Geçen Haftanın (31 Temmuz – 6 Ağustos 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 7 AĞUSTOS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 31 Temmuz – 6 Ağustos 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 13 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İki Yalancı, Deli Gönül, Çember, Dolunay, Rüya, Adı Efsane ‘İkinci Devre’, No:309, Meryem (Yeni), Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Fox Tv’nin Şevket Yerimdar 6,62 reyting puanı ile birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin ‘Rüya’ dizisi 3.bölümünde aldığı 2,97 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Show Tv’nin Kalp Atışı bu hafta da, aldığı 7,07 puanla birinci sırada yer almıştır. Star Tv’nin ‘Çember’ AB’de de aldığı, 2,55 puanla 10.sırada yer aldı.

 

PAZARTESİ BİR DİZİ FİNAL YAPIYOR, ÇARŞAMBA GÜNÜ: BİR YENİ DİZİ GELİYOR :

ÇEMBER ‘ALEYNA’NIN SON GÜNÜ’ (STAR TV) :

Bir polisiye dizi olan Çember – Aleyna’nın Son Günü bu hafta 6.bölümünde final yaparak ekranlara veda ediyor.

290620171311378152789_2-41

Konu: Türkiye’nin dört bir yanındaki gizemli, farklı ve çözülememiş dosyaları aydınlatmak amacıyla İstanbul emniyet müdürlüğü tarafından özel bir ekip kurulur. Suçlu profili uzmanı Barış Başkomiser’in (Barış Bağcı) önderi olduğu ekibin her üyesinin farklı yetenekleri vardır. Deneyimli, komik ve olayları kendi bakış açısıyla çözen komiser Adem (Serhat Kılıç)… Yalan söyleyen insanları duygu durumundan ve hareketlerinden anlayan, ancak bulunduğu birimde çok fazla şans verilmemiş yeni komiser yardımcısı Ayşe (Pelin Akil Altan) … Ekibin bilişim uzmanı, heyecanlı komiser yardımcısı Volkan (Anıl Altan)… Geçmişlerinde birçok şey yaşamış ve birbirlerinden tamamen farklı olan bu dört kişi tek bir vakada birleşir ve beraber çalışmaya başlar. * Dizi 3 Temmuz 2017 Pazartesi günü Star Tv’de ilk bölümüyle ekrana geldi. 6 bölümlük bir tv filmi serisi olarak yayınlanacağı duyuruldu. İlk bölümün adı: “Oyunu Bozuyorum”. * Dizinin 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü yayınlanacak 2. Bölümünün adı: “Şehrin Günahları” * Dizinin 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü yayınlanacak 3. Bölümünün adı: “Evimdeki Yabancılar” * Dizinin 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü yayınlanacak 4. bölümünün adı: “Kızımı Bulun” * Dizinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü yayınlanacak 5. bölümünün adı: “Acı İntikam” * Dizinin 7 Ağustos 2017 Pazartesi günü yayınlanacak 6. bölümünün adı: “Aleyna’nın Son Günü”

BU SAYILMAZ (FOX TV) :

Yapımını 25 Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğunda Murat Kaman’ın oturduğu ve senaryosunu Zeynep Karakaşoğlu, Elif Bilgin ve Kamuran Süner’in kaleme aldığı, FOX’un merakla beklenen yeni sitcomu “Bu Sayılmaz” için hazırlıklar son hız devam ediyor.

Bu-Sayilmaz-haber-resim-47a8fbe7

Komedinin yeni adresi, yepyeni bir sitcom formatıyla FOX izleyicisiyle buluşmaya hazırlanan “Bu Sayılmaz”ın kadrosunda Binnur Kaya, Settar Tanrıöğen, Mustafa Üstündağ gibi usta isimlerin yanı sıra Nergis Öztürk, Derya Şensoy, Burak Satıbol, Sadi Celil Cengiz, Bülent Çolak gibi ünlü oyuncular izleyiciyi ekrana kilitleyecek.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Şevkat Yerimdar 11.Bölüm (Fox Tv)………………………….6,62 – 23,00

2.Kalp Atışı 6.Bölüm (Show Tv)………………………………….6,19 – 20,80

3.Dolunay 5.Bölüm (Star Tv)………………………………………6,01 – 21,20

4.Ateş Böceği 6.Bölüm (Star Tv)…………………………………5,30 – 17,80

5.Kanatsız Kuşlar 8.Bölüm (Atv)………………………………..4,62 – 15,61

6.Çocuklar Duymasın 3.Bölüm (Kanal D)……………………4,40 – 14,65

7.Deli Gönül 5.Bölüm (Fox)……………………………………….3,87 – 13,36

8.İki Yalancı 4.Bölüm (Kanal D)…………………………………3,70 – 12,97

9.No:309 59.Bölüm-Final (Fox Tv)…………………………….3,54 – 12,68

10.Rüya 3.Bölüm (show Tv)……………………………………….2,97 – 10,39

 

AB’de ilk 10 :

1.Kalp Atışı 6.Bölüm (Show Tv)………………………………..7,07 – 27,73

2.Dolunay 5.Bölüm (Star Tv)……………………………………5,57 – 20,62

3.Ateş Böceği 6.Bölüm (Star Tv)……………………………….5,09 – 17,94

4.Çocuklar Duymasın 3.Bölüm (Kanal D)………………….4,85 – 16,21

5.Şevkat Yerimdar 11.Bölüm (Fox Tv)……………………….4,70 – 19,90

6.Deli Gönül 5.Bölüm (Fox)……………………………………..4,38 – 15,62

7.Kanatsız Kuşlar 8.Bölüm (Atv)……………………………….3,88 – 13,75

8.Meryem 1.Bölüm (Kanal D)…………………………………..3,37 – 13,17

9.İki Yalancı 4.Bölüm (Kanal D)……………………………….2,89 – 10,49

10.Çember ‘Kızımı Bulun’ 5.Bölüm (Star Tv)………………2,55 – 10,06

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.KALP ATIŞI : Show Tv’nin sevilen dizisi Kalp Atışı 6.bölümünde AB’de aldığı 7,07 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sıradan 1.sıraya yükselmiştir.

6988a kalp atışı 6.bl.

Kalp Atışı’nın 6. Bölümünde; Eylül Ali Asaf’ın sürpriz teklifi sırasında gelen beklenmedik telefonla sarsılır. Kendisini arayan Serdar’a ulaştığında ise her şey daha karmaşık bir hal almıştır. Eylül telefonun gizemini çözmeye çalışırken, geçmişiyle ilgili büyük sırrını da Oğuz ile paylaşır. Eylül’ün gitmesinin ardından, kafenin yakınında yaşanan büyük trafik kazasına ilk müdahaleyi Ali Asaf yapar. Mutlu bir ailenin bir anda içine düştüğü durum, bir anne için çok zor bir karar vermeyi gerektirecektir. Süleyman ve Sinan’ın, Eylül’ün yarattığı tehlike nedeniyle kendisinden kurtulmak istemeleri, artık Ziyanur ile açıkça restleşmelerine sebep olur. Mehmet’in doğru insan olma yolunda değişme çabaları Eylül’ü sevindirirken, Ali Asaf’ı da tedirgin eder. Ali Asaf, Eylül ile konuşup, büyükannesinin ölümündeki soruların yanıtlarını bulmasına yardım etmek isterken, çok büyük bir kaza yaşanır. Eylül yine çok sevdiği birisini kaybetmekle karşı karşıyadır.

 

2.ŞEVKAT YERİMDAR : Fox Tv’nin Cuma akşamları ekranlara gelen komedi dizisinin 11.bölümünde Total’de aldığı 6,62 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 2. sırada yer aldı.

Şevkat ve Esin esnafların kamera kayıtları sayesinde bebeğin annesinin izini bulur. Fakat bu tehlikeli bir maceraya dönüşür.

Sevkat-Yerimdar-4061-galeri-11.bl.

Mahalle esnafları ortaklaşa piyango bileti alırlar ve bileti Şevkat’e emanet ederler. Bilete büyük ikramiye vurur fakat bilet kaybolmuştur. Esnaflar Şevkat’ten kuşkulanırlar. Onun yalan söylediğini ve parayı tek başına götürmek istediklerini sanırlar. Gelişen olaylar da bu kuşkuyu artırır. Şevkat’in bir türlü bulamadığı bilet hiç ummadığı bir yerdedir.

 

3.DOLUNAY : Star Tv’nin yeni yaz dizilerinden Dolunay, 5.bölümünde Total’de aldığı 6,01 reyting puanı ile bu hafta da 3.sırada yer almıştır.

75430 dolunay 5.bl.

Ferit, Nazlı ve Asuman’ın sırrını öğrenecek mi? Nazlı ve Asuman köşeye sıkışır…
Nazlı ve Ferit giderek daha çok beraber zaman geçirmeye başlarlar. Paylaştıkları arttıkça birbirlerine karşı olan duyguları da artmaktadır. Ferit Bulut’u Demet ve Hakan’dan kurtarmaya çalıştıkça Demet Ferit’i zor durumda bırakır. Ferit fotoğrafları mahkemeye sızdıranın bulunması için teknolojinin yardımına başvurur. Bu hamle Asuman’ı iyice köşeye sıkıştırır. Nazlı da bu yüzden zor durumda kalacaktır. Alya Deniz’le arkadaşlığını devam ettirirken onun Nazlı’ya olan hislerine seyirci kalmaktadır. Fatoş Engin’e doğruyu söylemek ister ama bir türlü uygun fırsatı yakalayamaz. Alya ve Fatoş’un yeni arkadaşlığı onları hiç beklemedikleri bir süprizle karşılaştıracaktır.

 

4.ATEŞ BÖCEĞİ : Zengin avukat ve özel makam şoförü fakir kız arasında geçen duygusal aşkın anlatıldığı dizide Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz rol alıyor. Bu hafta Total’de aldığı 5,30 reyting puanı ile yine 4.sırada yer alıyor.

75438 atelböceği 6.bl.

Aslı ve Barış duyguları ile yüzleşir.
Başrollerinde Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz’in yer aldığı Ateşböceği, aşka hazırlıksız yakalananların heyecanlı hikayesi ile Perşembe akşamları Star ekranında!

Aslı’yla Barış’ın birbiri ardına yaşadığı olaylar Barış’ın gerçeği itiraf etmesini giderek zorlaştırmaktadır. Barış ve Aslı her şeye rağmen duygularıyla yüzleşmenin şaşkınlığını henüz üstünden atamamışken, İlayda’nın çevirdiği pis bir oyunun içine düşerler. Artık söz konusu olan sadece kendi hayatları değil, ailelerinin de duygularıdır.

 

5.ÇOCUKLAR DUYMASIN : Kanal D’nin komedi dizisi Çocuklar Duymasın 3.bölümünde AB’de aldığı 4,85 puanla 5.sırada yer alıyor.

5984582ff0dc1e31a827fdd0

Çocuklar Duymasın 3.Bölüm yayında! Haluk, oturduğu sitede komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmak için bir organizasyon yapar. Tüm siteyi eve davet edecek ve komşularıyla tanışıp sohbet edecektir. Ancak Haluk’u büyük bir sürpriz beklemektedir.

Zero Tuna erkek arkadaşlarına atacağı bikinili kız fotoğrafını yanlışlıkla Gönül’ün de içinde bulunduğu TEOG grubuna atınca ortalık karışır!
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İki Yalancı, Deli Gönül, Dolunay, Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: Fox Tv 3 dizi. Show, Star ve Kanal D 2 dizi. ve Atv bir dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Kanal D 3 dizi. Fox 2 dizi. Show ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Fox Tv. Total’de 3 ve AB’de 2 dizi ile. Star Tv AB’de 3, Total’de 2 dizi ve Kanal D AB’de 3 ve Total’de 2 haftanın kanalı olmuşlardır.

 

YENİ DİZİLER :

BİZİM HİKAYE (FOX TV) :

Yapımcılığını MED Yapım’ın üstlendiği, başrollerini Hazal Kaya, Burak Deniz ve Reha Özcan’ın paylaştıkları Shameless uyarlaması ”Bizim Hikaye” dizisinin ilk tanıtımı Cuma akşamı yayınlandı.

Bizim-Hikaye-haber-resim-19c88f37

Tanıtımın yayınlanmasının ardından dünyaca ünlü Shameless Amerika versiyonunun başrol oyuncusu ödüllü yıldız Emmy Rossum şahsi Twitter hesabından ”Bizim Hikaye”nin tanıtım filmini tekrar paylaşarak ”bunlar Türkiye’deki Jimmy Steve ve Fiona mı? Ve onlar da bebek Liam ve bozuk çamaşır makinesi mi?” paylaşımında bulundu. Dizinin Türkiye uyarlaması başrol oyuncusu Hazal Kaya da ”evet İstanbul’un tam ortasından çıkma bizleriz” yanıtını verdi…

diger-resim-f543c7ab-32c3-46d3-bcd0-c34c3a28130b

Sosyal medyada yayına girmeden en çok konuşulanlar listesine girmeyi başaran dizinin ilk tanıtımı da çok ses getirdi.

Geçtiğimiz gün çekimleri başlayan dizide Hazal Kaya, Burak Deniz ve Reha Özcan’ın yanı sıra, Nesrin Cavadzade, Yağızcan Konyalı, Nejat Uygur, Pınar Töre, Berkay Akın, Evrim Doğan, İsmail Karagöz, Korhan Fırat, Mehmetcan Mincinozlu, Alp Akar, Zeynep Selimoğlu ve Ömer Sevgi gibi deneyimli oyuncular da yer alıyor.

Yakında FOX izleyicisiyle buluşacak olan dizi ”Bizim Hikaye”nin yönetmenliğini Serdar Gözelekli yapıyor. Senaryosunu ise Hatice Meryem ve Banu Kiremitçi kaleme alıyor.

İlk tanıtımı izlemek için tıklayın!

#BizimHikaye YAKINDA FOX’TA!

Daha önce adı Uygunsuzlar olarak açıklanmıştı. Baktılar olmayacak, Türk örf adetlerine uygun bir şekilde bir dizi ortaya koydular; “Bizim Hikaye” dediler. Ben bu hikayeyi çok merak ediyorum, bilhassa uzun zamandır ekranlardan uzak kalan bebek yüzlü Hazal Kaya’yı seyretmek çok keyifli olacak!

Yaz dizilerinde bu hafta 13 dizi vardı. Bu hafta bir dizi final yapıyor, yerine bir dizi başlıyor. Eylül ayında yeni dizilerle birlikte mevcut dizilerin yeni sezona başlamasıyla çok keyifli bir sezon başlayacak.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir