Geçen Haftanın (05 – 11 Haziran 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats12 HAZİRAN

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 04 – 11 Haziran 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 28 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Söz, Kırgın Çiçekler, İsimsizler, Anne, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Hayat Şarkısı (Final), Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, No:309, Bu Şhir Arkandan Gelecek, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Kalbimdeki Deniz, Adı Efsane, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Savaşçı, Bodrum Masalı, Lise Devriyesi, Seni Kimler Aldı ve Türk Malı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta TRT1’de Diriliş Ertuğrul’uu 90.bölümü yayınlandı. Her zaman olduğu gibi, 10,31 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Kanal D’nin Vatanım Sensin 5,40 reyting puanı ile yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Diriliş Ertuğrul 90.bölümünde aldığı 12,76 puanla birinci sırada yer almıştır. Star Tv’nin bilhassa Total grubunda tutulan Savaş dizisi AB’de de aldığı, 4,87 puanla 10.sırada yer almıştır. Total grubunda tutulmasının bir nedeni de Tolga Sarıtaş gibi sevilen bir oyuncunun yer almasıdır.

FİNAL YAPAN DİZİLER :

Geçen hafta Kanal D’nin sevilen “Hayat Şarkısı” kesin Final yapmış ve bitmiştir. Birkan Sokullu ve Burcu Biricik mutlu sonla evlenerek ekranlara veda etmişlerdir.

1484062410481 bu şehir

Bu hafta da, Kerem Bürsin‘in büyük beklenti olan dizisi “Bu Şehir Arkandan Gelecek” bu hafta 20.bölümü ile kesin final yapacak ve Atv ekranlarına veda edecek.

TRT1’inLise Devriyesi” de bu hafta 11.bölümü ile final yapıyor. Bir gençlik dizisi reytinglerde hep başarısız olmuştu. Yayıncısı Trt1 hesabını kesti.

SEZON FİNALİ YAPAN ve YAPACAK DİZİLER :

Kanal D’nin izleyicisini devamlı ters köşe yapan, olmazları olduran dizisi “Vatanım Sensin” geçen hafta sezon finali yaparak tatile girdi. Halit Ergenç’in başarılı performansı ile göz doldurduğu dizide General Cevdet, son sezon finali bölümünde Simirna’yı işgal eden Yunan kuvvetlerinin komutanı oldu. Genaral Vasili vatan haini olarak kurşuna dizildi. Karısı Veronika ve küçük oğlu Leon ile Atina’ya dönüyor. Sonradan öğrendiği kayıp oğlu Dimitri’yi buldu. Ali Kemal’in Vasili’nin kayıp oğlu olmasını hepimiz şaşırdık! Eylül yeni sezonu iple çekeceğiz.

7_b-atv-kirgin-cicekler

Pazartesi gecelerinin yürek yakan drama dizisi “Kırgın Çiçekler” bu akşam sezon finali yapan dizilerden biri. Atv’nin sevilen dizisi 88.bölümü ile sezon finali yapıyor, tatile giriyor. Eylül de 3.sezonu ile yayınına kaldığı yerden devam edecek.

TRT1’in haftanın dizlerinde devamlı ilk sırada yer alan “Diriliş Ertuğrul” da Çarşamba günü 91.bölümü ile sezon finali yapıyor. Gelecek sezonda son defa yer alacak ve sezon sonunda Final yapacak. Engin Altan Düzyatan bu dizi ile reyting rekorları kırdı.

Star Tv‘nin yeni dizisi “İstanbullu Gelin” 16.bölümü ile ve Fazilet Hanım ve Kızları dizisi de 13.bölümü ile sezon finali yapıyorlar.

Show Tv’nin “Yeni Gelin” dizisi de bu hafta 15.bölümü ile sezon finali yapıyor. Adana yöresi şivesiyle seyircisini güldüren komedi dizisi “Yeni Gelin” de başarılı oyuncu Mustafa Avkıran göz dolduruyor. Ayrıca yeni gelin karakteri ile Cessica May ve kocası genç oyuncu Tolga Mendi de oldukça başarılı.

Gördüğünüz gibi tatil ayının başlaması ile diziler de yağmur gibi sezon finaline koşuyorlar.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 90.Bölüm (TRT1)………………………….10,31 – 26,66

2.Söz 10.Bölüm (Star Tv)…………………………………………..8,44 – 20,31

3.İçerde 37.Bölüm (Show Tv)…………………………………….8,29 – 19,91

4.Kırgın Çiçekler 87.Bölüm (Atv)………………………………6,52 – 16,09

5.Aşk ve Mavi 31.Bölüm (Atv)…………………………………..6,43 – 16,87

6.Anne 31.Bölüm (Star Tv)……………………………………….5,99 – 15,89

7.Savaşçı 9.Bölüm (Fox Tv)………………………………………5,83 – 15,96

8.Şevkat Yerimdar 3.Bölüm (Fox Tv)…………………………5,82 – 15,28

9.Yeni Gelin 14.Bölüm (Show Tv)………………………………5,74 – 15,96

10.Vatanım Sensin 31.Bölüm ( Kanal D)…………………….5,40 – 14,59

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 90.Bölüm (TRT1)………………………….12,76 – 32,75

2.İçerde 37.Bölüm (Show Tv)………………………………….10,37 – 32,75

3.Vatanım Sensin 31.Bölüm ( Kanal D)…………………….8,80 – 23,64

4.İstanbullu Gelin 15.Bölüm (Star Tv)………………………7,30 – 19,27

5.Anne 31.Bölüm (Star Tv)……………………………………..5,79 – 14,85

6.Cesur ve Güzel 30.Bölüm (Star Tv)………………………5,61 – 15,04

7.Türk Malı 3.Bölün (star Tv)…………………………………5,55 -16,47

8.Fazilet Hanım ve Kızları 12.Bölüm (Star Tv)…………4,94 – 15,05

9.Payitaht Abdülhamit 15.Bölüm (TRT1)…………………4,94 – 12,85

10.Söz 10.Bölüm (Star Tv)………………………………………4,87 – 12,33

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Önümüzdeki sezon 4.sezona başlayacak olan başarılı dizi, Diriliş Ertuğrul’un 90.bölümü ile AB’de aldığı 12,76 reyting ile bu hafta da Haftanın dizileri arasında 1.sırada yer alıyor.

dirilis_ertugrul_90bolum

Ekaterina’dan Sultan Aleaddin’in Hanlı Pazar’da olduğunu öğrenen Vasilius büyük bir orduyla birlikte Hanlı Pazar’a baskın yapmak üzere yola çıkmıştır. Vasilius’un bu hamlesini farkeden Ertuğrul ise Sultan Aleaddin’i korumak için yeni bir plan yapmış ve Vasilius’u kendi tuzağına çekmiştir. Vasilius, Ertuğrul ve Sultan’ı tuzağa düşürdüğünü sanırken aslında kendisi tuzağa düşmüştür. Peki bu karşılaşmanın sonu ne olacaktır? Büyük bir orduyla gelen Vasilius mu yoksa hazırlıklı olan Ertuğrul mu kazanacaktır? Diğer yandan Sultan Aleaddin İbn-Arabi’nin duaları ve şifasıyla ölümden kurtulmuş ve sağlığına kavuşmuştur. Emir Saadettin şimdi kaygı içerisindedir. Zira Sultan Aleaddin kendisini kimin zehirlediğini anlamaya çalışacaktır. Peki Sultan Aleaddin kendisini zehirleyenin Emir Saadettin olduğunu anlayacak mıdır? Köşeye sıkışmış olan Emir Saadettin bu çetin halden sıyrılabilecek midir?

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İÇERDE, bu hafta 37.bölümde AB Grubunda aldığı aldığı 10,37 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) bulma hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Mert, Organizede Celal’in adamı olarak çalıştığı deşifre olunca, atıldı o da Celal’in yanına girdi. Sonunda oyun bitti, Coşkun konuştu ve Sarp Umut’u buldu. Umut yıllardır beklediği aile, anne hasretini dayanamadı Füsun Hanıma kendisini gösterdi. Bu kavuşma anı tüm izleyiciyi ağlattı.

18835992_711976712321117_3335077628039195254_n

İçerde’nin 5 Haziran’da yayınlanan 37. Bölümünde; Yılmaz Biraderler, onlardan çocukluklarını çalan Celal’e karşı güçlerini birleştirir. Eylem’in, Celal hakkında hazırladığı haberin internetten yayınlanması gerilimi tırmandırır. Celal, Eylem’in cezasını kesmek üzere Davut’u görevlendirir. Sadece Eylem değil, Füsun ve Barış da büyük tehlike altındadır. Sarp ve Mert de gizliden gizliye onları korumak için harekete geçer.

İçerde 37.Bölüm (3)

Bu sırada Sarp, suçsuz ve polis olduğunu kanıtlamaya çalışmaktan pes etmez. Yıllardır kendine sorduğu “ben kimim?” sorusunun cevabına kavuşan Mert ise annesinden uzak kalmaya dayanamaz. Sarp, Celal’le aralarındaki hesabı kapatana kadar sabretmesini istese de kardeşler bu kavuşmanın daha fazla gecikmesini istemez. Yıllar boyunca birbirlerinin yokluğu için gözyaşı döken Füsun ve Mert, artık mutluluk gözyaşları dökecektir.

3.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin macera ve drama dizisi bu hafta 31.bölümde AB’de aldığı 8,80 reyting puanı, haftanın dizileri arasında 3.sıraya yer almıştır.

vs31-5 vasili

Cevdet’in zekice kurgulanmış planıyla tuzağa düşen Vasili, İzmir meydanına infaz edilmek için getirilir. Yunan Ordusu’na ihanetten suçlanan Vasili, oğlu Leon’un gözleri önünde çaresizdir. Leon, babası Vasili’nin neden kuvvacıları kaçırmaya yeltendiğine anlam veremez. Veronika, Ali Kemal’in de kendi oğulları olduğu hakikatini çok geçmeden Leon ile paylaşır. Leon’u büyük bir şaşkınlığa iten bu havadis, yeni bir yola sokacaktır.

5937a13656593414342efab5

Mustafa Kemal Paşa’dan aldığı emirle Yunan Ordusu içindeki vazifesi sona eren Cevdet, Azize ile bu haberi paylaşır. Azize’nin büyük mutlulukla karşıladığı bu haber, aldığı mektupla korkunç bir gerçeği ortaya çıkarır. Cevdet ve Yüzbaşı Yakup’un çözdüğü yeni şifre ise herkesi tedirgin etmeye yeter. Zira şifrede Mustafa Kemal Paşa’ya düzenlenecek suikast yazılıdır.

İngiliz Charles Hamilton, Tevfik’e yeni bir vazife verir. Bu yeni vazife Tevfik’i oldukça tedirgin eder. Tevfik’in yeni vazifesi; Mustafa Kemal Paşa’ya suikast düzenlemektir. Cevdet, Tevfik’i durdurabilmek için zaman kaybetmeden harekete geçer.

4.SÖZ : Star Tv’nin yani savaş ve macera dizisi Söz ilgi ile izleniyor. Bu hafta bir basamak yükselerek, 4.sırada yer aldı. Total’de aldığı 8,16 puanla haftanın dizileri arasında 5.sırada yer aldı.

Tim, bir askerini şehit veriyor

74324 söz
Erdem, Yavuz’un son isteğini yerine getirir. İnsansız Hava Aracı’nı, Yavuz’un bulunduğu yeri patlatması için yönlendirir. Ancak Çolak’ın hiç umulmadık başka bir planı vardır. Bu plan herkes için işleri daha da zorlaştırır. Çolak planını uygulamaya çalışırken, adamlarından birisi büyük bir hata yapar. Çolak’ın adamına verdiği ceza kendisi için kötü sonuçlar doğuracaktır.

Avcı’nın vurduğu Eylem’in durumu ise çok ağırdır. Hayati tehlikesi vardır. Avcı kendini suçlar. Derin bir üzüntü ve gergin bir bekleyiş içindedir. Aldığı haber onu şok eder. Eylem, doktorların tüm çabasına rağmen ölmüştür. Aldığı iki önemli istihbaratla harekete geçen tim, iki büyük operasyona çıkar. Çolak’ı gitgide köşeye sıkıştırırlar. Ancak Çolak’ın canımızı yakacak son bir hamlesi daha vardır ve Yavuz’un timi ilk defa bir askerini şehit verir.

5.İSTANBULLU GELİN : Başrollerini Özcan Deniz ve Aslı Enver’nin oynadığı Star Tv’nin yeni dizisinin 15.bölümünde bu hafta AB’de aldığı 7,30 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı. Ve bu hafta yeni sezonda sevenleri ile buluşmak üzere sezon finali yapacak.

74802 ist.gelin

Esma geçmişiyle yüzleşiyor!
Esma ve Adem yüzleşmesi Esma’nın geçmişini sorgulamasına neden olur. Oğulları için şimdi her zamankinden daha güçlü olmak zorundadır. Fikret, Adem’in gözaltına alınmasıyla şoktadır. Bu durum Fikret ve Faruk’u bir kez daha karşı karşıya getirir. Babası hakkında konuşulanları duyan Emir için hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Dilara ile görüşen Süreyya ise sarsıcı bir gerçekle karşı karşıyadır

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Söz, Anne, Diriliş Ertuğrul ve Vatanım Sensin her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: star, Show, Atv ve Fox 2 Dizi. Show Tv, Star Tv ve Fox Tv 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Star Tv 6 dizi, Trt1 2 dizi, Show Tv ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 2 ve AB’de 6 dizi ile tartışmasız haftanın kanalı olmuştur.

YENİ DİZİLER :

Kanatsız Kuşlar (Atv) :

JPEGmini

15 Haziran Perşembe akşamı Atv’nin yeni drama dizisi “Kanatsız Kuşlar” ilk bölümü ile ekranlara geliyor. Yapımcılığını Ata Türkoğlu-Koliba Film, yönetmenliğini Kemal Uzun’un üstlendiği, senaryosunu Hakan Haksun’un kaleme aldığı Kanatsız Kuşlar’da başlıca rolleri Melis Tüzüngüç, Ümit İbrahim Kantarcılar, Ahmet Varlı, Deniz Bolışık, Fatih Al, Servet Pandur ve Seda Türkmen paylaşıyor.

Konu: Hayata tutunabilmek için amansızca mücadele eden dört kardeş ile çocukları için her türlü fedakarlığa katlanan genç ve güzel bir annenin iç içe geçen öyküsü… İyilikten kötülüğün, kötülükten ise umudun doğabileceğini anlatan Kanatsız Kuşlar, bir yudum mutluluk için çırpınan dramatik yaşamların hikayesini ekranlara yansıtıyor.
Artık Haziran ayı ortasına geldik. Aynı zamanda Ramazan ayındayız. Sezon dizileri final ya da sezon finali yapıyorlar. Bu dizilerin yerine yeni yaz dizileri koyacaklar yada geçmiş dizilerin tekrarları ekranlara gelecektir. Önümüzdeki hafta 2 dizi Final, 5 dizide sezon finali yaparak, ekranlara mendil sallıyorlar. Bu hafta, sadece bir dizi geliyor. O da Atv’nin Kanatsız Kuşlar.

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir