Geçen Haftanın (11 – 17 Eylül 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 18 EYLÜL

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 11 – 17 Eylül 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 18 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İsimsizler, Dolunay, Meryem, Bu Sayılmaz (Yeni bölüm yayınlanmadı), Seven Ne Yapmaz, Kanatsız Kuşlar, Ateşböceği, Ver Elini Aşk, Bizim Hikaye (Yeni), Şevkat Yerimdar, Arka Sokaklar, Kalp Atışı, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Yeni Gelin, Yalaza (Yeni Dizi), Rüya, Savaşçı ve Çocuklar Duymasın dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Fox Tv’nin Şevket Yerimdar 7,67 reyting puanı ile bu hafta da birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin sezon dizisi ‘Kalbimdeki Deniz’ 35.bölümünde aldığı 4,30 puanla 1o. sırada yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Kanal D’nin “Meryem” dizisi bu hafta 6. bölümde aldığı 7,87 puanla birinci sırada yer almıştır. Atv’nin ‘Kanatsız Kuşlar’ AB’de de aldığı, 3,80 puanla 10.sırada yer aldı.

YENİ BAŞLAYAN DİZİLER :

BİZİM HİKAYE (Fox Tv) :

MedYapım’ın yapımcısı olduğu “Bizim Hikaye” bir aile draması… Senaryo Hatice Meryem ve Banu Kiremitçi, Yönetmeni ise; Serdar Gözelekli yapıyor.

Bizim-Hikaye fikri

Oyuncular: Hazal Kaya, Burak Deniz ve Reha Özcan, Nesrin Cavadzade, Yağızcan Konyalı, Nejat Uygur, Pınar Töre, Berkay Akın, Evrim Doğan, İsmail Karagöz, Korhan Fırat, Mehmetcan Mincinozlu, Alp Akar, Zeynep Selimoğlu, Ömer Sevgi.

Konu: Şehrin yoksul semtlerinden birinde yaşam mücadelesi veren bir aile ve o ailenin adeta annesi haline gelmiş en büyük çocuğu Filiz’le başlar hikayemiz… Anneleri terk edip gittiğinden beri 5 küçük kardeşine bakan Filiz, alkolik babaları Fikri’ye rağmen ailesine sahip çıkar ve şikayet etmeden hayata sıkı sıkı tutunur. Filiz gibi kardeşleri de asla kasvete kapılmayan, başlarının çaresine bakmayı öğrenmiş, güçlü ve dik duran çocuklardır; Filiz’in bir küçüğü üstün zekalı Rahmet, onun bir küçüğü, şimdiden zorlu bir yasak aşk yaşayan Hikmet, onun bir küçüğü vicdanlı ve duygusal Kiraz, onun küçüğü Fikret ve en küçükleri 1.5 yaşındaki İsmet. Filiz bütün hayatını kardeşlerine adamış, en yakın arkadaşı ve komşusu Tülay’la dertleşen, günü birlik işlerden para kazanmaya çalışan, sorumlulukları kendinden büyük bir genç kızken birden hayatına yakışıklı ve karizmatik Barış girer. Bir anda çıkıp gelen bu esrarengiz genç adam, hem Filiz’in kalbini kazanıp hem de ailenin bir parçası olabilmek için elinden geleni yapacaktır. Filiz’e ilk gördüğü anda aşık olan Barış onu etkileyebilmek için çabalarken, Filiz zorlu hayatında aşka yer olmadığını düşünür ve Barış’a karşı hissettiklerini inkar etmeye çalışır. Senelerdir Filiz’e aşık olan polis Memuru Cengiz’in korumacı tavrı da eklenince işler Barış’ın sandığı kadar kolay ilerlemez. Üstüne üstlük Barış’ın gizlediği kimliği ve esrarengiz yaşantısı da ilişkileri için bir tehlike oluşturur.

YALAZA (TRT1) :

Yapımcılığını Sinegraf – Osman Sınav’ın yaptığı romantik komedi ve drama dizisi olan Yalaza’ın
yönetmeni Osman Sınav, Mehmet Bahadır Er ve Yücel Hüdaverdi birlikte yapıyor.
Senaryosunu: Hasan Kaçan, Uğur Kaçan, Sadettin Tolan, Eda Tezcan ve Makbule Kosif yazıyorlar.

yalaza-dizisi-trt1-620x320

Oyuncular: Sinan Albayrak, Didem Balçın, İpek Tuzcuoğlu, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Erol Aksoy, Gamze Karaduman, Merve Erdoğan, Lalizer Kemaloğlu, Ergül Miray Şahin, Mert Carim, Tibet Tursun, Kerem Muslugil, Ercü Turan, Zeynep Gülmez, Gizem Koçer, Erdal Cindoruk, Elif İnici, Batuhan Aydar, Özkan Ayalp, Ömer Gecü, Eray Ayaz ve Eylül Naz Özgen oynuyorlar.

Konu: Yalaza dizisi, Adapazarı Taraklı’da doğup büyümüş beş çocuk babası, dört yetişkin kızı, afacan küçük oğlu ve evin etrafında kasap kedileri gibi dolanan damat adayları dışında pek bir sıkıntısı olmayan İbrahim’in hikayesini anlatacak. Yalaza’da güler yüzlü, sevecen bir Anadolu insanı, ibrahim var. Aşkla mantık arasında kalmış İbrahim, zaman zaman bunalıp dünyadan el etek çekmeyi düşünse de, her şeye rağmen seven, hayatı seçen, tevekkül eden, pozitif kişiliğiyle dikkat çekiyor. Yalaza kültürünün kendine has esprili anlatım tarzına yer veren dizi, sıcak ve tarihi kasaba görüntüleriyle de izleyiciyi ekranların başına kilitlemeye hazırlanıyor.
Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Şevkat Yerimdar 16.Bölüm (Fox Tv)………………………….7,41 – 22,16

2.Arka Sokaklar 448.Bölüm (Kanal D)………………………..6,36 – 18,87

3.Kalp Atışı 11.Bölüm (Show Tv)………………………………..6,27 – 18,34

4.Dolunay 11.Bölüm (Star Tv)…………………………………… 6,02 – 18,32

5.Savaşçı 12.Bölüm (Fox Tv)………………………………………5,69 – 17,24

6.İsimsizler 14.Bölüm (Kanal D)…………………………………5,24 – 16,26

7.Yeni Gelin 16.Bölüm (Show Tv)………………………………..5,21 – 16,59

8.Meryem 7.Bölüm (Kanal D)…………………………………….5,13 – 15,67

9.Seven Ne Yapmaz 2.Bölüm (Atv)……………………………..4,92 – 15,16

10.Kanatsız Kuşlar 13.Bölüm (Atv)………………………………4,87 – 15,17

 

AB’de ilk 10 :

1.Kalp Atışı 11.Bölüm (Show Tv)……………………………….8,32 – 25,00

2.Meryem 7.Bölüm (Kanal D)……………………………………7,51 – 23,12

3.Dolunay 11.Bölüm (Star Tv)…………………………………..6,78 – 19,03

4.İsimsizler 14.Bölüm (Kanal D)………………………………..5,92 – 17,82

5.Ver Elini Aşk 2.Bölüm (Kanal D)…………………………….5,08 – 15,98

6.Şevkat Yerimdar 16.Bölüm (Fox Tv)………………………..5,41 – 18,55

7.Fazilet Hanım ve Kızları 14.Bölüm (Star Tv)…………….5,13 – 16,32

8.Bizim Hikaye 1.Bölüm (Fox Tv)……………………………..4,49 – 14,66

9.Çocuklar Duymasın 8.Bölüm (Kanal D)…………………..4,48 – 13,61

10.Savaşçı 12.Bölüm (Fox)…………………………………………4,09 – 12,36

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.KALP ATIŞI : Show Tv’nin sevilen dizisi Kalp Atışı 11.bölümünde AB’de aldığı 8,32 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 1.sıraya yükseldi.

ed44676c83787f5400d52251ade7f2e5_840

“Kalp Atışı”nın 11. bölümünde; Eylül Sinan’dan duyduklarıyla büyük bir şok geçirir. İlk günden beri yaşadığı her şeyin gerçekliğini sorgularken, Ali Asaf ile arasına da büyük bir duvar örer. Ali Asaf bu soğukluğun nedenini anlamaya çalışırken, bir yandan da büyük bir vaka ile karşı karşıya gelirler. Ali Asaf’ın bulduğu etkileyici çözüm herkes için bir mucize yaratmıştır. Tüm bunlar hastanede soluksuz bir heyecanla yaşanırken, ekibe yeni katılan doktor adayı da Eylül için büyük bir sürprizdir. Fatih’in Bahar’ın ölümüyle yaşadığı travma kimseye zarar vermeden engellenebilecek mi? Ali Asaf’ın Eylül’e her yakınlaşmak istediğinde aralarına giren engellere, bu sefer bir de Eylül’ün asla kabullenmediği kız kardeşi mi eklenecek? Tüm bu sorular cevabını ararken, Eylül’ün bir takım gerçeklerle yüzleşmesi de an meselesidir. Üstelik bu sefer Ali Asaf da ilişkilerine dair bazı cevaplar beklemektedir.

2.MERYEM : Kanal D’nin yaz dizisi Meryem artık sezon dizisi olarak devam ediyor. 6.bölümünde AB’de aldığı 7,51 reyting puanı ile 2.sıraya düştü.

meryemin-sesinden-yeni-baslayanlar-icin-meryem-7.

Meryem 7. Bölümde Meryem, kaza hakkındaki gerçekleri Savaş’a itiraf etmeye hazırlanıyor!

Güçlü’nün ısrarıyla, Burcu kazaya dair gizli dosyaları yeniden açar. Meryem’in de haberdar olduğu bu dosya, Oktay’ın kendisinden sakladığı gerçekleri de su üstüne çıkarır. Meryem, artık Oktay’ı tanıyamamaktadır ve ona güveni kalmamıştır. Oktay ile yüzleşen Meryem, aralarındaki her şeyin bittiğini söyler.

Öte yandan Savaş, Meryem’in savcı Oktay’ı koruduğuna emindir ve bunun nedenini merak eder. Savaş, Meryem’in suçlu olmadığını düşünür ve bu olayı sorgulamaya başlar. Oktay ile gizli ilişkisi olan Beliz de Oktay’ın korkusunun nedenini merak eder. Meryem’in kendisinden ayrılmasıyla büyük bir şok yaşayan Oktay, Meryem’in tüm gerçekleri Savaş’a itiraf edeceğini söylemesi üzerine köşeye sıkışır.

3.ŞEVKAT YERİMDAR : Fox Tv’nin Cuma akşamları ekranlara gelen komedi dizisinin 16.bölümünde Total’de aldığı rekor 7,41 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta da 3. sırada yer aldı.

Sevkat-Yerimdar-4093-galeri-resim-33ee6ff2-b

Esin, Şevkat’le başlarının beladan hiç kurtulmadığını ve evlenecek olmalarına rağmen romantizm yaşayamadıklarını fark eder. Bu zorunlu flört talebi Şevkat için yepyeni bir sınav olacak ve işler hiç ummadıkları şekilde karışacaktır. Seval bu yakınlaşmadan hiç memnun olmaz ve bozmak için elinden geleni yapar.

Cuma, yan mahallenin belalı katili ayı Tahir’in kombisini tamir edemez ve başına büyük bir bela alır. Tahir Cuma’yı öldürmeye niyetlidir. Cuma bu işten de kurtulabilecek midir? Bora, mahallenin başına bir çeteyi musallat eder. Artık kimsenin huzuru kalmamıştır. Esin ve Şevkat’in arası tam düzelmişken, gelişen olaylar sonucunda rüzgar Seval’den yöne döner ve Esin’in herşeyi yanlış anlayacağı bir kargaşanın içine düşerler.

4.DOLUNAY : Star Tv’nin sevilen dizisi 11.bölümünde AB’de aldığı 6,78 reyting puanı ile bu hafta da 4.sırada yer almıştır.

75888 dolunay

Ferit, Nazlı’nın sakladığı sırrı bulmaya çalışıyor

Ferit Nazlı’nın bir sır sakladığından emindir. Sevdiği kadını kendinden uzaklaştıran bu sırrı bulmak için elinden geleni yapar. Nazlı hayallerine bir adım daha yaklaşmıştır. Coşkuyla restoranı için hazırlık yaparken beklenmedik olaylar yüzünden işler hiç de planladığı gibi ilerlemez. İstanbul’dan uzaklaşmalarını gerektirecek bir gelişme ile Nazlı ve Ferit’in ilişkisi farklı bir boyuta taşınır. Nazlı’nın Ferit’e karşı olan tutumu Deniz’i cesaretlendirir. Alya ise bu yakınlaşma karşısında kozlarını oynamaya hazırdır.

5.ARKA SOKAKLAR : KANAL D’nin kıdemli dizisi bilmem kaçıncı sezon olarak devam ediyor. Tam 448 bölüm oldu. Hala sevilen dizi olarak Total’de aldığı 6,36 puanla 5.sırada yer aldı.

59b93944a781b61fdcc04328

Suat’ın başına gelenler Çoban Ailesi’ni sarsmıştır. Hem Çoban Ailesi, hem de ekip yine zor zamanlardan geçmektedir.

Mesut, Urfa’ya tayin olmuş ve sınır bölgesindeki operasyonlarda görevlendirilmiştir. Yüklü miktarda mühimmat ele geçirirler. Selin ve Tunç sürpriz yapıp yanına ziyarete gider. Mesut, köy çocuklarının iyi eğitim alması için, kendini seferber eden Necmi Öğretmen ve eşiyle tanışır. Aralarında yakın bir dostluk oluşur. Selin geldiği zaman onunla da tanışırlar.

Bütün katliamların ve bombalı eylemlerin başında olan kişinin kod adının Civan olduğu tespit edilmiştir. Mesut ve birlikte çalıştığı ekip örgüt liderini bulabilmek için gece gündüz aramalara devam eder. Necmi öğretmen karısının gözleri önünde terör örgütü lideri tarafından kaçırılır. Mesut haberi duyar duymaz, öğretmeni kurtarmak için Civan’ın peşine düşer.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İsimsizler, Dolunay, Meryem, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı ve Savaşçı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Kanal D; 3 dizi. Fox Tv, Show Tv ve Atv; 2’şer dizi. Star Tv; bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Kanal D; 4 dizi. Fox Tv; iki dizi. Star Tv; 2 dizi. Show Tv ve Atv birer dizi ile yer aldılar.

Bu haftanın kanalı; AB’de 4 dizi ve Total’de 3 dizi ile Kanal D haftanın kanalı olmuşlardır.

 

YENİ DİZİLER :

CENNETİN GÖZ YAŞLARI (Atv) :

Süreç Filmin yapımcılığını üstlendiği dizinin yapımcısı Ali Gündoğdu. Yönetmen Sadullah Celen. Oyuncular: Berk Atan, Esra Ronabar, Almila Ada, Zehra Yılmaz, Güler Ökten, Yusuf Akgün, Hazım Körmükçü, Sueda Çil, Çiçek Acar, Ebru Destan ve Ali İpin rol alıyor.

images cennetin

Cennetin Gözyaşları; Bazı bağlar vardır, hiç kopmayan… Anne çocuk gibi, kadim dostluklar gibi, gerçek aşklar gibi… ‘Cennetin Gözyaşları’ bu kopmayan bağların kadim öyküsü. Kopmayıp kördüğüm haline gelen bağların. Çünkü kimse kaderinden kaçamaz.

Önümüzdeki hafta, Cennetin Gözyaşları’ndan başka Fox Tv’de Kayıt Dışı, Kanal D’de Tutsak gibi yeni dizler ekranlara geliyor. Show Tv’nin Rüya dizisi pazar akşamı 10.bölümde final yapıyor
Eylül ayının 2.haftasını geçtik. Artık sezon dizileri yayına girmeye başladı.Geçen hafta, Savaşçı 11. bölüm ve Kalbimdeki Deniz 35.bölümü ekranlara geldi. Bu hafta da; Kırgın Çiçekler, Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, No:309, Türk Malı, Aşk ve Mavi ve İstanbullu Gelin gibi iddialı dizilerin yani bölümleri geliyor. 2017 – 2018 dizi sezonu şimdi başladı. Reytinglerde öne çıkan dizileri hep birlikte göreceğiz.

Yeni sezon bütün oyuncularımıza, yapımcılarımıza ve kanallara hayırlı olsun.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir