Geçen Haftanın (14 – 20 Ağustos 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats22 aĞUSTOS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 14 – 20 Ağustos 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 12 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İki Yalancı, Deli Gönül, Dolunay, Rüya, Adı Efsane ‘İkinci Devre’, Meryem, Bu Sayılmaz, Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Fox Tv’nin Şevket Yerimdar 9,00 reyting puanı ile bu hafta da birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Kanal D’nin ‘İki Yalancı’ dizisi 6.bölümünde aldığı 3,08 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Fox Tv’nin Kalp Atışı bu hafta da, aldığı 6,78 puanla birinci sırada yer almıştır. Show Tv’nin ‘Rüya’ AB’de de aldığı, 2,68 puanla 10.sırada yer aldı.
Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Şevkat Yerimdar 13.Bölüm (Fox Tv)………………………….9,00 – 30,03

2. Meryem 3.Bölüm (Kanal D)……………………………………6,14 – 16,94

3.Kalp Atışı 8.Bölüm (Show Tv)………………………………….5,88 – 19,19

4.Dolunay 7.Bölüm (Star Tv)………………………………………5,65 – 18,68

5.Kanatsız Kuşlar 10.Bölüm (Atv)……………………………….4,82 – 16,37

6.Ateş Böceği 8.Bölüm (Star Tv)………………………………….4,70 – 15,96

7.Rüya 5.Bölüm (Show Tv)………………………………………….4,20 – 13,50

8.Çocuklar Duymasın 5.Bölüm (Kanal D)……………………..3,86 – 13,56

9.Deli Gönül 7.Bölüm (Fox)…………………………………………3,40 – 12,00

10.İki Yalancı 6.Bölüm (Kanal D)…………………………………3,08 – 1067

 

AB’de ilk 10 :

1.Meryem 3.Bölüm (Kanal D)…………………………………..6,36 – 22,82

2.Şevkat Yerimdar 13.Bölüm (Fox Tv)……………………….6,15 – 22,03

3.Kalp Atışı 8.Bölüm (Show Tv)………………………………..6,04 – 21,45

4.Dolunay 7.Bölüm (Star Tv)……………………………………5,36 – 17,41

5.Ateş Böceği 8.Bölüm (Star Tv)……………………………….4,84 – 16,21

6.Çocuklar Duymasın 5.Bölüm (Kanal D)…………………..4,79 – 16,25

7.Kanatsız Kuşlar 10.Bölüm (Atv)………………………………4,60 – 15,39

8.Deli Gönül 7.Bölüm (Fox)………………………………………4,30 – 14,43

9.İki Yalancı 6.Bölüm (Kanal D)………………………………..3,93 – 13,00

10.Rüya 5.Bölüm (Show Tv)………………………………………2,68 – 8,46

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.ŞEVKAT YERİMDAR : Fox Tv’nin Cuma akşamları ekranlara gelen komedi dizisinin 13.bölümünde Total’de aldığı rekor 9,00 tam reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 1. sırada yer aldı.

Sevkat-Yerimdar-13

Şevkat kazadan yaralı olarak kurtulur ama artık nikaha vaktinde yetişmesi neredeyse imkansızdır. Esin, nikah memuruna evet demek üzeredir. Gizem ve Sanem, Şevkat’e vakit kazandırmaya çalışsalar da Bora işleri hızlandırıyordur.
Selami, kahveyi devredip Kore’ye sevdiği kızın yanına gitmeye karar verir. Bu ayrılık herkesi çok üzmüştür. Kahveyi alan kişi ise çok büyük hayallerle mahalleye yerleşir.
Mahalleye yeni gelen tek kişi kahveci Olsen değildir. Esin ve Şevkat’in hayatına hiç ummadıkları biri sürpriz bir şekilde dahil olur.

2.MERYEM : Kanal D’nin yeni yaz dizisi Meryem 3.bölümünde AB’de aldığı 6,36 reyting puanı ile 2.sırada yer almıştır.

meryem 3.bl.

Meryem’in hapisten çıkması, Savaş’ı deliye döndürür. Ondan intikamını almak için gözünü karartan Savaş, intikam almak için Meryem ve babasının yaşadığı evi ve fırını ateşe verir. Meryem’in, hapisten çıkarken yanına aldığı kuşu Limon’u kurtarmak için eve girmesi, büyük bir felakete neden olur. Oktay da olay yerinde olmasına rağmen Meryem’i kurtaran kişi Savaş olur.

Meryem, gözünü açar açmaz kendisini Oktay’ın kurtardığını düşünür. Babasıyla dertleştiği sırada gerçekleri itiraf edemediğini dile getiren Meryem, Savaş’ın harekete geçmesine sebep olur. Savaş, Sevinç ve bebeğinin ölümüyle sonuçlanan kaza hakkındaki gerçekleri öğrenmek için Meryem’i kaçırır.

3.KALP ATIŞI : Show Tv’nin sevilen dizisi Kalp Atışı 8.bölümünde AB’de aldığı 6,04 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 3.sıraya gerilmiştir.

kalp atışı 8

“Kalp Atışı”nın 8. bölümünde; Ali Asaf’ın beklenmedik doğum günü hediyesi Eylül’ü çok mutlu etmiştir. İlk defa çocukluğa ait mutluluklar yaşayan Eylül, bir rüyada gibidir. Bu sırada hastanede yaşanan acı olay, herkesin kendini ve ilişkilerini sorgulamasına neden olur. Oğuz kimsenin beklemediği bir itiraf yapar Eylül’e… Eylül ne cevap verecektir? Diğer tarafta Sinan’ın Eylül’ü hastaneden attırmak için planladığı son olay ise, başta Ali Asaf olmak üzere herkesi çok şaşırtır. Bu sırada hastanede iyileşmeye başlayan Mehmet’i ise karanlık geçmişi rahat bırakmamaktadır. Üstelik bu kez zarar görecek olan Eylül olacaktır. Gün boyu yaşanan tüm gerginliklerin ardından, Ali Asaf Eylül için masal gibi bir sürpriz hazırlar. Bakalım bu kez masallar gerçeğe dönüşecek midir?

4.DOLUNAY : Star Tv’nin yeni yaz dizilerinden Dolunay, 7.bölümünde Total’de aldığı 5,65 reyting puanı ile bu hafta da 4.sırada yer almıştır.

75515 dolunay

Deniz, Alya’nın sevgisinden rahatsız olmaya başlıyor

Ferit’in hastalığı Nazlı’yla ikisini yakınlaştırmıştır. Beraber geçirdikleri zamanın etkisi sonraki günlerde de devam eder. Ferit Nazlı’ya yardımları için teşekkür etmek ister. Nazlı da Ferit’le özel anlar paylaşmak ister. İkisi de duygularına hakim olmaya çalıştıkça şartlar onları hem biraraya hem de karşı karşıya getirir. Aralarındaki mesafe azaldıkça kendilerini daha zor durumda bulurlar.

Deniz artık bir işletme sahibidir ve kendine nefes alacak bir alan yaratır. Nazlı’ya çekildikçe Alya’nın varlığından rahatsız olmaya başlar. Engin’le yeniden bir ilişki kurmaya çalışan Fatoş’a Tarık dostluğuyla teselli verir.

Öte yandan Demet ve Hakan Bulut ve şirket üzerindeki bütün kozlarını oynarlar. İkisi de her hamlesinde Ferit’i kollamaktadır; Hakan onu bitirmek için, Demetse kalbini kazanmak için. Bu savaşta herkes payına düşeni alacaktır.

5.ATEŞ BÖCEĞİ : Zengin avukat ve özel makam şoförü fakir kız arasında geçen duygusal aşkın anlatıldığı dizide Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz rol alıyor. Bu hafta AB’de aldığı 4,84 reyting puanı ile yine 5.sırada yer alıyor.

75522 ateş böc

Yeni bir başlangıç mümkün mü?
Gerçeklerle yüzleşmek Barış’ın arafta kalmasına neden olur Aslı her şeyden habersiz Barış’ı sıkıştığı araftan kurtarmaya çalışırken kendi korkularıyla da yüzleşmeye karar verir. Yaşananlar yeni başlangıçlara mı açılacak yoksa geri dönülmez pişmanlıklara mı neden olacaktır ?

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İki Yalancı, Deli Gönül, Dolunay, Rüya, Meryem, Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın her iki grupta yer alan diziler Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :olmuştur.

 

Total grubunda ilk onda: Kanal D 3 dizi. Fox, Show ve Star 2 dizi. ve Atv bir dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Kanal D 3 dizi. Fox, Show ve Star Tv 2 dizi. Atv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 ve AB’de 3 dizi ile Kanal D. haftanın kanalı olmuşlardır.

 

YENİ DİZİLER :

SEVDANIN BAHÇESİ (Kanal D):

Yapımcılığını Gold Film – Faruk Turgut’un üstlendiği dizi. Yeni sezonda Eylül ayında ekranlara gelecek. Yıllar sonra Sibel Can bir dizide oynuyor.

Sevdanın-Bahçesi-dizisi-sibel-can-emre-kınay-620x320

Dizinin başrollerinde uzun süredir ekranlarda olmayan Sibel Can ve Emre Kınay başrolü paylaşıyor. ‘Sırlarla dolu hüzünlü bir hayatta anlatılacak çok şey var’ sloganıyla duyurulan dizi, Eylül 2017’de Kanal D ekranlarında olacak. Henüz dizinin kadrosu ve konusu hakkında tam bilgiler gelmiş değil. Cast çalışmaları devam ediyor.

Yaz dizilerinden sınıfı geçenler, geçen sezondan gelen eski diziler ve yeni başlayacak dizler Eylül ayında ekranlara geliyor ve reyting savaşları başlıyor. Eylül ayında ekranlara gelecek Hazal Kaya’nın Bizim Hikaye adından sıkça söz ettirecek.

Çağatay Ulusoy, Netflix için çekeceği dizi hazırlıklarına Amerika’da hazırlanıyor. Bunun için topladı valizini 2 aylığına Los Angeles’e gitti. Hem dil eğitimine, hem de oyunculuk derslerine devam edecek.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir