Geçen Haftanın (02 – 08 Ekim 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 02 – 08 Ekim 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 32 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İsimsizler, Söz, Kırgın Çiçekler, Kayıt Dışı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Dolunay, Tutsak,  Klavye Delikanlıları (Yeni), Meryem, Seven Ne Yapmaz, No:309, Çember, Kanatsız Kuşlar, Ver Elini Aşk, Bizim Hikaye, Siyah İnci, Aşk ve Mavi, Şevkat Yerimdar, Arka Sokaklar, Kalp Atışı, İstanbullu Gelin, Payitaht Abdülhamit, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Yeni Gelin, Yalaza, Sevdanın Bahçesi, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Masum ve Ateşböceği dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Star Tv’nin Söz, 10,81 reyting puanı ile bu hafta da birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Atv’nin ‘Kıragın Çiçekler’ 91.bölümünde aldığı 5,43 puanla 1o. sırada yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Atv’nin “Eşkıya dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisi bu hafta 74. bölümde aldığı 8,79 puanla birinci sırada yer almıştır. Star Tv’nin ‘Dolunay’ AB’de de aldığı, 4,69 puanla 10.sırada yer aldı.

Geçen hafta yeni başlayan dizi “Klavye Delikanlıları” ilginç ama, reytinglerde başarılı olamadı.  İlerleyen bölümlerde göreceğiz seyrini…

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Söz 15.Bölüm (Star Tv)…………………………………………..10,81 – 27,53

2-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 74.Bölüm (Atv)…..8,91 – 22,17

3.Yeni Gelin 19.Bölüm (Show Tv)……………………………….8,14 – 21,62

4.Bizim Hikaye 4.Bölüm (Fox Tv)………………………………6,88 – 17,57

5.Meryem 10.Bölüm (Kanal D)…………………………………..6,59 – 18,56

6.Savaşçı 15.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..6,46 – 16,37

7.Aşk ve Mavi 35.Bölüm (Atv)……………………………………6,36 – 15,58

8.Şevkat Yerimdar 19.Bölüm (Fox Tv)………………………..5,85 – 14,37

9.Arka Sokaklar 451.Bölüm (Kanal D)………………………..5,53 – 13,03

10.Kırgın Çiçekler 91 Bölüm (Atv)……………………………..5,43 – 13,28

 

AB’de ilk 10 :

1-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 74.Bölüm (Atv)….8,79 – 22,65

2.Meryem 10.Bölüm (Kanal D)………………………………….8,50 – 24,23

3.Söz 15.Bölüm (Star Tv)………………………………………….8,14 – 20,72

4.İstanbullu Gelin 19.Bölüm (Star Tv)………………………..7,17 – 17,24

5.Bizim Hikaye 4.Bölüm (Fox Tv)……………………………..6,14 – 15,41

6.Kayıt Dışı 3.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..6,01 – 14,82

7.İsimsizler 17.Bölüm (Kanal D)………………………………..5,40 – 13,47

8.Savaşçı 15.Bölüm (Fox)…………………………………………5,07 – 12,80

9.Çocuklar Duymasın 11.Bölüm (Kanal D)…………………4,70 – 11,96

10.Dolunay 14.Bölüm (Star Tv)………………………………..4,69 – 12,63

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.SÖZ : Star Tv’nin beğenilen dizisi Söz 14.bölümünde Total’de aldığı 10,81 gibi yüksek bir puanla haftanın dizileri arasında bu hafta yine 1.sırada yer aldı.

Yavuz, Büyük Bey’in sırrına yaklaşıyor…
Türkmen köyündeki halkı koruma görevi alan Tim ile köyü almak isteyen teröristler arasında yoğun ve tehlikeli bir çatışma başlar. Çatışma sürerken bir yanda Hafız diğer yanda ise Fatma hayatta kalma mücadelesi verir. Uzun süren mücadelenin sonunda Tim’i kötü bir sürpriz beklemektedir.

Agâh ile işbirliği yapan Çolak oldukça tehlikeli silahlara ulaşmıştır. Bu silahları ele geçirmek için yapılan eş zamanlı operasyonda Karabatak ve Çaylak yurtdışındaki bir kumarhanede önemli bir istihbarat edinmek için uğraşırken, Yavuz’un liderliğindeki Tim ise büyük bir tehdidin ortasında bulur kendini. İstihbarattan gelen bir fotoğrafla Yavuz hem Büyük Bey ile ilgili bir sırla hem de ölümle burun buruna gelecektir.

 

2.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin Salı akşamları ekranlara gelen macera dizisinin 74.bölümünde AB’de aldığı rekor 8,79 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta yeni sezonunda 2 sırada yer aldı.

Hızır, kızının ölümüne sebebiyet veren düşmanından tüm zor koşullara rağmen intikamını almış, kalbini biraz olsun soğutmuştur. Bunun gerçekleşmesine olanak sağlayan Nevzat, öldürülenin bir gizli tanık olması nedeniyle, devletin gölgesinin artık Çakırbeyliler üzerinde olmayacağını açıkça belirtir. Böylece masaya kabul görülecekleri konusunda söz verilen yeni isimler, olduğundan daha tehlikeli bir konuma gelir. Bir an önce yok edilmeleri mevzusunda uzlaşılsa da Kimsesiz Yaşar masada yapacağı hamlesiyle dokunulmaz olmayı başaracaktır. Tam bitti denilen yerden yeniden başlayan felaketler zinciri kimsenin rahat bir nefes almasına izin vermez. Zeyno’nun intikamının alınmasında büyük katkısı olan Servet, kısa zamanda düşmanlar tarafından fark edilir. Mübeccel’i de yanına alarak bir an önce ülkeyi terk etmekten başka çaresi kalmaz. Yapacakları yolculuğun varacağı yeri ise kimse tahmin edemeyecektir.

3.MERYEM : Kanal D’nin beğenilen dizisi Meryem bu hafta 10.Bölümünde AB’de aldığı 8,50 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

Arif’in konuştuğu haberini alan Oktay ve Savaş, ne söylediğini öğrenmek üzere kliniğe doğru yol alırlar. Üstelik Meryem kliniğe girmiş, babasına ulaşmak üzeredir. Arif’in tek amacı ise kızını Oktay’a karşı uyarmak ve kendisini komaya sokan kişinin o olduğunu söylemektir. Burcu, kendisini ve Güçlü’yü yaralayanın Ertan olduğundan şüphelenmeye başlar. Burcu ve Güçlü, Ertan’ın peşine düşerlerken Savaş, Arif’in konuştuğu haberini verdikten sonra ortadan kaybolan hemşirenin peşine düşer.

Sevdikleri zarar gördükçe kendini daha da suçlayan Meryem, kaza gecesiyle ilgili gerçekleri yazdığı bir mektubu Sevinç’in mezarına bırakır ve yeni bir karar alır. Savaş, Meryem’i kararından vazgeçirmek ve ona gerçekleri göstermek için elinden geleni yapacaktır.

 

4.YENİ GELİN : Show Tv’nin sevilen dizisi 19.bölümünde Total’de aldığı 8,14 reyting puanı ile bu hafta da 4.sırada yer almıştır.

Yeni Gelin’in 19. bölümünde; Gökhan’ın kötü sürprizi, başta Afet ve Ayşe olmak üzere, konaktaki kimseyi memnun etmemiş; gelin-kaynana; aylardır yolunu gözledikleri Gökhan’ı bir kadınla görünce bunu kaldıramamıştır. Ayşe, bunu hazmedemediğinde ayılıp bayılırken Afet’in olayları hazmedememe biçimi çok başkadır. Kendi canı ne kadar yandıysa, Gökhan’ın canını da o kadar yakacaktır. Gözünü karartan Afet’i tüm konak ikna etmeye çalışır. Gökhan, yaptığına pişman olmuştur olmasına ama artık çok geçtir. Kalender, konaktaki kötü atmosferin dağılması için kolları sıvar, oğullarını ve gelinlerini denize götürür. Amaçları, yaşanan tatsızlıkları unutmak, iyi vakit geçirmektir. Tabi ki bu mümkün olmaz. Hazar’ın içinde zapt edemediği külhan beyi yine baş göstermiş ve soluğu parmaklıklar ardında almışlardır. Bozok erkeklerinin başı, büyük bir beladadır. Fakat bir el, bunları tüm belaların içinden çekip kurtarır. Bu el; Kalender’in aklını başından alacak, ona bildiği herşeyi unutturacak birinin elidir. Şimdilik kimse bu tehlikenin farkında değildir. Bozok erkekleri hapisten çıkmış, konağa nispeten sakin bir iklim hakim olmuşken bir Bozok klasiği olarak yine kapıya jandarmalar dayanır. Bu seferki ihbar hem çok ciddi, hem de Kalender Bozok’un kaldıramayacağı türdendir. Yani yine, Hazar ve Bella büyük bir sınavla karşı karşıyadır.

 

5.İSTANBULLU GELİN : Star Tv’nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin, AB’de aldığı 7,17 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk 5.sırada yer aldı.

Faruk ve Süreyya yol ayrımında!
Bir yol ayrımına gelen Faruk ve Süreyya geri adım atmamakta oldukça kararlıdırlar. Bu duruma seyirci kalmak istemeyen konak sakinleri özenle hazırladıkları oyunu devreye sokarlar. Garip’in şaşırtıcı sözleri Esma’nın onunla ilgili kesin yargılarını gözden geçirmesine sebep olur. Faruk, bir yandan Süreyya’nın hamlelerini çözmeye çalışırken bir yandan da Adem’i kontrol altına tutmaya çalışmaktadır. Ancak Adem kimsenin cesaret edemeyeceği bir intikam planını uygulayarak herkesi şok edecektir.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Meryem, Bizim Hikaye ve Savaşçı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Atv ve Fox tv. 3’er dizi. Kanal D 2 Dizi. Star ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Fox Tv, Kanal D ve Star Tv. 3’er dizi. Atv bir dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; AB’de 3 dizi ve Total’de 3 dizi ile Fox Tv. haftanın kanalı olmuşlardır.

 

YENİ DİZİLER :

ASLAN AİLEM (TRT1) :

ES Film yapımcılığında çekilen yönetmenliğini Ömer Uğur’un üstleneceği sıcacık bir Aile dizisi “Aslan Ailem” 15 Ekim Pazar akşamı TRT ekranlarına geliyor.

“Payitaht Abdülhamid” ve “İsimsizler” gibi önemli dizi projelerinin yaratıcısı ES Film, Yusuf Esenkal ve Serdar Öğretici, ‘Aslan Ailem’ ile ekranlara aile ilişkilerinin değerini anlattıkları, aynı zamanda romantizmi ve komediyi içinde barındıracak yepyeni bir projeye imza atacaklar.

Başrollerini; Akın Akınözü, Zerrin Sümer, Benian Dönmez, Hakan Salınmış, Ferdi Sancar, Fırat Altunmeşe, Bora Akkaş, Levent Özdilek, Burcu Özberk, Esra Sönmezer, Eda Şölenci, Mehmet Şeker ve İpek Özağan paylaşıyorlar.

Öykü ve senaryosunu Nuray Uslu ve Ayça Mutlugil’in yazdığı dizinin Genel Koordinatörlüğünü Sibel Tuna, Uygulayıcı Yapımcılığını Zeynep Tuna üstlenirken, dizinin müziklerinde klarnet virtüözü Serkan Çağrı imzası yer alacak.
Çekimleri Poyrazköy ve civarında gerçekleşen “Aslan Ailem”, karakterleri birbirinden farklı 4 erkek kardeş ile anne, baba ve babaannelerin etrafında dönen, bu eksende birbiriyle sürpriz bağlantılar yaşayacakları romantik, heyecanlı hikâyeleri de içinde barındıran tatlı, sıcak ve komik bir aile dizisi olarak 15 Ekim Pazar akşamı TRT1 ekranlarında…

Kenan İmirzalıoğlu’nun “Mehmet: Bir Cihan Fatihi” dizisi merakla bekleniyor. 03 Medya’nın yapımcılığını üstlendiği dizi yakında Kanal D ekranlarında olacak.

EKİM ayının ortalarına geldik bile. Bazı sezon dizleri henüz yayına başlamadı. Örnek TRT’in Diriliş Ertuğrul nedense bu yıl geç kaldı. Aslına bakarsanız elinde pek dizi de kalmadı. Payitah Abdülhamit bir de yeni başlayan Yalaza var. Önümüzdeki günlerde yeni dizler gelecektir. Zaten şu anda haftada 32 dizi ekranlara geliyor. Fazlasını takip etmek zor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir