Ayhan Işık’tan sonra ‘Cingöz Recai’ tekrar Kenan İmirzalıoğlu ile geliyor!

Sinema

9470738a2fea1e0707f36241a9c2fe397514b1da

Kenan İmirzalıoğlu, yıllar önce Ayhan Işık canlandırdığı ‘Cingöz Recai’ tiplemesini tekrar canlandırıyor. İmirzalıoğlu, profesyonel bir hızsızı, Meryem Uzerli ise bir dolandırıcıyı canlandırıyor.

HT magazin’in haberine göre, Türk Sinemasında yıllar önce Turan Seyfioğlu (1954) daha sonra Ayhan Işık (1969) tarafından canlandırılan efsane hırsız ‘Cingöz Recai’, Kenan İmirzalıoğlu ile yeniden sinema perdesine dönüyor.

Filimde, Meryem Uzerli, Haluk Bilginer ve Musa Uzunlar gibi ünlü isimler eşlik ediyor. Hayri Aslan’ın yapımcısı, Onur Ünlü’nün yönetmeni olduğu film, zarif ve cömert bir serserinin maceralarını konu ediliyor.

indir cingöz recai

13 Ekim Cuma günü vizyona girecek filmde Kenan İmirzalıoğlu, rol gereği kılıktan kılığa giriyor. Yurt dışı çekimleri St. Petesburg’da yapılan projede, ‘iyiliksever Hırsız Cingöz Recai’yi İmirzalıoğlu canlandırıyor. Film, yıllar sonra ekibiyle bir teknoloji dehasının evini soymak için sahalara dönmesini konu alıyor.

fft99_mf7712361

Bir dönem fenomen olan ‘Ezel’ dizisinde iki düşmanı canlandıran İmirzalıoğlu ve Bilginer, yıllar sonra yeniden bu projede bir araya geldi. Bilginer projede, Cingöz Recai’yle kovalamaca içinde olan Başkomiser Mehmet Rıza’yı canlandıracak. Filmde Uzerli, dolandırıcı ‘Göze’ karakterine hayat verirken, Uzunlar ise Hayalet rolüyle hayranlarının karşısına çıkacak.

Cingoz-Recai

Ben merakla bekliyorum. Yıllar önce 1969 yılında Sefa Önal’ın yönetmeni olduğu filmi, üniversite yıllarımda seyretmiştim. Ama aklımda kalmadı, unuttum. Ayhan Işık, Feridun Çölgeçen, Sema Özcan, Tanju Korel ve Atilla Ergün oynamıştı.

Film 13 Ekim’de vizyona girdiğinde ilk fırsatta seyredeceğim.

Gişesi bol olsun.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir