Fatih Harbiye’deki Macit-Neriman aşkı, gerçek mi oluyor?

TV Programları

29 Ekim ’13

Kategori
TV Programları
Fatih Harbiye’deki Macit-Neriman aşkı, gerçek mi oluyor?

Not:Görseller internetten alınmıştır.


Fox TV.in ilginç dizisi Fatih Harbiye, 8.bölümü ekranlarımızdaydı geçtiğimiz cumartesi akşamı.Peyami Safa’nın, İstanbul’un iki ayrı semtinde, farklı kültürlerde yaşayan insanların uçlarda yaşadıkları duygularını harmanlayıp, bir potada eritmiştir. Bu yönü ile izleyicinin ilgisini çekmektedir. TNS ölçümlerine göre AB grubunda 6. Total’de 5. olmuştur.

Geçen bölüm sonunda, Şahika’nın iş ranseymanı için Neriman’ı arayan Macit telefonda cevap alamamış, Şinasi’nin yanında konuşamayan Neriman, şu anda uygun değilim deyip telefonu kapatmıştır. Telefonlardaki yanlış anlaşılmalar, Şinasi ile Neriman’ın aralarındaki ilişkiyi iyice zedelemiştir.

Şahika, Şinasi ile Macit’i her seferinde karşılaştırması, Neriman’ı üzmektedir. Şahika, bakır ile elması aynı kefeye koyacak değiliz. Şinasi’nin kalbi elmas gibidir, lafına o yüzden mi bozdurup, bozdurup harcıyorsun demesi iğneleyicidir.

Neriman musiki eğitimini yarıda bırakıp, resim bölümüne kaydolmak istemektedir. Babası Faiz Bey, insan yeni bir hayat kurabilir, yeni bir kader bulamaz, diyerek bu konudaki çekincelerini anlatır. Neriman, kim bilir ileride Arcaoğlu Tekstil’de desinatör olarak çalışmaya başlarsa şaşırmayalım.

Neriman’ın Dayı Kızları, Pelin ile Duygu aralarında sürtüşmeler başlamıştır. Pelin, Neriman’ı aralarına soktuğu için Duygu’yu suçlamaktadır. Pelin yeni bir oyunun peşindedir. Macit’ de bu durumun farkındadır.

Macit, o telefon konuşmasından sonra hızla Neriman’ın mahallesine gelir. Sokakta karşılaşırlar. Macit duygularını açıkça ifade eder, “Ben ilk defa birine bu kadar yenildim, seni tanımak istiyorum”. Der. Neriman Macit’i zorbalıkla suçlar. Her şeyi açıkça konuşurlar. Cihan onları görür, aralarında tam kavga çıkacakken Neriman, Macit’e lütfen diyerek, kavganın büyümesini önler. Macit mahalleyi terk eder. Büyük aşklar, büyük nefretlerden doğarmış. Neriman’ ın ki de öyle galiba.

Aslı’nın ablası Nezahat kardeşine ziyarete gider, kocası tarafından dövüldüğünü görünce kardeşini alıp eve götürmek ister. Aslı istese de mahalle baskısından mı nedir, gidemem, geri dönemem deyip gelmez.

Fettan kızımız Şahika, Neriman’ın cep telefondan mesajlar atarak, onun ricasıymış gibi kendisini işe aldırır. Kendisi de işi şansa bırakmam, ben yaparım demiştir. Macit’ e sayesinde, Neriman ile daha sık karşılaşacağını da söyler.

Özlem bir toplantı için, Şinasi’nin kendisine kavalyesi olmasını emrivaki ile ister. Babası da ayrıca telefon eder, katılmasını rica eder.

Şirketin durumu, Macit’in babası aleyhine bozulmaktadır. Tek çözüm vardır, Macit’in Pelin ile evlenmesi.

Macit’in gideceği toplantı yerini Şahika duymuştur. Şinasi de Özlem ile aynı toplantıya gidecektir. Fahriye ve Şahika bu toplantıyı Şinasi için gitmelisin diyerek Neriman’ı ikna ederler. Şahika da giyeceği kendi elbisesini verir. Toplantıya Neriman ile Şinasi katılacaktır. Faiz beyden izin alınır. Neriman, Şinasi ile gider, sonunda Macit ile mi dönecek dersiniz. Neriman, Özlemi de orada görünce şok olur. Şinasi ile Neriman masada çocukluk arkadaşı mı, mahalleden arkadaş mı diye tartışırken, Macit Arcaoğlu gelir, omzundan dokunarak “Neriman” diye seslenir. Neriman o an düşündüklerini sessizce dile getir. “Gitmeyi o kadar diledim ki, aşkın garip yağmuru dindi. Kalbim, bana bir söz söyle artık, bir garip tufan bekliyo…”  Macit’in sıcacık elini omunda hissederek.

Haftaya olacakları düşünmek bile istemiyorum. Aşk tesadüfleri sever diye bir film izlemiştim. Demek ki, böyle aşklarda her zaman garip tesadüfler olabiliyor.

Kadir Doğulu ile Neslihan Atagül, dizideki dans sahnelerinde aralarındaki elektriklenme nedeniyle, gerçek hayatta da aşka dönüştüğü, magazin sitelerinde dedikodular dolaşıyor. Yeni filizlenen bu aşk bakalım hangi noktalara gidecek, hep birlikte göreceğiz. Yakın dostları da onları birbirlerine yakıştırmaktaymış. Haydi hayırlısı…

Son söz, bu güzel dizi için Koliba Film, Yapımcısı Ata Türkoğlu, Yönetmen Sadullah Celen ve tüm oyuncu kadrosuna ve de tüm ekibine izleyici adına çok teşekkürler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir