Kurt Seyit ve Şura / Seyit’in öfke ihaneti!

TV Programları

 

Ekran Alıntısı.PNGC11.6

Ay Yapım’ım iddialı dizilerinden biri olan “Kurt Seyit ve Şura”,  bu yılki ‘Seul Drama Ödülleri’ne katılacak, üç dizisinden biri. Bu yıl 9. kez düzenlenecek olan “Seul Drama Ödülleri” yarışmasına Ay Yapım, üç dizisi ile katılıyormuş. Dizi film.com’un haberine göre, Kurt Seyit’in yanında, gene çok iddialı olduğu “Kara Para Aşk” ve “Medcezir” dizileriyle katılıyormuş. Ben kendi adıma, Ay Yapım’ın mutlaka ödülle döneceğini tahmin ediyorum.

Star Tv.de yayınlanan “Kurt Seyit ve Şura” yurtiçi reytinglerinde düşük olsa da, yurt dışı izlenimi küçümsenemeyecek kadar fazla. Yurtiçi reytinglerde AB’de 6.sırada, Total’de 9.sırada yer almış.

Salı akşamı Star Tv.de yayınlanan “Blendax Türkiye Güzellik Yarışması”  nedeniyle biraz geç başladı.

Geçen bölümde oyuna gelen Seyit, Şura’nın kendisini terk ettiğini zannetti. Çünkü elinde çiçeklerle, başka bir erkekle faytona binip, gözleri önünden geçip gitmişti. Petro ve Teyzesi Nadya işbirliği yapmışlardı. Seyit, Şura’yı başka bir erkekle görünce gözlerine inanamadı, gözleri buğulandı.

Ekran Alıntısı.PNG 11.1

Seyit, geldiği sıralarda Petro ve Barones ile görüşür. Bir takım gerçekler ondan gizlenmektedir.

Şura’nın arkasından koşmak istese de Petro izin vermedi. Onu otele götürür. Otelde Ali Dayı ve Celil sabırsızla beklemektedir.

Ekran Alıntısı.PNG 11.2

Güzide, Celil ile karşılaşınca eli ayağı dolaşır. Celil’e çay koyarken elleri titrer. Onu gören Ayşe’nin dikkatinden kaçmaz. Ayşe de Seyit’e aşıktır. Onun odasını temizler, yokluğunda da hep yapmıştır.

Ekran Alıntısı.PNG 11.4

Aylin’in patronu Rıza şiddetli üşütmüştür. Ona sıcak limonlu ıhlamur yapar, içine bal ve uyku ilacı koyar, uyutur. Başucundan kasasının anahtarlarını alır, kasadan sadece tabancayı alır.

Tek amacı vardır, Yüzbaşı Billy öldürmek, kardeşinin intikamını almaktır.

Ekran Alıntısı.PNG 11.3

Petro ile gelen Seyit’i, Celil karşılar. Ali Dayı da geldiler diyerek aşağı inerler. Seyit, izin ister odasına çıkar. O sırada Ayla da gelir.

Ekran Alıntısı.PNG 11.5

Seyit, odasında içki kadehlerini ardı ardına yuvarlar. Şura ile geçen tatlı anları anımsar. Ortalığı kırar, döker. Celil onu endişe ile izler. Petro, yaptığı planı düşünmektedir. Barones’e not bırakmıştır. Barones gelecek, sarhoş Seyit’in yatağına girecektir. O sırada gelen Şura, onları yatakta yakalayacaktır. Bu ihanet sahnesi Şura’yı Seyit’ten tamamen koparacaktır. Seyit, kendi kendine söylenir. Benim Şura’m bir ayda beni nasıl bırakabilir.

Şura, yeğeni Boris ile yemekte konuşurlar. Boris, eğer sen Seyit’le tanışmasaydın Petro ile evlenmiş olacaktın. O sırada ablası ile Yusuf sahne alır. Konser sonunda Şura, ablası ve Yusuf’u ayakta alkışlar.

Billy askerleriyle, Ahmet’in gittiği toplantıyı basar. Hiç kimse sağ çıkmayacak diye talimat verir. Ahmet Bey aradan sıyrılır, kurtulur. Billy kalan iki kişiyi de tabancası ile bizzat kendi vurur.

Petro planladığı gibi bir not yazıp Şura’ya gelmesi için gönderir. Sıra, Şura’yı getirtip Seyit ile Barones’i aynı yatakta basmaktadır. Seyit, yatağına uzanır. Kapı çalar, önce geleni Barones zanneder. Gelen Ayşe’dir, içerideki kırık dökükleri toparlar. Ayşe, duygularını seyit’e açar. Ben hep seni düşündüm. Seyit, Ayşe’den kurtulmayı kaçmakta bulur. Alır, ceketini dışarı çıkar. Celil, peşinden koşar.

Celil, gitmesini engel olmaya çalışır. Seyit, Celil bu gece beni rahat bırak, kendimi unutmaya gidiyorum, der.

Ekran Alıntısı.PNG 11.7

Petro, Seyit’in gitmesini çok üzülür. Planları yarıda kalmıştır. Ama, olmayacak şey olur, Ayşe onun planını uygular. Ayşe, Şura’nın gelinliğini giyer, yatağına yatar. Şura gelir, kapıyı açınca Ayşe’yi Seyit’in yatağında görür, çok şaşırır. Şura, nerede deyince içki almaya gitti, der. Ayşe, çok özür dilerim, her şey bir anda oldu, bunu görmeni istemezdim. Petro, Şura’yı alır dışarı çıkartır. Şura, şoktan kurtulur, Petro’ya bırak diyerek kendini sokağa atar.

Ekran Alıntısı.PNG 11.8

Seyit ile Celil bir bara gelirler. Seyit, içmeye devam eder. Gelen konstirmatis kız bana bir içki ısmarlar mısınız deyince, masasına davet eder. Celil’i kibarca kovalar. Celil, yanlış bir şey yapma Seyit.  Seyit, o geceyi kadınla geçirir. Sabah uyanınca, yanındaki yabancı kadını görünce kendi bile şaşırır. Çıkar hamama gider, bir güzel yıkanır.

Celil, Nadya’ya hesap sorar. Neden bu aşka engel olmak istediniz?  Neden Şura’nın hayatında başka biri olduğunu söylediniz? Anlatın deyince Şura duyar, çıkıp dün gece Seyit buraya mı geldi Teyze diye hesap sorar. Nadya, Seyit sana mutsuzluk veriyordu, engel oldum.

Yüzbaşı Billy otele gelir. Onun geldiğini duyan Aylin, temizlenmiş bir paket elbise alarak otele getirir. Aylin’in elinde siyah örtü içinde tabanca vardır. Ama istediğini bir türlü yapamaz. Arabasına binen Billy’e tabancayı doğrultur, o sırada Celil engel olur. Aylin, o benim kardeşimi öldürdü.

Ekran Alıntısı.PNG 11.9

O sırada Seyit otele gelir. Billy, hakkında ciddi söylentiler var, ajan olduğunuz söyleniyor. Seyit, beni ortadan kaldırmak istiyorsanız en uygun gün… Eğer benim Rus ajanı olduğumu düşünüyorsanız, çek tetiği vur.

Seyit, Ali Dayı ve herkesten özür diler. Ben gerçekten çok üzgünüm, birkaç güne kadar gidiyorum buradan. Ahmet Bey, bunları şimdi konuşmayalım. Celil, Seyit’i yanına çağırır. Şura’nın yanındaki adamın, Boris’in Şura’nın yeğeni olduğunu açıklar. Seyit’in kafası karışır. Hemen hızla otelden çıkar.

Güzide, Ayla’nın elindeki silahı görür. Ayla, silahı yerine koymam lazım. Celil, Güzide’ye bu aramızda kalsın.

Ekran Alıntısı.PNG 11.11

Petro, Barones’e gider, beni bir kere daha yarı yolda bıraktın, bana bir kere daha nankörlük yaptın, bunu af etmeyeceğim. Barones, Petro’nun komiteciler ile olan resmini gösterir, Osman’ı da Petro’nun öldürdüğünü biliyordur. Petro, Barones’in gırtlağına yapışınca, Lola, silahını çeker, Petro’nun boğazına dayar. Petro, ne istediğini sorar, Barones sen bana özgürlüğüme kavuşturacaksın.

Ekran Alıntısı.PNG 11.12

Şura, teyzesine hesap sorar, hangi hakla sen benim hayatımı karışırsın? Şura, valizlerini alır, artık Seyit’e geri dönmeyeceğim, ama burada da kalmayacağım. Ablası ile valizleri ile sokağa çıkarlar.

Seyit, Petro’nun yanına gelir. Konuşmaya geldim seninle, dostluğa gelmedim. Bana niye yalan söyledin? Beni bilerek mi götürdün Şura’nın yanına? Ne zamandır Şura ile aramızdasın? Ne bekliyordun? Aralarında amansız bir kavga başlar. Seyit, yumrukları ile Petro’yu perişan eder.

Ekran Alıntısı.PNG 11.13

Şura ile ablası, Yusuf’un evine giderler. Bütün ümitlerini kaybeden Şura, adeta bir boşluktadır. İlk defa kendisini korumasız hisseder. Seyit’in aşkı ile çarpan kalbi, onun ihaneti ile durmuştu. Parmağından Seyit’in yüzüğü yere düşer, o gece gördüklerini gurundan Seyit’e söyleyemez.

Seyit’in odasında Ayşe’yi gördüğünü, Şura ile Petro’dan başka kimse bilmez.

Ekran Alıntısı.PNG 11.14

Petro, kavga esnasında ben Şura’yı seviyorum deyince, Seyit’in hırsı daha da artar. Hele, kardeşini Osman’ı öldürenin Petro olduğunu öğrenirse, Seyit’i kimse durduramayacak, bu belki de Petro’nun sonu olacaktır. Seyit, artık Petro’yu asla güvenmeyecek, sırtını dönmeyecekti.

11.Bölüm burada bitti, ama her şey bitmedi. Şura Seyit’in bu ihanetini af edebilecek mi? İki sevgili nasıl bir araya gelecekler, önümüzdeki bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

Kim ne derse desin, bu dizi seyredilmeye değer. Yakın tarihimize ışık tutması yönünden de önemli. Bazıları Haziran ayında dizinin final yapacağını konuşuyormuş. Kanal ve Yapım şirketi, önümüzdeki yeni sezonda dizinin devamından yana. Alınan bilgiye göre, başrol oyuncuları Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah ücretlerinde fedakarlık yapmışlar, indirime gitmişler. Alkışlanacak bir durum. Her şeye rağmen benim favori dizilerimden biri, yeni sezonda da devamını diliyorum.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten ve dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir