Çağatay Ulusoy; Süper Kahraman olma yolunda dev adımlarla ilerliyor!

TV Programları

maxresdefault

Çağatay Ulusoy, Netflix’in Türkiye çekimlerinde oynatacağı seçtiği aktör. Ulusoy, N.İpek Gökdel’in “Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi” fantastik romanındaki Süper güçlere sahip ‘Yavuz’ karakterini canlandıracak. Şimdilerde Süper kahraman olma yolunda dev adımlarla ilerliyor.

Netflix’in orijinal yapımlar sorumlusu Erik Barmack, Türkiye’de yapacakları ilk dizi ve başrolde Çağatay Ulusoy’la çalışmak konusunda oldukça heyecanlı. Dizinin yapım öncesi aşamasında olduğunu belirten Barmack “Türkiye’de daha fazla dizi çekmeyi düşünüyoruz” dedi.

Çevrimiçi film ve dizi izleme platformu Netflix, son günlerde değişik ülkelerde orijinal dizi üretme çalışmalarıyla ses getiriyor.

482905950

74. Venedik Film Festivali sırasında İtalyan orijinal dizisi ‘Suburra’nın tanıtımını gerçekleştiren platformun orijinal yapımlarından sorumlu Erik Barmack’la Venedik Film Festivali’nde görüştüğümüzde orijinal yapımlara olan güvenlerinden şöyle söz ediyor.

,--5M1ID7_0WU5ZP3rQLALw

“2012’den beri iki milyar doları Avrupa’da çekilecek dizilere ayırdık. Avrupa yapımı orijinal diziler çekmek konusunda kararlıyız. Birkaç ay içinde yedi, sekiz yeni dizi açıklayacağız. Almanya, Fransa, İskandinavya, İtalya, Hollanda’dan yeni dizilere hazırlanıyoruz.”

5747b10b7951aa7193e21507560a89511ad29077

Türkiye’nin ilk orijinal Netflix dizisinin haberleri yakın zamanda duyulmuştu. Eric Barmack, dizinin süper kahraman hikâyesi olacağını belrtirken başrolde Çağatay Ulusoy’la çalışma konusundaki heyecanını şu cümlelerle ifade ediyor: “Dizi, şu anda yazım aşamasında. Yapım öncesi aşamadayız. Türkiye’de zaman içinde daha fazla dizi çekmeyi düşünüyoruz.”

Çeşitli ülkelerde orijinal filmler üretme konusunda ise Barmack “Dünyanın yüzde dördü İngilizceyi ana dili olarak konuşuyor. Ancak televizyon dağıtımının büyük bölümü Hollywood’dan çıkıyor. Bunun uzun süreceğini düşünmüyoruz” diyor ve “Dünyanın dört bir yanından yetenekli isimler seslerini duyuracak, hikâyelerini kendi dillerinde anlatmak isteyecekler. Netflix olarak global ve taze bir hikâye anlatımının önem kazanacağını düşünüyoruz” diye ekliyor.

Barmack Avrupa’dan orijinal dizilere yaptıkları yatırımın dünyanın dört bir yanından izleyici tarafından ilgi gördüğünü vurguluyor.

cats karayakalem

Örnek olarak Türkiye dizilerinin ve İskandinav ‘neo-noir’ların gördüğü ilgiyi ve Japonya’dan çıkan animelerin dünyaya yayılışını, özellikle de Brezilya ve Fransa’da kazandıkları popülerliği gösteriyor.

Erik Barmack, Narcos hakkında kimse İspanyolca dizi diye düşünmüyor. Ama aslında dizinin yüzde 85’i İspanyolca. Bizce güzel bir hikâye anlatımı eninde sonunda o hikâyelerin hangi ülkelerden çıktığı veya hangi dilde olduğunun önüne geçecek ve o dizileri evrenselleşecek. Hikâye ne kadar yerel ve özgün olursa, o dizinin popülerliği artacak bize göre. Buna inanıyoruz” diyor.

Netflix’in Venedik’te açıklanan başka bir dizisi ise yönetmenliğini ‘La La Land’ ve ‘Whiplash’e imza atan Amerikalı film yönetmen Damien Chazelle’in üstleneceği ‘The Eddy’. Sekiz bölüm olarak planlanan ve iki bölümünü Chazelle’in yöneteceği ‘The Eddy’, aslında Netflix’in Fransa’da çekeceği bir dizi.

,AhNcBoqqm0-y0a8dn9WEHQ

Netice itibariyle Çağatay Ulusoy özgün Türk dizilerinde oynayacak. Dünya ülkelerinde Türkçe yayınlanacak ve tabi ki İngilizce alt yazılı olacak!
Ulusoy hele bir süper kahramanı oynasın, arkasından yeni özgün Türk dizileri gelecektir.

19106061_719305571588231_4706751677020416022_n

Ancak Türk izleyicilerin Çağatay Ulusoy’u destek olma adını Netflix’e üye olmak durumundalar. Yoksa bu diziyi izleyemeyecekler.

,5gavaLNtaEiABOj_shtGHw

Çağatay Ulusoy 15 gün önce Amerika’ya gitmiş, şu günlerde Los Angeles’te İngilizcesini geliştiriyor, oyunculuk kurslarına gidiyor. Dolayısı ile yeni dizisindeki rolüne hazırlanıyor.

Ulusoy, önceki dizi ve sinema filmlerindeki karakterlerinden çok farklı bir karakter olarak, olağanüstü güçlere sahip Süper Kahraman olarak 2018 yılı içinde karşımıza çıkacaktır. Süper Kahraman olma yolunda dev adımlarla ilerliyor.

Sevenlerin ve Türk izleyiciler arkanda, başarılarını alkışlamaya hazır…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Kaynak haber NTV.com

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir