2017 Yaz dizilerinde öne çıkanlar!

TV Programları

cats Yaz dizileri

Temmuz ayının yarsına geldik bile… Yaz ortası diyebiliriz. Herkes tatilde… Evde oturanların tek eğlencesi televizyonlar. Yaz dizileri bu sene çok az. Şöyle bir baktın bir hafta boyunca Ulusal kanallarda oynayan yaz dizisinin yeni bölümleri 10’u geçmiyor. Hal böyle olunca da öne çıkan dizi sayısı da az.

Şöyle bir göz atarsak; bu hafa Çember ‘Şehrin Günahları’ (Star Tv), İki Yalancı (Kanal D), Adı Efsane ‘İkinci Devre’ (Kanal D), Deli Gönül (Fox Tv), Dolunay (Star Tv), No:309 (Fox tv), Ateş Böceği (Star Tv), Kanatsız Kuşlar (Atv), Kalp Atışı (Show Tv), Şevkat Yerimdar (Fox) sayabiliyoruz, sadece 10 dizi görebiliyoruz.

Bu diziler arasında 5’in üzerinde reyting alan üç dizi öne çıkıyor.

1.KALP ATIŞI (Show Tv) :

Bu hafta 3.bölümünde Total’de aldığı 7,47 / 24,78 reyting buna ile ilk sırada yer alıyor. Cuma akşmları ekrana gelen drama dizisi oldukça başarılı. Bana geçmiş yıllarda sıkça ekranlara gelen Doktorlar dizisini hatırlatıyor.

1RffTsJa

Başrollerini Öykü Karayel ve Gökhan Alkan oynuyor. Kore dizisi “Doctors” dizisinden uyarlama. Yönetmenliğini Yusuf Pirhasan yapıyor. Seneryosunu ise Makbule Kosif, Eda Tezcan, Gülsev Karagöz, Zafer Özer Çetin ve Meslis Veziroğlu gibi kalabalık bir senarist ekibi yazıyor.

Öykü Karayel oldukça başarılı, yakın dövüş sahnelerinde oldukça başarılı. Temiz yüzlü öğretmen doktorumuz da, aşk konusunda pek atak olmasa da doktor olarak başarılı bir tip. Hastahane sahinin doktor kızı elde etmek için epey uğraş veriyor.

Konu: Genç beyin cerrahı Eylül; hastane acilini basan bir grup zorbaya iyi bir dayak çekerken bize de yıllar önce başlayan hikayesini anlatır. Defalarca okul değiştirmiş, öğretmenlerin uğraşmak istemediği, asi bir genç kızdır o. Babası son kovulduğu okuldan onu alıp, canını acıtana kadar dövdüğünde dahi tek göz yaşı dökmez. Oysa ki o gün tüm hayatı değişecek, ona evini açan, Marmaris’te ufak bir pansiyon işleten babaannesinin duası bir mucizeyi getirecektir. “Keşke sana yol gösterecek iyi bir öğretmenin olsa” Olur da! Ali Asaf Denizoğlu , başarılı bir doktorken İstanbul’dan taşradaki bir okula öğretmen olarak neden geldiği bilinmez. Oysa o insanların hayatına bir kez dokunup her şeyi değiştirecek olağanüstü bir insandır. Bu yeteneği Eylül’ü de uçurumun kenarından kurtarıp, başarılı bir cerrah yapacaktır. Ancak Eylül’le arasındaki o özel duygunun çok geç farkına varır ve gitmesine izin verir. İki aşık -evet ne kadar inkar etse de Eylül de aşık olmuştur Ali Asaf’a- ayrılmış ve yıllar sonra iki doktor olarak tekrar karşılaşacaklardır. Hayata yenik başlayan, öfkesi dışında hiçbir şeyi olmayan bir kızın bir cerrah olarak hayata meydan okuma hikayesidir bu. Aynı zamanda ona bu cesareti verecek olan bir erkeğin! Elini tutan ve başarabilirsin diyen bir yol göstericinin. Hepimizin tüm kalbimizle hayatımızda olmasını istediğimiz o kişi Eylül gibi bizim de hayata olan umutlarımızı hep ayakta tutacaktır. Elbette aşkla beraber…

2.DOLUNAY (Star Tv) :

Romantik komedi türündeki Star Tv’nin Dolunay bu hafta 2.bölümü ekranlara geldi. Total’de aldığı 6,51 / 22,26 puanla ikici sırada yer alıyor.

dolunay-dizisi-konusu-ve

Başrollerini Can Yaman ve Özge Gürel’in paylaştığı dizi salı akşamları ekranlara geliyor. Yaz dizisi konseptine uygun olarak hazırlanan senaryoda uygulayıcı yapımcı olarak ise Türkan ŞORAY’ın kızı Yağmur ÜNAL oturacak. Çağrı Bayrak’ın yönetmen koltuğunda olacağı Dolunay dizisi oyuncu kadrosu için Yağmur ÜNAL’ın titiz çalışmaları devam ediyor ancak şuana kadar projeye imza aran iki isim bil izleyiciyi heyecanlandırmaya yetti.
Dolunay Dizisi Konusu

Profesyonel bir aşçı olmak isteyen Nazlı (Özge Gürel), Japon mutfağını öğrenerek kendi restoranını açma hayalleri kurar. Öğrenci evini geçindirmek için ek iş için tanışmadığı patronu Ferit’in ( Can Yaman) özel aşçısı olur. Zengin iş adamı Ferit ve Nazlı, çeşitli tesadüflerle yakınlaşır ve imkansız olan bir aşkın kapısını aralar.

3.ŞEVKAT YERİMDAR (Fox Tv) : 

Sekiz bölümdür ekranlara gelen Şevkat Yerimdar’ın başrollerini Özgürcan Çevik ile Başak Parlak paylaşıyor. Limon Film – Hayri Aslan’ın yapımcısı olduğu komedi dizisinin senaristi Erol Hızarcı. Yönetmen koltuğunda ise Bülent İşbilen oturuyor. “Şevkat Yerimdar” sevildi. Bu hafta Total’de aldığı 6,25 / 20,95 reyting puanı ile dikkat çeken diziler artasında 3.sırada yer aldı.

sevkat-yerimdar

Konu: Özgür bir insan nasıl yaşayacağını hiç düşünmez; çünkü nasıl yaşanmayacağını zaten bilir. Gerisi hikayedir. Şevkat harbidir, samimidir, sözünün eri, öfkesinin esiridir. Ancak yüreği pamuk kadar yumuşaktır ve hayatı hep pamuk ipliğindedir. Halden anlar, hatır sayar, zorda kalana yardım elini uzatır. Velhasılı, nesli tükenmiş bir mahalle delikanlısıdır o. Şevkat’in hatırını asla kıramayacağı Cevdet Bey bir gün ondan bir ricada bulunur. Ama ne ricadır bu! Bu ricadır zaten hikayemizi başlatan; Şevkat’i hayatının en zor sınavına atan. Cevdet Bey, Paris’ten dönen kızı Esin’i Şevkat’e emanet eder. Mertliğine güvenir , göz kulak ol, sahip çık kızıma der; mahallesine gönderir. Şevkat Yerimdar bu! Emanetse baş üstündedir, dünya yıkılsa halel getirmez üstüne. Gel gör ki bu emanet başkadır; güzeller güzeli bir kızdır. Adı Esin’dir, Şevkat’in hayatına belalı ama tatlı bir esin gibi gelmiştir işte. Şevkat’e emanet edilen Esin mahalleye adım attığı gün aklını kaçırır ve dünyadan kopar. Şevkat’i bir telaştır alır. Emanete sahip çıkmak ve Esin’in aklına başına getirmek için akla karayı seçer. Derken aklı başına gelir Esin’in . Ne var ki, Esin kendine geldiğinde bambaşka biridir. Şevkat’e kök söktürür, onu çileden çıkarır. Buna rağmen Şevkat verdiği sözden dönmez. Hem Esin’e göz kulak olmak hem de ona katlanmak zorundadır çünkü. Esin ne yapar ne eder, iki yakası bir araya gelmeyen Şevkat’in iki ayağını bir pabuca sokmayı başarır. İki arızalı karakter arasında akıllara zarar bir ilişki kurulur ve yaşadıkları mahallenin altını üstüne getirirler. Garip, zor, belalı bir aşk hikayesi doğar derken… Bu aşkın doğuşu içindir zaten bütün olaylar…

 

ates_bocegi_3.bolum_mobil_1920x1080

Benim favori dizilerinden biri olan Ateş Böceği her nedense Kiralık Aşk dizisine benzetildi. Hatta onun kopyası gibi değerlendirenler oldu. Seçkin Özdemir bana göre başarılı ancak yetmiyor. Diğer kadro oyuncuları insanı adeta sıkıyor. Aldığı reytingleri de bakarsak her iki kategoride 5’in altında kaldığını görüyoruz.

 

No-309-4041-galeri-resim-ea0359a0-7233-4244-85a7-be15c7ab512d

Ayrıca sezon dizilerinden No:309 yaz dizisi olarak devam eden tek dizi olarak kaldı. Son olarak 56.bölümü ekranlara gelen sevilen dizi Temmuz sonuna kadar 60 bölüm olarak palnlanmıştı. Başarı durumuna göre akıbeti belirlenecekti. Duyumlarımıza göre final kararı alınmış. Furkan Palalı bu dizi ile Demet Özdemir iyi bir ikili oldular. Alt kadrosu da oldukça sevildi.

Kanatsız Kuşlar dizisi de sevilen yaz dizileri arasında sayabiliriz.

Kanallar boş kalan zamanları geçmiş dizilerin tekrarları ile dolduruyor. Bu günlerde yeni yaz dizileri de yolda… Show Tv’nin yeni dizisi ‘Rüya’ geliyor. Dizinin oyuncu kadrosu da epey genç ve bir o kadar yetenekli. Elif’i Hazal Filiz Küçükköse, Bulut’u Ceyhun Mengirlioğlu, Alaz’ı da Ulaş Tuna Astepe canlandırıyor. Dilerim sevilir ve uzun soluklu olur.

Kanal D’nin 2 Yalancı dizisi ilk bölüme bakarsak pek başarılı değil. Kanal D pek yakında “Meryem” adlı yeni bir dizi ile geliyor.

Keyifli Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir