Fatih Harbiye / Yokluğun Karanlık!

Genel TV Programları

BoABpg1CIAAs0xm maci

Show Tv.in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye” 36.Bölümü ile ekranlarımızdaydı. Geçen bölümde Macit kaçırılmış, Şinasi’den şüphelenmiş, hep birlikte ters köşe olmuşuz. Reytinglerde, AB’de 5.sırada, Total’de 6.sırada yer almış.

Macit geçen bölüm sonunda, “Güzel gözlüm, sana geldim, seni aşağıda seni bekliyorum.” Demişti. Arabasından inmiş beklerken boynuna aldığı bir sopa darbesiyle bayılmış, resmen kaçırılmıştı. Meğerse kaçıran Kerim beyin alacaklısı, belalısı Erdinç kaçırmış, bir depoya kapatmış. Macit, çaresiz beklemeye başlamış, kaçıranın kim olduğunu da görmemişti. Şinasi’nin Cihan ile konuşmasında; “Cihan yarın biraz şaşıracaksın kardeşim” lafı, şüpheleri Şinasi’ye çekmişti.

Neriman, ısrarla aramalarına cevap alamamış, zira cep telefonu elinden düşmüş, kaçıran tarafından kapatılmış, bir kenara atılmıştı.

Cihan, Şinasi’yi arar bulamaz. Şinasi’nin “Sen eksik kalansın” bestesini açar, tek başına kafayı çeker. Sonra da Şinasi’yi evinden arar. Nezahat, Cihanı kapıyı açınca pek tuhaf olur.

Ekran Alıntısı.PNG 36.1

Pelin, evde nişan yüzüklerini kutudan çıkartıp kontrol eder, sonra da Macit’i cep telefonundan arar, bulamaz. İnci Hanımı arar, Macit’i sorar, toplantımız vardı bulamıyorum, aradığımı söylersiniz. İnci Hanım, 2 gece geçti diyerek kocası Kerim Beyin gamsızlığından dem vurur.

Ekran Alıntısı.PNG 36.2

Pelin, Şahika’yı arar, Macit’i aradığını bulamadığını söyler. Şahika; Neriman evde, Macit Bey aşağıda diye bilgi verir. Cihan gelip, Fahriye’yi Neriman’ın evinden alır. Şinasi’yi sorar, Neriman beni aramadı Cihan diye cevap verir.

Ekran Alıntısı.PNG 36.3

Şinasi, deniz kıyısında bir bankta otur, saatlerce Macit ile yaptığı kavgayı ve yediği dayağı düşünür. Düşündükçe de Macit’e olan kini artar.

Şirkete Selim Beyin avukatları gelir, Kerim Beyin şirket ortaklığı ile ilğili işlemleri başlatmak üzere gelmişlerdir. Kerim Bey, Selim Beye, böyle anlaşmamıştık. Selim bey bence de böyle anlaşmamıştık.

Özgür şirkete gelir, İnci Hanım Macit’i iki gündür bulamıyoruz. Lütfen bize yardım et. Özgür en son konuşmamızda Neriman’ın mahallesine gittiğini söyler.

Gülter Hanım, Neriman odasına gelir, gece gece nereye gittin diye hesap sorar. Neriman, bundan sonra kimse geleceğimle ilgili hiç kimse karar vermesin, çünkü bu hayat benim. Evet Macit’leydim, bundan sonra kimleysem ne yapıyorsam, babama ve sana onu söyleyeceğim. Benim gizlim saklım yok, ben Macit’i seviyorum.

Ekran Alıntısı.PNG 36.4

Macit, kendine gelince eli ayağı bağlı olduğunu görür. Çok çabalar, bağırır, çağırır. Şinasi’den şüphelendiği için avazı çıktığı kadar, Şinasi… diye bağırır.

Şinasi’nin telefon konuşmasını Fahriye duyar. Sanki Macit’i o kaçıran kendisiymiş gibi, paranızı ödeyeceğim, der.

İnci Hanımı Özgür, Neriman’ın evine getirir. Kapıyı Gülter Hanım açar. Macit’in annesiyim, Neriman ile konuşmam lazım. Faiz Beye Macit ile Neriman hakkında konuşmamız lazım. O sırada gelen Cihan, kapıda bekleyen Özgür ile görüşür. İnci Hanım ile Faiz Beyin konuşması oldukça sert geçer. Faiz Bey, oğlunun koynundakini başka yerde ara, benim kızım bütün gece benim yanı başımdaydı. Hadi Hanım hadi, güle güle diyip, kibarca kovalar.

Çıkışta Neriman ile karşılaşır. Neriman burada ne arıyorsunuz deyince, İnci Hanım Macit’i oğlumu arıyorum.

Ekran Alıntısı.PNG 36.5

Neriman daha sonra Fahriye ile konuşur, bürosuna gider. İnci Hanım ile Özgür polise gider, şikayette bulunurlar. Fahriye ile Neriman konuşurken Şinasi yanlarına gelir, hayrola cevap vermiyor mu? Neriman, şu anda çok sinirliyim, Macit’i kavgaya sen zorladın. Sürekli etrafımda görmek istemiyorum, ne ilgini istiyorum, ne de sevgini. Ben Macit’i seviyorum, der v e gider. Şinasi masaya attı yumrukla her şeyi dağıtır. Gürültüye gelen Rüya, ne olduğunu sorar. Şinasi, sonra konuşalım, yoksa kalbini kırarım. Rüya, daha önce de kırmışlardı.

Pelin de Macit’in kayıp olduğunu öğrenir. Pelin, kimden şüpheleniyorsunuz, deyince Özgür var, Şinasi…

Cihan ile Şinasi konuşurken polis gelir ve Şinasi’ye zanlı olarak alıp götürür.

Ekran Alıntısı.PNG 36.6

Kadar Hanım yara bere içindedir. Kocası ve oğlu Emre’ye şikayet eder. Emre ben onlara yapacağımı biliyorum, ama karnında oğlum var. Kader Hanım, torunumu doğursun, ölünceye kadar annesinin evinde otursun. Zehra Hanımı mahkemeye verir.

Ekran Alıntısı.PNG 36.7

Asım bohçasını alır, Nezahat’ın kapısına dayanır. Annem, Kader Hanımın dolduruşuna gelmiş. Seni seviyorum, ne olur al. Gelen komşu anneni mahkemeye vermiş, keşke sokak ortasında dövmeseydi. Asım Bey duyduklarından çok şaşırır. Nezahat da şaşkındır, bohçayı tekrar Asım’ın kucağına verir, kapıyı kapatır.

Şinasi, karakolda sorgulanır. Annesi ile Kader Hanımın davası zanneder. Komiser, ne diyorsun oğlum sen. Macit Aracaoğlu’na ne yaptın, Macit Arcaoğlu nerede?

Ekran Alıntısı.PNG 36.8

Macit’in karşısına Erdinç Bey oturur. Macit beni niye kaçırdın? Baban benim paramı batırdı, paramı almak için seni kaçırdım. Macit, ne kadar? Erdinç, 10 milyon dolar diye cevap verir. Bu parayı söke söke alacağım. Macit’in bağlarını çözerler, depoda bırakır gider.

Ekran Alıntısı.PNG 36.9

Şinasi’nin sorgusu devam eder. Özgür, Kerim beye pek gelişme yok. Sadece Macit’in telefonu Neriman’ın evinin yakınında bulunmuş. Cihan da karakola gelir. Özgür Cihan’a, sen de varsın bu işin içinde, söyle nereye kaçırdınız? Duygu da oradadır, ne olmuş Şinasi ile mi kavga etmişler.  Cihan Özgür’e, benim kardeşim elini kana bulamaz, adamdır o adam, der.

Ekran Alıntısı.PNG 36.11

Macit depoda hırsından kapıları tekmeler. Kimse yok mu diye bağırır. Sesini kimseye duyuramaz.

Ekran Alıntısı.PNG 36.12

Feyza Hanım da şirkete gelir. Kerim Bey ile İnci Hanıma şirketten ne zaman gidiyorsunuz? Selim Bey, şimdi sırası değil, daha önemli bir meselemiz var. İnci Hanım her şey sizin olsun, benim oğlum yok diyerek feryat eder. Feyza Hanım, Neriman’ın yanında teselli buluyordur der, gider.

Erdinç, Kerim Beye telefon eder. Kerim Bey, şu anda seninle uğraşamayacağım, sonra konuşalım der ve telefonu kapatır. Telefon tekrar çalar, bu defa İnci hanım açar. Macit’in video görüntülerini gören İnci Hanım şok olur. Pelin de bakar. Macit’in depodaki çırpınışlarının görüntüleridir. Pelin kim bunlar Kerim amca deyince, İnci hanım Erdinç Bey diyerek cevap verir. Kerim Bey, 10 milyon dolar borcum yüzünden kaçırdı, ben bu parayı bulamıyorum. Pelin, bana o adamın telefonunu verin.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Macit, depoda çaresiz beklemededir. Neriman’ı düşünmeden edemez. Eski güzel günler gelir aklına. Düşündükçe çıldıracak gibi olur.

Fahriye Neriman ile konuşurken, Şinasi’den duyduklarını hatırlar. “Paranın yarısını verdim, arabayı da ortalıklardan kaldırın” lafı zihnini kurcalar. Zehra Hanım da Şinasi’nin karakolda olduğunu duyar, baygınlık geçirir. Neriman da karakola gider.

Pelin parayı bulmanın çarelerini arar. Bir hafta sonra derler, bana bu gün lazım. Şirketi bankaya ipotek ederseniz veririz derler. Feyza Hanım, bu onların sorunu, ne yaparsa yapsınlar. Çok sinirlenir, gider. Kocası Selime de bir şeyler söyler. Pelin, Erdinç Beyi arar, istediğiniz para hazır. Buluşma adresini alır. Şahika, Neriman’ı arar. Macit’in kaçırıldığını söyler. Neriman her şeyden haberim var, Özgür’den öğrenmiştir.

Şinasi kelepçelenerek götürülür, gözetim altına alınır. Neriman arkasından bağırır, Şinasi, Macit nerede?

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Macit, oturduğu yerde uyuya kalır. Gelinlik içinde Neriman’ı koluna takmış yürüyorlardır. Seni seviyorum der ve duvağı açar. Karşısında gelinlik içindekinin Pelin olduğunu görünce, kabuslu rüyadan uyanır. Hayır, hayır diye bağırır.

Pelin, İnci Hanım ile Kerim Beye, parayı buldum. Macit’i kurtaracağım. Siz eve gidin, ben gece kendi ellerimle Macit’i size getireceğim. İnci Hanım, senin yüzünden ne durumlara düştük diyerek, kocası Kerim’e ağlayarak isyan eder.

Ekran Alıntısı.PNG 36.14

Aslı, karnındaki oğlu Umut’a şarkı söylerken kapı çalar. Gelen kocası Emre’dir. Elindeki meyve tabağı yere düşer. Def ol evimden, elindeki bıçağı çeker. Emre bıçağı almak isterken eli kesilir. Aslı hemen kapıyı kapatır. Emre, hepinizin Allah belasını versin diyerek gider.

Şinasi, ser verir, sır vermez. Arpacık kumrusu gibi düşünür. O sırada Rüya, nezarete ziyarete gelir. Rüya, ben senin masum olduğunu biliyorum, sana bir avukat lazım.

Zehra Hanım, oğlunun hapsi konusunda Neriman’ı suçlar. Nezahat da sen Şinasi’nin Macit’e kötülük yaptığını nasıl inanırsın diyerek bağırır.

Pelin, Özgür’ü çağırır. Macit’i kurtarmamız lazım. Özgür nereye götürmem lazım deyince, Pelin birlikte gideceğiz.

Erdinç Bey Macit’e, babanız hırslı insan, hırçın. Dünyayı yukarı doğru uzanan dağ zannediyor. Oysa dünya yuvarlaktır diye, laflar söyler. Babanızı piyasada hiç seveni yok. Erdinç, paramı bulmuş, sağ olsun deyince gözleri fal taşı gibi açılır. Erdinç bu gece serbestsin der ve çeker gider.

Ekran Alıntısı.PNG 36.15

Neriman ve Fahriye aralarında konuşurken Şahika, Macit’i iş için kaçırıyorlar, olan gene Şinasi’ye oluyor, der. Neriman, ne biliyorsun lütfen anlat Şahika. Şahika, yüklüce bir para istiyormuş. Pelin parayı bulmuş, o kurtaracakmış. Macit, hayatını Pelin’e borçlu…

Feyza Hanım kocası Selim Beye, Kerim Beyin borcu için Pelin Macit’i kurtaracak. Macit için canını bile kıydı, şimdi parayı mı düşünecek?

Duygu da Macit’i kurtarmak için gelmek ister, Pelin hayır der. Diğer taraftan, Neriman ben böyle duramam diyerek evden çıkar. Duygu’ya telefon eder, neredesin seni görmem lazım. Bir taksiye atlayıp, Arcaoğlu şirketine giderler. Duyu’ya Macit’in yerini sorar. Duygu, telaşlanma dese de, Neriman, ben telaşlanmıyorum, ben ölüyorum. Macit için yapacak hiçbir şeyim yok. Fahriye o sırada masada adres yazılı not kağıdını bulur, Neriman’a hadi gidelim, der.

Şinasi, Neriman benim Macit’i kaçırdığımı inandı ya, bu beni bitirdi der Cihan’a… Cihan, sen buradan çık, Neriman’ı şu duvarların arkasında bırak.

Çıkarlar, Fahriye Macit’e gitmek istiyor musun diye sorar, adresi gösterir. Hemen bir taksiye atlayıp adrese giderler.

Erdinç, Macit’i arabasına bindirir. Sabrın için teşekkürler. Bir espri yapar, ne demişler, Dedesi koruk çalmış, torunun dişi kamaşmış. Bu söz benim de hoşuma gitti. Özgürlüğe hazır mısın? Macit Arcaoğlu…

Ekran Alıntısı.PNG 36.17

Özgür ile Pelin, buluşma yeri olan karanlık ormana gelirler. Özgür, sen bekle ben götüreceğim, der ve iki çanta ile karanlık, sisli otamada ağaçlar arasında ilerler. Arabanın farları önünde durur. Erdinç adam ile yaklaşır. Çantadaki paraları kontrol derler. Pelin de senet dosyasını alır. Her şey tamadır. Macit arabadan iner.

Ekran Alıntısı.PNG 36.19

Neriman ile Fahriye taksiden inerler. Cihan Fahriye’yi arar, biz Macit’i kurtaracağız deyince, Cihan çok sinirlenir, çabuk dönün.

Ekran Alıntısı.PNG 36.SON

Erdinç Bey Pelin’e sizinle çalışmak büyük bir zevkti. Der ve gidiyoruz çocuklar, paraları alır ve arabalarına binerler. Pelin, Macit’e gülümser, tam sarılacakken, Neriman, Macit diyerek koşar gelir, boynuna sarılır. Pelin öylece ümitsiz boş gözlerle bakar kalır. Ve 36.bölüm burada biter.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Macit’i kurtaran Pelin, keyfini süren Neriman olmuştur. Neriman’ın, Macit’in yokluğundaki karanlığı aydınlatan, Pelin olmuştur. Bu kavuşma sahnesi Neriman’ın için, aydınlık günlerin göstergesi olacaktır. Macit, Pelin’e olan 10 milyon doları nasıl ödeyecek? Şinasi artık Neriman’dan ümidini tamamen kesecek mi? Macit ile Neriman’ın düğünü yakın mı? İlerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

Koliba Filmin, Peyami Safa’nın romanından aktarılan dizimiz, şüphesiz romanın bire bir kopyası değil. Bu romandan esinlenerek yazan senaristlerimiz kendilerinden çok güzel diyaloglar da ekliyorlar. Ayrıca Kadir Doğulu’nun oyunculuğu da tartışmasız harika. Diğer bütün oyuncularda seçilmiş, her birinin hakkını yememek lazım.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanıla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir