Geçen Haftanın (04 – 10 Eylül 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 11 EYLÜL

Geçen hafta Bayram haftası olduğu için bir çok dizinin yeni bölümü yayınlanmadı. O nedenle 29 Ağustos – 3 Eylül haftası kayda değer görmediğimden yayınlamadım.

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 04 – 10 Eylül 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 15 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İki Yalancı (Final), Deli Gönül (Final), Dolunay, Rüya, Meryem, Bu Sayılmaz (Yeni bölüm yayınlanmadı), Sevan Ne Yapmaz (Yeni), Kanatsız Kuşlar, Ateşböceği, Ver Elini Aşk (Yeni), Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı, Kalbimdeki Deniz (Yeni Sezon), Rüya (Yeni gününde), Savaşçı (Yeni Sezon) ve Çocuklar Duymasın dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Fox Tv’nin Şevket Yerimdar 7,67 reyting puanı ile bu hafta da birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin sezon dizisi ‘Kalbimdeki Deniz’ 35.bölümünde aldığı 4,30 puanla 1o. sırada yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Kanal D’nin “Meryem” dizisi bu hafta 6. bölümde aldığı 7,87 puanla birinci sırada yer almıştır. Atv’nin ‘Kanatsız Kuşlar’ AB’de de aldığı, 3,80 puanla 10.sırada yer aldı.

Bu hafta iki dizi final yaparak veda etti.

Fox Tv’nin Deli Gönül 10.bölümünde erken final yaptı. Kanal D’nin İki Yalancı dizisi de 9.bölümünde erken final yaparak ekranlara veda etti. Pazartesi gecesi ekranlara gelen her iki dizide reytinglerde başarılı olamamışlardı.

YENİ BAŞLAYAN DİZİLER :

SEVEN NE YAPMAZ (Atv) :

Yapımcılığını MF Yapım’ın üstlendiği, başrollerini Yusuf Çim ve Seren Şirince’nin paylaştığı Seven Ne Yapmaz dizisinin ilk bölümü Atv’de ekranlara geldi. Diğer rollerde; Ecem Çalık, Serhat Parıl, Şeyla Halis, Sertan Erkaçan ve Ferzan Hekimoğlu rol aldı.

seven-ne-yapmaz

Yönetmenliğini Metin Balekoğlu’nun yaptığı, senaryosunu ‘Bazı Filmler Yazı Grubu’nun yazdığı dizide Safranbolu’dan İstanbul’a uzanan bir aşk hikayesi işleniyor.
Konu: Uçarı, çapkın, yakışıklı Ozan Ekinsoy, Türkiye’nin büyük holdinglerinden Ekinsoy Holding’in veliahtıdır. Fakat yaptığı büyük bir hata nedeniyle babası Orhan tarafından köye gönderilerek cezalandırılır. Ozan memlekette, o güne kadar tanık olmadığı saf bir yüreğe ve güzelliğe sahip Nazlı’yla karşılaşır. Annesiz ve babasız büyüdüğü halde yaşadığı köyün göz bebeği olan Nazlı, kendi ayakları üstünde durmayı başarabilen, cesur ve güzel bir genç kadındır. Ozan Nazlı’nın bu sahiciliğinden çok etkilenir ve Nazlı’ya karşı kendisinden hiç beklemediği duygular beslemeye başlar; Nazlı’ya bir anda aşık olur.

VER ELİNİ AŞK (Kanal D) :

Romantik komedi türündeki Ver Elini Aşk, yapımcısı Salacak Yapım – Ayça Aral Sarangil, Yönetmeni Bora Onur, Senaryo Ferde Eryılmaz – Nehir Erdem birlikte yazıyorlar.

ver-elini-ask
Oyuncular: Sevda Erginci (Ayperi Erdem), Ali İl (Kaan Tuğlu), Köksal Engür (Mehmet Emin Adanalı), Asuman Dabak (Mine), Hakan Pişkin (Fedai), Ceren Koç (Lalin), Büşra Çam (Kiraz), Nihal Menzil (Nazmiye), Metin Keçeci (Selo), Toygun Ateş (Asım Dede), Mesut Yılmaz (Mesut), Gamze Demirbilek (Ayten), Duygu Karaca (Simten), Gökay Müftüoğlu (Oğuz), Burcu Günay (Belma), Nazan Ayas (Lütfiye), Gülsün Sare Fil (Su Ellen Tuğlu)Konu: Amerika’da doktora yaparken yaşadığı tek gecelik bir ilişkiden doğan kızıyla İstanbul’da yaşayan son derece çapkın ve sorumsuz bir metropol insanı olan Kaan ile ablasını bulmak için köyden İstanbul’a gelen, dediğim dedik Antepli bir köylü kızı olan Ayperi’nin yolları kesişir. Kaan’ın dünyalar tatlısı bebeği Su’ya dadılık yapmaya başlayan Ayperi ile Kaan her konuda zıtlaşsalar da bilmedikleri bir şey vardır. Onların kaderleri bundan yıllar önce Kıbrıs Savaşı sırasında birlikte yazılmıştır.Reyting Nedir?Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.Ölçümler nasıl yapılıyor ?Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Şevkat Yerimdar 15.Bölüm (Fox Tv)………………………….7,67 – 24,08

2.Kalp Atışı 10.Bölüm (Show Tv)………………………………..7,42 – 22,73

3.Meryem 6.Bölüm (Kanal D)…………………………………….5,72 – 17,31

4.Savaşçı 11.Bölüm (Fox)…………………………………………..5,29 – 16,72

5.Dolunay 10.Bölüm (Star Tv)……………………………………4,94 – 14,24

6.Kanatsız Kuşlar 12.Bölüm (Atv)……………………………….4,93 – 15,09

7.Çocuklar Duymasın 7.Bölüm (Kanal D)……………………4,64 – 14,77

8.Ateşböceği 10.Bölüm (Star Tv)……………………………….4,49 – 13,66

9.Seven Ne Yapmaz 1.Bölüm (Atv)…………………………….4,32 – 13,05

10.Kalbimdeki Deniz 35.Bölüm (Fox)………………………..4,30 – 15,26

 

AB’de ilk 10 :

1.Meryem 6.Bölüm (Kanal D)……………………………………7,87 – 23,29

2.Kalp Atışı 10.Bölüm (Show Tv)………………………………7,80 – 25,84

3.Şevkat Yerimdar 15.Bölüm (Fox Tv)………………………..6,00 – 20,22

4.Çocuklar Duymasın 7.Bölüm (Kanal D)…………………..5,39 – 15,98

5.Ver Elini Aşk (Kanal D)…………………………………………5,08 – 15,98

6.Dolunay 10.Bölüm (Star Tv)………………………………….4,62 – 12,60

7.Savaşçı 11.Bölüm (Fox)………………………………………….4,58 – 13,55

8.Ateşböceği 10.Bölüm (Star Tv)……………………………….4,54 – 13,11

9.Kalbimdeki Deniz 35.Bölüm (Fox)…………………………4,29 – 15,52

10.Kanatsız Kuşlar 12.Bölüm (Atv)…………………………….3,80 – 11,06

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MERYEM : Kanal D’nin yaz dizisi Meryem 6.bölümünde AB’de aldığı 7,87 reyting puanı ile 1.sıraya yükseldi.

Savaş, Oktay’ın gizli ilişkisini ortaya çıkarıyor!

fft99_mf9778634

Savaş, kendisi gibi mağdur olan Meryem’e yardım etmekte kararlıdır. Meryem’in gerçekleri görmesi için uğraş veren Savaş, onu Oktay konusunda uyarır. Oktay’ın kirli işlere karıştığını ve rüşvet aldığını iddia eden Savaş, Meryem’e bunu kanıtlamak için uğraş verir. Oktay’ın babası Yurdal Sargun’la birlikte çalıştığını söyleyen Savaş, Meryem’in ona daha fazla inanamamasına çaba sarf eder.

Meryem ise artık Oktay’ın davranışlarının sorgulamaya başlamıştır. Her adımını takip eder ve Oktay ile bir kez daha karşı karşıya gelirler. Meryem, sevgilisi Oktay’a inanmamaya başlar. Oktay’a inancının kalmadığını itiraf eden Meryem’in kimseye güveni kalmaz. Bu yolda tek yoldaşı kendisi gibi yaşanan kazada en büyük yarayı alan Savaş’tır.

2.KALP ATIŞI : Show Tv’nin sevilen dizisi Kalp Atışı 10.bölümünde AB’de aldığı 7,80 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sırada yer aldı.

2dcd1aac9aakalp atışı

“Kalp Atışı”nın 10. bölümünde; Eylül çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Karşısında onu yaşananların tek sorumlusu olarak gören kontrolünü kaybetmiş bir hasta, kucağında son nefesinde bir umut kurtulmayı bekleyen polis memuru… Acilde ölümle pençeleşen Bahar, onu kurtarmak için her türlü tehlikeyi göze alan Ali Asaf, acısından darmadağın olmuş Fatih… Özel Hareket Timlerinin kontrol altına aldığı, kapıları kilitli, giriş çıkışları tutulmuş, fare kapanına dönmüş bir hastane… Eylül büyükannesi Gülayşe’nin adaleti için savaşırken, kendini çok daha tehlikeli bir savaşın içinde bulur. Bu sefer karşısındaki düşman çok daha tehlikelidir. Herkesin nefesini tuttuğu, tehlikenin gittikçe büyüdüğü bu ortamda kimse için hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacaktır.

3.ŞEVKAT YERİMDAR : Fox Tv’nin Cuma akşamları ekranlara gelen komedi dizisinin 15.bölümünde Total’de aldığı rekor 7,67 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3. sıraya geriledi.

Sevkat-Yerimdar-4089-galeri-

Seval, Şevkat ile Esin’in arasını açmak için planlarını devreye sokar. Bozkır’ın türkü bar açılışına davet edilmeyen Seval, bunu fırsat bilerek sitem eder ve kendisine hoşgeldin partisi düzenlenmesini ister. Mahalleli Seval’i kıramaz ve parti yapılır. Partiye son dakika gelen Esin ise, Seval ve Şevkat’i bir çift gibi oynarken görür. Bora mahalledeki bir binayı satın almıştır ve göz dağı vermek için kepçeyle yıkıma gelir. Mahalleli duruma engel olamaz. Bora ve Şevkat karşı karşıya kalır. Şevkat canı pahasına bu yıkıma izin vermeyecektir. Bora ise herşeye rağmen başladığı işi bitirmeye kararlıdır. Cuma şifalı taşlarla para kazanma peşine düşmüştür. Ama işler umduğu gibi gitmez

4.ÇOCUKLAR DUYMASIN : Kanal D’nin komedi dizisi 7.bölümünde Total’de aldığı 5,39 reyting puanı ile bu hafta da 4.sırada yer almıştır.

t çocuklar duymasın7.

Çocuklar Duymasın 7. Bölüm’de; Bunca zaman Haluk’u iş hayatında hiç görmeyen ve onun nasıl bir yönetici olduğunu merak eden Meltem, onunla birlikte şantiyeye gidince olanlar oluyor!
Çocukların büyüyüp evden ayrılmasıyla başbaşa kalan Haluk ve Meltem, bundan sonra birbirlerini daha yakından tanımak istiyor ve Meltem bu nedenle Haluk’un çalıştığı şantiyeye gitmek istiyor. Meltem’in bu isteği karşısında zor anlar yaşayan Haluk, ne yapacak?

5.SAVAŞÇI : Fox Tv’nin iddialı sezon dizisi Savaşçı, Total’de aldığı 5,29 puanla 5.sırada yer aldı.

Savasci-4090-galeri-re1-ed-640x360
Albay İbrahim Kopuz, Yüzbaşı Kağan ve Başçavuş Bayram’ın da içinde bulunduğu helikopter yere çakılırken, kahramanlar ölüme hiç olmadığı kadar yakın. Haber Ankara’da da şok etkisi yapar. General Ahmet Kutalmış, helikopter enkazına ulaşılması için tüm olanaklarını hiç zaman kaybetmeden harekete geçirir. Ancak, Albay ve arkadaşlarına ulaşmak için harekete geçen başkaları da vardır! “Doktor” avına yaklaşırken, Kılıç Timi, aldıkları haberle çılgına dönmüş halde, enkaza ulaşmak için zamana karşı bir savaşa girer. Canları pahasına o enkaza ulaşacaklardır. Ölüm sessizliği içinde, bir kez daha, dağlar Kılıç’ın sesiyle yankılanır: “Sağ ya da Şehit! Biz geride adam bırakmayız!”

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Dolunay, Meryem, Kanatsız Kuşlar, Ateşböceği, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı, Kalbimdeki Deniz, Savaşçı ve Çocuklar Duymasın her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv; 3 dizi. Star Tv, Kanal D ve Atv; 2’şer dizi. Show Tv; bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Fox Tv ve Kanal D; 3 dizi. Star Tv; iki dizi. Sahow Tv ve Atv birer dizi ile yer aldılar.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 ve AB’de 3 dizi ile Fox Tv. haftanın kanalı olmuşlardır.

YENİ DİZİLER :

OĞUL (Fox Tv) :

Ekran Alıntısı OĞUL 2 Ekran Alıntısı OĞUL

Herşey olabilirsin de hayatta, bir anaya oğul olabilir misin?

Sloganıyla ilk tanıtımı yayınlanan Fox’un yeni dizisi Oğul, yakında ekranlara gelecek.

Oğlum-Dizisi-Ekin-Mert-Daymaz

Medyatava’da Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Digiflame’nin yapımcılığını üstlendiği “Oğul”un hikayesi ve proje tasarımı deneyimli televizyoncu Çiğdem Savaşçıoğlu imzası taşıyor. Yönetmen ve oyuncularıyla görüşmelerin sürdüğü projenin ocak ayı gibi ekrana gelmesi planlanıyor. Barış Falay, Mert Daymaz ve Ataberk Mutl’nun adı geçiyor.

Henüz oyuncu kadrorosu ve konusu net değil. İlginç ve de ses getirecek bir dizi…

Hazal Kaya ile Bizim Hikaye 14 Eylül Perşembe akşamı FOX Tv’de.

catsjpg bizim hikaye

Fox Tv’nin asıl bombası 14 Eylül Perşembe akşamı geliyor. Hazal Kaya ve Bizim Hikaye…

Bayram geçti, Eylül ayının 2.haftasına geldik bile… Sezon dizileri yayına girmeye başladı.Geçen hafta, Savaşçı 11. bölüm ve Kalbimdeki Deniz 35.bölümü ekranlara geldi. 2017 – 2018 dizi sezonu başladı ve reyting savaşları çetin geçecek.

Yeni sezon hepimize hayırlı olsun.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir