Geçen Haftanın (12 – 18 Haziran 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 19 HAZİRAN

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 12 – 18 Haziran 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 26 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Söz, Kırgın Çiçekler (Sezon Finali), İsimsizler, Anne, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Diriliş Ertuğrul (Sezon Finali), Kara Sevda, No:309, Bu Şehir Arkandan gelecek (Final), Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Kanatsız Kuşlar (Yeni), Aşk ve Mavi (Sezon Finali), Arka Sokaklar, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin (Sezon Finali), Şevkat Yerimdar, Kalbimdeki Deniz (Sezon Finali), Adı Efsane (Sezon Finali), Yeni Gelin (Sezon Finali), Fazilet Hanım ve Kızları (Sezon Finali), Savaşçı (Sezon Finali), Bodrum Masalı (Sezon Finali), Lise Devriyesi (Final), Seni Kimler Aldı ve Türk Malı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta TRT1’de Diriliş Ertuğrul‘un 91.bölümü yayınlandı. Her zaman olduğu gibi, 9,60 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin Kalbimdeki Deniz 4,48 reyting puanı ile yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Diriliş Ertuğrul 91.bölümünde aldığı 11,10 puanla birinci sırada yer almıştır. Star Tv’nin Yeni Gelin AB’de de aldığı, 3,89 puanla 10.sırada yer aldı.

 

FİNAL YAPAN DİZİLER :

1484062410481 bu şehir

Bu hafta da, Kerem Bürsin ile Leyla Lydia Tuğutlu’nun başrolü oynadığı dizi “Bu Şehir Arkandan Gelecek” bu hafta 20.bölümü ile final yaptı ve Atv ekranlarına veda etti.

TRT1’in “Lise Devriyesi” de bu hafta 11.bölümü ile final yaptı. Bir gençlik dizisi olan Lise Devriyesi reytinglerdeki başarısız olması nedeniyle final yaptı.

 

Önümüzdeki Hafta Sezon Finali ve kesin final yapacak diziler :

Pazartesi gecelerinin Çağatay Ulusoy’un süper dizisi İÇERDE 39.bölümü ile final yaparak ekranlara veda ediyor. Salı geceleri ekranlara gelen Anne dizisi de 33.bölümü ile final yapıyor. Çarşamba gecelerinin sevilen dizisi Kara Sevda da 74.bölümü ile ekranlara veda ediyor. Perşembe akşamları ekranlara gelen, Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün Cesur ve Güzel dizisi de 32.bölümü ile ekranlara veda ediyor.

Önümüzdeki hafta içinde (19 – 23 Haziran); Pazartesi; Kanal D, İsimsizler 13.bölüm, Star Tv Söz 12.bölüm, Perşembe, Fox Tv. Çoban Yıldızı 17.bölüm ile, Cuma Kanal D, Araka Sokaklar 447.Bölümü ile ve TRT1 Payitaht Abdülhamit 17.bölümü ile sezon finali yapıyorlar.

Gördüğünüz gibi bu hafta neredeyse bütün sezon dizileri, yağmur gibi sezon finaline koşuyorlar.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 91.Bölüm (TRT1)…………………………….9,60 – 25,72

2.Söz 11.Bölüm (Star Tv)…………………………………………..8,40 – 21,42

3.İçerde 38.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,59 – 19,40

4.Savaşçı 10.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..6,75 – 19,04

5.Anne 32.Bölüm (Star Tv)……………………………………….6,75 – 18,82

6.Yeni Gelin 17.Bölüm (Show Tv)………………………………5,75 – 16,94

7.Aşk ve Mavi 32.Bölüm (Atv)…………………………………..5,67 – 16,06

8.Kırgın Çiçekler 87.Bölüm (Atv)………………………………5,63 – 14,62

9.Şevkat Yerimdar 4.Bölüm (Fox Tv)…………………………5,15 – 14,30

10.Kalbimdeki Deniz 34.Bölüm (Fox Tv)…………………..4,48 – 13,50

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 91.Bölüm (TRT1)………………………….11,10 – 30,13

2.İçerde 38.Bölüm (Show Tv)………………………………….10,31 – 28,10

3.İstanbullu Gelin 16.Bölüm (Star Tv)………………………6,31 – 18,42

4.Anne 32.Bölüm (Star Tv)……………………………………..6,15 – 17,00

5.Söz 11.Bölüm (Star Tv)…………………………………………5,27 – 14,34

6.Fazilet Hanım ve Kızları 13.Bölüm (Star Tv)………….4,88 – 15,38

7.Savaşçı 11.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….4,71 – 14,26

8.Cesur ve Güzel 31.Bölüm (Star Tv)………………………..4,64 – 14,77

9.Payitaht Abdülhamit 16.Bölüm (TRT1)………………….4,33 – 12,44

10.Yeni Gelin 17.Bölüm (Show Tv)……………………………3,89 – 12,14

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Bu hafta sezon finali yapan, Eylül 2017’de 4.sezona başlayacak olan başarılı dizi, Diriliş Ertuğrul’un 91.bölümü ile AB’de aldığı 11,10 reyting ile bu hafta da Haftanın dizileri arasında 1.sırada yer alıyor.

dirilis-ertugrul-91-bolum

91.Bölüm Özet: Büyük bir orduyla birlikte Hanlı Pazar’a baskın yapmak üzere gelen Vasilius, Ertuğrul’un tuzağına düşmüş ve Ertuğrul tarafından öldürülmüştür. Ertuğrul şimdi gözünü Karacahisar kalesine dikmiştir. Peki Sultan, Kalenin fethi için ordusuyla Ertuğrul’a destek olacak mıdır? Ertuğrul başsız kalan kaleye Selçuklu sancağını dikebilecek midir? Diğer yandan Ekaterina, kaledeki boşluktan istifade ederek imparatora mektup yazmış ve yetki istemiştir. Ertuğrul’ların ve Çavdar’ların zaaflarını bilen Ekaterina’nın bu talebi imparator tarafından kabul görecek midir? Ekaterina Ertuğrul’a karşı nasıl bir hamlede bulunacaktır?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İÇERDE, finale bir hafta kala, 38.bölümde AB Grubunda aldığı aldığı 10,31 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), ve dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) iki kardeşin birbirini bulma hikayesi anlatılıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert, İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Mert, Organizede Celal’in adamı olarak çalıştığı deşifre olunca, atıldı o da Celal’in yanına girdi. Sonunda oyun bitti, Coşkun konuştu ve Sarp, kardeşi Umut’u buldu. Önce iki kardeş arasındaki hasret bitti. Anne Füsun da oğlu Umut’a kavuştu. Bu kavuşma anları tüm izleyiciyi ağlattı. Şimdi Celal’den intikam alma zamanı.

İçerde Tanıtım

İçerde’nin 12 Haziran’da yayınlanan 38. Bölümünde; Celal, Yılmaz Kardeşlerin birbirlerini bulduklarını öğrenmiştir. Bu gerçek karşısında öfkeden deliye dönen Celal, ona oyun oynayan Sarp ve Mert’ten intikamını almaya kararlıdır. Celal, işini bu sefer şansa bırakmaz ve Yılmaz Kardeşleri elinden kaçırmamak için onları sabırla adım adım tuzağına çeker. Bu sırada gözler büyük gerçeği henüz bilmeyen Eylem’e çevrilir. Eylem’in, Mert’in aslında Umut olduğunu öğreneceği an heyecanla beklenirken, Sarp da Yusuf Müdür’ü öldürmediğini kanıtlamanın bir yolunu keşfeder. Bu esnada çiftlik evinden kaçan Yeşim ise sürpriz birinden beklenmedik bir anda yardım ister.

İçerde 38.Bölüm (1)

Sarp sonunda Müdürü Yusuf’un intikamını almış, kebapçı Celal’i dürüm yapmış, kelepçeyi bileklerine takmıştır.

 

3.SÖZ : Star Tv’nin yani savaş ve macera dizisi Söz’e izleyicisi ilgisi devam ediyor. Bu hafta 3.sıraya yükseldi. Total’de aldığı 8,40 puanla haftanın dizileri arasında 4.sırada yer aldı.

Yavuz, Çolak’ı yakalamak üzere :

74892 söz
Kurtdereli’nin şehit olmasından sonra bütün Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları büyük bir temizlik harekatına başlarlar. Yavuz ve timi köşe bucak Çolak’ı kovalamaya başlar. Soluk soluğa süren bu manasız takip sırasında Geveze ağır yaralanır ve acilen hastaneye kaldırılması gerekmektedir. Bu arada Yavuz Çolak’ı takip etmekten vazgeçmez. Bahar kendisi hakkında açılan soruşturma sonucu şok olacağı bir haber alır. Aynı anda Yavuz ve timi ise Çolak’ı yakalamak üzeredir ama bu Çolak dahil herkesin hayatına mal olmak üzeredir.

 

4.SAVAŞÇI : Fox Tv’nin macera ve savaş dizisi Savaşçı’nın bu hafta 10.bölümünde aldığı 6,75 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

Mehmetçik katillerinin kökünü kazımaya kararlı olan Kılıç Timi operasyona devam ediyor!

Savasci-4035-galeri-10

Aslı’nın suçsuz olduğunun ortaya çıkmasıyla Kılıç Timi’nin komutasını tekrar alan Yüzbaşı Kağan Bozok zaman kaybetmeden harekete geçer. Operasyon sırasında iki arkadaşlarıyla irtibatlarının kesilmesine rağmen sınırın ötesinde kendilerine kurulan pusudan habersiz, Kılıç Timi bilinmeze doğru yola çıkar .

Her şeyi göze olan Yüzbaşı Kağan Bozok’un tek hedefi Mehmetçik katillerine hakettiği sonu yaşatıp, Kılıç Timi’ni sağ salim karargaha götürmektir.

 

5.ANNE : Star Tv’nin uyarlama drama dizisinin 32.bölümünde bu hafta Total’de aldığı 6,75 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı. Ve bu hafta yeni 33.bölümde final yapmaya hazırlanıyor.

anne 32.böl.2

İlk ekrana gelişi 11 bölümlük bir Japon uyarlaması ile olan “Anne” dizisi Star ekranında yayına girdiği günden itibaren izleyicisi ile arasında kalıcı bir bağ kurmayı başardı. Üst üste izlenme rekorları kırarak uzun soluklu başarısını sürdüren dizi, 33. ve final bölümü ile 20 Haziran’da ekranlara veda ediyor.

Başrollerini Cansu Dere, Vahide Perçin, Beren Gökyıldız ve Gonca Vuslateri ve Berkay Ateş’in paylaştığı proje fenomenleşen karakterleri ve duygu yüklü hikayesi ile yayınlandığı süre boyunca pek çok izleyicinin gönlüne taht kurdu. Tempolu sahnelerdeki güçlü oyunculukları ile sosyal medyada da adından sıklıkla söz ettiren Anne’nin final bölümü tanıtımı izleyicisinden tam not aldı.

Son bölümde, Cengiz ile Şule yüzleşiyor

anne - 32.bol.

Cengiz’in tehlikeli, zalim bir adam olduğu bilinmektedir. Fakat birini öldürebilecek kadar ileri gitmesi herkesi tedirgin eder. Zeynep Turna’nın bir katille aynı evde yaşamasını elbette kabullenmeyecektir. Bu gelişmeler Şule için de sabrının sonu olur. Cengiz’i karşısına alıp yüzleşir. Şule bütün gerçekleri ortaya dökerken Cengiz ısrarla “masum” olduğunu söyler. Ve yine Şule’yi ikna etmeyi başarır. Peki Cengiz gerçekten masum mudur yoksa bir katil mi?

 

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Söz, Anne, Diriliş Ertuğrul, Yeni Gelin ve Savaşçı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: Fox Tv 3 dizi, Star, Show ve Atv 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Star Tv 5 dizi, TRT1 ve Show 2 dizi, Fox Tv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 2 ve AB’de 5 dizi ile tartışmasız haftanın kanalı olmuştur.

 

YENİ DİZİLER :

Deli Gönül (Fox) :

Deli-Gonul-1 fox

FOX’un 25 Film işbirliğinde hazırladığı, sezonun en iddialı dizilerinden “Deli Gönül”, 4 Temmuz Salı akşamı saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak.

Senaryosu Rahşan Çiğdem İnan, Barış Pirhasan ve Selim Demirdelen’e ait olan “Deli Gönül”ün yönetmen koltuğunda Selim Demirdelen ve Berat Özdoğan oturuyor. Ön hazırlıkları bir yıldır, çekimleri iki aydır süren “Deli Gönül”, güçlü oyuncu kadrosu ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

Başrollerini Murat Ünalmış ve Tuvana Türkay’ın paylaştığı, oyuncu kadrosunda Çiğdem Batur, Ogün Kaptanoğlu, İştar Gökseven, Mine Tüfekçioğlu, Macit Sonkan, Nilgün Karababa, Barış Yalçın ve Tarık Özenbaş’ın yer aldığı dizide, iki öğretmenin Antakya’dan İstanbul’a uzanan soluk soluğa izlenecek aşk hikayesi anlatılıyor.

 

Dolunay (Star Tv) :

74931 dolunay star

Yaz ekranında “Dolunay” ışığı parlayacak
Özge Gürel ve Can Yaman’ı bir araya getiren dizi çok yakında Star’da başlayacak.

Aşk her durumda aşktır, imkansız da olsa!
Başrollerini Özge Gürel ve Can Yaman’ın paylaştığı dizinin çekimleri başladı.

Dizinin adı,Türkan Sultan’dan!
Yönetmenliğini Çağrı Bayrak’ın yaptığı, No Dokuz imzalı projenin ismini Türkan Şoray’ın koyması da Dolunay’ı özel kılıyor.

Sürprizli bir aşkı konu alan ve yaz ekranında seyirciyi heyecanlı bir bekleyişe sürükleyecek dizi şimdiden konuşulmaya başladı.

Nazlı ile Ferit’in imkansız aşkı
Profesyonel bir aşçı olmak isteyen Nazlı (Özge Gürel), Japon mutfağını öğrenerek kendi restoranını açma hayalleri kurar. Öğrenci evini geçindirmek için ek iş için tanışmadığı patronu Ferit’in ( Can Yaman) özel aşçısı olur. Zengin iş adamı Ferit ve Nazlı, çeşitli tesadüflerle yakınlaşır ve imkansız olan bir aşkın kapısını aralar.

 

İki Yalancı (Kanal D) :

iki yalancı

Yapımcılığını Tükenmezkalem, proje ve senaryosunu Gani Müjde’nin yaptığı, yönetmenliğini Eda Teksöz yapıyor. Müziklerini Kıraç yapıyor. Başlıca oyuncular; Keremcem (Serkan), Yağmur Tanrısevsin (Duygu), Serhan Arslan (Naci), Hazal Şenel (Burcu), Koray Erkök (Cenk), Pınar Karaman (Esra), Ahmet Kayakesen (Alp), Rahmi Dilligil (Cemil), İnci Şen (Merhamet), Şebnem Gürsoy (Melike), Tuna Arman (Gülsüm), Selçuk Sazak (Mümtaz), Erol Aydın (Mehmet), Aykut İspir (Burhan), İlsu Olcahan Kubak (Aslı)

Evlilik hayalleri kurduğu çocukluk aşkı tarafından para uğruna terk edilen Serkan ve işinden atılıp evdeki baskıdan bunalan Duygu, birbirlerinden habersiz Bodrum’un yolunu tutarlar. Yaşadıkları hayattan kurtulmak için kolay yoldan zengin olmanın hayallerini kuran arkadaşlarının ısrarlarıyla, kendilerini bir dizi yalanın içinde bulan ikili gönüllerine düşecek sevdadan habersizdirler. Söyledikleri yalanlar ayaklarına dolanıp ayrılmak zorunda kalana kadar tozpembe olan bu aşk, imkânsız bir kara sevdaya dönüşüp Serkan ve Duygu’nun yollarını ayıracaktır. Ta ki, başka bir yerde başka yalanlarda karşılaşana dek…

Kanatsız Kuşlar (Atv) :

JPEGmini

15 Haziran Perşembe akşamı Atv’nin yeni drama dizisi “Kanatsız Kuşlar” ilk bölümü ile ekranlara geldi. Yapımcılığını Ata Türkoğlu-Koliba Film, yönetmenliğini Kemal Uzun’un üstlendiği, senaryosunu Hakan Haksun’un kaleme aldığı Kanatsız Kuşlar’da başlıca rolleri Melis Tüzüngüç, Ümit İbrahim Kantarcılar, Ahmet Varlı, Deniz Bolışık, Fatih Al, Servet Pandur ve Seda Türkmen paylaşıyor. Perşembe gecesi Cesur ve Güzel ile Çoban Yıldızı dizilerinin önünde yer aldı. Oldukça başarılı oldu.

Artık Haziran ayı bitiyor. Ramazan Bayramı da geldi çattı. Önümüzdeki hafta Cumartesi arife, Pazar da bayramın ilk günü. Her iki gün de dizler yok. Kanallar Ramazan eğlenceleri ile karşınızda olacak. Zaten bir çok dizide okuduğunuz gibi final ya da sezon finali yaptı ve tatile girdi. Bayram sonrası ve Temmuz ayı başlarında, bu dizilerin yerine yeni yaz dizileri ekranlara gelecektir.

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir