca Konusu: Yaşar evin geçimini sağlamak için mahalleden komşuları Zübeyir’in kahvehanesinde ve oto yıkamacıda çalışmaya başlamış lakin yine de karısının dırdırından kurtulamamıştır. Anne ve babalarının kavgalarına mani olamayan beş kız kardeşinse tek yapabileceği bir an önce kurtulmak için bir yol bulmaktır. En büyük ablaları Selva evli olduğu için bu durumdan en az etkilenenidir. Kumru evin en büyüğü tıp fakültesi son sınıftadır ve para kazanıp hem kendini hem kardeşlerini kurtarmasına bir yıl kalmıştır. Sumru da üniversitededir ama o sorunlardan kaçmak için eğlenmeyi seçmiştir. Duygularıyla hareket eder. Canı ne zaman ne isterse öyle davranıp öyle yaşar. Suna daha lisededir ama Kumru ablasını örnek alarak kafasını kitaplara gömerek evdeki huzursuzluktan kaçmaya çalışır. En küçükleri zavallı Hüma ise her şeyden en fazla etkilenen olur.Anne ve babalarına rağmen kız kardeşler mutludurlar. Çünkü birbirlerine sahiptirler. En kötü zamanlarında bile içlerinden biri herkesi güldürecek bir şey yapar. Ancak annelerinin yaptığı bir hata başta Yaşar olmak üzere tüm çocukların hayatını geri dönülmez bir şekilde değiştirecektir.

Kanal D’nin yeni dizisi Kızlarım için yarın akşam ekranlarınızda…

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir